Pup langs de fiets.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ben ook begonnen met fietsen rond de 6/7 maanden. Ook met 5 minuten, gewoon recht uit. Van uit de paarden weet ik dat pezen en gewrichten een paar weken nodig hebben aan een nieuwe belasting te wennen, dus vooral niet te snel opbouwen. Met fietsen kunnen ze in een korte tijd veel energie kwijt en ze vinden het meestal super leuk!

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

upje.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

5 Minuten lijkt niet veel, maar het is de hele tijd dezelfde beweging, waardoor telkens hetzelfde deel belast wordt en dat kan verkeerd zijn.
Wanneer honden met elkaar spelen, rennen en doen, dan belasten ze niet de hele tijd dezelfde delen van het lichaam als in het lopen naast de fiets.
Het wennen aan de fiets is geen probleem en ik ben ook niet tegen, maar 5 minuten is best veel voor een pup van 6 maanden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zag vandaag op de site: LICG.nl, dit gaat over het houden van huisdieren een stukje over fietsen met de hond, daar staat heel veel uitgelegd. Ze zeggen daar ook dat je van af 6 mnd kan gaan opbouwen! Succes?

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

honden foto van Simone

Mijn amerikaanse stafford pup van 6 maanden loopt ook al naast de fiets. Niet lang hoor maar gewoon om even haar energie er uit te gooien

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Myla - 6 maanden!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^