Mosquito, hoogfrequent geluid/ultrasoon

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Dat bedoelde ik dus niet...

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mosquito, hoogfrequent geluid/ultrasoon" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je verstoort met zo'n ding de hele omgeving inclusief mensen. De universiteiten van Leiden en Utrecht waarschuwen dat ultrasoon geluid schadelijk voor de gezondheid is.

 

citaat

Er zijn verschillende apparatuur in de winkels verkrijgbaar die Ultrasoon geluid produceren. Vaak worden deze apparatuur aangeboden als zijnde Ongediertebestrijdingsapparatuur. Muizen zijn inderdaad erg gevoelig voor het Ultrasone geluid. De muizen dienen echter wel in het gehoorveld van het geluid te zijn, willen ze er last van hebben en weg gaan.

 

Er kleven echter een aantal nare neveneffecten aan. Honden en katten horen deze geluiden namelijk ook. Dus als u een hond of een kat in huis heeft en u gebruikt Utrasoon geluids apparatuur dan heeft uw hond en kat er erg veel hinder van. Ook konijnen horen de Ultrasoon geluiden. Ze raken er behoorlijk gestrest van en worden zeer onrustig.

 

Ook is er het risico voor gehoorschade bij hoogfrequente geluiden. Vooral bij blootstelling aan geluiden, die in het overgangsgebied tussen hoorbaar en ultrageluid liggen rond de 20.000 Hz.

 

Er zijn ook algemene risico`s verbonden aan gebruik van Ultrasoon geluids apparatuur. Ze kunnen op het menselijk lichaam in werken. Dit komt door overdracht van de trillingen via de lucht of door direct contact met de trillingen via een vaste stof of een vloeistof.

 

Beschreven verschijnselen bij blootstelling aan Ultrasone geluidsgolven voor een langere periode zijn gehoorvermindering, druk op de oren, men kan duizelig worden, het lichaamsoppervlak kan verwarmen en men kan schade aan de ogen krijgen.

 

Ultrasoon geluids apparatuur welke tegen ongedierte worden ingezet produceren 24 uur per dag dit geluid wat voor de mens niet waarneembaar is. Dit kan dus schadelijke gevolgen hebben voor mensen die lange tijd in ruimtes werken waar deze apparatuur aanwezig zijn.

einde citaat

 

Bron : Universiteit Leiden en Universiteit Utrecht

Zie op deze link meer artikelen over ultrasoon muizenverjagers en andere ultrasoon apparatuur.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Dat bedoelde ik dus niet...
  "

 

 

Wat precies zeggen de buren dan?

Ik snap dat dit vervelend is. Ik zou het zelf ook vervelend vinden... Onze Obi waakt ook behoorlijk. Rent regelmatig naar de poort om te laten horen dat het terrein hier bewaakt wordt door hem, maar alleen als er iemand passeert (meestal met hond).

 

Hoe wij dit oplossen? Simpel hond naar binnen halen... Wij willen ook niet dat hij de hele dag/avond staat te blaffen daar. En binnen is hij uiteraard gewoon stil. Maar onze Lobbes (vorige hond) was erger want die blafte zomaar wat raak als hij 50m verderop iets hoorde maar er niet eens wat te zien was. 

 

Maar houdt dit in je achterhoofd... een hond die continue zo'n piepgeluid hoort... hmm ik denk dat je zomaar eventjes precies het tegenovergestelde kunt gaan bereiken. 

Anoniem (Gast)



@Loesje. Ga je eens verdiepen in het verschil tussen ultrasoon en hoogfrequent en kom dan nog maar 's terug.

Helaas mag/kan ik hier geen link plaatsen omdat in niet ingelogD ben.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Haha Mathias , jouw voorstel om te wandelen vind ik wel heel grappig. Maar wel raak .

 

Waarom honden pijn doen als het ook op een meer doordachte manier kan. -

 

Blaffende honden zijn héél irritant maar gast De Kolder  lijkt me echt geen dierenvriend toe.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"

@Loesje. Ga je eens verdiepen in het verschil tussen ultrasoon en hoogfrequent en kom dan nog maar 's terug.

