Vader wilt puppy weg doen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HannaHanna

Hoi, ik ben Hanna, ben 15 jaar en heb net een account aangemaakt voor dit bericht.

Ik heb een Boomer puppy van 14 weken, ik had haar opgehaald toen ze 8 weken was.
Ik wilde al letterlijk mijn hele leven al een hond, en na 15 jaar heb ik eindelijk mijn ouders weten te overhalen. Mijn vader houdt ook heel erg veel van honden, maar twijfelde zo lang omdat wij in een appartement wonen op 7 hoog. (Wel een ruim appartement).
Mijn moeder is niet echt een grote hondenvriend te noemen, maar ze vindt mijn hondje, Bonnie wel steeds liever en liever.
Maar nu het probleem:

Bonnie wordt maar niet 100% zindelijk. Ze doet alles buiten en ze geeft ook soms een teken aan dat ze naar buiten wilt, bijvoorbeeld bij de deur zitten en je aankijken, dan pak ik haar op, en zet ik haar buiten weer op de grond en doet ze haar ding. Ze begint dus wel te snappen dat ze die dingen buiten moet doen, maar toch gebeuren er ongelukjes in huis. In de ochtend is vaak een grote plas te vinden en ook soms een hoopje poep. Daar wordt mijn vader gek van, want hij staat altijd als eerste op en hij moet het steeds opruimen. Hij vond het in het begin al heel irritant, maar het begint steeds erger te worden. Hij zegt dat als Bonnie nu niet binnen 5 dagen helemaal zindelijk wordt, dat hij haar weg gaat geven. Hij heeft er genoeg van, en hij zegt dat Bonnie allang zindelijk moet zijn geweest. Dit wil ik natuurlijk niet! Ik ben al heel hecht met Bonnie en zij ook met mij, ik kan me niet voorstellen dat zij er niet meer is! 

Weten jullie misschien wat ik moet doen? Ik ben radeloos, ik wil echt niet dat Bonnie weggaat!

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

oefenen en geduld

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ten eerste is het heel normaal dat een puppy niet direct zindelijk is, dit kost tijd. Ongelukjes horen er bij.

Je schrijft dat er in de ochtend altijd een plas te vinden is, laten jullie haar 's nachts niet buiten? Een puppy kan nog niet de gehele nacht de behoeftes ophouden.

honden page profiel HannaHanna

" Ten eerste is het heel normaal dat een puppy niet direct zindelijk is, dit kost tijd. Ongelukjes horen er bij.

Je schrijft dat er in de ochtend altijd een plas te vinden is, laten jullie haar 's nachts niet buiten? Een puppy kan nog niet de gehele nacht de behoeftes ophouden. "


We laten haar elke nacht uit. En ik snap dat eigenlijk wel dat een puppy met zo'n klein blaasje het niet lang kan ophouden, maar mijn vader is weer zo koppig en zegt dat het heus wel kan..

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Heeft jouw vader zich wel ingelezen? Een puppy kan echt nog maanden niet zindelijk zijn. Ieder hondje doet het op zijn eigen manier. 
Wat Caitlin als tip heeft gegeven 'Een keer buiten laten' is misschien wel een idee. Zet jouw wekker, en laat hem lekker buiten. 
(edit zie het nu pas. Hoe vaak laat je hem uit s avonds? ) 
Oefen en heb geduld. het komt, maar wel als je kleintje eraan toe is

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

geef de pup de tijd hij is nog maar 14 weken! Sommige honden doen er langer over dan de andere hier was Myra pas helemaal zindelijk met 6 maanden en al die tijd heb ik met geduld en liefde haar plasjes opgeruimd ;-) Gwn geduld en volhouden!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Heel eerlijk:

Een pup die op 14 weken al zo netjes aangeeft dat ie naar buiten moet.. dat vind ik hartstikke knap!! Tuurlijk is er af en toe een ongelukje, daar is het ook nog een pup voor.
Jammer dat je vader niet heeft nagedacht over wat het houden van een pup inhoudt, dan had hij van tevoren kunnen bedenken dat het zindelijk maken niet in 2 weken gebeurt is.
Het kan helpen om bij de deur een krant te leggen om ongelukjes op de vloer te voorkomen, maar het beste is om de pup constant in de gaten te houden en regelmatig naar buiten te doen (elke keer na het spelen, eten en slapen)

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Allereerst heel leuk dat je een pup gekregen hebt, en dat je er al zo gehecht aan bent. Ik hoop dat je vader niet met die beslissing doorgaat, en dat jullie samen nog lang vrienden kunnen blijven :-D 

