stafford bewaker/beschermer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kevin123kevin123

honden foto van kevin123

Hallo,

Is het waar dat staffords geen beschermers en bewakers zijn? Ik hoor dat overal en lees dat ook indien je zegt van wel graag voorbeeld ervan.

Mvg,

Kevin vangermeersch

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ja, dat is waar...zijn ze te mensvriendelijk voor

mensen zeggen wel vaak dat hun stafford waaks is, maar vaak bedoelen ze aanslaan. dat doet de mijne ook als de deurbel gaat, maar een waakhond? neuh, echt niet..

Anoniem (Gast)

" ja, dat is waar...zijn ze te mensvriendelijk voor

mensen zeggen wel vaak dat hun stafford waaks is, maar vaak bedoelen ze aanslaan. dat doet de mijne ook als de deurbel gaat, maar een waakhond? neuh, echt niet..

"


.ok en is het een echte beschermer van de familie?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Is per hond verschillend, je kunt niet van tevoren weten of die van jou zal beschermen later.
je zult er rambo's tussen hebben zitten en schijterds.
Staffords staan niet bekend als grote wakers en beschermers. Zullen vast wel een aantal tussenzitten hoor, die dat wel doen.

Grote wakers en beschermers zijn toch wel een ander categorie: waaronder de kangal, kaukaas, boerboel om er maar een paar te noemen.  Althans daar heb je een veel grotere kans dat de hond zal waken later.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

ik heb hier een stafford pup van 14 weken. en ik vraag me ook wel is af is het nou echt waaks of niet? Hij blaft niet als er iemand langs loopt of de bel gaat. Maar is het donker buiten en ik loop met hem buiten, en ik heb zelf het gevoel dat ik me niet ''veilig'' voel zeg maar loopt ie wel zacht te grommen. Zo was ik gisteren avond alleen thuis met hem, mijn vriend was weg. Het was rond 9 uur, we hoorde een harde klap (beek een ruit ergens in gegooit te zijn) Toen sprong ie wel op en ging voor me staan, en ging blaffen en grommen. Ik denk wel dat dit een soort van beschermen was, want normaal schrikt hij niet van harde klappen. daar zijn we al mee aan het oefenen vanwege oud en nieuw.

een week of 2/3 geleden had mijn vriend honger rond een uur of 10. We lopen dan altijd de laatste ronde met hummer, ik heb toen met hummer buiten staan te wachten. Er kwam iemand heel zacht van achter mij aan lopen, ik had niks door. Hij kwam naast mij en fluisterde ineens wat ben jij leuk, ik schrok van hem omdat ik hem niet aan had zien komen en hij ineens fluisterde. Toen begon ie ook te grommen en te blaffen. Die man liep toen snel weg. Toen ik zei het is goed hummer, hield ie wel op maar bleef wel na die man staren tot hij uit het zicht was.

Dus of het echt waaks/beschermend is weet ik niet, hij is tenslotte nog maar 14 weken....

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Ik vind dat wel beschermen wat hummer deed, melissa :-D. Honden zijn niet dom, die kunnen aan jouw reactie (gevoel) meteen zien hoe de vork in de steel zit. Ik heb dat vorige week meegemaakt he. Ik kwam thuis na een aantal drankjes in de stad gedaan te hebben met vrienden (was inmiddels 3u snachts ), ik deed de sleutel in de deur en Tj sloeg KEIHARD aan alsof hij door de voordeur heen ging. Ik deed de deur open en daar stond meneer met zn kraag omhoog en tanden ontbloot en grommend ( leek wel een "echte" rottweiler voor even :P). Ik heb snel wat gezegd "hey TJ, ik ben het" en meteen was hij weer in de puppy modus, gelukkig.
Dit terwijl hij nooit waakt of blaft overdag wanneer we wakker en gewoon thuis zijn, reageert dan ook niet op de bel. Hij slaat wel vaker aan in de nacht wanneer iedereen slaapt of wanneer er niemand thuis is.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

" Ik vind dat wel beschermen wat hummer deed, melissa :-D. Honden zijn niet dom, die kunnen aan jouw reactie (gevoel) meteen zien hoe de vork in de steel zit. Ik heb dat vorige week meegemaakt he. Ik kwam thuis na een aantal drankjes in de stad gedaan te hebben met vrienden (was inmiddels 3u snachts ), ik deed de sleutel in de deur en Tj sloeg KEIHARD aan alsof hij door de voordeur heen ging. Ik deed de deur open en daar stond meneer met zn kraag omhoog en tanden ontbloot en grommend ( leek wel een "echte" rottweiler voor even :P). Ik heb snel wat gezegd "hey TJ, ik ben het" en meteen was hij weer in de puppy modus, gelukkig.
Dit terwijl hij nooit waakt of blaft overdag wanneer we wakker en gewoon thuis zijn, reageert dan ook niet op de bel. Hij slaat wel vaker aan in de nacht wanneer iedereen slaapt of wanneer er niemand thuis is. "


ja ik denk het ook wel, maar aan de andere kant hij is pas 14 weken haha. hoe ik me voel kan ik heel goed aan hem merken!

oke gelukkig dat ie meteen weer in de puppy modus was

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" ja, dat is waar...zijn ze te mensvriendelijk voor

mensen zeggen wel vaak dat hun stafford waaks is, maar vaak bedoelen ze aanslaan. dat doet de mijne ook als de deurbel gaat, maar een waakhond? neuh, echt niet..



