gescheurde kruisbanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel margot van roermundmargot van roermund

honden foto van margot van roermund

Beste hondenpagevrienden,
Mijn Bikkel,kruising boxer/labrador wilde afgelopen vrijdag zijn mand niet meer uit,kon simpelweg niet meer lopen.Toen ik hem 's avonds om 8 uur riep met een koekje bleef hij ook liggen.Hij is 2,5 en heel energiek en zijn hele leven draait om eten dus de paniek sloeg toe bij mij.Bikkel diezelfde avond in de auto getild en naar de kliniek gereden.De dierenarts concludeerde na 5 min meteen dat z'n kruisbanden gescheurd waren.Hij zakte ook constant door z'n achterpoot heen,kon er echt niet op staan.
15 min en 82,50 euro verder kon ik gaan met een injectie en een paar pijnstillers,en het verzoek om maandag terug te bellen om te vertellen hoe het gaat.Bikkel liep zondag weer als een kievit en was niet te houden na 2 dagen rust.Zie wel dat hij zijn poot anders neerzet bij stap en stilstand,maar bij rennen zie ik niks.Maar hij krijgt wel een halve pijnstiller per dag. Mijn vraag...Kan een hond gewoon doorrennen met een gescheurde kruisband?? Mijn dierenarts wil foto's maken en waarschijnlijk opereren,en hoor ook van kenners dat dit niet iets is wat zomaar over gaat.Twijfel dus wat ik moet doen.
Gr. Margot.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Je kan zeker weten doorlopen met een afgescheurde kruisband. Zowel baas als hond hier aan beide kanten de kruisbanden afgescheurd en zowel baas als hond kon er best mee lopen.

De functie van de kruisband is het stabiliseren van het kniegewricht. Als de kruisbanden daadwerkelijk afgescheurd zijn en je doet er niets aan loopt jou kruising boxer/labrador van 2.5 binnen de kortste tijd mank van de artrose. Met spierkracht kunnen de bovenbeenspieren veel opvangen maar net alles en het leidt onherroepelijk tot problemen.

Je kan natuurlijk altijd de opinie van een andere dierenarts vragen maar ik wil je toch adviseren heel serieus na te denken over die operatie.

honden page profiel margot van roermundmargot van roermund

honden foto van margot van roermund

Ok bedankt,ga eerst maar voor de foto's...eens kijken wat daar uitkomt.Ben zo bang dat hij na een operatie nooit meer dezelfde wordt. Want rust houden is onmogelijk met hem!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ga daar dan ook goed over in gesprek met de DA. De operatie is vervelend (en prijzig, vergis je niet) maar het echte werk zit in de revalidatie. Kies ook voor een arts waar je echt vertrouwen in hebt en wees daarbij niet bevreesd om wat om je heen te kijken wat er mogelijk is.

honden page profiel margot van roermundmargot van roermund

honden foto van margot van roermund

Ik ben godzijdank verzekerd,en zit bij een goede kliniek in Prinsenbeek. Bedankt voor de hulp!

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

Hier net 2 weken geleden een TTA operatie laten doen. Herken jouw twijfel helemaal. Dacht eerst aan een kneuzing. Na 2 maanden geen verbetering. Dus naar dierenarts, verwachting... Kruisbanden gescheurd of afgescheurd. Foto's laten maken om stand knie te bekijken. Orthopeed laten kijken....... Nog steeds verwachting kruisbanden afgescheurd...... Hier nog steeds twijfel......wat te doen???????
Nu 2weken na operatie blij dat ik heb doorgezet..... Voorste kruisbanden was afgescheurd en meniscus stuk.

Let en kijk goed naar je hond. Ik heb gewacht maar t mank lopen ging niet over. Je komt op n gegeven met op n punt dat je ziet of het zo verder kan of niet.
En ja als t alleen n kruisbanden is dan zou t ook zonder n operatie kunnen heb ik begrepen, alleen moeten dan de beenspieren heel goed getraind worden om de functie van de kruisbanden over te nemen ( wat overigens mijzelf na n knieblessure gelukt is ;-)). Of dat ook zo goed bij een hond gaat weet ik niet.

Sterkte maar geloof me...... Op n met weet je wat te doen! ( en laat je niet gek maken door allerlei goed bedoelde adviezen ;-))

honden page profiel margot van roermundmargot van roermund

honden foto van margot van roermund

Bedankt! Een nadeel..hij loopt nu niet mank. We gaan het zien.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

Met Senna ging t ook op en af. Dan liep ze weer goed dan weer niet. Succes! Hoop dat t meevalt met jouw doggie. :-)
Niks zo vervelend DNA als r iets is met je hond.

Volgende forumvraag: oude hond plast opeens binnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^