abby word ineens schuw als ze eten moet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Hoi hoi iedereen

Nou heb me nu toch wat geks. En hoe het komt is me toch een raadsel.

Abby is een sharpei zoals jullie weten en word in november 7 jaartjes oud.

Ik ben in september 2 weken naar Turkije geweest en Abby heeft bij familie in Naarden gezeten samen met me andere dame Sjenghi.

Ik ben alweer een tijde thuis maar merk sindsdien dat Abby raar doet. Ik heb al gebeld naar mijn familie om te vragen of er wat gebeurd is. mede doordat ze ook haar hele neus kappot had. was een flinke jaap. :'( dus denk misschien heeft dat eet gedrag er mee te maken.

zal eens zeggen wat ze doet. voorheen deed ze dit nooit en liep gewoon naar de bak en was vrolijk. nu zet ik het eten neer en zeg dames eten, Abbetje die vroeger gelijk vrolijk kwam kijken wat er in zat staat me nu aan te kijken en gaat zitten.

Ze kijkt me heel vragend aan of ze vragen wil mag ik echt gaan eten ?????????????? dan loopt ze niet naar de bak. ik ben al bij de bak gaan zitten om te kijken of ze dan wel naar de bak gaat. Maar nee ook niet.

Ik loop gewoon naar de bank en ga zitten zodat de dames rustig kunnen eten. Abby gaat mee naar de bank en na een tijdje loopt ze terug de staart gaat naar beneden en normaal doet ze dat alleen als ze zich op haar gemak voelt of in rust.

Ze kijkt heel erg schuw naar de bak en ziet Sjenghi eten. Dan kijkt ze om naar mij ik knik een keer en zeg toe maar. ze gaat dan bijna sluipend naar de bak heel erg voorzichtig en neemt twijfelend een hap. maar meer ook niet en loopt weer weg.

dan wacht ze een tijd en sjenghi is weg en bij wijze van laat ik de bak staan een uur dan gaat ze twijfelend en weer heel schuw en angstig naar de bak om verder te eten.

ik heb al geprobeerd om de bak maar weg te halen maar dan krijgt ze niks binnen ze heeft nu 3 dagen niets gegeten, ja of een hap. kan opzich niet zo kwaad dat ze even niet eet.

Ze is al zo kleine meid en heel slank dus moet niet meer af haha.

maar dit begint ze ook te doen als je haar een kluifje geeft of een koekje voorheen pakte ze het vrolijk aan nu niet meer. :'(

Is net of ze ineens ergens bang voor is geworden. en niet meer durft te eten. me familie zegt dat er niks gebeurd is. maar sinds ze daar weg komt met de neus kappot en weer thuis is doet ze dit.

En ze doet het alleen met eten en koekjes of wat anders. Met uitlaten merk ik niks is ze gewoon Abby ja moet haar wel weer even onder appel zetten want daar mag ze alles.

Misschien dat jullie een idee hebben, tis toch wel jammer dat dit zo is. heb het eten al leuk proberen te maken als een spelletje. maar daar trapt ze niet in is een echte pei O-) ook al met de bak bij mij dan at ze eerst wel maar nu ook niet meer O-)

Nou roepen jullie maar !!!! niet te hard hoor anders word ik zo doof en hoor ik jullie niet meer ;-)

Liefs natascha en een knuf van gekke abby

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "abby word ineens schuw als ze eten moet." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Heeft Abby misschien 'ruzie' gehad met Shengi.

Dat ze bang is dat ze op haar kop krijgt???

Misschien is er wel iest gebeurt wat je familie niet gezien heeft?
Gr.Annelies

honden page profiel

Eten zijn ze er altijd bij daarom vind ik het zo raar.

maar sjenghi en Abby hebben geen ruzie gehad die maken nooit ruzie :-D gelukkig maar.

Misschien dat Lukai dr gegrepen heeft maar lijkt me niet want ze zouden het wel zeggen als de honden onderling ruzie hebben gemaakt want dat vinden ze eng. en heb ik ook gevraagd maar tussen hun schijnt er niks gebeurd te zijn.