.ok en is het een echte beschermer van de familie? "


ehm tja, moeilijk te zeggen denk ik...ja, ze schijnen voor hun mensen door het vuur te gaan. en je leest wel eens wonderverhalen over deze honden die hun kids of familie beschermen...maar, of je dit gemiddeld over het ras kunt zeggen? lijkt me niet echt...ik denk dat je in het geval dat ze je echt beschermen een onwijs goede band met je hond moet hebben, hij het karakter ervoor heeft, en jou en andere mensen erg goed kan lezen en inschatten
dat ze enorm gehecht en speciaal kunnen zijn met bv de kids klopt wel, maar of dit ook ingrijpen betekent in een situatie waarin beschermen nodig is??

we roepen allemaal vaak, als het moet staat mijn hond er voor me! maar, ik moet het nog zien hoor...

ik denk dat dit bij vele andere rassen een stuk natuurlijker komt, zoals mike al noemt

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Nja als er hier een vreemd geluid is, ze iets vreemd ziet bewegen of zelfs als er iets in de omgeving veranderd is dat er er eerder niet was begint ze te grommen en/of blaffen :-D
Als er mensen aan de deur zijn worden ze ook uitzinnig!

Of dat echt 'waaks' is, weet ik niet, lijkt me zo?
Hoe ze zou(den) reageren echter als er iemand inbrak of me op straat lastig viel.. geen idee. Denk dat het van hond tot hond af hangt maar dat er in het algemeen in elk geval heel wat rassen zijn waar ik daar veel zekerder van zou zijn :-D

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Hier twee staffs in huis. De oudste slaat vaak aan op rare geluiden en gromt als ze iets niet vertrouwd, maar dan moet ze wel wakker zijn..... We dachten dus dat zij wel waaks was.... Niets is minder waar.
We wonen boven een winkel en daar hebben ze laatst een ramkraak gedaan en zijn binnen gekomen. Het huis schudde op grondveste. Geen blaf geen grom niks van beide honden niet.........

De jongste waakt op t moment als je t niet verwacht dus of ze iets zouden doen als er echt iemand met foute bedoelingen zou komen, ik weet t niet...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" ok en is het een echte beschermer van de familie?
----------------------------------------------------------------------------

Dat vind ik er eigenlijk niet echt toe doen...jij bent juist degene die de hond moet beschermen,anders krijg je dat je hond (later) gaat merken dat ze vooral veel/alles zelf moet regelen/oplossen,raakt daar onzeker van en dan gaan ze wel 'beschermen'...maar dat is dan meer communiceren,ze vertrouwen een mens dan niet om dichterbij hen zelf te laten komen én dan gaan ze over in blaffen/grommen/tanden laten zien/happen-en/of goed aanvallen.Daarom zeg ik ,dat moet je niet willen.

Socialiseer je pup goed,laat haar veel positieve dingen meemaken met mensen en het zal goed komen.


Met een echte 'beschermende hond' bereik je alleen dat je er uiteindelijk niks meer mee kan,omdat zo'n hond echt goed onzeker/angstig is.

Het is juist een compliment voor jezelf en ook heerlijk voor je hond,als deze juist niet 'beschermend' is,want dat betekend dat die hond helemaal geweldig lekker in zijn/haar vel zit,niks te vrezen heeft en vooral in alles vertrouwen heeft en dan ook heel gelukkig is in zijn/haar doen en laten. "

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Storm is waaks... Hij is erg alert en als hij iets hoort laat ie altijd een grom of een blaf ontsnappen. Als we thuis zijn blaft hij af en toe naar de deurbel, niet altijd...
Maar als hij op de bank ligt en bij de buren is herrie van muziek of klussen ofzo, blijft hij mopperen en blaffen tot het stil is.

Tijdens het wandelen wil hij wel eens grommen naar mannen als ik hem alleen uitlaat in het donker...

En als ik om 4 u snachts thuis kom van het stappen (hij mag dan mee naar boven van mn vriend) gaat ie helemaal uit zn bol, tot ie mijn stem hoort, dan komt ie kwispelend van de trap af ;-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Storm kan trouwens ook een enorme schijterd zijn... Als de stofzuiger me aan zou vallen zou Storm wegrennen ;-)

honden page profiel ..

