Hoelang en hoevaak per dag wandelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Bij ons wisselt het erg omdat ik heel wisselende uren maak, of nou ja, wel evenveel uur maar wisselend thuis of niet. Als we allebei s ochtends vroeg weg moeten, maken we een rondje van tussen de 15 minuten en een half uur (wel los). Dan als een van ons als eerste thuis is, tenminste een uur wandelen. Dan rond de avond nog een langere ronde, half uur of drie kwartier, en s avonds nog een plasrondje voor het slapen gaan. 
Als we s middags lang weg zijn, dan gaat de buurman tenminste een uur met haar en zijn eigen hond wandelen, meestal langer ;-)

Maar als ik s ochtends thuis werk, bijvoorbeeld, dan stel ik het eerste rondje even uit en dan gaan we wat later op de ochtend een uur wandelen of hardlopen. En op vrije dagen gaat mijn man vaak eerst een half uur tot een uur met de hond wandelen s ochtends, en dan gaan we s middags nog lang met haar op pad. Ze gaat ook altijd mee shoppen of op bezoek bij mensen, dat maakt haar mentaal lekker moe. Als we op de hond van de buurman passen, dan gaat hij dan mee.

Merk wel echt verschil in de winter, in de zomer kwam ik om zes uur thuis van werken en dan gingen we nog rustig een uur of twee uur wandelen. Maar in het donker vinden wij alledrie dat niet zo fijn.

We hebben trouwens een border collie van bijna tien. Als ze jonger was geweest, dan was dit schema niet te doen, dan moet je echt wandelingen gaan vervangen door fietsen of sporten. Maar de laatste twee, drie jaar heeft ze minder energie en minder behoefte aan continu rennen.

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Vast schema ongeveer zo
In de ochtend 7:30 10 minuten
Rond 12:00 15 minuten
Rond 15:30 wisselend lange wandeling van rond een uur, los rennen spelen
Tussen 20.00 en 21:00. Een half uurtje

In de weekenden veel en langere wandelingen en afhankelijk wie er thuis is ook veel en langere wandelingen, strand, bos etc.  Vrijdags en maandagochtend is er overdag altijd iemand de gehele dag thuis , dus dan ook tijd voor meer uitgebreide wandelrondjes.

honden page profiel PP

Bij mij wisselt het een beetje. In een harde regenstorm ga ik niet wandelen, dan wacht ik even. Ook ga ik als het donker is geen uren meer het bos in. Maar meestal ziet het er zo ongeveer uit.. Allen de ochtend en avondronde zijn "vast".

Rond 8.30/9.00: Rondje in de buurt, 15-20 minuutjes
Rond 22.00-22.30: Rondje in de buurt, 10 of 20 minuutjes (afhankelijk van het weer en hoeveel zin Cosmic heeft, 's avonds gaat ze liever niet meer mee wandelen)

We lopen bijna iedere dag minstens een uur in het bos, soms een bos waar ze los kan lopen, soms het bos hier om de hoek waar ze vast moet blijven. Wanneer het om optie twee gaat, gaan we vaak twee keer per dag. Daarnaast mag ze regelmatig even naar buiten voor een snelle plas, aangezien ze wat blaas-problemen heeft.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Dit is ongeveer ons schema ik hou me er niet altijd aan omdat ik het dan of te druk heb of andere plannen heb met de honden.

06:30- plasrondje bobbie
06:45- plasrondje lucky
Dan gaan ze weer slapen en ik ga om 8:30 naar mijn werk. (Soms gaat bobbie dan mee, die is dan s'avonds helemaal afgebeuld mede doordat ie dan met zoveel andere honden heeft gespeeld en door de winkel heeft moeten crossen;-))

10:00-11:30 gaat mijn vriend naar de maas met beide honden waar ze los kunnen lopen, en kunnen spelen.

14:30-15:00 beide worden samen uitgelaten aan de lijn.
Mijn vriend gaat om 15:30 naar zijn werk dan zijn de honden alleen thuis tot 18:15 dan ben ik klaar met werken. 

