Teef of reu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Wat is jullie voorkeur en waarom? Een teef of een reu?

honden page profiel chimamachimama 3 doggies

honden foto van chimama

heb hier 5 teven en 1 reu
maar de reu is echt een mama's kindje
veel zachter van karakter

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Absoluut een teef! En in de toekomst nog een! Ik vind het veel relaxter met uitlaten want ze hoeven niet perse bij elk boompje te plassen!  En ik hou niet van dominante honden , en reutjes ( niet alle natuurlijk ) hebben daar toch iets vaker last van vindt ik!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Als ik nergens rekening mee hoef te houden: een reu.
Als ik rekening houd met mijn situatie, komt hier alleen een teef.

Een reu is bij de rassen waar ik interesse in heb wat vriendelijker van aard dan een teef.
"Helaas" hier een gecastreerde reu, waardoor er geen reu bij kan. De reu zal dan gaan rijden op mijn Odi, en dit wil ik beide honden besparen.

Daarbij heeft een teefje ook zeker haar voordelen... Geen uitbraken bij een loopse teef in de buurt, geen prostaatkanker, geen haantjesgedrag...

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

een reu, omdat ze niet loops worden O-) en (meestal) ook wat groter zijn dan teven .

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

op een of andere manier, en ik weet niet precies waarom, maar een teef :-)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Een teef, waarom geen idee, mijn ouders hebben een reu maar Pff haha

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik heb eigenlijk geen duidelijke voorkeur. Ik heb één reu en twee teven en beide geslachten hebben hun voor- en nadelen.
Vroeger was ik eerder van de reuen, maar nu is het meer ras- en situatie-afhankelijk.

Als ik dan toch moet kiezen:
- in het algemeen: een reu (lichte voorkeur)
- in de sport: een teef

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Een reu heeft mijn voorkeur, ik heb nu 2 reuen en 1 teef (alle 3 geholpen).

M'n eerste hond was een teef, de reden waarom is eigenlijk best grappig want ik wilde geen reu vanwege "dat ding dat daar bungelt" dat vond ik niet mooi O-).. en eigenlijk ook wel een beetje vies (dat zie je goed bij kortharige honden). Dus ik had helemaal niet nagedacht over de eventuele andere verschillen. En ondanks dat ik echt enorm gek ben op mijn teef ben ik er nu wel een beetje huiverig voor, ze schijnen wat minder aanhankelijker te zijn en zelfs bitchy. Nu is mijn teef best wel aanhankelijk maar niet zoals mijn reu. En bitchy en sneaky is ze ook heel erg. Buiten dat vind ik de loopsheid echt heel erg vervelend, al die reuen die erachter aan gaan en je bent toch beperkt met los laten lopen. Sterilisatie is ontzettend duur. Etc..

Na een tijd ging ik me er toch wat meer in verdiepen en ook vond ik dat "bungelende ding" toch eigenlijk niet zo storend O-).. en aangezien teef-teef combinaties minder vaak goed gaan dan teef-reu heb ik toch voor een reu gekozen. En daar ben ik heel erg blij mee want ik ben gek op mijn reu, de band voelt anders dan met mijn teef. Over t algemeen kan ik sowieso beter met mannelijke dieren overweg dan vrouwelijke (ben gebeten door de vrouwelijke baardagaam van m'n vriend, m'n vrouwelijke fret etc..). We hebben nu dan ook maar 1 vrouw (buiten ikzelf) in huis en dat is dus m'n hond Bayley.

Ik hou wel van dat macho gedrag van m'n (stafford) reu, hij doet altijd alsof ie heel wat is maar hij heeft een heel klein hartje en 't is eigenlijk een enorme schat, terwijl mij teef doet alsof ze dom is maar je ondertussen flink in de maling neemt. Beide hebben hun charmes.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik heb zo niet echt een voorkeur, zie bij beide de voor- en nadelen.

Ik denk dat ik per ras zou kiezen voor de bouw. Bij sommige rassen vind ik de grovere bouw van een reu mooier, dan zou ik eerder voor een reu gaan. En bij andere rassen vind ik juist de wat slankere bouw van een teef mooier, en dan zal ik eerder voor een teef gaan. Maar het belangrijkste vind ik het karakter en dat verschilt toch wel per hond en niet per geslacht.

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Ik ben altijd op gegroeid met teefjes en dat bevalt mij zo goed dat ik nu drie teefjes in huis heb. Waarom? Voornamelijk omdat ik er dus mee opgegroeid ben. Sommige reuen hebben nogal de neiging om zich wat meer 'macho' op te stellen en bij elk boompje te plassen . Maar ik ben mij er heel goed bewust van dat er ook genoeg teven zijn die zich graag laten horen/ zien. En dat je ook tegen een reu kan zeggen dat hij niet overal mag plassen. Denk dat het vooral belangrijk is om het geslacht te nemen waar jij je prettig bij voelt.

Voordeel van mijn teefjes is wel: ik wil graag een nest en nu kan ik hopelijk volgend jaar haar pups in huis zien opgroeien!