Ten tweede kost het veel tijd en inspanning om pups zindelijk te krijgen. Je bent al heel goed op weg, want overdag gebeuren er dus geen ongelukjes. Om wat uur laten jullie haar een laatste keer plassen en om wat uur staat je vader op? Het kan namelijk zijn dat ze gewoon te lang haar plas moet ophouden en het niet meer kan ophouden, zeker aangezien je vertelt dat er een grote plas ligt. En als iedereen slaapt kan ze natuurlijk ook niet zeggen dat ze naar buiten wil. Dus ik raad je aan om toch 's nachts ook even met haar naar buiten te gaan.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Jou hondje is gewoon nog te jong om de hele nacht haar behoefte op te houden. Het enige wat je daar aan kan doen is haar heel laat uitlaten en heel vroeg weer uitlaten en als dat nog niet lukt moet je er s nachts een keertje uit om haar te laten plassen. haar blaas is gewoon nog niet goed ontwikkeld. ook kun je na 8 uur geen water meer geven zodat ze niet teveel drinkt voor het slapen gaan. Ik vind jou vader wel erg kinderachtig hoor, een baby is ook niet zindelijk dat moet je aanleren en veel geduld voor hebben.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Een pup op 14 weken totaal zindelijk is meer uitzondering dan regel...Dus op dat gebied kan je vader nog veel leren... Als het jouw hond is dan is het ook goed dat je met de pup aan het werk gaat... Als je vader plas en poep in huis kan vinden wat 's nachts is gedaan dan ga ik er vanuit dat de pup los in huis is? Beste is dan om je pup te laten wennen aan een bench, die je om het vertrouwen van je pup te winnen ook op je slaapkamer kan zetten, als je pup dan 's nachts wakker wordt omdat deze een plas of poep moet doen dan zul je dus zelf uit bed moeten gaan om de pup buiten te laten en na het plasje weer verder te laten slapen in de bench. Een zindelijkheidstraining is een intensieve training. De pups hier in huis waren allemaal vrij snel zindelijk, maar moet erbij vermelden dat ik er 24/7 mee bezig was, na het eten, na het spelen, na het slapen, als ik ze bepaald gedrag zag vertonen ging ik er mee naar buiten en dat was enorm vaak kan ik zeggen. Ze slapen bij mij, dus als ze pup waren werd ik wakker als hun wakker werden en ging ik naar buiten. Het is lonend maar ook erg intensief. Je vader zal dit ook moeten begrijpen en had die verantwoording van het moeten begrijpen al moeten nemen alvorens die toestemming gaf. Ik neem aan dat je naar school moet en nog andere dingen hebt die je moet doen, dus 24/7 met de zindelijkheidstraining bezig zijn is dan ook bijna onmogelijk zonder hulp van je ouders.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

"

We laten haar elke nacht uit. En ik snap dat eigenlijk wel dat een puppy met zo'n klein blaasje het niet lang kan ophouden, maar mijn vader is weer zo koppig en zegt dat het heus wel kan.. "


Kan je eens neer zetten op welke tijden (ongeveer) je haar naar buiten doet?

Waar komt je hondje vandaan? Is er bij de fokker iets gedaan aan zindelijkheidstraining? Het is bijvoorbeeld bekend dat hondjes uit de broodfok die 9 van de 10 keer opgroeien in zaagsel of stro moeilijker zindelijk worden dan een hondje wat opgroeit bij een goede fokker en gewoon naar buiten gaat. Ook omdat voor een broodfokpup buiten alles nieuw is, daardoor zal het minder snel wat gaan doen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

We laten haar elke nacht uit. En ik snap dat eigenlijk wel dat een puppy met zo'n klein blaasje het niet lang kan ophouden, maar mijn vader is weer zo koppig en zegt dat het heus wel kan.. "


Hoeveel tijd zit er dan tussen?
In principe dus niet genoeg, dus je zou een extra keer haar kunnen uitlaten.
Overigens is je hondje pas 14 weken, dus is het van je vader ook wel onredelijk om te eisen dat ze nu al zindelijk is. Ik weet niet waar hij zijn informatie vandaan heft, maar misschien kunnen jullie samen een boek erop nakijken, of wat via internet?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je bent 15 jaar, sta eerder op dan je vader, en hoe vervelend het ook is, ook snachts, zet de wekker op half drie, en ga er een keer uit, vraag of de pup bij je op de kamer in een bench mag verblijven, dat jij zorgt dat tie op tijd plast of poept.

jij wil dolgraag de pup behouden, dan aan jou.

op de dag zit je op school, dan is het aan je mams, maar als jij thuis bent aan jou.