19:00-19:30 lucky plasronde
19:30-20:00 bobbie plasronde

In de zomer loop ik s'avonds nog naar de maas maar in de winter is het te donker dus dat schiet niet op. Dan lopen ze uiterraard los. In de winter hebben ze pech.

23:00 even snel nog naar het veldje voor de deur met zn 2.

Als mijn vriend om 01:00 thuis komt laat ie ze nog even in de tuin. 

Op vrije dagen is dit vaak anders dan gaan we lekker naar de duinen of rijden we naar een bos of strand. 

Ook kunnen ze beide makkelijk een dagje zonder iets, dan gaan ze in de tuin en doen we binnen spelletjes en liggen we lekker te luieren. 

Ps. Bobbie en lucky laten we vaak apart uit, ook ondernemen we vaak dingen met de honden apart omdat ik wel wil dat ze zelfstandig kunnen zijn.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Als ik vrij ben gaan we meestal rond een uur of 9 's ochtends eruit en dan 45 min tot een uur lopen. Dan rond een uur of 2 nog een half uurtje, na het eten een blokje om en ook 's avonds even een klein poep/plasrondje. Ik loop momenteel steeds slechter dus het wordt wel minder, hoe vervelend ik dat ook vind. Ik werk 3 dagen en dan zijn ze bij mijn moeder. Mijn moeder trekt er altijd op de scootmobiel op uit en is vaak 1 - 2 uur met ze weg.

Ik neem ze wel vaak overal mee naar toe en het langste wat ze ook alleen zijn geweest is 3 uur. Zoek ook vaak andere routes op, of ga naar het bos, strand, heide, etc. Als ik Kiya alleen heb, wil ik nog wel eens op de fiets weggaan. Met 2 honden vind ik dit erg lastig te doen, zeker omdat de 1 jong en snel is en de ander wat ouder en langzamer ;-)

Binnenshuis krijgen ze soms een kong, kluif of doen we zoek/denkspelletjes. Ook train ik met Kiya 2x (dogdance en behendigheid) per week en met Taiko 1x (dogdance) per week bij de KCA.

honden page profiel DelphineDelphine

honden foto van Delphine

Hier ga ik per hond eventjes rond de blok 's avonds, een kwartiertje a 20 min. Per hond, de woensdag ga ik 2 per 2 een uurtje of uurtje half wandelen ergens waar water is zodat ze kunnen zwemmen. In het weekend als we geen show doen gaan we samen met het gezin en de hondjes wandelen dit dan voor een uurtje of 2.

Wel even vermelden mijn honden zijn met 4 en hebben een loopweide van 85 meter lang. Als ze energie over hebben dan spelen ze daar wat, ze hebben altijd toegang tot de weide dus plaats genoeg.

En het zijn 3 leonbergers (lui ras) en 1 stafford die hem wat leo voelt haha

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Maar regen en storm betekent óók dat er haast geen mensen buiten zijn en dát is precies wat ze zo fijn vindt ;-)
Ik heb een aparte hond, de term 'hondenweer' kan ook gewoon 'Mellowweer' worden genoemd ;-) "


Haha... Leuk... Maar ik blijf het hier gewoon hondenweer noemen... Hondenweer : Weer om met een hond op pad te gaan ;-)

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Om 06:00 beginnen we met een wandeling van ongeveer een uur. Om ongeveer 07:30 eten. Om 8:00 snel rondje en daarna naar het werk. Om 10:15 een rondje van 15 minuten. Rond 13:00 een rondje van 20 minuten. Rond 15:00 een rondje van 15 minuten. Om 17:30 naar huis met een tussenstop bij het park, hier lopen ze nog ongeveer 45 minuten los. Daarna naar huis eten koken en eten. Rond 20:00 een snel rondje en om 22:00 nog een keer een snel rondje. Op zaterdag en zondag gaan we in de ochtend al wandelen dan lopen we ongeveer anderhalf à twee uur en dan de gewone rondjes de rest van de dag.

