puberen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

Hallo, 
Weet er iemand hoelang een Labrador zoal kan puberen precies, de mijne is nu 15 maand en naar het schijnt volop in de puber weer ?
Ik heb wel al ondervonden dat ze plots niet meer terug komt als ik haar roep bij het los lopen, en met momenten heeft ze ook problemen met uitvoeren van een commando.
Denken jullie dat dit nog een tijdje doorgaat zo of staat daar een bepaalde leeftijd op dat ze erdoor zijn ,
thx

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Is het een reu of een teef? En is hij/zij geholpen? Het kan aan de hormoontjes liggen waar de hond zelf last van heeft, maar ook dat hij die van een andere (loopse) hond ruikt.
Over het algemeen is het ergste puberen bij 2 jaar wel voorbij, dacht ik. Maar je hebt vast ook laatbloeiers. En je weet hoe dat gaat bij mensen die puberen: consequent blijven en regels strak laten opvolgen.
Maar met honden gaat het soms ook beter als je de oefeningen afwisselt met spelen. Niet alles in dezelfde volgorde afwerken kan je hond motiveren om het leuk te blijven vinden. Hoewel er ook honden zijn die beter reageren op oefeningen in een vaste volgorde. Zit je met je hond op school? Leg het daar eens voor aan een instructeur. Vaak hebben zij een goede kijk op de communicatie tussen hond en baas en leuke tips.
Succes!

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

Is een teefje en ja ze is gesteriliseerd, is wel een bruine Labrador, naar het schijnt zijn die wat heviger, maar ik ga het zeker voorleggen aan in de school dit weekend
alvast bedankt voor je reactie
groetjes

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Met 3 jaar zijn/worden ze meestal wat "rustiger" dus heb je nog een poosje te gaan;-)

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Ik heb een blonde Labrador en dat was ook een verschrikkelijke puber':-) Grote kans dat voorlopig nog even pubert. Kim is nu drie jaar en sinds een half jaar is het eigenlijk wel over. Toen ze ongeveer twee en half was begon ze echt te luisteren, als ik dan een commando gaf reageerde ze ook direct voor die tijd reageerde ze de ene keer direct en de andere keer deed ze net alsof ze doof was!

Volgende forumvraag: Praagse ratter?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^