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Pfff moeilijke situatie. Allereerst kan een pupje van 14weken nog niet zindelijk zijn. Nina was hier pas echt zinderlijk met 6 maanden. Ik weet niet hoe laat je vader opstaat maar misschien kun jij een kwartiertje eerder opstaan, om het op te ruimen? Of voor de nachtelijke uren een bench (op marktplaats hoeft een 2de hands niet duur te zijn). Waar komt jouw hondje vandaag? Br00dfok hondjes hebben vaak ook meer moeite met zinderlijk worden omdat ze dit in het nest niet (voldoende) hebben meegekregen.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Zou ook eerder opstaan, dan kan Bonnie buiten haar behoefte doen en daarna kan je weer lekker in bed gaan liggen. 
Denk wel dat Bonnie dat waard is toch.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Laat jouw vader maar eens googelen op welke leeftijd een pup pas zindelijk is.
Jullie leven op 7 hoog....is op zich al moeilijk om het diertje direct buiten te dragen....tegen je beneden bent is het gebeurd .
Waar slaapt je pup ?
Als het in een kleine open ruimte is, wat ik begrijp uit je tekst. Leg daar dan kranten of een dweil. En hou die ene krant met een plasje en die dweil met een plasje , hou die en leg die naast zijn mandje. Dan gaat hij op de geur afgaan en daar op doen.
Kan jij niet opstaan vóór je vader en de plsjes ed opkuisen voor hij zich ergert ? Het is jouw hondje en jij hebt er op aangedrongen toch ? 
Hoe lang zit in de dag je dier alleeen ? En waar zit het dan? 
Een pup kan vroeg of later proper worden, de mijne pas op vier , vijf maand. Maar ik heb dan ook een tuin.....jouw hoog wonen is een belemmering. 
Dus als je pup aangeeft van te moeten plassen zet je hem op die ene dweil waar zijn plaske is opgedroogd. Volhouden hoor. Dat is een goed oplossing voor s avonds en s nachts. Maar jijzelf moet meer gaan doen als je je hondje echt wilt houden......
Doen ! en geduld ':-)

honden page profiel HannaHanna

"

Kan je eens neer zetten op welke tijden (ongeveer) je haar naar buiten doet?

Waar komt je hondje vandaan? Is er bij de fokker iets gedaan aan zindelijkheidstraining? Het is bijvoorbeeld bekend dat hondjes uit de broodfok die 9 van de 10 keer opgroeien in zaagsel of stro moeilijker zindelijk worden dan een hondje wat opgroeit bij een goede fokker en gewoon naar buiten gaat. Ook omdat voor een broodfokpup buiten alles nieuw is, daardoor zal het minder snel wat gaan doen. "


Niet later dan 1 uur 's nachts, want ik moet naar school en mijn ouders moeten weer vroeg naar werk.
(Maar ze blijven niet lang op werk hoor, ze komen weer vroeg thuis dus Bonnie hoeft niet lang alleen thuis te zijn) Misschien is het wel een goed idee om haar nog later uit te laten. Maar mijn ouders zeggen dat het MIJN hond is, dus ik moet er verantwoordelijk voor zijn. Mijn ouders laten haar alleen 's ochtends uit en mijn moeder soms 's middags, de rest doe ik allemaal, dat heb ik er wel voor over.

En bij de fokker waar ik haar heb gehaald zag alles er goed uit, schoon, geen zaagsel of stro, paspoort, en de ouders waren allebei aanwezig.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi was snel zindelijk... Maar jeetje echt niet met 14 weken geloof ik hoor... 
Even doorbijten nog... het hondje wordt echt wel zindelijk dat zal je vader toch ook wel snappen?

Misschien wil je vader je ook wel  laten merken dat jij meer verantwoordelijkheid moet namen als het JOUW hondje is. Obi is mijn hond.. en ik heb eigenlijk bijna alles altijd opgeruimd van hem hier.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Kan ik nu uit je verhaal opmaken dat je pup overdag zindelijk is maar enkel snachts nog binnen plast?
Dan is het duidelijk dat ze het gewoon nog niet zo lang op kan houden, en daar kan je pup niets aan doen, enkel jullie.
Het is net heel knap dat ze al zo snel aangeeft naar buiten te moeten.
Ik zou inderdaad eens om 3-4u je wekker zetten en haar even snel uitlaten. Zo ga je smorgens geen ongelukjes meer vinden.
Of opstaan voordat je vader opstaat en snel opkuisen, het is jouw hond dus dat moet je erbij nemen ;-)

Laat je vader dit topic maar eens lezen! Een hond is geen wegwerpproduct, wegdoen omdat ze op 14weken nog niet zindelijk is, ongelooflijk...