.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Dat zou dan moeten betekenen dat alle waakhonden onzeker zijn. Met die theorie ben ik het echt niet eens. Sterker nog je hond moet goed zeker van zichzelf zijn wil deze eigenhandig ergens een stokje voor steken.

Of inderdaad heel bang maar wat is dan de motivatie? Is het dan nog beschermen van de baas of zelfbescherming? Denk vooral het laatste.

Maar terug komend op je vraag nee. Het lijkt me logisch gezien ook een fout. Een ras wat menslievendheid hoort te bezitten hoort niet mensscherp te zijn.

De Staffords die ik ken wijzen je dan ook de kluis of liggen onder de bank.

Pups van 14 weken zijn ook niet waaks. Hij voelde waarschijnlijk spanning van jou en reageerde daarop. Baas bang ik bang. Heel normaal eigenlijk. Doet mijn hond ook nog. Snapt totaal niet waarom maar oh jij bent geschrokken dus ik blaas mezelf wel ff op en ga tekeer O-)

Maar goed tussen alarmeren en echt daadwerkelijk bewaken zit dus een groot verschil.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Hier ook een AST die absoluut niet waaks is. Wel alert, Misia slaat zeker aan als er mensen bij de deur of aan de ramen zitten maar als ze dan binnen komen is het een kwispelend hoopje vrolijkheid.

Beschermend is heel moeilijk te zeggen, hoe vaak kom je nu in die situatie. Ik heb zelf eens meegemaakt dat ik iemand aan sprak die tegen de gevel van de overburen stond te pissen. Misia stond achter een auto. Vent (in de invloed van drank denk ik) begint meteen te schelden en te dreigen en komt naar me toe, loopt om de auto en kijkt naar Misia.
Nu begint Misia normaal gesproken de oren omlaag en gaat ze wild kwispelen als een persoon haar aankijkt. Dit maar bleef ze staan, oren naar voren, lijn ontspannen, staart recht naar achter. Ze stond echt op spanning... betrokkene droop wijselijk af.

Maar of ze me beschermd had? Ik durf het niet te zeggen. Ik wil het ook eigenlijk niet. Voor je het weet wordt je hond in beslag genomen omdat je het als een wapen gebruikt of omdat de hond zonder aanleiding bijt. Ik ben daar liever heel voorzichtig mee.


Ik ben er overigens van overtuigd dat je een AST kan opleiden tot een uitmuntende waakhond, maar het blijft dan een "gemaakte waker", geen natuurlijke waker welke dit echt vanuit zichzelf doet.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

" Dat zou dan moeten betekenen dat alle waakhonden onzeker zijn. Met die theorie ben ik het echt niet eens. Sterker nog je hond moet goed zeker van zichzelf zijn wil deze eigenhandig ergens een stokje voor steken.

Of inderdaad heel bang maar wat is dan de motivatie? Is het dan nog beschermen van de baas of zelfbescherming? Denk vooral het laatste.

Maar terug komend op je vraag nee. Het lijkt me logisch gezien ook een fout. Een ras wat menslievendheid hoort te bezitten hoort niet mensscherp te zijn.

De Staffords die ik ken wijzen je dan ook de kluis of liggen onder de bank.

Pups van 14 weken zijn ook niet waaks. Hij voelde waarschijnlijk spanning van jou en reageerde daarop. Baas bang ik bang. Heel normaal eigenlijk. Doet mijn hond ook nog. Snapt totaal niet waarom maar oh jij bent geschrokken dus ik blaas mezelf wel ff op en ga tekeer O-)

Maar goed tussen alarmeren en echt daadwerkelijk bewaken zit dus een groot verschil. "


Dat idee had ik al inderdaad ik schrok omdat ik die man niet had gezien. En van die baksteen die door een ruit werd gegooit.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Sammy beschrijft het heel goed.
Pas als je een echte waakhond "in handen hebt" zal je merken wat het verschil is.

Mijn hond alarmeert vrijwel nooit, pas op het allerlaatste moment zal hij zich ook laten horen.
Maar dan heeft degene op wie hij zich richt allang begrepen dat hij/zij maar beter even een pas op
de plaats kan maken.;-)

En hoewel wij ons als mensen vaak onveilig voelen, is dat heel vaak helemaal niet terecht.
Het effect is dus ook dat onze hond vrij relaxed door het leven gaat, hij kan namelijk veel beter
oordelen dan wij, en hij gaat ook af op zijn eigen oordeel.

Tuurlijk kan ik hem "scherp" zetten, das een kwestie van africhting/opvoeding, en dan ziet hij er
heel indrukwekkend uit, maar dan nog zal hij zelf zijn conclusies trekken.

Hij heeft trouwens wel laten zien buitengewoon hard te kunnen ingrijpen, maar dan gaat hij echt
niet staan blaffen of grommen.

Het zijn de honden die gefokt zijn tot zelfstandig waakgedrag wat de beste wakers zijn.
;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^