Borders from the Sky! P13 geboren!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

We zullen zien wat de natuur ons brengt! :-D Als Sky langer nodig heeft dan is dat zo! Zei kiest wanneer ze er klaar voor is :-D (na de 2.5 jaar natuurlijk :-D)

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lindsay

Sanne heeft  wel een punt. Misschien kan je beter neerzetten dat je een nestje met sky wil plannen in 2015 mits alles goed gaat, ze goed uitgroeit verder in karakter en bouw en als  alle testen goed zijn. Zo geef je toch je planning aan en hou je het ook een beetje open.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Nog even een vraagje waar ik aan twijfel. Zou ik de kennelnaam al aanvragen voor de testen zijn gebeurd? Haar beide ouders hadden op alle testen zeer goede resultaten, mag ik dan al zeker zijn of nog even afwachten?

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

" Nog even een vraagje waar ik aan twijfel. Zou ik de kennelnaam al aanvragen voor de testen zijn gebeurd? Haar beide ouders hadden op alle testen zeer goede resultaten, mag ik dan al zeker zijn of nog even afwachten? "


Daar zou ik wel nog even mee wachten. Dat de ouders goed waren zegt ook niet alles.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"

das wel weer waar inderdaad "


Als ik Mara als voorbeeld neem.. die was stipt op 6 mnd oud loops.. daarna duurde het 7 maanden dus ij dacht netjes om het half jaar ongeveer.. keer daarna 8 maanden..nu zit ik al op 9 maanden maar nog niets... en wat je zegt, je kan wel een ongeveer plannen en daarbij de vorige loopsheid vermelden..maar echt een maand vermelden zou ik niet doen wat je al zei..

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

"
maar echt een maand vermelden zou ik niet doen wat je al zei.. "


Dat doe ik ook niet hé :-D Ik vermeld een heel seizoen :-D

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lindsay

" Nog even een vraagje waar ik aan twijfel. Zou ik de kennelnaam al aanvragen voor de testen zijn gebeurd? Haar beide ouders hadden op alle testen zeer goede resultaten, mag ik dan al zeker zijn of nog even afwachten? "


weet je zeker dat je een kennel wilt waar dus in de toekomst meer nestjes komen.  Dan kan je hem best alvast aanvragen.  Maar wil maar 1 x een nestje zou ik zoiezo geen kennelnaam aanvragen.

En zeker zijn van goede test uitslagen omdat de ouders goede resultaten hadden daar kan je niet voor 100% vanuit gaan.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mijn berichten zijn absoluut niet vervelend of wat dan ook bedoeld! Het zou juist zo vervelend zijn als je een stel **** treft en je een hoop gezeik krijgt, want ja, je had dit en dit en dat geschreven. Zelf heb ik gezegd dat ik rond half 2015 een nestje pups verwacht, dus wel een richtlijn, maar vaag. Evy is nu twee keer loops geweest en daar zat twee maanden tussen, dus ik kan al iets meer bepalen hoe haar loopsheden gaan vallen, hoewel dat nog steeds wat vaag blijft natuurlijk. ;-)

Qua kennelnaam aanvragen... reken voor de gehele aanvraag, dus t/m de uitslag op de deurmat maar een half jaar. Liever te veel dan te weinig. Zelf heb ik er voor gekozen om het van te voren te doen. Ik hoop ooit eens in mijn leven een nest (of meerderen)  te kunnen fokken en die kennelnaam staat toch op mijn naam, dus dan maakt het niet uit welke hond ik heb of in mijn leven ga krijgen. En mocht het niet zo zijn dan hoop ik dat ik iemand tref met een hart voor honden en die mijn kennelnaam leuk vind. ;-)