honden page profiel FlorenceFlorence

Doen jullie het zwemmen dan ook gewoon in de winter?
Ik weet wel dat sommige honden een ondervacht hebben, zoals de retrievers, maar dan nog..brr.... Lijkt me overigens wel ontzettend leuk ;-)
Het lijkt me ook een goede manier om energie kwijt te raken. Er zijn bij mij genoeg "plassen" in de buurt, alleen heb ik geen idee waar de honden wel of niet mogen zwemmen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Wij hebben een hondenwandelgids specifiek voor zwemmen. Staan alle vrije zwemgebieden in nederland in.
Helaas heeft onze hond een pesthekel aan water :p

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

" Doen jullie het zwemmen dan ook gewoon in de winter?
Ik weet wel dat sommige honden een ondervacht hebben, zoals de retrievers, maar dan nog..brr.... Lijkt me overigens wel ontzettend leuk ;-)
Het lijkt me ook een goede manier om energie kwijt te raken. Er zijn bij mij genoeg "plassen" in de buurt, alleen heb ik geen idee waar de honden wel of niet mogen zwemmen. "

Zwemmen doen wij niet in de winter, dan wordt hij te snel koud als hij het water uit komt en aangezien mijn hond pas 9 maanden oud is neem ik dat risico niet ;-)
In de lente/zomer is het een groot zwemfestijn, dan gaan we wel iedere dag eventjes zwemmen

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

" Doen jullie het zwemmen dan ook gewoon in de winter?
Ik weet wel dat sommige honden een ondervacht hebben, zoals de retrievers, maar dan nog..brr.... Lijkt me overigens wel ontzettend leuk ;-)
Het lijkt me ook een goede manier om energie kwijt te raken. Er zijn bij mij genoeg "plassen" in de buurt, alleen heb ik geen idee waar de honden wel of niet mogen zwemmen. "


.Hier zwemmen ze het liefst het hele jaar. Bij Kim vind ik het deze tijd van het jaar niet zo erg die droogt snel, Aygo daarin tegen heeft een ondervacht waardoor het zomaar twee dagen duurt voordat hij helemaal droog is dus die probeer ik uit de sloten te houden. Als je hond altijd al zwemt lijkt het mij geen probleem, ik blijf na het zwemmen wel stevig doorlopen en droog ze bij de auto gelijk af. In de winter wel uitkijken met ijs! Je loopt het risico dat ze er doorheen zakken en onder het ijs terecht komen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Tussen 07.00 en 08.30 uur ergens een half uurtje.
Van 11.00-12.00/12.30 een gróte wandeling.
Tussen 15.30 en 16.30 uur een half uurtje.
Tussen 20.00 en 20.45 uur een kwartiertje.

Een en ander is ook wel afhankelijk van het seizoen en het weer. In de zomer ga ik er vaak nog wel een keertje extra uit.
Als het erg hard regent buiten en we moéten uit, dan kan het ook in 10 minuten klaar zijn.

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

We hebben van Nala een uitslaaphond gemaakt, mevrouw heeft voor negen uur 's ochtends een ochtendhumeur ontwikkeld en blijft dus liever wat langer liggen. Maar nu het winter is zijn haar tijden wat verschoven en dat betekent ook... er eerder uit O-)

In de winter ziet het er zo uit doordeweeks:
Als mijn moeder moet werken en mijn vader pas later hoeft te beginnen:
09:00 naar een groot losloopgebied, inclusief de autorit is het een uur, dus ongeveer driekwartier lekker rennen.
12:00/12:30: naar het park of weer het losloopgebied, weer een uur.
16:30/17:00: naar het losloopgebied voor een uur.
22:30: plasrondje van vijf minuutjes door de buurt.
En als ze beiden vroeg beginnen moet Nala er al om half zeven uit ;-)

In de zomer verschuiven de tijden vanwege het licht:
08:00: als het lekker koel is een uur/anderhalf uur lekker rennen.
12:30: halfuurtje rennen/zwemmen e.d.
16:00: eventueel plasrondje doen
19:00/20:00: lekker een uur tot anderhalf uur in de koelte rennen en zwemmen. Als het niet heel warm is (max 15 graden) ga ik soms nog fietsen met haar.