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

14 weken en dan al aangeven is echt onwijs snel.
Mijn hond was (bijna) volledig zindelijk nadat wij hem 2 maanden hadden (met 9 weken gekregen + 8 weken = 17 weken) en dat is echt heel snel! Zo nu en dan wel eens een ongelukje maar dat hoort er bij als je een puppy hebt.

Laat je vader al deze reacties maar lezen, misschien veranderd hij dan ook wel van gedachten ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Oke dus stel je laat haar 1 uur 's nachts als laatste tijdstip uit, hoe vroeg word ze dan weer uitgelaten? Kan zijn dat er teveel tijd tussen haar laatste uitlaatmoment en vroegste uitlaatmoment zit, het is nog een puppy dus die kan niet een hele nacht alles ophouden.

honden page profiel HannaHanna

" Laat jouw vader maar eens googelen op welke leeftijd een pup pas zindelijk is.
Jullie leven op 7 hoog....is op zich al moeilijk om het diertje direct buiten te dragen....tegen je beneden bent is het gebeurd .
Waar slaapt je pup ?
Als het in een kleine open ruimte is, wat ik begrijp uit je tekst. Leg daar dan kranten of een dweil. En hou die ene krant met een plasje en die dweil met een plasje , hou die en leg die naast zijn mandje. Dan gaat hij op de geur afgaan en daar op doen.
Kan jij niet opstaan vóór je vader en de plsjes ed opkuisen voor hij zich ergert ? Het is jouw hondje en jij hebt er op aangedrongen toch ? 
Hoe lang zit in de dag je dier alleeen ? En waar zit het dan? 
Een pup kan vroeg of later proper worden, de mijne pas op vier , vijf maand. Maar ik heb dan ook een tuin.....jouw hoog wonen is een belemmering. 
Dus als je pup aangeeft van te moeten plassen zet je hem op die ene dweil waar zijn plaske is opgedroogd. Volhouden hoor. Dat is een goed oplossing voor s avonds en s nachts. Maar jijzelf moet meer gaan doen als je je hondje echt wilt houden......
Doen ! en geduld ':-) "

Bonnie is al krantzindelijk, en de dierenarts zei dat we de kranten moesten weghalen, omdat dat haar uitnodigt om binnen haar behoefte te doen. Wat ook wel hielp, want eerst plaste ze bijna elk kwartier op de krant, maar zonder de kranten kan ze wel langer dan een uur ophouden. En Bonnie is maximaal 3 uur alleen thuis, want mijn moeder werkt ook dichtbij en ze komt in haar pauze even checken.

En ja ik denk dat ik maar meer me best moet gaan doen. Eerder opstaan dan mijn vader (om kwart over 6 dus, blegh) in de nacht ook een paar keer. Niet goed voor mijn slaap, maar gelukkig houd ik Bonnie dan wel.
.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Voila dat is gesproken meisje ! ;-)

honden page profiel HannaHanna

" 14 weken en dan al aangeven is echt onwijs snel.
Mijn hond was (bijna) volledig zindelijk nadat wij hem 2 maanden hadden (met 9 weken gekregen + 8 weken = 17 weken) en dat is echt heel snel! Zo nu en dan wel eens een ongelukje maar dat hoort er bij als je een puppy hebt.

Laat je vader al deze reacties maar lezen, misschien veranderd hij dan ook wel van gedachten ;-) "

Ja ik was al van plan om hem dit te laten lezen! Moet ik misschien wel even dat stukje weghalen van dat hij koppig is..
.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"

Niet later dan 1 uur 's nachts, want ik moet naar school en mijn ouders moeten weer vroeg naar werk.
(Maar ze blijven niet lang op werk hoor, ze komen weer vroeg thuis dus Bonnie hoeft niet lang alleen thuis te zijn) Misschien is het wel een goed idee om haar nog later uit te laten. Maar mijn ouders zeggen dat het MIJN hond is, dus ik moet er verantwoordelijk voor zijn. Mijn ouders laten haar alleen 's ochtends uit en mijn moeder soms 's middags, de rest doe ik allemaal, dat heb ik er wel voor over.