Als er wel wat gebeurd is hoe ga ik dit op lossen ze kunnen apart eten maar dat wil ze ook niet. O-) Abby wil persee samen eten.

heb wel eens dat een hond niet eten wil en dat los ik toch altijd wel weer op maar dit heb ik nog nooit gezien en is ook in een tijds bestek van 14 dagen.

ouderdoms perikelen O-) denk dat ik er helaas nooit achterkom wat er gebeurd is maar hoop toch wel dat ik haar weer normaal aan het eten krijg.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Tja das lastig, ik zou ook zeggen ruzie met Shangi, of dat er wel degelijk iets is gebeurd bij familie.

Het is natuurlijk ook wel vreemd dat ze ineens een jaap op haar neus heeft, maar wat zeiden ze daar over dan (hoe ze er aan gekomen is).

Misschien de bak voorlopig vervangen door iets anders, een gewoon bord ofzzo. Is de etensbak ook meegeweest naar de familie?

Groetjes Veronique

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Natascha,

Ze maken bij jou geen ruzie..

Wil niet zeggen dat ze geen ruzie maken als jij er niet bent of in veranderde omstandigheden...

Misschien is er iets op haar gevallen toen ze aan het eten was..

Eet ze ook niet uit je handen..?

Liefs, Ilja

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Wat is hun verklaring van Abby haar kapotte neus?

Moeilijk om je advies te geven, ik haar hier vraatzuchtige monsters in huis, hoewel Bo is beschaafd maar meisje is onbehouwen
:-D

Yenna heeft zeker de helft van haar leven niet gegeten. Zij was te verleiden met vers vlees, maar daar geven jouw honden niet om.

Kan ze tandpijn/kiespijn hebben?

Haar alleen in de keuken laten eten, en niemand die naar haar kijkt?

Bouillon erover?

Lekker runderlapje of vers hart van de slager erdoor?

Sterkte er mee, hou ons op de hoogte, liefs, Liesbeth

honden page profiel

Hoi Hoi

Van die jaap kreeg ik te horen dat ze onder een krukje was door gerend toen ze thuis kwamen ze wou hun vrolijk begroeten maar ze zag het keuken krukje over het hoofd en schampte daar haar neus aan.

Natuurlijk wil het niet zeggen dat ze ergens anders geen ruzie maken, maar de mensen waren ten alle tijde thuis als ze eten krijgen, en ze zijn toch meestal wel heel eerlijk in of de dames gevochten hebben of dat ze met lukai het aan de stok heeft gehad,

Als hun daar eten krijgen staan lukai en xandock in de keuken en abby en sjenghi in de kamer.

Abby wil juist niet alleen eten want dan eet ze niet die houd van gezellig samen eten heb haar al geprobeerd apart te zetten maar dan staat de bak er nog gevuld en wel.

Maar is ook met koekje aan pakken normaal pakt ze het wel aan en eet op nu duurd het een eeuwigheid of ze pakt het niet aan.

heb haar tanden al laten controleren denk misschien heeft ze kiespijn ofzo maar heeft een uitstekend gebit.

heb er ook al van alles over heen gedaan, ook wat ze echt heel lekker vind. maar nee wil ze niet, al eet ze dat wel uit mijn hand.

De etensbakken zijn mee gegaan naar de familie ik neem altijd hun eigen spullen mee. heb ook dezelfde bakken weer terug. kan ik zien aan de bak. hun hebben andere bakken.

Ik heb de bak nog niet vervangen voor een bord dat kan ik nog wel proberen. hand eten doet ze wel. dus zo zorg ik wel dat ze wat binnen krijgt maar ze eet dan niet de bak leeg.

Liefs natascha

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Het is misschien een raar voorbeeld, maar als we naar mijn ouders gaan nemen we altijd 1 bench mee (een stoffen voor de show), onze reu wil daar niet in.
Hij stond bij ons altijd in de gang, maar er is iets gebeurd, waardoor hij er niet meer in wil.
De stoffen bench is van de teef en de metalen van de reu en nemen we nu dus de metalen bech mee is er niets aan de hand.