En in het weekend pakken we altijd één dag waarop we naar het strand of het bos gaan en dat is al gauw goed voor 3 uur lang racen, ravotten en gek doen. En dan heb je er eigenlijk voor de rest van het weekend geen hond meer aan ':-)

honden page profiel --

honden foto van -

" Doen jullie het zwemmen dan ook gewoon in de winter?
Ik weet wel dat sommige honden een ondervacht hebben, zoals de retrievers, maar dan nog..brr.... Lijkt me overigens wel ontzettend leuk ;-)
Het lijkt me ook een goede manier om energie kwijt te raken. Er zijn bij mij genoeg "plassen" in de buurt, alleen heb ik geen idee waar de honden wel of niet mogen zwemmen. "


Max zwemt net zo lang tot dat er ijs ligt....
Retrievers zijn ervoor gemaakt.
En echter is het water in het najaar/de winter warmer dan in het voorjaar ;-)
Opzich logisch, want de hele zomer lang heeft het water kunnen opwarmen. Dus prima weer om te zwemmen! :-)

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Bij mij krijgen mijn honden allebij in ieder geval 3 wandelingen van ongeveer een uur ( mijn flatcoated retriever is ruim10 jaar, en mijn australian sheperd is net 3 jaar geworden ) .
Om 5.00/5.30 alleen even plassen als ze al naar buiten willen, om 8.30 worden ze door mijn moeder opgehaald en neemt ze ze mee naar haar huis dan gaat ze om. 8.45 ongeveer een uur lopen met haar eigen hond en de honden van mij, om 13.00 uur gaat ze weer ongeveer een uur met ze wandelen ( tijdens de wandelingen wordt er met de aussie ook nog met de bal gespeeld ) om 14.30 haal ik ze bij mijn moeder op, en laat ik ze om 18.30 zelf uit, in de zomer ook een uur, nu iets korter, omdat het wel heel erg donker is in het losloop gebied, en om 22.00 uur krijgt mijn aussie nog een plas rondje, de flatcoad wil dan niet mee en mag thuis blijven.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Goh, als ik dat allemaal lees, dan vraag ik me af "waar halen jullie de tijd vandaan". Ik vond altijd al dat ik veel met (of vooral lang) met de hond ga wandelen, maar onlangs in een Facebook groep en nu hier merk ik dat ik in vergelijking met veel mensen een luierik ben! Maar ik moet ook alles in mijn eentje geregeld zien te krijgen. Ik heb blijkbaar een gemakkelijke hond ... hoewel het een echt loopras is natuurlijk (als vroegere koetshond).
Ik ga, als het lukt tussen 1 en 2 uur wandelen met de hond en doe dat meestal in 1 lange wandeling (aan een 10m lijn en wel stevig doorstappen). Soms lukt dat niet, door lange werkdagen, andere dingen of, ik geef het toe, soms ook geen zin, maar meestal dus wel. Als ik meer tijd heb, dan kan het ook langer zijn, zeker als we op vakantie zijn, en soms is het opgesplitst in meerdere wandelingen. Ik heb er bewust voor gekozen om niet op vaste uren te gaan wandelen, omdat ik geen hond wil die gaat zeuren als het moment daar is (en elke dag een beetje vroeger), ik doe het trouwens zo ook met eten. Als ik er niet ben, dan loopt Turbo los en hij kan binnen in de garage of buiten in de tuin, dat kiest ie zelf. Maar ik denk dat hij vooral slaapt en misschien af en toe eens achter de kat aanzit. Als ik thuis ben, mag hij ook buiten, maar eigenlijk doet hij dat enkel als de nood het hoogst is en dan nog met tegenzin, want hij wil gewoon dat ik meega. 
Eigenlijk heb ik geen last met hem. Hij is nu wel 7 jaar, maar dat is altijd zo geweest. Hij is rustig binnen en soms begint hij wel eens te zeuren als hij ziet dat ik de hele dag thuis ben en vindt dat het toch al wel wandeltijd is, maar als ik hem negeer dan stopt hij na een tijdje wel. Als het een paar dagen niet lukt om te gaan wandelen, dan merk ik dat hij misschien een beetje stouter wordt, maar dat is eigenlijk gewoon iets pikken en ronddragen in huis om aandacht te krijgen. Zeker niet het huis afbreken of heel vervelend doen.
Af en toe gaat hij enkele dagen naar mijn moeder omdat ik bijv. voor het werk weg moet. Zij is mindervalide en kan niet met hem gaan wandelen, maar hij kan wel achter in haar tuintje. En ook dan is hij heel braaf. Ik merk alleen dat hij nadien wel trekt aan de lijn tijdens de eerste wandelingen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik loop ook niet zoveel hoor Kim.