En bij de fokker waar ik haar heb gehaald zag alles er goed uit, schoon, geen zaagsel of stro, paspoort, en de ouders waren allebei aanwezig. "


Als ik dit lees ben ik bang dat jullie met z'n allen niet goed hebben nagedacht over wat het inhoudt om een hond (een pup) in huis te hebben.
Toen wij masha kregen was ik ook 15 en ook ik kreeg de verantwoordelijkheid voor het opvoeden en verzorgen van haar, maar dit hebben we eerst met z'n allen tot in den treuren zitten overleggen. Welke taken er waren en wie wat moest doen. Ik kreeg de verantwoordelijkheid dus moest ik ook de eerste weken 's nachts eruit om haar te laten plassen. Een pup kan het nou eenmaal niet zo lang ophouden in het begin en dit is iets wat je weet wanneer je aan een pup begint.
Als dit niet kan, is een pup nemen eigenlijk geen optie.
Jammer dat jullie er pas nu achter komen.

Misschien is het handig om eens met z'n allen rond de tafel te zitten. Bespreek wat er gebeuren moet om binnen plassen te voorkomen en of die mogelijkheden er zijn binnen jullie gezin. Zijn die mogelijkheden er niet? Dan is het heel naar en vervelend, maar dan is het zoeken naar een nieuw baasje misschien beter.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Ach Hanna toch, nu heb je toch wel een groot probleem. Als je vader zo halsstarrig is om nu al de pup uit huis te willen plaatsen.
Zoals je boven al hebt gelezen, kan het best nog wel even duren voordat je pup zindelijk is. En je kan het hondje niet dwingen. Er is geen pasklare oplossing om een hondje zindelijk te maken, dus daarin zit niet de oplossing voor het probleem. Niemand kan je hier vertellen hoe je een pup in 5 dagen zindelijk moet krijgen.
Zelf proberen het probleem voor te zijn is een manier, maar dit zal niet altijd lukken.
Het enige wat zal helpen is om je vader te laten inzien dat het echt zindelijk maken, langer tijd nodig heeft. Puur alleen al lichamelijk gezien is de blaas van je pup nog niet sterk genoeg om de plas zolang op te kunnen houden.
Het hondje heeft daarnaast ook nog niet helemaal door wat de bedoeling is en doet het niet expres om jullie te plagen. Je moet hem dit op de één of andere manier duidelijk zien te maken en misschien kun je als je googled nog eens een mooie tekst hierover vinden, die je je vader kan laten lezen. Hem proberen te overtuigen dat je er alles aan doet om het pupje zindelijk te krijgen, maar dat je er geen kurk in kunt stoppen.

Maar waar ik bang voor ben, is als dat je vader zo weinig over honden weet, dat er in de toekomst nog veel meer zaken zullen zijn die hem niet zullen bevallen. Zindelijk maken is maar één onderdeel van het opvoeden van een hond om tot een gezinslid te worden dat zich aan jullie heeft aangepast.
Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het zindelijk maken en ga met je vader en moeder om de tafel zit en probeer je vader te overtuigen dat het nu eenmaal langer kan duren en dat het net als met baby's bij de één sneller gaat als bij de ander.
Hopelijk kun je je moeder in je eigen hoek krijgen en haar je laten helpen je vader te overtuigen en samen een plan bedenken hoe nu verder.

Maar als je vader niet wil meewerken, ben ik bang dat je je moet voorbereiden op het afscheid nemen van je hondje, want zo snel zindelijk gaat nu niet meer lukken.

Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat er een goed gesprek mogelijk is en dat je vader deze woorden alleen heeft geroepen uit onmacht.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat is niet zo abnormaal dat je pup nog niet voor de 100% zindelijk is
Je zal s nachts uit je bed moeten...
Wel een vervelende situatie... ik vind het vreemd dat je ouders je een hond laten kopen zonder er voor de 100% achter te staan maar het is nu zo. misschien je vader even laten googleen?

honden page profiel HannaHanna

"

Als ik dit lees ben ik bang dat jullie met z'n allen niet goed hebben nagedacht over wat het inhoudt om een hond (een pup) in huis te hebben.
Toen wij masha kregen was ik ook 15 en ook ik kreeg de verantwoordelijkheid voor het opvoeden en verzorgen van haar, maar dit hebben we eerst met z'n allen tot in den treuren zitten overleggen. Welke taken er waren en wie wat moest doen. Ik kreeg de verantwoordelijkheid dus moest ik ook de eerste weken 's nachts eruit om haar te laten plassen. Een pup kan het nou eenmaal niet zo lang ophouden in het begin en dit is iets wat je weet wanneer je aan een pup begint.
Als dit niet kan, is een pup nemen eigenlijk geen optie.
Jammer dat jullie er pas nu achter komen.

