wijsheid. Gesloten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik weet inmiddels dat een pup bij een kat zeker kan, veel leuke reacties mogen ontvangen met foto's en tips. Ga het allemaal bewaren. Maar nu kwam er toch ook ineens een vraag naar boven, wat is wijsheid? Mijn kat is 14 jaartjes oud (als er een pup komt zal ze inmiddels 15 jaar zijn) en de jongste is 7 (en dan al 8) zijn allebei prima gezond. Alleen zijn we dus bang voor de reactie van de oudste kat. Ze reageerde ook al nog al heftig toen de jongste erbij kwam als kitten. Zijn geen vrienden maar leven naast elkaar. Teigetje (14) heeft best een gebruiksaanwijzing zeg maar, super lieve geweldige maar moeilijke kat in die opzichten. Bijt wel van haar af als dat moet! Minetje (7) is makkelijker best een sullletje voor haar zie ik een pup erbij als speel kamaraad straks. Maar nu vooral om de oudste wat is wijsheid om te doen? Wel of geen pup? Omdat ze al heftig op de komst van minetje reageerde zijn we bang dat ze nu dus weer heftig reageerd en ze is nu wel 7 jaar ouder. Ik denk dat het prima gaat , maar ik weet het gewoon niet zeker. Ben bang voor een verkeerde beslissing, maat ook voor een niet gemaakte beslissing.

(De pup zal een teef worden van eventueel de volgende rassen.
- Entlebucher Sennenhond
- Zwittserse Witte Herder
- golden/Labradoodle
- labrador retriever
- Oud Duitse Herder
- asiel pup Nederland
- asiel pup buitenland.)

Bedankt alvast!

 

 

#ff0000;">UPDATE: Gekozen voor een hond!! Australische Labradoodle.
Volgen? zie nieuw topic --> Mijn droom komy uit: Een eigen hond

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Op het lijstje hoort ook nog Poedel of Australian Shepperd.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Dat moet je echt zelf beslissen, naar mijn mening. Jij weet jouw situatie het best, doe de rationele KNOP aan :p.
Als je voor een pup gaat dan zou ik voor een golden retriever gaan, elke golden die ik tegenkom zijn zo kalm en knuffelig en makkelijk :P. OF een asielpup nederland, you never know what you get :-).

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het zal voor beide katten in beginsel wat stress kunnen geven. Als je het zelf goed begeleid zal de pup wel door hebben welke hij mee moet oppassen hoor. Onze Sadi loopt recht op Garfield af die blijft staan. Ze snuffen. Sadi sluipt voorzichting richting Ringo. Ringo bromt... wij waarschuwen Sadie. Stop! Niet doorgaan want ze haalt zo uit. Sadi trekt zich terug. Een reden waarom bij onze afwezigheid de katjes apart zullen zitten van Sadi. Feitelijk geld verder hetzelfde als in het vorige topic als je maar zorgt dat er een veilige prettige ruime is waar de katjes zich altijd veilig kunnen terug trekken en de hond niet kan komen. Qua raskeus ja je moet toch zelf voelen wat het meest bij jullie past en waar de klik zit.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Het zal voor beide katten in beginsel wat stress kunnen geven. Als je het zelf goed begeleid zal de pup wel door hebben welke hij mee moet oppassen hoor. Onze Sadi loopt recht op Garfield af die blijft staan. Ze snuffen. Sadi sluipt voorzichting richting Ringo. Ringo bromt... wij waarschuwen Sadie. Stop! Niet doorgaan want ze haalt zo uit. Sadi trekt zich terug. Een reden waarom bij onze afwezigheid de katjes apart zullen zitten van Sadi. Feitelijk geld verder hetzelfde als in het vorige topic als je maar zorgt dat er een veilige prettige ruime is waar de katjes zich altijd veilig kunnen terug trekken en de hond niet kan komen. Qua raskeus ja je moet toch zelf voelen wat het meest bij jullie past en waar de klik zit.
"


Katjes hebben zeker hun eigen plek waar ze veilig zijn en in huis genoeg waar ze hoog zitten. Eigen katten kamer hebben ze waar dr hond dus nooit zal mogen komen en in huis zitten ze op de hoge krabpaal, tafels, kasten en bank. Waar ook de hond niet op mag. Ook bij onze afwezigheid zullen katjes en hond appart zijn (hond zal vooral veel met mij mee zijn eigenlijk)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Dat moet je echt zelf beslissen, naar mijn mening. Jij weet jouw situatie het best, doe de rationele KNOP aan :p.
Als je voor een pup gaat dan zou ik voor een golden retriever gaan, elke golden die ik tegenkom zijn zo kalm en knuffelig en makkelijk :P. OF een asielpup nederland, you never know what you get :-). "


Uhm rationele knop aan? Haha :p

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Onze kat was ook bejaard toen Mellow kwam. Mellow wilde spelen, Puk wilde RUST! ;-)
Ze lag onder de eettafel of boven, ging op zich redelijk. Vriendjes zijn ze nooit geworden, maar het was ook geen haat en nijd.