Misschien heeft 1 van hun honden iets gedaan waardoor ze onzeker is geworden en niet meer uit de bak durft te eten.

En dat van de snoepjes snap ik nog niet helemaal???

Groetjes Veronique

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Mss tijdelijk andere brokken geven?

Kan ze niet stiekum iets geks gegeten hebben en nu er last van hebben

Yenna at rustig 1 week niet en begon dan te eten. Ik ben diverse keren overgestapt op andere brokken, omdat ze gewoon niet at.

Liefs

honden page profiel

Is geen raar voorbeeld hoor. :-)

nou ook met dat aanpakken doet ze vaag normaal pakte ze het normaal aan nu niet meer.

of ze eet het heel niet, maakt niet uit wat het ook is. of ze neemt het mee en laat het een tijdje naast haar liggen en dan eet ze het toch nog wel later op. of ze loopt er bij weg en dan mag sjenghi het op eten.

Vaak moet ik het al gewoon bij haar neerleggen en afwachten wat ze doet. soms als ik het in stukjes maak. mits me dat lukt dan eet ze soms het wel op. denk nou dan moet ik alles maar klein maken.

maar 9 van de 10 keer moet ze het dan ook niet meer.

Liefs natascha

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi natascha
Wat vervelend zeg dat abby niet wil eten
Je zou toch haast zeggen dat er wel wat gebeurt moet zijn
Want het is wel gek dat ze wel uit je hand wil eten
En niet uit haar bak
Verschijndelijk iets gebeurt bij haar bak ???
Liefs joke

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk toch dat er iets is gebeurd. Iets wat de mensen daar misschien niet hebben gezien. Misschien heeft ze dr kruk ook wel geassocieerd met de plek waar het eten in de buurt staat en is ze daarom voorzichtig. :'( Vervelend hoor, ik hoop dat ze snel weer vrolijk naar haar bak gaat...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Jeetje, wel lastig hoor. Dat ze het van jou ook niet aan neemt of wel meeneemt, maar dan toch laten liggen.

Zou je bijna denken dat ze ergens pijn heeft ofzo, maar hoe gedraagt ze zich verder dan. Is ze dan wel de normale Abby?

Misschien dat er toch iets gebeurd is, wat die mensen niet hebben verteld, want ze heeft daar wel al die tijd normaal gegeten?

Ik zou toch even de bak laten en die even vervangen door iets anders.

Groetjes Veronique

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Hoi,

En? Heeft ze nu wel gegeten van een bord of zo?

Als ik je verhaal zo lees krijg ik er toch echt een eng onderbuik gevoel van,jij kent jou hond het beste.En als ze zich nu na de logeer partij zo anders gedraagd dan moet er toch echt wel iets gebeurd zijn...Zeker omdat ze graag ook samen eet met jou andere hond.

Ik zou zeker nog blijven door vragen/zeuren.

En ze heeft daar toch al vaker gelogeerd?Dus ze is uit logeren gaan wel gewend,anders zou je nog kunnen denken dat ze gestressed is doordat je "zo"lang weg was.

Sterkte met d'r,ik hoop dat ze snel weer de oude wordt.

(ook nog geen vuurwerk overlast...)

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hee,
Hoe is het verlopen tijdens het eten van gister en vanochtend???

Zou toch nog even blijven door vragen, wat er allenmaak gebeurd kan zijn.....

Groetjes

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

is daar misschien een poes in huis ? die Abby misschien een beetje ""gepest heeft ""

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

dit is lastig,je zou inderdaad zeggen dat ze zo van het krukje geschrokken is ,dat ze daarom niet wil eten
is erg vaag
hoop dat het snel beter word



gr liesbeth

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi
ik ben ook altijd een doordenker en vind zulke dingen verdacht maar meestal kom ik later achter de oorzaak en dan valt het mee
ik zou eens even in haar bekje kijken naar alle tandjes en kiezen en even voelen of ze allemaal nog vast zitten
t kan zijn dat ze een hap heeft genomen en enorme pijn heeft ondergaan door bijv een kies met een gaatje ofzo

ik zou eerst even goed kijken

ja er word geadviseerd doorvragen maar ik weet uit ervaring dat dit heel verkeerd kan vallen en dan heb jij t weer gedaan
nou succes laat het even weten

honden page profiel

Hoi hoi

ik heb haar bekje zelf al helemaal na gekeken en de dierenarts ook denk zal de dierenarts ook eens naar de tanden laten kijken maar die zegt ook zie niks raars heeft een heel mooi gebitje.