Soms kan ik best onzeker worden als ik zie hoeveel anderen doen, maar dat moet ik loslaten. Voor nu is dit goed, wie weet hoe het over een paar maanden gaat.
En juist omdt ze het hier nog best spannend vindt soms, ga ik wel zo goed als elke dag naar bos of veld, zodat ze wel haar uurtje heeft. Ons uurtje :-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik ben ook een dikke luierik geloof ik (of mijn hond is lui).
Wij wandelen 2x per dag. Moest ik afkomen met 3, 4, 5 x hij zou me zien komen.
Hij heeft daar helemaal geen zin in.
Soms lopen we 's avonds én 's morgens ver, een dik uur. Soms keert hij zich 's morgens al na 10 minuten om. O-)
En ik ga er niet meer tegenin, dat stadium ben ik ondertussen al voorbij.;-) Wandelen moet leuk zijn voor allebei. Door zijn neurologische problemen en mindere voorpoot, is hij het ene moment beter in form dan het andere. En daar passen we ons aan aan.
Verder wel steeds toegang tot de tuin (hondenluik) en daar maakt hij zeer veel gebruik van.

Een eerlijk er is nog zoveel meer te doen voor een hond buiten het wandelen. Ik vraag me soms ook af waar mensen de tijd vandaan halen. Ook nog borstelen, tandjes poetsen, stofzuigen, wassen van tapijtjes dekentjes handdoeken, snoepen drogen, groenten koken, eten portioneren... zeer veel Charlie gerelateerde-uren hier alles bij elkaar.
Plus al de rest wat een mens nog te doen heeft buiten de hond.O-)

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

's morgen tussen 7 en half 8: 10/15 minuten met alle 2
10 uur ronde met Simba van 20/30 minuten 
rond 20 over 10/half 11: 10 minuten met Nala
2 uur 's middags: 30/45 minuten met Nala
rond half 3/kwart voor 3: 10 minuten met Simba
's avonds tussen 7 en 8: 10/15 minuten met alle 2

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

- 's Ochtends 09.00 uur: anderhalf uur minimaal.
- Middag ca. 14.30: mee naar de paarden waar hij zich helemaal lekker leeg kan rennen ca. 17.00 weer thuis, of wandeling anderhalf uur.
- Avond: 20 minuutjes.

Verder: 1 of 2x per week hondenschool. Brainwork.

Voor de rest mag hij overal mee naartoe (m.u.v. boodschappen) omdat hij erg braaf is.