Maar, hoe graag ik ook zou willen, ik neem geen andere kat meer, ondanks dat ik het heel erg mis.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Gek idee hoor, maar wat dacht je van een herplaatser die gewend is aan katten? Of misschien ken je iemand die een hond heeft waar je een keer op mag passen (en die niet achter katten aan gaat), zodat je kunt zien hoe het gaat en de eigenaren meteen een oppas hebben?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Het beste wat je kan doen is eerst even uittesten :-) hier ook geprobeerd,en daar bleek een klein formaatje hond beter bij te gaan,kat was minder gestressed en ging zelf ruiken!:-) uit jouw woorden en verhaal blijkt een enorm respect voor jullie katten en vind het erg mooi hoe je hier over denkt.zou zeggen,probeer eens met een oppashondje dat rustig is,en van verschillend formaat om te zien wat het best matcht met jouw katten.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Sanne, Evt & de katjes: inderdaad al aan gedacht om met andere hond te proberen, weet nu zo gauw niet wie haha, of een herplaatser , maar zal een pup van 8 weken niet makkelijker wennen zijn dan ineens een volwassen hond zeg maar? Ze kennen honden namelijk niet haha

@ Nies: Dankje wel, zeker veel recpect hier voor de dames. Zullen altijd nummer 1 zijn voor ons . Opzicht goed idee om met andere hond bijvoorbeeld oppashondje te proberen,,

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een pup kan nogal stuiteren en als ze overprikkeld zijn (door nieuwe omgeving, spelen, kinderen te veel dingen op een dag)  bijvoorbeeld makkelijker even achter een kat aan vliegen. Een hond die al iets ouder is en gewend is met katten zal ook rustiger zijn naar de katten toe. 
Met een pup moet je dus en de katten en de pup zeg maar beschermen en heb je een iets oudere hond die katten al gewend is, is het evengoed observeren, maar zal er minder bescherming nodig zijn, ja misschien bij een felle kat de hond beschermen.

Een pup is wel te begeleiden en te leren rustiger de katten te benaderen zeg maar, maar kost wel veel meer aandacht, observatie tijd en inzet. Het gaat niet als vanzelfsprekend vanzelf zeg maar.

Edit: nu zijn er natuurlijk wel fokkers die hun pups al vroeg ook wegwijs maken met aanwezige katten. Dat kan een voordeel zijn. Maar als die katten met de pups spelen omdat ze dat gewend zijn zal de pup denken en verwachten dat jou katten ook willen spelen. Wat dat aangaat is het echt wikken en wegen betreft waar doe je goed aan en wil je voor een pup gaan heb je echt de tijd om zowel de katten als de pup lagere tijd te observeren begeleiden te sturen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" @ Sanne, Evt & de katjes: inderdaad al aan gedacht om met andere hond te proberen,  weet nu zo gauw niet wie haha, of een herplaatser , maar zal een pup van 8 weken niet makkelijker wennen zijn dan ineens een volwassen hond zeg maar? Ze kennen honden namelijk niet haha "


Ik vind Evy een stuk rustiger nu ze een volwassen hond is dan toen ze pup was. Denk bijvoorbeeld aan de gekke vijf minuten. Hoe leuk is het om in je gekke vijf minuten achter de katten aan te rennen?! :-D Nu Evy 1,5 is snapt ze dat dat niet de bedoeling is, dus gebeurd het ook niet meer. Bovendien heeft ze die gekke vijf minuten ook niet meer binnen.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Hihi, ik zou het inderdaad ook eens uitproberen met andere honden.
Ik denk dat een herplaatser over het algemeen wat rustiger is. Pups kunnen echt nog ontstuimig en wild zijn. Maar een pup kun je ook goed aanleren de katten met rust te laten.

Leuke rassen heb je op je lijstje. Hier in het park loopt een Entlebucher, geweldige hond. Fijn formaat, heel speels en sociaal.

Heel veel succes met je zoektocht :-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Renate... : Daar heb je zeker gelijk in, nu je het zo zegt haha. Nog niet bij nagedacht. Ik heb de tijd om pup en katten samen goed te begeleiden, maar wil ook een herplaatser met plezier een fijn huisje geven ;-) Inderdaad zal ik wel naar eventueel een specifieke fokker opzoek gaan die katten heeft lopen, die dat al wat in goede banen wilt lijden tegen die tijd. Of, inderdaad een herplaatser of pup tot bijna geen pup meer uit een asiel die wel katten is gewent.

@ Sanne... : Zeker gelijk in! Totaal niet bij stil gestaan haha. Natuurlijk moeten de katten die gekke 5 minuten ontgelden haha. Nou zou de kleine minetje dat niet erg vinden, maar de oudste wel :p

@ Uma... : Ja, ik ga het zeker eens met een andere hond rustig uit proberen de komende tijd. Heb nog even, want ga eerst naar Griekenland naar hondenasiel dus de eventuele pup/hond/herplaatser komt past volgend voorjaar!

Geweldige honden he, vind ik ook! Ben er echt helemaal verliefd op eigenlijk haha:p Zeker fijn formaat, ook al houd ik van grote honden, me ouders niet dus daar beetje in kijken wat voor ons alle past.