Helaas mag/kan ik hier geen link plaatsen omdat in niet ingelogD ben. "

 

 

Waarom schrijf je dan:

 

quote

Ik maak 'm wel zelf; de electronica heb ik besteld, de kennis heb ik al. Ik maak de frequentie regelbaar zodat ik het juiste ultrasone geluid kan creëren.

unquote

 

 

Het gaat bij jouw creatie dus wel degelijk over ultrasoon geluid.

Den Dolder (Gast)

Ja. Ultrasoon is niet hoorbaar door mensen. Mensen hebben last van hoogfrequent geluid.

*begrijpend lezen is niet voor iedereen weggelegd*

Den Dolder (Gast)

Naschrift:

net als goed Nederlands schrijven.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ja. Ultrasoon is niet hoorbaar door mensen. Mensen hebben last van hoogfrequent geluid.

*begrijpend lezen is niet voor iedereen weggelegd* "

 

 

Kinderen en jongeren zijn ook mensen en hebben wel last van ultrasoon geluid.

 

n.b. mijn posting van vandaag 11:05 uur gaat ook over ultrasoon geluid en dat dit wel degelijk bij langere blootstelling aan dit geluid lichamelijke klachten veroorzaakt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Volgens mij kan dit topic wel op slot? ;-)

Den Dolder. (Gast)

Als geluid hoorbaar is, is het NIET ultrasoon. Als een viervoeter miauwt is het geen hond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat zeiden je buren? Heb je ze wel echt gesproken?? 

honden page profiel MarjaMarja

Binnenkort wordt er onderzoek bekend gemaakt. Deze zal verschijnen op http://www.pieptonen.nl

 

Er zijn mensen die ook ultrasoon geluid kunnen horen. De theoretische boeken gaan er vanuit dat mensen kan horen tot 20KHz. Maar dat is per mens verschillend. Onderzoeken naar wat baby's kunnen horen is ongekend. Verder had een audioloog een kattenverjager of hondenverjager getest dat werkte op 22KHz. Maar op een gegeven moment ging het apparaat kapot waardoor het hoorbaar was voor mensen. De Mosquito tegen hangjongeren werkt op deze toonhoogtes: Vanaf 17KHz tot en met 20KHz. Ook kon iemand een toon van 25KHz horen. Onderzoeken hiernaar zijn er vrijwel niet. 

De politie krijgt regelmatig klachten  over de kattenverjagers. Zij veroorzaken geluidsoverlast. Moeilijkheid is dat de politie de pieptoon niet altijd kan horen. Het is sterk afhankelijk van je gehoor. Mensen die oorklachten krijgen zoals oorsuizen (pieptoon in je oren, tinnitus) hoofdpijn en oorpijn klachten zouden dit moeten melden bij de GGD. Tevens bij de huisarts (alleen die heeft vaak geen knowhow) dus is al snel een doorverwijzing naar een audioloog of KNO arts nodig. Omdat mensen dan hun eigen risico aanspreken doen ze dat niet. De klachten blijven dan onbekend bij de artsen. GGD is bijvoorbeeld niet bekend met deze klachten! De klachten die mensen kunnen krijgen zijn zeer fors. Buitenlandse onderzoeken stellen allen dat er generieke klachten zijn. 

Den Dolder (Gast)

Boeken zijn altijd theoretisch :-) Verder gaan apparaten wel eens stuk: auto's worden wegens levensgevaarlijke fabricagefouten teruggeroepen.
De politie krijgt regelmatig klachten over blaffende honden. Moeilijkheid is dat de politie niet om de haverklap de klacht kan controleren.
Huisartsen kennen veel gevallen van overspannenheid ten gevolge van geluidsoverlast. Hondengeblaf wordt wel gezien als één van de meest ergerlijke vorm van geluidsoverlast omdat men niet weet wanneer het begint en hoe lang het duurt.

