slechte eter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

Mijn mechelaar van 4 maanden is een slechte of lastige eter. Ik had haar eerst op een huismerk voer staan wat ze in het begin goed at maar de laatste tijd niet meer. Dit kwam mij redelijk goed uit want wilde toch overstappen op een andere (betere) voeding. Ik ben over gestap op farmfood. Ik hopp dat dit een goede is. Wat doet madam nou in het begin gemengd met haar oude brok at zij het prima nu laat ze het helemaal staan of eet een deel op. Ik geef haar 3 keer per dag eten meestal als ik merk dat ze het niet op gaat eten haal ik het weg tot de volgende maaltijd. Dan vul ik het aan en geef het haar weer. Ook dan eet ze maar een deel op. Nu liet ze het vanochtend weer helemaal staan. Ik heb het met warm water nat gemaakt en toen ging ze het wel eten maar heeft het weer niet helemaal op. Mijn vraag is hebben jullie tips? Vind ze dit misschien niet lekker of komt het door het wisselen?

Ook zijn haar oren die eerst wel rechtop stonden weer gaan hangen. Heeft dit hier iets mee te maken?

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

Up

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

Is er niemand die hier tips voor heeft?

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

heb je wel puppy voer? Ik zou het niet weg halen als een hond honger heeft dan vreet ie wel ik ben daar nooit zo moeilijk in geweest. en als je haar nou Brinta of bambix geeft dan?

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Misschien is het gewoon teveel, onze pup kreeg bij nader inzien ook teveel (400 gram). Sinds we zijn overgestapt naar 300-350 gram per dag eet ze als de beste en zit ze goed in der velletje.

NB: Als we het eten gaven in een holle bal of in een of ander speeltje dan at ze het wel altijd helemaal op. Misschien een goede tip. Niet teveel wisselen van eten, een dag niet eten kan soms ook goed helpen. Vantevoren bedenken hoe je het wil doen en daar aan vast houden, niet je pup de leiding geven.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Het kan door het wisselen komen, maar ik denk eerder dat ze het misschien niet zo lekker vindt.

Je zou brokken van Doglovers gold Original kunnen proberen. Zijn niet heel duur, volgens mij net zoiets als Farmfood, en goede kwaliteit. Ook heeft dit merk koud geperste brokken (dat is Farmfood ook). Het is uitproberen wat voor jouw hond het beste werkt.

Op de site van Doglovers Gold vind je verkoopadressen, of je kunt het online bestellen. Ze hebben goede service en een snelle levering.

Succes :-)

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

ik heb hier ook een pup van 4 maanden ongeveer. Hij staat al bijna een maand op 2x daags eten. Hij liet ook iedere keer of de helft staan, de maaltijd s'middags liet hij bijna helemaal staan. Ik dacht ik probeer het gewoon een aantal dagen op 2x per dag en dan kijken wat hij doet. Nu eet hij wel meestal alles op, soms blijft er een heel klein beetje liggen(een brokje of 10/15)

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

Het zou best kunnen dat ik bij het afwegen vergeten ben het te verdelen over 3 keer dus dat ze te veel krijgt ik zat met de gedachten dat zij toen zij kwam ze 3 handjes (ong 100gr) per keer kreeg en woog het laats na met advies van de zak kwam ik op ong 300 tot 350 per dag alleen doordat ze groeide ben ik al meer handjes gaan voeren en valt nu het kwartje dat dit waarschijnlijk te veel is geweest. Door haar groei dacht ik dat ze wel 1 of 2 handjes meer kon hebben maar dit hoeft dus nog niet. Bedankt voor de reactie ik las het in ging denken of ik de advies hoeveelheid wel door drie had gedeeld en bedacht me dat ik dat vergeten was (shame on me) waarschijnlijk door de link groei en meer eten (A)

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

" Misschien is het gewoon teveel, onze pup kreeg bij nader inzien ook teveel (400 gram). Sinds we zijn overgestapt naar 300-350 gram per dag eet ze als de beste en zit ze goed in der velletje.

