Spelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CavaliertjeCavaliertje

Ik zit met een vraagje omtrent het speelgedrag bij mijn hond: ze heeft er geen meer. Vroeger dolde ze dat het een lieve lust was, maar sinds we onze tweede hond erbij namen (toch al anderhalf jaar terug) wil ze niet meer spelen omdat hij alles afpakt van haar. Nu verveelt ze zich dus dood in huis en krabt hele tijd aan deuren en aan mezelf om te gaan wandelen of aandacht te krijgen. En dat gaat niet echt de hele dag door. Dios wil graag spelen, maar daar heeft ze helemaal geen zin in. Wat kunnen we haar geven, zodat ze zich overdag wat kan bezig houden zelf?

Groetjes,

                  Cassy

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Een kong gevuld met lekkers? Of hersenwerk? Iets medisch is uitgesloten? Is er veel veranderd toen er een tweede hond bij kwam. Hoe lang doet je hond al anders?


Doe je iets afzonderlijks met je honden. Dus een op een met de baas? Hier spel ze niet met elkaar, maar krijgen wel elk afzonderlijk een (speel) momentje met de baas. Waar het voor de ene een speelmoment (b.v. hersenwerk) is, heeft de andere behoefte aan een knuffelsessie. Net wat ze nodig hebben en waar ik zin in heb. Wanneer het moment voor de een is roep ik die bij me en ga wat doen, komt de ander ook stuur ik haar terug naar haar plek. Of de hond mag alleen mee naar buiten waar we wat oefeningen doen. Misschien is dit een idee!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien zorgen dat ze zowel binnen als buiten even alleen de ruimte heeft om te spelen zelf of met jullie maar dan zonder de andere hond erbij. Het voelt een beetje zoals je het omschrijft dat ze zich nogal ondergesneeuwd voelt. Zichzelf terug trekt omdat de ander voor haar gevoel haar karakter te overwichtig is. Dus teruggetrokken onzekerkeheid misschien zelfs bang voor een uitval van de andere hond.

Wat kan je dan doen zorgen dat ze haar eigen veilige plekje heeft. Meer apart met de honden ondernemen niet alles gezamelijk. Misschien dat ze dan weer wat losser word.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^