Gewichtsbepaling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Hallo allemaal,

Ik weet niet of dit in de goede categorie staat maar ja.

Onze Flynn is een Welsh Corgi Pembroke die zondag 13 weken oud word. Toen hij 12 weken oud was woog hij 4,3 kg. Nu hadden we het gevoel dat hij meer moet eten.. Hij krijgt nu drie keer per dag 70g KVV- DARF eko puppyvoer. De dierenarts heeft niets genoemd over dat hij te licht is maar we hebben het gevoel dat hij misschien te licht is en we weten niet hoe bekend de dierenarts met dit ras is. Op internet hebben we groei-curves voor Pembrokes opgezocht en volgens die wijzer had hij - als hij op het gemiddelde voor het ras zou zitten- met 12 weken al 5,25 kilo moeten wegen.

Flynn's fokker zei dat zij bij pupjes liever iets te veel dan te weinig zien. Flynn was ook niet dik toen we hem ophaalden. Hij was niet de kleinste maar ook niet de grootste.

Nu vragen wij ons of we hem meer moeten voeren. Hoe bepalen jullie of  een pup te dik, te dun, "precies goed" is? Ik weet dat je de ribben kan voelen maar dat kan ik toch moeilijk bepalen.

Ik weet niet of deze foto duidelijk is maar misschien helpt het:

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ja das best lastig he.. je moet de ribben niet Te makkelijk kunnen voelen. Zeker bij pups mag er wel wat vet op zitten ;-)

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Ziet er in mijn ogen zeker dik genoeg uit hoor!

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Oké bedankt!':-)

 Het zou kunnen dat hij er hier iets dikker uit ziet want deze foto is volgens mij genomen nadat hij was gewassen (hij was helemaal vies O-))

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

jullie kunnen dat het beste bepalen, zolang er op de ribben ruggengraat en heupen een vetlaagje op zit dan is het goed

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gewicht zegt niet altijd wat, voer op het zicht als je twijfelt , en ga niet direkt van een weegschaal af van zoveel moet tie wegen.

voelen, voel je de ribbentjes goed ? houden zo, moet je porren ? dan is tie te dik, en als je hond loopt en de ribben steken uit, schouders , dan mag je bij voeren.

een jonge hond kan beter schraal zijn dat te dik, snap niet dat de fokker dat tegen je gezegd hebt, beter een dikke pup, nee een schrale pup, waar je goed de ribbentjes van kan voelen zonder ze te zien, is uitstekend, en ga je niet blind staren op curvers van gewichten.

twijfel je echt ? dan langs de dierenarts gaan, die zien liever een hond die niet dik is, de meesten honden zijn te dik. en wij mensen hebben dat totaalbeeld snel van een hond, niets te dik is het dan. vandaar als je twijfelt, dierenarts, of fokker als die niet te ver weg woont, ga eens lekker gezellig langs, dan kan de fokker er ook even naar kijken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben even gaan spieken op je profiel en op de foto's daar lijkt ie helemaal niet te dun, hoor.
Zoals Willemijn zegt: beter wat te schraal dan te dik. Zeker bij een hond met deze lichaamsbouw (lange rug) is het belangrijk dat ze niet te veel gewicht moeten meezeulen.

Zoals gezegd: handen tegen de zijflank houden en heen en weer bewegen: je moet de ribben dan kunnen voelen.
En als je recht boven je hondje gaat staan en neerkijkt op de rug, moet je de welving van het lichaam kunnen zien: breder in de borst, smaller in de taille.

Veel plezier met deze mooie pup!

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Ziet er goed uit hoor! Je merkt het vanzelf, of ze te dik zijn. Dan kun je ze gewoon wat minder geven.
Wij houden ons ook niet echt aan de lijnen op verpakkingen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^