Moet ik me zorgen maken? Gal spugen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" En hebben de tips geholpen? Heeft ze nog gal gespuugd? ':-) "


Zo vaak doet ze het niet, in mijn openingspost staat ook eens in de twee a drie weken, dus het gaat wel even duren voor ik verschil ga merken ;-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Gepureerde appel geven bijv. Dat bevat pectine en stabiliseert maagzuur en zorgt voor een natuurlijke balans van het maagslijmvlies. En bijv. gepureerde pompoen is goed bij maag- en darmproblemen en zorgt ook voor verzadiging. Je hoeft dit niet elke dag te geven, maar ter afwisseling. "


Oke, dat ga ik proberen, dank je wel! Kan ik het wel bij groente voeren? (Ik dacht een middag portie te maken met groenten en fruit, honing e.d.)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Fruit met honing is prima. Ik zou groentes apart geven. Zowel fruit als groentes kunnen gisten als ook vlees gegeven wordt. Er zijn honden die er geen enkel probleem mee hebben, er zijn toch redelijk wat honden die daar wel reactie op hebben. Dat zal je bij jouw individuele hond zelf moeten ondervinden.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Goldendelicious, moet je zo'n pompoen eerst koken, of pureer je die rauw?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Het kan allebei. Koken of stomen vergroot de hoeveelheid koolhydraten, maar is nog altijd een prima ruw vezel. Met name in Amerika is het een bekend hulpmiddel bij honden met obstipatie en maag-/darmproblemen. Als je het rauw gepureerd geeft, dan kan het eventueel laxeren, maar als je er niet teveel van geeft, heeft dat vrijwel geen effect. Voor een middelgrote hond is dan 1 eetlepel voldoende. Pompoen wordt ook wel in een groentemix gegeven.
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/101681-de-geneeskracht-van-pompoen.html

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^