gisteravond heb ik een bord gepakt denk zal sjenghi het ook in een bord geven anders trekt zij een scheve neus he waarom heeft zij het anders.
sjenghi vond het wel deftig en at gewoon alles lekker op.
Abby dacht nou ik hoef nog maar even niet.

Denk nou dan ga ik er maar bij zitten op de grond en zal het wel in me hand houden, had er nog al een lekker maaltje van gemaakt met extra vlees dus was lekker aan het smeren O-) maar ze keek me aan van nou gooi maar terug hoor ik hoef het niet.

ik haal het bord weg en bedek het en dacht om een uur of 23 nou zal het nog eens proberen. heb het bord neergezet en ben er bij weggelopen. Sjenghi en abby samen kijken. keken eens om wat lap je ons nou O-)

en draaiden om en liepen weg heb een paar frolicjes gepakt die krijgen ze alleen savonds na het wandelen en denk nou zal er wel wat meer pakken eet abby dat maar. wou ze eerst ook niet aanpakken ik denk leg ze wel neer en wie ze op eet ik zie het wel.

liep naar de gang om wat te pakken en ik draai me zachtjes om en gluur om hoekje wat maddam aan het doen is. Zie haar heel voorzichtig om dr heen kijken of iemand haar ziet. niet nou dan pak ik het maar en eet het op.

Net of ze bang is. dat ze het niet mag pakken, ik vanmorgen bellen of ze toevallig abby met eten heel erg fel hebben toegesproken ???? want daar kan ze niet tegen en dan eet ze niet meer.

nee hadden ze ook niet gedaan, ik van er moet wat gebeurd zijn dit is niet normaal.

nu ga ik een paar dagen daarheen met Abby en sjenghi en heb gezegd ik geef ze eten allemaal en ik ga kijken of ik iets zie waardoor het gekomen is, kijken of ze hier anders reageert.

Ik ga zelf wel een paar dagen daar heen, en hoop iets te vinden, iets wat de prikkel is geweest waardoor zij niet eet. kijken of het aan lukai of xandock heeft gelegen of misschien aan hun.

Kijken of het gaat lukken weet niet maar misschien veranderd haar gedrag daar nog wel meer.

O even over de poes vraag nee er lopen geen poezen in huis alleen twee honden waarvan er een van mij is. ze kan er uitstekend mee overweg maar ja er kan altijd wat gebeuren. Al ik vermoed dat het aan de mensen ligt waarom weet ik niet maar mijn gevoel zegt dat.

valt me namelijk op dat ze ook heel erg angstig overdag is als er maar wat is duikt ze op schoot. Ed ontwijkt ze ook een beetje. voorheen was dat haar grote liefde. maar ed was die tijd bij mij. ben extra op dr gedrag aan het letten en valt me op dat ze ineens angstig is.

En dat is ze nooit geweest, dus ik ga nu maar paar dagen daarheen. om te kijken en te observeren. weet niet of het helpt maar zal alles proberen om haar weer de normale abby te laten worden, want ineens zo bange griet dat ben ik van haar niet gewend.

Ik zal jullie op de hoogte houden. en ga me uiterste best voor me meissie doen.

Liefs en dank jullie voor jullie meedenken en tips.
liefs natascha en abby ;-)

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi
ik beschuldig niemand ik ben nog blanco
maar kijk vooral even naar haar eerste reactie zodra je binnen komt dat zegt vaak al heel veel en kijk vooral waar zij naar kijkt
het eerste wat ze zal doen is het angstgeval zoeken met haar ogen

nou succes en ik hoop dat het allemaal snel goedkomt

honden page profiel LieselotLieselot 3 doggies

honden foto van Lieselot

Ik denk toch ook dat er iets gebeurd is. Ze durven het misschien niet zeggen uit schrik voor je reactie.