NB: Als we het eten gaven in een holle bal of in een of ander speeltje dan at ze het wel altijd helemaal op. Misschien een goede tip. Niet teveel wisselen van eten, een dag niet eten kan soms ook goed helpen. Vantevoren bedenken hoe je het wil doen en daar aan vast houden, niet je pup de leiding geven. "

Wat je zegt over de bal deed zij inderdaad ook. Dan at ze het wel of als je haar een commando gaf en het dan als beloning gaf nam ze het wel aan. Ik ben tot nu toe 1 x van voer veranderd. Ze krijgt bij mij 3 keer per dag... eet je het niet op, dan haalde ik het na 15 min weg en kreeg ze het pas weer bij de volgende maaltijd. Ik ben er nu inderdaad achter dat ik haar te veel voerde. Ik heb even op het oog gevoerd en tijdens haar groei heb ik al ( blijkt dus ) te snel het voer verhoogd met 2 handjes terwijl er misschien nog niet eens 1 handje per keer bij hoefde. Bij de laatste keer nawegen van het voer ben ik (heel stom) op de een of andere manier vergeten het voer over 3 keer te verdelen. stom stom stom gewoon even niet opgelet ofzo.. Weet dondersgoed dat het over 3 keer verdeeld moest maar... geen idee waarom ik het vergeten was. bedankt voor de tip te veel geven daardoor ging het lichtje bij mij branden.
.

honden page profiel koenkoen 3 doggies

honden foto van koen

Hier net hetzelfde verhaal.
Verschillende brokken uitgeprobeerd, allemaal kortstondig succes.
Eten was nooit een feest voor Madam.
Nu staat ze sinds enkele weken op KVV.
Hier zou ze bij wijze van spreken een moord voor begaan.
Leuk om haar zo bezig te zien. 
Lekker!!

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Goed bezig Joelle! Klinkt alsof je het allemaal goed onder controle hebt :-)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Misberekeningen met het voer kan gebeuren.
Kan wel eens verwarrend zijn met pupy's in de groei;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Nou, dan kan je hier misschien om lachen.
He just won't eat! ;-)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik heb het ooit met een pup andersom gehad. Dacht dat hij de oren van mijn kop at. 3 keer per dag en toch viel me ineens op dat zijn ribben wel heel erg zichtbaar waren geworden.
Ik begreep er eerst niks van.

Ineens schoot me te binnen dat ik vergeten had de hoeveelheid te verhogen na een aantal weken.
Hahahahaha, het arme beest kreeg met 16 weken nog net zoveel als toen hij 8 weken oud was.
Voelde me schuldig, maar ook zooooooo dom. Als het nu mijn eerste hond/pup was maar heb mijn hele leven al honden.

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

" Nou, dan kan je hier misschien om lachen.
 ;-) "


die is inderdaad helemaal slim kan er zeker om lachen

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

" Ik heb het ooit met een pup andersom gehad. Dacht dat hij de oren van mijn kop at. 3 keer per dag en toch viel me ineens op dat zijn ribben wel heel erg zichtbaar waren geworden.
Ik begreep er eerst niks van.

Ik snapte het eerst ook maar niet tot iemand te veel voren zei toen viel gelijk het kwartje bij mij.
Het is op de een of andere manier weggeglipt je weet het wel maar toch... misschien datdat bij jou ook zo was... je voelt je dan zo dom... ik ken het mu..je denkt bij jezelf ik wist het wel maar waarom heb ik dat dan niet gedaan..

Ineens schoot me te binnen dat ik vergeten had de hoeveelheid te verhogen na een aantal weken.
Hahahahaha, het arme beest kreeg met 16 weken nog net zoveel als toen hij 8 weken oud was.
Voelde me schuldig, maar ook zooooooo dom. Als het nu mijn eerste hond/pup was maar heb mijn hele leven al honden. "

honden page profiel katrien mahieukatrien mahieu 3 doggies

Tandjes wisselen is ook de oorzaak van de hangende oortjes komt allemaal weer recht.Ik zou de brokken zoals je vanmorgen deed ook weken in warm water misschien heeft ze tandpijn van het wisselen.Niet te veel veranderen van voer zo worden ze kieskeurig.

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

" Tandjes wisselen is ook de oorzaak van de hangende oortjes komt allemaal weer recht.Ik zou de brokken zoals je vanmorgen deed ook weken in warm water misschien heeft ze tandpijn van het wisselen.Niet te veel veranderen van voer zo worden ze kieskeurig. "


het was de 1e keer dat ik van voer gewisseld heb. Gister avond heb ik haar de restjes van de middag gegeven. Vandaag heb ik haar hoeveelheid wel door 3 gedeeld en kreeg ze dus wat ze moet hebben dit heeft zij droog gekregen en at alles achter elkaar op. Ze kreeg (denk ik) gewoon te veel per keer. Nat liet ze het namlijk eerst ook voor een groot deel staan.

Volgende forumvraag: wild spelen binnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^