Nu hoeft dit zeker niet de norm te zijn! Het ene ras heeft meer beweging/uitdaging nodig dan het andere. Wij hebben bewust dit ras gekozen om veel mee op pad te kunnen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Goh, als ik dat allemaal lees, dan vraag ik me af "waar halen jullie de tijd vandaan". Ik vond altijd al dat ik veel met (of vooral lang) met de hond ga wandelen, maar onlangs in een Facebook groep en nu hier merk ik dat ik in vergelijking met veel mensen een luierik ben! Maar ik moet ook alles in mijn eentje geregeld zien te krijgen. Ik heb blijkbaar een gemakkelijke hond ... hoewel het een echt loopras is natuurlijk (als vroegere koetshond).
Ik ga, als het lukt tussen 1 en 2 uur wandelen met de hond en doe dat meestal in 1 lange wandeling (aan een 10m lijn en wel stevig doorstappen). Soms lukt dat niet, door lange werkdagen, andere dingen of, ik geef het toe, soms ook geen zin, maar meestal dus wel. Als ik meer tijd heb, dan kan het ook langer zijn, zeker als we op vakantie zijn, en soms is het opgesplitst in meerdere wandelingen. Ik heb er bewust voor gekozen om niet op vaste uren te gaan wandelen, omdat ik geen hond wil die gaat zeuren als het moment daar is (en elke dag een beetje vroeger), ik doe het trouwens zo ook met eten. Als ik er niet ben, dan loopt Turbo los en hij kan binnen in de garage of buiten in de tuin, dat kiest ie zelf. Maar ik denk dat hij vooral slaapt en misschien af en toe eens achter de kat aanzit. Als ik thuis ben, mag hij ook buiten, maar eigenlijk doet hij dat enkel als de nood het hoogst is en dan nog met tegenzin, want hij wil gewoon dat ik meega. 
Eigenlijk heb ik geen last met hem. Hij is nu wel 7 jaar, maar dat is altijd zo geweest. Hij is rustig binnen en soms begint hij wel eens te zeuren als hij ziet dat ik de hele dag thuis ben en vindt dat het toch al wel wandeltijd is, maar als ik hem negeer dan stopt hij na een tijdje wel. Als het een paar dagen niet lukt om te gaan wandelen, dan merk ik dat hij misschien een beetje stouter wordt, maar dat is eigenlijk gewoon iets pikken en ronddragen in huis om aandacht te krijgen. Zeker niet het huis afbreken of heel vervelend doen.
Af en toe gaat hij enkele dagen naar mijn moeder omdat ik bijv. voor het werk weg moet. Zij is mindervalide en kan niet met hem gaan wandelen, maar hij kan wel achter in haar tuintje. En ook dan is hij heel braaf. Ik merk alleen dat hij nadien wel trekt aan de lijn tijdens de eerste wandelingen. "

Wij hebben ook dagen dat het weinig is hoor! Afgelopen weken waren man en ik allebei niet lekker, en heel druk met werk, overuren maken, tja, dat merkt de hond wel. Een avondwandeling minder, of de middagwandeling een stuk korter. Gelukkig kon de buurman inspringen af en toe.
Maar zelfs al is onze hond nu wat ouder, dan komt haar bc gedrag om de hoek kijken. Een dag weinig doen, okee, twee nog net, maar dan wordt ze echt hyper en gaat ze zeurderig doen in huis. Ze sloopt niets, maar wordt bijv. S nachts steeds wakker, en wij dus ook :p tja en dan moeten we wel weer ;-)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

8.45 korte wandeling ong 10 minuutjes in de tuin (we hebben een grote tuin)
11.00 grote wandeling van meer dan een uur.
15.30 grote wandeling van meer dan een uur.
22.30 kleine wandeling van ongeveer een kwartier

honden page profiel DelphineDelphine

honden foto van Delphine

" Doen jullie het zwemmen dan ook gewoon in de winter?
Ik weet wel dat sommige honden een ondervacht hebben, zoals de retrievers, maar dan nog..brr.... Lijkt me overigens wel ontzettend leuk ;-)
Het lijkt me ook een goede manier om energie kwijt te raken. Er zijn bij mij genoeg "plassen" in de buurt, alleen heb ik geen idee waar de honden wel of niet mogen zwemmen. "


Ja hoor :-)
De honden zwemmen het ganse jaar door :-)
en willen ze niet zwemmen dan is eendjes jagen een optie hahaha :p

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Super dat je denkt aan een herplaatser... ;-)
Wij hebben hier ook een herplaatster: Jack (5 jaar)

Een gewone dag ziet er als volgt uit (met beide honden):
7.00 uur: kort rondje circa 20 minuten
11.00 uur: kort of lang rondje (kort: 20 minuten / lang: 1 uur)
16.00 uur: kort of lang rondje (kort: 20 minuten / lang: 1 uur)
Tussen 21.00 en 23.00 uur: kort rondje circa 20 minuten

Wanneer ik moet werken gaan ze de 1e keer al om 5.30 uur naar buiten.

honden page profiel FlorenceFlorence

Ja Liesbeth, ik ben onder andere op zoek naar een herplaatser.
Eigenlijk maakt het me niet zo uit : pup/ herplaatser, maar ik merk wel dat ik steeds stiekem hoop dat er een leuke hond in het asiel zit.. Vind een pup op dit moment ook zo duur (de rassen die mij interesseren iig) en ik ben niet het type dat dan maar op marktplaats gaat kijken.

