Kauwstaven enz. + Katten? Gesloten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Nou wij hebben dus twee katten en zijn er wel (bijna) over uit dat hier een hond bij kan :-D Dankzij HP. :-D

Maar nu kwam de vraag in mijn hoofd, hoe doen de honden + katten eigenaren dit met kauwstokken en staven enz. die op de grond liggen van de hond? Gaan die daar niet aan zitten de katten? is dit schadelijk? ik denk dat de jongste (ze is echt een vreet monster) daar aan gaat zitten. Bergen jullie dit op, hoe doen jullie dit?


Dankje :-D

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Ik zou het niet weten, ik heb geen katten. Maar wel een upje voor jou! ;-)

honden page profiel CharlesCharles 3 doggies

honden foto van Charles

Onze katten komen niet aan de kauwdingen van Charlie. Één van de katten eet wel eens een gedroogde sprot (zonder enige toevoeging en dus niet ongezond voor katten) samen met Charlie, maar voor de rest lusten ze Charlie z'n spul niet. Nu zijn mijn katten best wel mietjes met eten, maar ik denk dat kauwdingen voor een hond over het algemeen niet zo schadelijk voor een kat zijn. Voor de zekerheid (en ook om onenigheid te voorkomen) zou ik het echter wel opbergen.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Kauwstaven liggen hier niet op de grond... Die overleven het maar 2 minuten, hooguit...

De speeltjes blijven onze katten vanaf. We hebben 1 kater die mee eet met Odi als Odi zijn brokken krijgt, maar kan verder niet veel kwaad...

Voor zover ik weet, zijn alle stokken/staven gemaakt van vlees en bot niet slecht voor de kat.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Meestal geen interesse..en indien als word dat snel afgestraft met een blaf en sprong in hun richting.
waldo slaat zelfs aan wanneer de poes in een tas inbreekt of van mijn bord wil eten;-)
ik geef de poezen wel eens stukje gedroogt vlees...daar kluiven ze dan op of gaan er mee spelen ;-)

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

Onze kat blijft ook van Noah zijn botten af (als ze er liggen). Ze komt überhaupt niet veel aan zijn speelgoed of andere spullen, maar bij zijn botten e.d. heb ik haar in ieder geval nog nooit gezien ;-)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

katten kunnen er weinig mee.
als ik bij mijn ouders ben en er ligt een kluif van Nyx, dan wil Poekie (poes van mn ouders) er wel eens aan likken of snuffelen, maar ts te groot voor haar bekkie om er echt op de kauwen of iets. Ze leeft ook nog steeds en doet sinds dien ook niet anders dan ander, dus denk niet dat het kwaad kan. Maar voor de zekerheid zou je het standaard weg kunnen leggen.

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Fleur is dus de uitzondering die de regel bewijst. Zachte kauwstaafjes neemt ze zelf uit de verpakking, self service.
Bullepees lust ze ook wel en kophuid en pens gaat er ook met smaak in.
Denk niet dat het kwaad kan en volgens mij is dat kauwen ook voor katten gezond, in het wild eten ze ook hele muizen en vogels en daar wordt ook op geknaagd.
Overigens is hondenvoer voor een kat niet schadelijk, een brokje meepikken kan echt geen kwaad. Maar in hondenvoer zit geen taurine wat katten wel nodig hebben.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

Hier 2 katten die alles eten wat de hondjes eten, dus ook de kauwstaafjes, botjes etc. En ze zijn in goede gezondheid, (zelfs D'leh die het aan dr hartje heeft)
Het gekke is dat met name bowie soms een stukje vlees of wat zacht is van een kauw staaf voor de katten laat liggen, (jack mag er dan ook niet aankomen,)

Kort gezegd, ik denk niet dat het kwaad kan als katten dingen eten wat voor honden bedoelt is.. maar ja niet alle katten zijn het zelfde.. (voor t zelfde geld reageert de kat er op? You never know)
en het ligt er aan hoe de honden er op reageren, (laten ze toe dat de kat er aan zit? of krijgt de kat n flinke snauw?)

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik heb 4 katten en die blijven ook van de kauwstaven af.
Ze liggen op een plek waar ze er wel bij kunnen.

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Hier blijft de kat ook wel van Gijs zijn eten af. Andersom is dat een ander verhaal. ;-) Dus het eten en drinken van Siem staat bovenop een kast. Siem drinkt wel vaak uit de waterbak van Gijs maar dat vind hij prima. Heb het aan het begin eens aan onze dierenarts gevraagd. Maar stom stom, ben mijn hersenen aan het kraken op de vroege morgen.. het komt niet meer boven. Volgens mij was het zo dat kattenbrokken niet heel goed waren voor de hond. Dit omdat daar nog meer toevoegingen in zitten. Het kan dus ook andersom zijn..
Wat Siem wel erg lekker vind zijn de farmfood trainers van Gijs. Kat gaat vaak mee wandelen en komt dan wel ff een snoepje halen. :-D

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Dankje voor jullie antwoorden. Kan ik wat mee. Zal hier en daar wat liggen, naar zorg dat de meesten wel is opgeruimd. Gelukkig dat het niet schadelijk is dan.