Misschien is het handig om eens met z'n allen rond de tafel te zitten. Bespreek wat er gebeuren moet om binnen plassen te voorkomen en of die mogelijkheden er zijn binnen jullie gezin. Zijn die mogelijkheden er niet? Dan is het heel naar en vervelend, maar dan is het zoeken naar een nieuw baasje misschien beter. "

Nou zoals je eerder kan lezen heb ik me bedacht dat ik eerder zal opstaan en ook later zal uitlaten. Dan denk ik dat Bonnie blijven houden wel mogelijk is. Tuurlijk wisten we wel wat we konden verwachten, maar niet precies blijkbaar. Maar nu heb ik een klein foutje gemaakt en nu weet ik wel beter.

honden page profiel HannaHanna

" Ach Hanna toch, nu heb je toch wel een groot probleem. Als je vader zo halsstarrig is om nu al de pup uit huis te willen plaatsen.
Zoals je boven al hebt gelezen, kan het best nog wel even duren voordat je pup zindelijk is. En je kan het hondje niet dwingen. Er is geen pasklare oplossing om een hondje zindelijk te maken, dus daarin zit niet de oplossing voor het probleem. Niemand kan je hier vertellen hoe je een pup in 5 dagen zindelijk moet krijgen.
Zelf proberen het probleem voor te zijn is een manier, maar dit zal niet altijd lukken.
Het enige wat zal helpen is om je vader te laten inzien dat het echt zindelijk maken, langer tijd nodig heeft. Puur alleen al lichamelijk gezien is de blaas van je pup nog niet sterk genoeg om de plas zolang op te kunnen houden.
Het hondje heeft daarnaast ook nog niet helemaal door wat de bedoeling is en doet het niet expres om jullie te plagen. Je moet hem dit op de één of andere manier duidelijk zien te maken en misschien kun je als je googled nog eens een mooie tekst hierover vinden, die je je vader kan laten lezen. Hem proberen te overtuigen dat je er alles aan doet om het pupje zindelijk te krijgen, maar dat je er geen kurk in kunt stoppen.

Maar waar ik bang voor ben, is als dat je vader zo weinig over honden weet, dat er in de toekomst nog veel meer zaken zullen zijn die hem niet zullen bevallen. Zindelijk maken is maar één onderdeel van het opvoeden van een hond om tot een gezinslid te worden dat zich aan jullie heeft aangepast.
Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het zindelijk maken en ga met je vader en moeder om de tafel zit en probeer je vader te overtuigen dat het nu eenmaal langer kan duren en dat het net als met baby's bij de één sneller gaat als bij de ander.
Hopelijk kun je je moeder in je eigen hoek krijgen en haar je laten helpen je vader te overtuigen en samen een plan bedenken hoe nu verder.

Maar als je vader niet wil meewerken, ben ik bang dat je je moet voorbereiden op het afscheid nemen van je hondje, want zo snel zindelijk gaat nu niet meer lukken.

Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat er een goed gesprek mogelijk is en dat je vader deze woorden alleen heeft geroepen uit onmacht. "


Ja ik zal hem dit laten lezen. Ik zeg het wel vaker dat Bonnie niet lang kan ophouden maar hij gelooft het niet alleen van mij. Maar nu zie ik gelukkig dat het normaal is en zal mijn vader het ook wel snappen.

En, mijn vader heeft eigenlijk best veel ervaring met honden. Hij kreeg een dobermann van 1 jaar, en die heeft hij heel lang gehad. Die dobermann was dus al zindelijk, dus alleen dat probleem is voor mijn vader nieuw.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Misschien bedoelde je vader het niet zo, was het meer een opmerking uit ergernis? Iedere ochtend beginnen met een plas & poep opruimen is natuurlijk geen droomstart van de dag. 
Ga met je ouders om tafel, geef aan wat jij bereid bent te doen. Misschien kun jij hem 's nachts eruit  laten, en dat je ouders het dan laat op de avond doen (zodat je ook aan je slaap toekomt). 

Overigens vind ik het niet helemaal fair om jou alleen verantwoordelijk te maken.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: mastino napoletano
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^