Het enige vervelende is... ik heb ondertussen al diverse leuke honden gezien, maar die zitten dus echt aan de andere kant van het land. 2 uur rijden vind ik wel heel ver, aangezien ik dus ook iemand moet vragen ervoor (zelf geen auto). Ontzettend zonde want heb 2 leuke grote kruisingen gezien, grrrr ;-)Het lijkt wel alsof alle leuke honden in omgeving Zwolle of verder zitten. Wat er bij mij in het asiel binnenkomt (R'dam) zijn vooral verwaarloosde honden, malthezers, shihtzu's , en staffords. Alle aparte kruisingen en "probleemloze" honden zitten dus minimaal 2 uur rijden..
En als ik dan bedenk wat ik die honden kan bieden... veel liefde en aandacht, minimaal 2.5 uur aan beweging per dag , en 2 boswandelingen per week. Dan denk ik: potverdikkeme, waarom kunnen die beestjes nu niet in Rotterdam zitten?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Voor DE HOND zou ik dat wel over hebben hoor ;-)
Betaal de benzine en dan is er vast wel iemand die jou wil taxiën :-)

Wij hebben 5 kwartier gereden, in het asiel hier zit ook nooit veel en sowieso vaak niet de honden waar ik voor zou kiezen (op dit moment 3 Herders, 2 Retrievers, 2 kruisingen, 1 Terriër).

---

Overigens is het vandaag hét weer voor mijn hond. DIE WIL NAAR BUITEN, SPELEN! ;-)
Maar daarna is het wel lekker om een kuiltje in je mand te graven en daar neer te ploffen ;-)

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

hier is geen schema, omdat ik in ploegen werk.
als ik ochtend dienst heb,(moet dan om 6 uur of half 7 beginnen) worden ze smorgens even achterom uitgelaten.
wanneer mijn vriend dat op staat voert hij ze en gaat wat later nog eens met ze achter op het veld met je lopen
wanneer ik dan om half 4 of half 5 thuis kom ga ik nog een rondje lopen dit kan verschillen tussen 15 min en een uur
dan gaan ze rond half 10 nog een keertje uit. klein rondje 

heb ik de middagdienst ga ik meestal een groot rondje dit kan verschillen tussen een half uur tot ander half uur
dan als ik om 15.00 of 15.30 uur moet beginnen  laat mijn vriend de honden nog eens achter op het veld uit.
en savonds om 21.30 uur nog ongeveer
als ik om 0.30 uur of 1.30 uur thuis kom worden ze niet meer uitgelaten.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik werk 5 dagen per week fulltime en Twinko gaat dan altijd mee. 

Door de weeks:
8:30 kort rondje voor we naar werk gaan
13:00 ruim half uurt lopen waarvan de helft loslopen
18:00 afhankelijk van het weer een half uurtje of (veel) langer lopen
21:00 afhankelijk van het weer een kort rondje of nog korter rondje
23:00 naar het grasveldje heen en weer

In het weekend slapen we uit en gaan we daarna vaak een middag de natuur in. Rond 11 uur vertrekken we dan en als mijn verplichtingen het toelaten zijn we soms pas om 18:00 weer thuis. 
Weekenden variëren dus heel erg; van een middag in het bos tot een uurtje op het strand.

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

S'ochtends rond 9 uur 10 minuutjes
Rond 10/10.30 uur nog eens 10 minuutjes (tussendoor doe ik even ontbijten)
Dan rond 12/13 uur nog eens 10 minuutjes en ook rond 15.00 uur
Vervolgens om 16.00 uur nog even snel plassen en dan rond 18.00 uur een rondje van ongeveer 15 minuutjes.
Vervolgens om 20.00 en rond 22.30 nog 2 kleine rondjes (ik heb een mooi veld voor mijn deur en daar kunnen ze zich heerlijk uitleven.

De wandeling van 10 uur vervalt als ze met mij mee gaan naar stal en daar zijn wij dan zo'n 2a3 uur.

Ik heb een jack russel van 5 jaar en een border collie pup van een aantal weekjes.
Hier zijn ze verder niet hyper in huis met een wandeling minder, en vind het ook niet erg dat ze binnen spelen

Alle wandelingen zijn ze gwn aangelijnd

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^