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

" Boeken zijn altijd theoretisch :-) Verder gaan apparaten wel eens stuk: auto's worden wegens levensgevaarlijke fabricagefouten teruggeroepen.
De politie krijgt regelmatig klachten over blaffende honden. Moeilijkheid is dat de politie niet om de haverklap de klacht kan controleren.
Huisartsen kennen veel gevallen van overspannenheid ten gevolge van geluidsoverlast. Hondengeblaf wordt wel gezien als één van de meest ergerlijke vorm van geluidsoverlast omdat men niet weet wanneer het begint en hoe lang het duurt. "

 

Daarom als jij en je buren nu eens massaal in de straat gaan wandelen achter 22u en elke keer de politie verwittigen (die dan langs komen en de hond horen blaffen).

Zo kan je een PV laten opmaken voor geluidsoverlast.

 

Dan zien de buren misschien toch in dat het zo niet meer verder kan.

 

Er zijn zeker en vast andere manieren, maar je moet het willen.

Vrede rechter is nog zoiets, de wijkagent,... (Zeker als je met enkele buren kan samen werken. Dan ziet de rechter heel duidelijk dat er effectief een probleem is).

 

 

Rijdende Rechter (Gast)

De Rijdende rechter heeft hier al eens uitspraak over gedaan met de blaftijden. Dat mag maximaal 30 minuten zijn. In de nachtelijke uurtjes 0. 

Den Dolder. (Gast)

Na 2 uurtjes ultrasoon piepen waren de buren gisteren het constante geblaf van hun eigen hond vreselijk zat. Ze deden de hond naar binnen en ik hield op met piepen. Toen was de hond stil..
Niks vrederechter (wat is dat?) of een wijkagent (die alleen maar tijd heeft om achter de boom met een lasergun te staan), niks massaal buren mobiliseren die langs een huis moeten paraderen om een hond te activeren om op die manier klachten re genereren ;-)
Zélf dingen regelen is de kortste weg naar resultaat!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

En wie zijn de dupe? Juist de honden.

 

Je hebt geen benul hoe zeer je de honden frustreert en mishandelt. Dat geluid doet echt pijn in de oren van de honden en dat n.b. 2 uur lang!!

 

Die dingen zijn bedoelt tegen katten/honden, die bijv. in jouw tuin lopen of vlak langs lopen; de katten/honden vluchten als de wiedeweerga weg van dat piepgeluid. De honden van de buren zitten opgesloten in de tuin en kunnen geen kant op en zijn door jou 2 uur lang gekweld door dat piepgeluid.

 

Mijn aardig goed getrainde hond, wilde met geen mogelijkheid langs zo'n ding lopen; ook niet met een grote boog.

 

Zelf illegaal dingen regelen kan dan de kortste weg zijn; het is strafbaar en veroorzaakt enorme pijn in de oren bij de honden.

 

Den Dolder (Gast)

Wat ik heb gedaan is niet illegaal.
Zaken niet verdraaien svp.

Ultrasoon geluid (Gast)

De apparaten dat hoge tonen produceren zijn keihard. 120 decibel bijvoorbeeld. De hond krijgt nu straf terwijl de eigenaar verantwoordelijk is voor de hond. Wat nu Den Dolder dat u ergens bent en dat mag niet. Wat vind u er van dat ik keihard in uw oren ga schreeuwen? En dan ook daardoor deels doof wordt? De gemeente kunt u vragen om te laten onderzoeken of er sprake is van geluidshinder. Als dat zo is kunt u de gemeente vragen om te handhaven. Buren moeten onderling ook zaken van elkaar dulden. De Rijdende Rechter heeft uitspraak gedaan dat dit dus 30 minuten mag zijn dat de honden blaffen. Wel vind ik vreemd dat de eigenaar van de hond zelf niet horendol wordt van het geblaf als ze al thuis zijn tenminste. Als meerdere buren er hinder van hebben staat u sterker in uw schoenen. Mensen die hinder hebben van de pieptoon? Die kunnen juridisch gratis advies krijgen (Nederland) op telefoon 06 49 13 77 77 Meldpunt Hoge Pieptonen.

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

En volgende week hebben ze een anti blaf band aan.

