Hondenshampoo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Maakt niks uit hoe of welke vacht.
Je kunt ze gewoon wassen.
En die shampoos voor witte vachten oid is puur commercie....
Net als puppyvoer,junior,volwassen en senior ;-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

"
Wat is zelfreinigend. Alles slijt, dus ook viezigheid en geur maar als Misia weer eens een paardendrol heeft gevonden om in te rollen komt het er ook met ze het water insturen echt niet vanaf...

Die laatste zin ben ik het trouwens helemaal mee eens hoor. Zo sta ik er ook in. Maar ik heb een Amerikaanse Cocker. Die moet je nu eenmaal regelmatig wassen en borstelen, anders wordt de vacht echt een bende. "


Zelfreinigend vind ik opzich wel kloppen, als Nova compleet zwart is van de modder, en ik laat haar drogen, is ze binnen een uur weer mooi wit en is alles eraf gevallen. Gelukkig heeft ze nog niet in drollen oid gerold, dus daar kan ik (he wat jammer zeg ;-)) niet over mee praten O-).

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Mijn goldens hebben ook een zelfreinigende vacht. Zelf was ik zo min mogelijk, een paar x per jaar. En als ik was, is dat altijd met een natuurlijke shampoo, zonder sterke ontvetters en andere chemische bestanddelen.
Misschien vind je dit leuk om te lezen: http://www.nmlhealth.com/c,5716,,/Weetjes-over-Wassen.aspx
Ik vind de shampoos van Espree en Silverlinde erg fijn in gebruik en de beste uit de reeks natuurlijke shampoos die in omloop zijn. Quistel heeft ook een biologische shampoo, maar ik vind tig kruiden in een shampoo niet zo denderend, al ruikt het wel lekker. Zelf gebruik ik deze voor mijn oudje in de trimsalon: 
http://www.botanischinbalans.nl/a-36095754/verzorging-huid-en-vacht/espree-peppermint-shampoo/
Over 'blauw' gesproken, dacht meteen aan mijn eigen shampoo. :-D

Ik heb hier tijdelijk een wit keeshondje zitten, doet mee in gedrag van de goldens, maar wordt er niet extra op gewassen. En toch blijft ze mooi wit.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Ik gebruik voor bobby de pet head shampoo. Lucky gaat maar met uitzonderingen in bad. Maar bobby gaat om de 3 weken in anders kan kk niks met zijn vacht. Het is echt een fabel dat vaak wassen slecht is voor een hond, de huid hersteld binnen 24 uur. En las iets over dreft? Niet doen, ontvet iets te veel van het goede. Gewoon goede hondenshampoo gebruiken niet iets nemen waar je je vaat mee schoonmaakt.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vraagje over de vachten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^