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Mijn berichten zijn absoluut niet vervelend of wat dan ook bedoeld! Het zou juist zo vervelend zijn als je een stel **** treft en je een hoop gezeik krijgt, want ja, je had dit en dit en dat geschreven. Zelf heb ik gezegd dat ik rond half 2015 een nestje pups verwacht, dus wel een richtlijn, maar vaag. Evy is nu twee keer loops geweest en daar zat twee maanden tussen, dus ik kan al iets meer bepalen hoe haar loopsheden gaan vallen, hoewel dat nog steeds wat vaag blijft natuurlijk. ;-)

Qua kennelnaam aanvragen... reken voor de gehele aanvraag, dus t/m de uitslag op de deurmat maar een half jaar. Liever te veel dan te weinig. Zelf heb ik er voor gekozen om het van te voren te doen. Ik hoop ooit eens in mijn leven een nest (of meerderen)  te kunnen fokken en die kennelnaam staat toch op mijn naam, dus dan maakt het niet uit welke hond ik heb of in mijn leven ga krijgen. En mocht het niet zo zijn dan hoop ik dat ik iemand tref met een hart voor honden en die mijn kennelnaam leuk vind. ;-) "


Whoeps! :-D Mijn bericht was ook niet zo opvallend bedoel maar moest heel snel antwoorden en dan vergeet ik soms zo van die smiley's :-D
.

honden page profiel EllenLEllenL 3 doggies

honden foto van EllenL

Ik volg :-D
Vind ook wel dat je het nogal snel met zekerheid zegt (2 dagen geleden waarschijnlijk en vandaag zeker, zoveel kan er toch niet gebeurt zijn op 2 dagen?)
Ik heb zelf nog geen hond, maar ik hou dit voor mezelf ook open voor de toekomst, het is nogal stom om nu al te gaan zeggen da ik ga gaan fokken, maar het lijkt me wel zeer fijn!
Je leest altijd zo'n tegenstrijdige dingen als het om fokken gaan, is soms moeilijk te weten wat goed is!
Had jij al voor je Sky had plannen er een nest mee te fokken of pas nadat je ze had? (zoals Sanne, ik volg je topics nog wel eens in stilte :-) )
Heb je contact met de fokker en geeft zij je 'goedkeuring' of is het meer op eigen initiatief.
Moest dit te veel off topic zijn laat je het maar weten en stuur ik wel een berichtje :-)

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

ik wacht altijd de HD af en dan nog !

mijn puber is nu 20 maand, heeft al de testen, hd, fokvergunning, belgisch jeugdkampioentitel show, soc test enz....ze mag oficieel

toch staat er nu nog niet nestje verwacht op mijn web, waarom niet ik wil ook voor 2014 een nestje met haar, maar dat kan ik nu nog niet zeggen,

ik wil eerst dat ze stabiel is en dat is in het beste geval pas vanaf 2,5 jaar minimum

ook al heb ik alles ik wacht af en kijk, hoe haar karater uitgroeid, dan wacht ik liever een loopsheid meer tot ze stabiel is

maar ik begrijp niet hoe je nu over fokplannen kan praten als in maart pas de hd is, dan nog een 3 maand wachten op de oficieele uitslag en ze heeft nog geen fokvergunning

dat is het laatste waar ik aan denk, eerst alle dingen op papier, van de uitslagen, en wat een keurmeester ervan vind

als ze in augustus bevalt dan word ze gedekt op 2 jaar en 3 maand, ikzelf zou dan nog een loopsheid wachten maar iedereen zijn eigen meening

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Oh god ik wordt soms ZO moe van HP. Zeker wat betreft fokken, je kunt geen woord zeggen of iedere mogelijke betekenis wordt er uit gehaald. Je mag niet te veel zeggen, maar zeker ook niet te weinig, je mag dingen niet te vroeg aankondigen maar natuurlijk ook niet te laat.