Krijgen ze hoge tonen en schokken omdat ze blaffen...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Weten de buren eigenlijk wel dat jij nu zo'n martelapparaat in je tuin hebt staan?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zo jammer dat de waarderingen zijn verdwenen!!!!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Man man man, wat een kinderachtig gedoe.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Vraag me af of de buren het onderhand weten...dat hun hond echt overlast veroorzaakt bedoel ik dan. Want die vraag lijkt onbeantwoord te blijven in dit topic, of ik heb het gemist. En ik ben ook benieuwd wat hun reactie hierop is.

 

Dit lijkt me bijna zo'n geval "Ik heb een hekel aan die *rot*hond, ohhh wat ben ik boos ik zal em wat aandoen! Maar jeetje maar niet bij de buren het gaan vertellen hoor, dat durf ik niet. Lekker in mezelf boos zijn want dat helpt het allerbeste! En de hond kan toch niet praten dus die zal me niet verklikken!" Zelfde reden waarom je dat JUIST hier op een hondenforum komt vertellen. Even andere mensen boos maken want dat zijn hondenliefhebbers, want ik ben zelf toch zo boos. 

 

Dadelijk krijgen mensen nog migraine-klachten van je geluid...

En je buren weten niet wat hun hond bezielt... dus waar gaat dit heen? Juist ja, nergens heen. PRAAT los het op... niet zitten zieken als een klein kind.

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Die kastjes worden net zoals blafbanden op veel plaatsen verkocht

en staan zelfs te boek als "diervriendelijk". Zolang deze gewoon 

verkocht mogen worden en er geld mee verdiend wordt, kun je er niet voor zorgen dat ze uit de handel genomen worden. Het enige dat je kunt doen, is degene aanspreken en hem vertellen dat dit martelwerktuigen zijn.

Deze mensen nemen deze maatregelen, omdat er gewoon te veel baasjes zijn, die hun honden overal hun behoefte laten doen en het niet opruimen.

Daarom worden honden en katten ook vergiftigd!

Er zou een wet moeten komen, deze te verbieden, maar zolang in de

Tweede Kamer nog lacherig wordt gedaan over de Dieren Politie en

Cavia Politie wordt genoemd door Tweede Kamerleden, moet er nog veel gebeuren.

Als er producten verkocht worden met het etiket "diervriendelijk" kopen de mensen deze en vinden zelfs dat ze goed bezig zijn.

 

 

Den Dolder (Gast)

@Gastinnetje. Lees het topic 's helemaal. Met mijn buren valt niet te overleggen.

Ik lees nergens een woord van medelijden met mensen die knettergek worden van een blaffende hond.



honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Als je medelijden wilt ben je toch op de verkeerde plek denk ik.

 

Ik heb medelijden met de honden.

1. hun baasjes schieten te kort in mijn ogen en daar krijg je het gevolg dat ze veel blaffen.

(mijn vorige hond durfde ook wel eens "teveel" blaffen. Toen de buren mij dit vertelden heb ik dat ook zoveel mogelijk proberen voorkomen.)

 

2. de honden worden nu gestraft door een lawaai.

3. de buren worden niet gestraft omdat ze hun honden niet geven wat ze verdienen.

 

Dus de enige die afzien zijn de jullie (de buurtbewoners) en de honden zelf. Maar het probleem ligt niet bij de honden...

 

Ik ben blij voor je dat de honden nu naar binnen worden gebracht en ze stoppen met blaffen. Maar de manier waarop is fout.

Ik hoop alleen dat je buren geen anti blaf band kopen.

 

Dan spreken we zeker over marteling... :-(

Den Dolder (Gast)

Mensen zouden gescreend moeten worden voordat ze een hond mogen aanschaffen. Beter voor mens én dier!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

En dit van iemand die glunderend zit te vertellen hoe die de hond van z'n buren bewust te grazen neemt en dan medelijden verwacht. k vind dat je erg weinig recht van spreken hebt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mosquito, hoogfrequent geluid/ultrasoon" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: honden poot stickers voor roemenie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^