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Wij hadden een kat die weggelopen was , echt een zeur qua territorium en niet dol op honden. 
Nu is ze  toen we Tommie een week hadden weer terug gekomen na een half jaar.

Wij hebben haar eerst apart gehouden op een kamer en zijn ze tijdens het eten bij elkaar gaan zetten. Hond = eten/positief moment. Eerst met 5 meter ertussen. Na een week aten ze uit 1 bak ;-) de pup gaat dan ook niet achter de kat aan, wat ook vaak iets is wat mis gaat. Na het eten even wat commando's met pup oefenen aan een riempje. De kat kan dan rustig kijken en beslissen waar hij gaat liggen zonder achterna gezeten te worden.

Omdat we nog een peuter in huis hebben, hebben we wel een 'beheerste' pup gekozen. Dat komt nu ook goed van pas. Hij heeft een rem en laat zich niet opnaaien door kind of kat. Als de kat blaast gaat hij weg en ergens anders liggen. 

Vroeger hield de kat ons mede tegen om een hond te nemen, nu ze noodgedwongen samen zijn lijkt het zoveel makkelijker dan alle keren dat ik er vroeger overna gedacht heb!

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Over wennen aan een 'leenhond', dit zou ik persoonlijk nooit doen.
Je gaat dan toch vaak te snel voor je kat. Want je hebt immers die hond geleend om te wennen. Ik ken ook geen 1 kat die enthousiast zal reageren op een eerste kennismaking met een hond. Dit is echt iets wat moet groeien door de verschillende talen die ze spreken.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Wij hadden een kat die weggelopen was , echt een zeur qua territorium en niet dol op honden. 
Nu is ze  toen we Tommie een week hadden weer terug gekomen na een half jaar.

Wij hebben haar eerst apart gehouden op een kamer en zijn ze tijdens het eten bij elkaar gaan zetten. Hond = eten/positief moment. Eerst met 5 meter ertussen. Na een week aten ze uit 1 bak ;-) de pup gaat dan ook niet achter de kat aan, wat ook vaak iets is wat mis gaat. Na het eten even wat commando's met pup oefenen aan een riempje. De kat kan dan rustig kijken en beslissen waar hij gaat liggen zonder achterna gezeten te worden.

Omdat we nog een peuter in huis hebben, hebben we wel een 'beheerste' pup gekozen. Dat komt nu ook goed van pas. Hij heeft een rem en laat zich niet opnaaien door kind of kat. Als de kat blaast gaat hij weg en ergens anders liggen. 

Vroeger hield de kat ons mede tegen om een hond te nemen, nu ze noodgedwongen samen zijn lijkt het zoveel makkelijker dan alle keren dat ik er vroeger overna gedacht heb! "


Wauw!! Dat de kat na half jaar terug is zeg, wel fijn!
Goeie tip om mee te nemen! Dankje. Ook wij willen wel een beheerste pup hebben voor de katten, voor de oudste dus. Grappig, ook ik denk dat we er te moeilijk over denken dan het eigenlijk is :-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Over wennen aan een 'leenhond', dit zou ik persoonlijk nooit doen.
Je gaat dan toch vaak te snel voor je kat. Want je hebt immers die hond geleend om te wennen. Ik ken ook geen 1 kat die enthousiast zal reageren op een eerste kennismaking met een hond. Dit is echt iets wat moet groeien door de verschillende talen die ze spreken. "


Daar ben ik ook mega over aan het na denken. Hier heb jij ook wel weer een punt. Denk ook dat ik meer bij de meiden bereik met een kleine pup dan een grotere volwassen hond.


trouwens! Wat een scheet van een puppy heb je zeg. Heel schattig! Even off topic: Wat is het ras? was google maar kwam niet helemaal uit haha

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Het is een kruising van een Spaanse Stichting (sos-strays), zijn moeder leek nog het meeste op een Bodeguero.....Hij lijkt echt helemaal niet op zijn moeder ;-)

Ik merk bij onze kat wel dat ze een pup niet enorm indrukwekkend vind, dat vond ze eerder wel wanneer er een grote hond op visite kwam. Ze heeft nu duidelijk in de gaten dat het 'maar' een pup is.

Dit was na een week, en onze kat is een echte dramaqueen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Het is een kruising van een Spaanse Stichting (sos-strays), zijn moeder leek nog het meeste op een Bodeguero.....Hij lijkt echt helemaal niet op zijn moeder ;-)

Ik merk bij onze kat wel dat ze een pup niet enorm indrukwekkend vind, dat vond ze eerder wel wanneer er een grote hond op visite kwam. Ze heeft nu duidelijk in de gaten dat het 'maar' een pup is.

Dit was na een week, en onze kat is een echte dramaqueen.
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1466107_566232623461581_1498837365_n.jpg "


Leuke kruising. Mega schattig. Dacht eerst een goldendoodle/labradoodle ofso. Die stichting ga ik onthouden, dankje!

Leuke foto van hun haha, vandaar ook dat ik liever pup wil. Dat is miss anders dan ineens een grote hond. En die pup groeit maar dan kennen ze haar al natuurlijk. haha zo denk ik:p

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^