hondentaal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Niet alle afstand vergrotende signalen zijn dat altijd ook.

Geef ook jouw stelling van de dag door !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik snap de stelling niet

honden page profiel Jeannette, Anneloes en Sonja (verw. herfst 2014)Jeannette, Anneloes en Sonja (verw. herfst 2014) 3 doggies

" Ik snap de stelling niet http://i3.photobucket.com/albums/y90/cinderella1976/smilies/scratchhead_zps18f494fa.gif "


Ja, wat zij zei ...

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Kan de persoon van de stelling mij uitleggen wat hier bedoeld wordt.
Geen idee waar het over gaat, sorry.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik denk dat ze bedoelen dat honden signalen afgeven om de afstand tussen hond-hond te vergroten. Maar dat de signalen die ze dan afgeven, niet altijd voor dat doel afgegeven worden. Dus dat ze ook afgegeven kunnen worden om juist de hond uit de dagen ipv de afstand te vergroten.

Ik ben het in ieder geval oneens met de stelling. Een hond die deze signalen afgeeft, weet heel goed waarom de hond dit doet. Het is niet dat de hond kalmerende signalen geeft omdat deze het allemaal zo prettig vindt.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik snap hem ook niet en ik vind het ook een beetje onduidelijk, want heel veel mensen snappen nog steeds de hondentaal niet en wat de 1 als afstand vergrotend signaal ziet, is voor de ander weer iets heel anders.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Uhmmm...... nee, na 5x overnieuw lezen snap ik de stelling nog steeds niet ;-)
'Niet alle afstand vergrotende signalen zijn altijd hondentaal'?
Signalen = toch taal?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Misschien bedoelen ze dat wanneer een hond gromt als je bij zijn bot in de buurt komt dat dit afstand vergrotend is. Maar wanneer dezelfde hond gromt als je ermee speelt met een speeltje dat dit spelend grommen niet afstand vergrotend is bedoeld?
Maar ik vind dat je signalen niet als 1 iets op zich moet lezen, maar altijd in geheel met de situatie. Dus spelend grommen en grommen voor afstand vind ikzelf niet dezelfde signalen.

Net als geeuwen. Een hond kan geeuwen als hij zich ongemakkelijk voelt en hierdoor een afstand vergrotend signaal afgeven. Maar een hond kan ook gewoon geeuwen omdat hij moe is. Dus als je echt alleen naar het signaal 'geeuwen' kijkt, kan dit verschillend zijn van betekenis.
Maar nogmaals vind ik dat je een signaal moet lezen in geheel met de situatie en zal ik het geeuwen 's avond op de bank niet als afstand vergrotend lezen. Het geeuwen wanneer ik mijn grote camera voor Mikey d'r snuffert hou met een koekje in de lucht wel ;-).

Heel verhaal.. maar ik zeg oneens.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Oeps........en ik dacht 'kort en krachtig' te zijn ;-) (zo zie je maar hoe makkelijk het is onbegrijpbaar over te komen)

nog een poging.....

Grommen bv.(een algemeen aangenomen afstand vergrotend  signaal) wordt door de hond lang niet altijd gebruikt om de afstand te vergroten.

honden page profiel kk

honden foto van k

" Niet alle afstand vergrotende signalen zijn dat altijd ook "


"Niet alle afstand vergrotende signalen zijn altijd afstand vergrotende signalen"

-Oh, okee...

honden page profiel kk

honden foto van k

" Oeps........en ik dacht 'kort en krachtig' te zijn ;-) (zo zie je maar hoe makkelijk het is onbegrijpbaar over te komen)

nog een poging.....

Grommen bv.(een algemeen aangenomen afstand vergrotend  signaal) wordt door de hond lang niet altijd gebruikt om de afstand te vergroten. "


Eens, kijkend naar het totaal plaatje. Een bepaalde actie/ signaal kan meerdere betekenissen hebben. Dat hangt maar net af van de situatie. Net zoals in de mensentaal een woord meerdere betekenissen kan hebben. Een woord op zich kan van alles betekenen, je moet het zien vanuit de context, de hele zin. Zo ook bij honden. Een hond gromt bijvoorbeeld niet alleen, er gebeurd meer met zijn lichaam: Houding, blik, geur, etc.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Oeps........en ik dacht 'kort en krachtig' te zijn ;-) (zo zie je maar hoe makkelijk het is onbegrijpbaar over te komen)

nog een poging.....

Grommen bv.(een algemeen aangenomen afstand vergrotend  signaal) wordt door de hond lang niet altijd gebruikt om de afstand te vergroten. "


Als je hem zo stelt, ben ik het wel eens ;-)
Mijn hond gromt ook tijdens het spelen bijvoorbeeld. Dan wil hij echt niet dat de andere hond de afstand vergroot hoor...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een tijdje geleden zat Lola bij me, keek me strak aan en begon te grommen. Ik dacht eerst gromt ze nou naar mij? Dat kon ik me niet voorstellen en keek uit het raam waar iemand voorbij liep met een hond. Dus heb ik haar gezegd dat ze het goed gemerkt heeft dat daar een hond voorbijloopt.
Het lijkt me dat het grommen in dit geval gewoon een uiting is van haar waaksheid. Waar de bedoeling natuurlijk wel weer is dat het gevaar op afstand moet blijven al kon de andere hond haar helemaal niet horen.

Hondentaal goed interpreteren is niet altijd makkelijk, de hond goed kennen is al heel belangrijk, inleven en de hele situatie overzien.

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Ik denk dat alle afstandvergroende signalen wel altijd hiervoor orden gebruikt, maar dat een hond nog tal andere signalen ( met een ander doel) heeft, die hier maar zo subtiel van verschillen dat het voor ons mensen niet altijd duidelijk zichtbaar is. (sam kan op 1000 manieren voor een andere hond gaan liggen en naar hem staren.) de staart, de oren, de neus, de lippen, alles geeft een signaal. Onderling begrijpen de honden elkaar meestal wel)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Altjd de situatie interpeteren.

Als wij mensen bv ergens tegenaan stoten wat pijn doet....en er vallen wat bekende scheldwoorden.....is dit om jezelf even af te reageren.

Ben je iemand aan het uitschelden met dezelfde scheldwoorden....dan is de hele situatie ook anders.

Hetzelfde met honden.
Grommen moet je bekijken per situatie.
Niet alleen op het geluid afgaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^