Als zij tevreden is met het karakter van haar hond, ze de testen in de planning heeft staan dan mag ze toch wel zeggen dat ze een nest verwacht mits de testen goed zijn, ergens rond de zomer van 2015. De hond is tegen die tijd ook ruim 2 dan. Ze is gewoon enthousiast en kijkt er ontzettend naar uit en zou dat graag willen delen. Dat betekent niet dat als er iets niet klopt ze het als nog laat gebeuren. Laat haar gewoon blij en enthousiast haar droom delen.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Oh god ik wordt soms ZO moe van HP. Zeker wat betreft fokken, je kunt geen woord zeggen of iedere mogelijke betekenis wordt er uit gehaald. Je mag niet te veel zeggen, maar zeker ook niet te weinig, je mag dingen niet te vroeg aankondigen maar natuurlijk ook niet te laat.

Als zij tevreden is met het karakter van haar hond, ze de testen in de planning heeft staan dan mag ze toch wel zeggen dat ze een nest verwacht mits de testen goed zijn, ergens rond de zomer van 2015. De hond is tegen die tijd ook ruim 2 dan. Ze is gewoon enthousiast en kijkt er ontzettend naar uit en zou dat graag willen delen. Dat betekent niet dat als er iets niet klopt ze het als nog laat gebeuren. Laat haar gewoon blij en enthousiast haar droom delen. "


Bedankt! Ik begon mij echt al slecht te voelen omdat ik blij ben dat er een droom gaat uitkomen. Ik heb op voorhand gezegd dat alle testen gebeuren zoals het hoort, maar blijkbaar mag dromen dan nog niet.... 
Vind ik spijtig :(

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Helemaal met Suzanne eens!

honden page profiel EllenLEllenL 3 doggies

honden foto van EllenL

Mijn vragen waren gewoon open, omdat ik benieuwd ben naar hoe anderen het juist allemaal doen.
En ja dat ik dan een bedenking maak, is open voor discussie.
Nadine vind ik ook gewoon zeggen hoe zij het doet, zie ik precies niets mis mee.

Anders zou het enige mogelijke antwoord mogen zijn 'ooh' en 'aah'

Maar ik ben heel blij voor Shauni dat haar droom een kans heeft om uit te komen! hoop dat ik dit ook eens mag meemaken :-)

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Mijn vragen waren gewoon open, omdat ik benieuwd ben naar hoe anderen het juist allemaal doen.
En ja dat ik dan een bedenking maak, is open voor discussie.
Nadine vind ik ook gewoon zeggen hoe zij het doet, zie ik precies niets mis mee.

Anders zou het enige mogelijke antwoord mogen zijn 'ooh' en 'aah'

Maar ik ben heel blij voor Shauni dat haar droom een kans heeft om uit te komen! hoop dat ik dit ook eens mag meemaken :-) "


Ik ben gewoon blij dat ik na al die jaren eindelijk mijn ouders heb kunnen overtuigen. De dag dat ik dit topic poste stond ik al heel ver en dan weet ik gewoon van het is nu de moment om ze te overhalen. Ik heb 2 dagen met hun erover gepraat. We stonden al redelijk dicht het was gewoon een kwestie van iedereen akkoord. Voor Sky had ik ook al dromen, geen plannen, voor ooit eens een nestje te hebben. Maar ofwel was ik jong ofwel waren mijn hondjes niet geschikt. Daarmee bedoel ik qua gezondheid. In februari Gaan we haar fokcertificaat halen. Weer een stapje dichter.

honden page profiel EllenLEllenL 3 doggies

honden foto van EllenL

Wist niet dat je toestemming nodig had van je ouders, en dat het daardoor ineens werkelijkheid werd :-) hier krijg ik niet eens een hond (maar begrijp ik ook) dus kan mij inbeelden dat je heel blij ben :-D
Wil je ook nog op mijn andere vragen antwoorden (gewoon uit interesse en geen verwijt!)
In hoe ver is alles in overleg met de fokker van Sky, of had je een andere persoon die je heeft begeleid of alles zelf uitgezogd?