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

We hebben een reu van 3 jaar oud en een teefje van ruim 8 weken. Over het hebben van een teef kan ik nog niet veel zeggen. Een reu heeft als nadeel dat je overal groene spetters vindt. En qua plassen, dat is een kwestie van trainen. Als Jamie aan de lijn loopt mag hij alleen met toestemming plassen. Loopt hij los, dan markeert hij maar een eind raak.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

" We hebben een reu van 3 jaar oud en een teefje van ruim 8 weken. Over het hebben van een teef kan ik nog niet veel zeggen. Een reu heeft als nadeel dat je overal groene spetters vindt. En qua plassen, dat is een kwestie van trainen. Als Jamie aan de lijn loopt mag hij alleen met toestemming plassen. Loopt hij los, dan markeert hij maar een eind raak. "


Is niet bij iedere reu zo hoor (die groene spetters)... En bij een groot deel van de reuen die er wel last van hebben, is het goed op te lossen. Helaas niet bij allemaal, en ik vind de kans dat je er net zo een hebt waarbij het niet (goed) op te lossen is, ook een groot nadeel (wij hebben er ook zo een).

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik had altijd de voorkeur voor reutjes. Zeker bij herders en zo, vaak meer haar en meestal groter. Maar het liep bij mijn eerste hond anders, werd een teefje.
Gek genoeg is mijn voorkeur veranderd nu ik Pepper heb. Ik ben nu meer van de teefjes denk ik toch. Dat terwijl ik ondertussen ook een reutje heb. Beide zijn ze geweldig.

Maar goed, veel ervaring in het verhaal reu of teef heb ik niet. Ben nog maar twee en een half jaar aan de hond en heb nog niet zo veel vergelijkingsmateriaal. :-)

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

" We hebben een reu van 3 jaar oud en een teefje van ruim 8 weken. Over het hebben van een teef kan ik nog niet veel zeggen. Een reu heeft als nadeel dat je overal groene spetters vindt. En qua plassen, dat is een kwestie van trainen. Als Jamie aan de lijn loopt mag hij alleen met toestemming plassen. Loopt hij los, dan markeert hij maar een eind raak. "

Dat klinkt gek. Heeft hij dan geen onstekingen ofzo??
.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Die groene spetters die je soms bij een reu ziet, duiden op een voorhuidsonsteking. In principe ongevaarlijk, maar wel verstandig om te behandelen. Bij reuen die er blijvend last van houden, wordt vaak een castratie overwogen.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Volgens mij is er geen sprake van een ontsteking. Het schijnt prostaatvocht te zijn. Castratie zou kunnen helpen, maar dat vind ik ook weer zowat.. Ik sop de gang wel regelmatig..

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb een voorkeur voor een reu, vind ze gemoedelijker :-). Heb al veel ondervonden dat juist de teefjes overal overheen willen plassen ;-) . Ook geen gedoe met loopsheid ed.Geen broekje omdoen.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Absoluut een voorkeur voor een teef! 
Vroeger 1 reu gehad, de reden: omdat ik in de dierenwereld over het algemeen de mannetjes mooier vondO-). Verder niet bij nagedacht over de eventuele verschillen. Het was een geweldig lieve hond (golden), maar heeft me toch nooit helemaal bekoord. Te sullig wellicht??? Het tegen elke struik willen plassen. (Ik heb nu een teef die het ook doet, maar alleen als ik het goed vind). Een reu zal (altijd) blijven proberen hoger in rang te komen, met een teef is als het eenmaal "uitgevochten" is, duidelijk: vrouwtje is de baas! Ik hou wel van een haantje de voorste in het nest, er moet wel de nodige pit in het teefje de nodige pit zitten...

honden page profiel --

honden foto van -

Zeker een reu ;-)
De meeste teefjes die ik ken zijn van die kattekoppen.....
Reutjes zijn echt van die mama's kindjes.... Net als katers :-)
En ze worden ook niet loops! Mijn hond markeert niet, dus plast als eennteef...

Ja, voor mij een reu!

honden page profiel --

honden foto van -

" Absoluut een voorkeur voor een teef! 
Vroeger 1 reu gehad, de reden: omdat ik in de dierenwereld over het algemeen de mannetjes mooier vondO-). Verder niet bij nagedacht over de eventuele verschillen. Het was een geweldig lieve hond (golden), maar heeft me toch nooit helemaal bekoord. Te sullig wellicht??? Het tegen elke struik willen plassen. (Ik heb nu een teef die het ook doet, maar alleen als ik het goed vind). Een reu zal (altijd) blijven proberen hoger in rang te komen, met een teef is als het eenmaal "uitgevochten" is, duidelijk: vrouwtje is de baas! Ik hou wel van een haantje de voorste in het nest, er moet wel de nodige pit in het teefje de nodige pit zitten... "


Ben ik het niet helemaal mee eens O-) De meeste reutjes die ik ken (meerderheid) zijn juist heel snel "uitgevochten"..... :") En zoals ik als zei: Markeren doet de mijne niet :P

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Wij hebben een roedeltje, maar de reuen zijn over het algemeen wel echt stabieler. Teefjes hebben vaker last van de hormonen, loopsheid/schijnzwangerschap etc.

