Mijn naam is haas..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Hoort eigenlijk in de vers voer rubriek maar ik krijg een foutmelding dat ik niks ingevuld heb als ik hem daar wil plaatsen, graag verplaatsen dus! :-)


Gisteren belde mijn schoonbroer of ik iets kon met het wild dat hij met zijn vader op hun jachtveld in Groningen geschoten had. Het ging om hazen. 's Avonds kwam hij langs met "de buit", een fazantenkop, een zakje hazenoren, en twee hele hazen. De ene haas heb ik geruild tegen wat kant en klaar vlees. De tweede haas wilde ik ook nét gaan verhandelen, toen hij zei; "Zal ik je morgenvroeg leren hoe je zo'n haas klaar maakt? Dan halen we de nuttige dingen voor Cosmic eruit!". Uhm, nou, prima. Beetje eng, maar vooruit.

Dus vanmorgen stond hij hier in z'n "slachtoutfit", haha, het was net de nieuwe Dexter! Haas in de berging gehangen en ik heb met grote ogen staan kijken. In het begin vond ik het heel erg naar, maar al snel zag ik het gewoon als vlees.

Afijn, nu heb ik dus..
- De ribben (bevleesd)
- Einde van de rug/staartje (bevleesd)
- Oren
- Voorpoten (bevleesd)
- Organen (niertjes, longetjes, hartje, lever)
- Kop (met vacht, helemaal "in tact")
- Vacht
- Achterpootje (echt het pootje, met vacht, dus niet het bevleesde gedeelte)

Nu vroeg ik me af wat ik hier mee kan. Cosmic is KVV en kippennekken gewend, daarnaast heeft ze nog nooit iets met bot op. Ik heb begrepen dat konijn en hazen ook geschikt zijn voor "beginners", dus zou zij de ribben, voorpoten en staart-bot gewoon op kunnen eten? De organen wil ik ook gewoon gaan voeren en de oren wil ik in de Bomann gaan drogen.

De kop vind ik iets te "hardcore", zowel voor Cosmic als voor mij, dus als ik hier iemand blij mee kan maken, geef maar een gil! Het vachtje zou ik graag om een dummy binden of zo, als speeltje voor Mik, maar dan zou het gelooid moeten worden, of zo? Iemand een tip hoe ik de vacht kan gebruiken zonder dat het een stinkende vieze zooi wordt? En het behaarde onder-pootje, kan ik die gebruiken als speeltje voor Mik? Ze heeft er even mee rondgelopen maar ik heb het idee dat ze het toch op wil gaan peuzelen. Ik had gehoopt dat ik het kan gebruiken als ultieme beloning als ze terug komt?

Hebben jullie verder nog hints/tips/suggesties wat ik met mijn buit kan doen? :-) Ik heb overigens een hele fotorapportage gemaakt, zet hem hier niet zomaar neer, maar mocht iemand nieuwsgierig zijn, stuur me gerust een berichtje.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

honden page profiel PP

" ik snap dat jagen niet... maken we niet genoeg dieren af? sneu hoor.... "


Ik zie het liever zo, dan via de bio-industrie.. Beestje heeft zijn hele leven de vrijheid gehad, geen onnatuurlijke voeding en medicatie gehad, biologischer vlees ga je niet vinden! Alles wat ze schieten wordt gebruikt, dus het is ook niet zo dat ze gewoon schieten "voor de lol" en daarna alles weggooien.. 

Ik zal eens gaan googlen voor die vacht :-D

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Volgens mij is haaskarkas wel behoorlijk hard en scherp bot. Maar ik weet niet hoe dat met de ribben/pootjes zit eigenlijk, maar ze zou het in principe kunnen eten. Ik lees ook wel eens dat er lamsstaartjes gevoerd worden, dan moet een hazenstaartje ook wel kunnen denk ik.

Oortjes zou je ook zo kunnen geven, of er een lekker snackje van maken inderdaad. 

Misschien moet de topic titel worden: Mijn naam was haas O-)

honden page profiel PP

" Volgens mij is haaskarkas wel behoorlijk hard en scherp bot. Maar ik weet niet hoe dat met de ribben/pootjes zit eigenlijk, maar ze zou het in principe kunnen eten.  "


Ik vind het ook vrij hard en scherp, de stukken waar het bot is doorgeknipt is het bot echt scherp, steekt ook zo door plastic zakjes en zo heen. Daarom twijfel ik, en ga ik sowieso de achterpoten niet geven, die botten zijn volgens mij nog veel harder (zit meer kracht in).

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

Ik zie het liever zo, dan via de bio-industrie.. Beestje heeft zijn hele leven de vrijheid gehad, geen onnatuurlijke voeding en medicatie gehad, biologischer vlees ga je niet vinden! Alles wat ze schieten wordt gebruikt, dus het is ook niet zo dat ze gewoon schieten "voor de lol" en daarna alles weggooien.. 

Ik zal eens gaan googlen voor die vacht :-D "


ja dat zeker!

Soms denk ik gewoon.. er is nu wel genoeg vlees in de supermarkt... en toch worden er nog steeds dieren afgeslacht...

beter inderdaad dat ze dan ook alles gaan gebruiken

vaak wordt er maar 1 deel gebruikt en de rest wordt weggegooid of wordt gewoon voor de lol dieren afgeschoten...

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

Ik vind het ook vrij hard en scherp, de stukken waar het bot is doorgeknipt is het bot echt scherp, steekt ook zo door plastic zakjes en zo heen. Daarom twijfel ik, en ga ik sowieso de achterpoten niet geven, die botten zijn volgens mij nog veel harder (zit meer kracht in). "


kan je het vlees er niet vanaf schrapen?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

" Ik vind het ook vrij hard en scherp, de stukken waar het bot is doorgeknipt is het bot echt scherp, steekt ook zo door plastic zakjes en zo heen. Daarom twijfel ik, en ga ik sowieso de achterpoten niet geven, die botten zijn volgens mij nog veel harder (zit meer kracht in). "


Oh, dan is het echt scherp inderdaad.. Hmm, dan weet ik het ook niet eigenlijk..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^