In België is er bij syntra een cursus hondenfokker, moest deze georganiseerd worden hier in de buurt, wil ik deze graag gaan volgen, lijkt me super interessant, gaat ook over erfelijkheid en stambomen enz :-) een beetje als compensatie dat ik mij er niet mee kan bezig houden met mijn hond :P

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Wist niet dat je toestemming nodig had van je ouders, en dat het daardoor ineens werkelijkheid werd :-) hier krijg ik niet eens een hond (maar begrijp ik ook) dus kan mij inbeelden dat je heel blij ben :-D
Wil je ook nog op mijn andere vragen antwoorden (gewoon uit interesse en geen verwijt!)
In hoe ver is alles in overleg met de fokker van Sky, of had je een andere persoon die je heeft begeleid of alles zelf uitgezogd?

In België is er bij syntra een cursus hondenfokker, moest deze georganiseerd worden hier in de buurt, wil ik deze graag gaan volgen, lijkt me super interessant, gaat ook over erfelijkheid en stambomen enz :-) een beetje als compensatie dat ik mij er niet mee kan bezig houden met mijn hond :P
"


Mijn fokker helpt me super goed. Heb het laatste jaar al super veel bijgeleerd! Als ik vragen heb stel ik die aan haar en zij helpt me dan ook. Vind ik echt super! Zonder haar zou ik er zelfs  niet aan beginnen :-D 
Die cursus heb ik ook al eens gezien, lijkt me ook super interessant!

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

" Mijn vragen waren gewoon open, omdat ik benieuwd ben naar hoe anderen het juist allemaal doen.
En ja dat ik dan een bedenking maak, is open voor discussie.
Nadine vind ik ook gewoon zeggen hoe zij het doet, zie ik precies niets mis mee.

Anders zou het enige mogelijke antwoord mogen zijn 'ooh' en 'aah'

Maar ik ben heel blij voor Shauni dat haar droom een kans heeft om uit te komen! hoop dat ik dit ook eens mag meemaken :-) "


Er mogen ook wel vragen gesteld worden hoor dat is het niet :-) Maar het gaat me om hoe de vragen gesteld worden, het is duidelijk te lezen wanneer iemand gewoon uit interesse vraagt om wanneer iemand het zelf anders (in hun ogen beter) doet en dat over laat komen zeg maar. 
.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik ben zeer benieuwd! Hou ons op de hoogte :-D

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mijn reactie was absoluut niet zeikerig of wat dan ook bedoeld en dat had ik volgens mij al aangegeven. Het zou alleen zo vervelend zijn als er gezeur komt van mensen die interesse hadden in een pup of wie dan ook. Het zou juist vervelend zijn als dat gebeurd, omdat je het zo goed aanpakt.

Ik hoop dat Sky goede uitslagen krijgt en je in de zomer van 2015 je nestje hebt! :-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ik volg zeeeeekeer! :-D

honden page profiel Ilse & BaileyIlse & Baileyspeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Ilse & Bailey

Wat leuk dat je een nestje wil gaan fokken met sky!
Ik heb vorig jaar alle testen gedaan die nodig waren en nu is het dan eindelijk bijna zover! Super leuk maar ook spannend zal het wel allemaal gaan lukken qua dekking dracht, en duimen voor een makkelijke en vlotte bevalling. Ik heb de kennelnaam trouwens als laatste aangevraagd was aan het twijfelen om het wel of niet te doen, het kost best veel geld en het is nog helemaal niet zeker of bailey ooit een 2e nest krijgt. Eerst maar eens afwachten hoe ze dit gaat doorstaan...
Veel plezier met de voorbereidingen van je nestje met sky!!