En onze reuen plassen helemaal niet bij elk boompje, is prima af te leren. De ene reu wacht zelfs tot ie weer thuis in de tuin is haha. De andere plast denk ik 2/3 keer onderweg.

We hebben wel een teef die wel 20x plast onderweg haha

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Teef. Ik kan voor de rest niet vertellen waarom... Alle dieren hier in huis zijn vrouwelijk. Katten, hamster, hond... Nja, één kat is kater.. maar wel zonder ballen. ;-) Ik heb helemaal niets tegen reuen. Vind ze zelfs erg leuk, bij een ander. :p

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Een teefje. Met de omstandigheden hier liever een teefje. Omdat een reutje 1. In ons pa's bosjes zal plassen en dat vind ie niet zo fijn.. En 2. omdat ze wat fijner zijn.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik ben een echt 'teefjes-mens' om het zo maar even te zeggen, haha :-D

Niet alleen vind ik de bouw van teefjes vaak véél mooier (wat ranker en slanker), maar ook de verhalen van reuen met voorhuidontsteking, groene spetters op de muur , BPH (benigne prostaat hypertrofie) dat bij 50% van de ongecastreerde reuen voorkomt op latere leeftijd (vanaf een jaar of 5), de kans op niet ingedaalde teelballen, het eventuele markeren en de eventuele gedragsveranderingen wanneer er loopse teefjes in de buurt zijn.... nee, geef mij maar een teef dan :-D

Ook tijdens het wandelen krijg ik echt ontzettend vaak van een afstandje toegeroepen: 'Is het een reu?'  'Nee, het is een teefje'   ' Oh ok, dan gaat het wel goed. Hij kan namelijk niet met andere reuen' Of dit nou toeval is of niet, maar het komt écht heel vaak voor bij ons (verschillende rassen, verschillende groottes), terwijl onze teef toch echt met alles en iedereen leuk om kan gaan; vind ik wel fijn.

Nee, ik denk niet dat er hier ooit een reu in huis zal komen.
En het 'gedoe' van een loopsheid valt trouwens ook reuze mee vind ik zelf. Twee keer per jaar wat extra dweilen in huis.)

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Voor mij zou het weer een reu worden.

1 ik vind het karakter zachter en knuffeliger.
2 Het plassen is wat jij er van maakt. Hier mogen ze plassen als ik toestemming geef en plassen ze in 1x goed uit.
3 Teeven vind ik grotere kattekoppen.
4 Of ik nou een reu of een teef heb ik zou beide laten castreren. Dus ook geen gedoe daar mee en geen ontstoken voorhuis meer.
5 Teeven hebben vaak met reu en teeven problemen reuen vaak alleen met reuen. 
6 Reu vind ik mooier om te zien van bouw.

honden page profiel --

honden foto van -

Hier is trouwens ook alles mannelijk :-)
Gewoon, tja.... Gewoon....

Ik vind ze veel, relaxter, knuffeliger, makkelijker, etc. etc.
Met katers ook.... We hebben poezen en katers gehad. En katers zijn toch echt een stuk aanhankelijker. En dat merk ik met reuen en teven ook....

Ik heb nooit een teef gehad, behalve in ds oppas. Ik heb het nooit zoveel aangevonden..... En op de buik kriebelen vind ik raar... Want het is daar zo "leeg" O-)

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

"

Ben ik het niet helemaal mee eens O-)De meeste reutjes die ik ken (meerderheid) zijn juist heel snel "uitgevochten"..... :") En zoals ik als zei: Markeren doet de mijne niet :P "


Klopt helemaal, ze leggen zich eerder er bij neer, maar elk half jaar/9 maanden zal een reu opnieuw proberen omhoog te klimmen in rang. Vertelde ook de DA dat dit een reu kenmerkt. Bij een teef duurt het langer (en zijn in het begin echte krengetjes (tenminste mijn 3 teven) t.o.v. Van vaak wat sulligere reuen), maar wanneer het eenmaal duidelijk is wie de baas is, is het ook goed. Dit is tenminste mijn ervaring...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waarom een teef ? beter hanteerbaar qwa groote , de newfoundlander.

ik heb ooit een reu gehad van een fokker voor vier weken, {loopse teven} en ik vond het een geweldige hond, een fokreu. maar zo aanhankelijk.

voor mij is het alleen de reacties die ik hier op het forum lees, qwa reu, gezondheids problemen met hun piemel enz. dat had deze reu ook, overal klodders....

en met mijn teven, Bamse nu, en in tact, nimmer problemen , loopsheid een goeie, en de forummers hier hebben toch als ik het zo bekijk meer problemen met de reu dan met de teef.

nou heb ik wel een teef in reuen gedaante, en al mijn teven waren grote reuen. scheelt ook wel, want eigenlijk vind ik de reu van de hond veel mooier dan de teef.


al mijn teven waren zeer aanhankelijk, Bamse helemaal.

vandaar een teef ? nee dat niet, maar ik heb een teef genomen dat ik toch de hond beter kan houden dan een reu van deze grootte. :-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Reu .. Ik weet niet waarom.. 
Bij paarden net het zelfde ik wil altijd een mannelijk dier..

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: teckel fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^