Afgebroken nagel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Lange tijd geleden dat ik hier nog actief was, maar ik ben op zoek naar mensen die mijn verhaal herkennen.

Zita blijft regelmatig met haar nageltjes haken en hangen. Dit doet uiteraard heel erg pijn.

Sinds gisteren was ze aan haar rechterpoot aan het likken (aan de duimnagel zeg maar) Omdat ze vanmorgen nog aan het likken was, heb ik het even nagekeken. Nu blijkt dat de zenuw onderaan haar nagel HELEMAAL bloot ligt!!!

Ik ben met haar langs de DA geweest en de DA stelt 2 dingen voor. Ofwel wordt de nagel getrokken. Dit wil zeggen dat ze nu van het probleem verlost is, maar biedt geen zekerheid dat, wanneer de nagel straks is terug gegroeid, het probleem zich terug kan voordoen.
De andere optie is de amputatie van de teen. Omdat het de duim is (of hoe zeg je dat) zal ze er met lopen geen last van hebben.

De operatie zal moeten uitgevoerd worden langs 2 kanten, omdat ook de nagel aan haar linkervoorpoot is ingescheurd.

Ik vind het een moeilijke beslissing... Amputatie klinkt zo drastisch! Ik heb tot maandag om een keuze te maken. Want dan zal de operatie doorgaan.

Wat denken jullie? Heeft iemand hier ervaring mee.

Ah, trouwens. De DA vertelde er ook bij dat bij veel rashonden die teen al op jonge leeftijd wordt geamputeerd omdat deze verder vrij nutteloos is en vaak voor problemen zorgt...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik ken maar erg weinig rashonden waarbij de vijfde teen aan een voorpoot wordt geamputeerd. Wel de hubertusklauw aan een achterpoot. Heb er nog nooit problemen mee gehad, bij al mijn honden niet. Maar het is wel erg verveled als het je overkomt. Het is op zich een nutteloze teen, dus amputeren is een optie.

honden page profiel De bendeDe bende 3 doggies

honden foto van De bende

Ik heb hier eentje rondlopen die beet zijn nagels altijd kapot aan die klauw en hij bleef er ook regelmatig wel is ergens mee achter hangen.
Heb alles laten verwijderen, hondje heeft daar weinig last van ondervonden van de operatie, nadien wel in de gaten houden dat ze niet aan de draadjes knabbelen zoals meneertje hier thuis.

honden page profiel PumbaPumba 3 doggies

honden foto van Pumba

Bij mijn hondje is dat vlak na de geboorte al weggehaald. Ik weet dus niet beter.  Als het elke keer voor problemen zorgt zou ik het wel sterk overwegen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou eerst even dit stukje lezen Dewclaws injurie

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

" Ik zou eerst even dit stukje lezen Dewclaws injurie "


wendy, mijn engels is echt te slecht om het artikel te begrijpen :( kan je het misschien even uitleggen? alvast bedankt!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Niet lettelijk, maar een samenvatting. 

" Eerste stuk gaat over waarom ze in polsblessures geïnteresseerd is. Polsblessures komen vaak voor bij sport(agility) honden voor mn arthrose. En onevenredig veel van die honden hebben geen duimen meer. 
Dan een uitleg van hoe de botjes van de pols on elkaar steken.
De botjes van de pols worden vnl door ligamenten bij elkaar gehouden. Die ligamenten kunnen makkelijk gerekt worden en zelfs scheuren mn wanneer er draaiing in de pols plaatsvindt. De duimen hebben een belangrijke functie bij het verminderen van draaiing in de pols, vooral bij bochten/draaien in galop.

Bij de galop is er een moment waarbij alleen 1 voorpoot aan de grond is en het carpaalkussentje en de duim de grond raken. (Figure 1)
Bij een bocht geeft de duim extra grip op de grond waardoor draaiing in de pols beperkt wordt. (De in de tekst gebruikte term torque vertaal ik met draaiing, maar dat is niet precies hetzelfde) Zonder deze functie van de duim rekken, verrekken (kleine scheurtjes) en scheuren de ligamentjes sneller. Dat geeft teveel beweging in de pols (slap, zwak) en leidt tot arthrose. 

De rest gaat over behandelen van arthrose. "

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

dan ken ik nu de functie van de teen. Da zei dat het weinig functie heeft. ik doe natuurlijk geen agility of sport met mijn hond. Wat raad jij dan aan? Ze kan op deze manier niet blijven lopen. misschien opteren om nagels te latentrekken!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik weet niet hoe vaak het gebeurt. En hoe lang de nagels zijn als het gebeurt. Wanneer je de nagels goed bij kan houden zou ik het zelf met nu alleen de nagel zelf trekken proberen. Eventueel, als Zita toch onder narcose is zou een stukje van het leven geamputeerd kunnen worden. 
En goldendelicious weet vast wel een goed supplement om de nagelkwaliteit te verbeteren.
Mijn hond heeft dat een poos terug zelf gedaan, en de nagels zijn nu makkelijk kort te houden.

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Na veel nadenken en opzoeken en overwegen en second opinions heb ik besloten om Zita niet te laten opereren...

Ik had vanaf minuut 1 al een naar gevoel hierbij.

De DA die me eerst hielp, zei helemaal niets over opereren. Ze zei zelfs in eerste instantie dat er weinig aan te doen was. Tot ze dan de 'grote' baas ging roepen. En hij zei onmiddellijk opereren en dan nog drastischer, teentjes amputeren.

Ik heb mijn afspraak vanmiddag afgebeld.

Ben Soda gaan halen om te baden met haar pootje, nageltje is netjes kort geknipt en bijgevijld en ze heeft geen pijnstillers meer gekregen En blijft er gewoon vanaf!

Ik ga het zo even aanzien en afwachten... Supplement voor een betere nagelkwaliteit is absoluut een goed idee! Ze heeft nogal slechte nagels...

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Eventjes laten weten dat de nagel volledig, zonder operatie genezen is ;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

;-)

Volgende forumvraag: Castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^