Ik hoop dat je weer de oude abby terug krijgt!

Groetjes

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien toch wat gebeurd wat de familie niet wilt vertellen, wat vervelend is ?

toch raar, een gehavende neus , niets weten, en ook bij de bak niet willen eten, moet toch wat gebeurd zijn, je hebt straks kans dat het echt wel over gaat. als ze ziet dat er bij jou niets gebeurd. dat hoop ik dan maar. want leuk is dit niet. :'(

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Heel erg veel succes, ik hoop dat je er achter kan komen waar het aan ligt.

En net als wat Tanja zegt, let goed op haar gedrag, vooral bij binnenkomst.

Maar denk wel degelijk dat er meer is gebeurd als alleen tegen de kruk gestoten.

Groetjes Veronique

Wel triest dat ze zo angstig is geworden.

honden page profiel

Daarom ga ik er ook maar heen om er achter te komen, en zal zeer zeker naar haar kijken wat ze doet als ze binnen komt. Ben zeer benieuwd.

Leuk is dit zeker niet helemaal niet bij een meissie die altijd zo vrolijk was. en voor niets of niemand bang was. :'(

denk ook dat er meer is gebeurd en hoop er achter te komen. wat het ook is maakt me niet uit zolang ik het maar weet dan kan ik Abby helpen.

ze weten wel dat ik niet snel boos word hoor helemaal niet als ze er niks aan kunnen doen ongelukjes gebeuren nou eenmaal. alleen het niet zeggen heb ik meer een hekel aan.

maar ja we hopen er het beste maar van. dank jullie wel ik zal jullie op de hoogte houden.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Natascha,

Onze Flos heeft ook een hele periode heel slecht en echt heel weinig gegeten. Ik ben er toen mee naar de DA gegaan en die kon ook niets vinden. Ik kreeg te horen dat hij verwend was, maar dacht daar ligt het zeker niet aan. Na een paar weken kreeg hij ineens een hele dikke bult op zijn kaak. Ik dacht dat hij gestoken was door een wesp, want daar greep hij vaker naar. Die middag zag ik hem ook happen en met zijn kop schudden. Dus toen maar weer naar de DA, wat ik daaraan kon doen. De DA ging hem controleren en die bult kwam dus niet van een wespen/bijensteek, maar hij had een ontstoken kies. Dus hoogstwaarschijnlijk was dat ook al de oorzaak toen ik die eerste keer ben geweest. De DA had toen zijn tandvlees nagekeken en ook naar zijn tanden gekeken en er was toen niets van te zien! Het heeft dus duidelijk in de kaak gezeten. Nou de kies werd getrokken en na een paar dagen, was Flos weer de oude en at hij weer goed zijn bak leeg en liep hij ook weer met stenen te sjouwen (hobby van hem) Dus....probeer anders eens een pijnstillertje te geven en te kijken of Abby dan wel wil eten. Als ze dan wel eet, weet je in ieder geval dat ze ergens last van heeft. Als ze dan nog niet eet, dan moet je de oorzaak ergens anders gaan zoeken....Veel succes en natuurlijk beterschap met je dametje...

Groetjes Monique

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Nou hopelijk vind je de oorzaak daar. Maar die mensen zullen wel anders reageren als jij er bij bent, mocht er wat gebeurd zijn met hen en Abby...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Weet je al iets meer?
Het is inmiddels 10 dagen later en ben erg beieuwd hoe het nu gaat en of er al veranderingen zijn.

Groetjes veronique

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Eet Abby al meer? Is Abby alweer de oude Abby?

Liefs, Liesbeth

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

er is iets gebeurt waar door de hond bang is geworden om te gaan eten

je kan even proberen te voeren kijk of die het doet
of even appart zetten
en kijk of die dan wel eet

ja anders weet ik het ook niet 123

groetjes anja

tanja (Gast)

hoi weet je al iets ben benieuwd hoe het gegaan is wie weet heeft het zich juist opgelost en dat hoop ik zeker voor de vrolijke dame

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "abby word ineens schuw als ze eten moet." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
^