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Wat leuk dat je een nestje wil gaan fokken met sky!
Ik heb vorig jaar alle testen gedaan die nodig waren en nu is het dan eindelijk bijna zover! Super leuk maar ook spannend zal het wel allemaal gaan lukken qua dekking dracht, en duimen voor een makkelijke en vlotte bevalling.  Ik heb de kennelnaam trouwens als laatste aangevraagd was aan het twijfelen om het wel of niet te doen, het kost best veel geld en het is nog helemaal niet zeker of bailey ooit een 2e nest krijgt. Eerst maar eens afwachten hoe ze dit gaat doorstaan...
Veel plezier met de voorbereidingen van je nestje met sky!! "

Wij zijn hier ook aan het twijfelen geslagen voor een kennelnaam aan te vragen. Het kost idd veel geld en we zijn hier ook niet zeker of er na dit nest nog eentje komt. Mama vind dat we het wel moeten doen, We moeten daar nog eens goed over praten. 
.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Toch ben ik het wel met Nadine eens, Ik heb nu 2 teven in huis, 1 daarvan kan op dit moment mee gefokt worden voor haar zet ik dus de planning al wel op de website. Maar goed ze heeft alle testen al gehad.

Mijn 2e teefje is net 1 jaar geweest, van haar zet ik het nog niet op de website, omdat ik niet weet of ze door haar testen heen komt en hoe haar karakter uiteindelijk zal zijn.

Wel vertel ik mensen dat we van haar een nestje verwachten mist de uitslagen goed genoeg zijn.

Maar voordat jij met haar een nestje verwacht ben je 1,5 jaar verder. |Er kan veel gebeuren in die tijd en ook weet je totaal nog niet of de uitslagen van de testen goed zullen zijn.
Beter zou zijn om eerst af te wachten wat de uitslagen zijn en dan een eventuele kennelnaam aanvragen en het vermelden op de website.

Maar goed zo denk ik er over.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Toch ben ik het wel met Nadine eens, Ik heb nu 2 teven in huis, 1 daarvan kan op dit moment mee gefokt worden voor haar zet ik dus de planning al wel op de website. Maar goed ze heeft alle testen al gehad.

Mijn 2e teefje is net 1 jaar geweest, van haar zet ik het nog niet op de website, omdat ik niet weet of ze door haar testen heen komt en hoe haar karakter uiteindelijk zal zijn.

Wel vertel ik mensen dat we van haar een nestje verwachten mist de uitslagen goed genoeg zijn.

Maar voordat jij met haar een nestje verwacht ben je 1,5 jaar verder. |Er kan veel gebeuren in die tijd en ook weet je totaal nog niet of de uitslagen van de testen goed zullen zijn.
Beter zou zijn om eerst af te wachten wat de uitslagen zijn en dan een eventuele kennelnaam aanvragen en het vermelden op de website.

Maar goed zo denk ik er over. "


Het was idd de bedoeling om te wachten met de kennelnaam tot alle testen bekend zijn! Heb ik hier al gemeld. We zijn gewoon al over een naam aan het denken omdat dat heel lang kan duren.

honden page profiel Anne en DieselAnne en Diesel 3 doggies

honden foto van Anne en Diesel

"

Bedankt! Ik begon mij echt al slecht te voelen omdat ik blij ben dat er een droom gaat uitkomen. Ik heb op voorhand gezegd dat alle testen gebeuren zoals het hoort, maar blijkbaar mag dromen dan nog niet.... 
Vind ik spijtig :( "


Tuurlijk mag je dromen! Als ik jou was zou ik net zo met trots vertellen dat er ergens volgend jaar een nestjekomt! Laat je maar niet kleineren door mensen die er anders over denken, iedereen doet het op zijn/haar eigen manier. Dromen mag! En ze laten uitkomen is nog mooier!

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Goed nieuws!! Sky haar vader zijn resultaten voor MDR-1 zijn binnen en het was negatief! Sky is dus officieel vrij voor MDR-1 door DNA!

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

" Goed nieuws!! Sky haar vader zijn resultaten voor MDR-1 zijn binnen en het was negatief! Sky is dus officieel vrij voor MDR-1 door DNA! "


Goedzoo!!! Gefeliciteerd, weer een stukje dichterbij :-D

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Gefeliciteerd!
De eerste stap is er :-)

pagina 3 van 13 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Volgende forumvraag: Speelgoed binnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^