@ Lauraa; geen idee nog. Zoude de pup in het voorjaar/zomer van dit jaar willen. Vraag schoot gister ineens in me hoofd haha

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier ligt alles gewoon op de grond, de katten talen er niet naar. Het enige wat de kat heeft geprobeerd om op te eten zijn de brokken en die zitten nu in een voerton. Er zitten wel honden snoepjes tussen die de katten ook lusten, dus dan krijgen ze daar ook wat van. Net zoals de hond wat van de katten krijgt.

Maak je niet te druk er om, dat soort dingen lopen vanzelf wel los. ;-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Hier ligt alles gewoon op de grond, de katten talen er niet naar. Het enige wat de kat heeft geprobeerd om op te eten zijn de brokken en die zitten nu in een voerton. Er zitten wel honden snoepjes tussen die de katten ook lusten, dus dan krijgen ze daar ook wat van. Net zoals de hond wat van de katten krijgt.

Maak je niet te druk er om, dat soort dingen lopen vanzelf wel los. ;-) "


De ene kat mag alles, maar de oudste niet die heeft hier wat problemen met haar blaas en ontlasting dus hun eten zullen we wel altijd scheiden. En snoepjes.

Maar ben blij dat die staven enz. geen kwaad kunnen. :-)

honden page profiel AnnetteAnnette 3 doggies

honden foto van Annette

Hier kijken de katten niet naar de bullepezen etc om. Ook de snoepjes zijn kennelijk niet lekker, omgekeerd is een ander verhaal, dus kattenvoer  staat hoog

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hier kijken de katten niet naar de bullepezen etc om. Ook de snoepjes zijn kennelijk niet lekker, omgekeerd is een ander verhaal, dus kattenvoer  staat hoog "

Hier worden ook dagelijks meerdere pogingen tot diefstal gedaan ivm kattenvoer.
Hun kvv of barf kan ik gewoon op aanrecht laten ontdooien..de katten snuffelen er hooguit aan
.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

hier ook een vreet monster kat, maar ze blijft er wel vanaf. alleen gedroogde kip krijgt ze weleens en als ik van die rollen heb waar een gedroogd laagje omheen zit haalt ze dat er wel eens af. verder zijn de botjes e.d. hier echt van de honden

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hier liggen geen kauwstaven en andere snacks op de grond. Bruno krijgt dat soort dingen alleen in zijn mand en zomers buiten. Ik heb dus geen idee of katten eraan gaan, maar denk niet dat ze het helemaal op zullen eten als het echt om bot gaat...dat is toch veel te hard?

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Als de honden hier iets te kauwen krijgen dan zijn de katten sowieso al slim genoeg om daar zichzelf niet mee te bemoeien ;-)  Bij Sammy kunnen ze gerust bij zijn botje komen, maar de rest van de roedel moet er niet zoveel van hebben als een kat komt koekeloeren.. De katten mogen erbij komen liggen, maar mogen niet aan het botje komen en dat weten ze... Vaak nemen de honden de tijd om hun botje op te knabbelen... Als het gebeurd dat ze een staafje laten liggen dan gebeurd het wel eens dat ik ineens een kat voorbij zie lopen met een botje in de bek... Kan zeker geen kwaad hoor, ze knabbelen er wat aan, spelen er mee, maar eten het zeker niet op....

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Kattenvoer is inderdaad een ander verhaal... Dat staat hier hoog zodat ze honden er niet bij kunnen... Nu gebeurd het wel dat de katten het soms leuk vinden wat brokken op de grond te gooien want dan komen de honden zo gezellig aanrennen ;-)  Zowel de katten als de honden eten ook kvv, dus ook dat staat voor de katten hoog... Als de honden te eten krijgen komen de katten wel kijken maar vallen de honden verder niet lastig...

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Mijn kat die eet hetzelfde voer als de honden, maar blijft af van de botten en dat soort dingen. Hooguit dat ze er kopjes aan geeft :P

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

"
Hier worden ook dagelijks meerdere pogingen tot diefstal gedaan ivm kattenvoer.
Hun kvv of barf kan ik gewoon op aanrecht laten ontdooien..de katten snuffelen er hooguit aan
. "


Dat moet ik hier niet proberen hoor! Kvv op het aanrecht laten ontdooien, zo open op een bord, 1 keer en toen had madame de kat het door. At eerst het ontdooide er vanaf en de rest heeft ze voor de honden op de grond gegooid...
Ze is wel zo lief om te delen ;-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Haha fijn dat de meesten katten er wel gewoon afblijven. En dat het geen kwaad kan natuurlijk! Het eten van mijn katten is altijd meteen op, dus dat is geen probleem. Blijft geen eten staan bij ons.

Thanks voor de antwoorden ;-)

Volgende forumvraag: kluif???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^