Straatvreten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Het enige probleem is als een bepaald soort honden in onverantwoorde handen terecht komt, punt! "


Maar geld dit probleem niet voor elk hondenras? Het enige verschil is mogelijk de schade wat ze kunnen aanrichten, maar als dit je punt zou zijn, dan zou je je pijlen wel op andere rassen moeten richten die vele malen sterker zijn als een pit/staf achtige.....

@MBX: had het er gisteren met mijn schoonvader over en die gebruikt veendrenkstof en dat heeft wel iets geholpen voor het vreetgedrag op straat, misschien dat eens proberen?

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Maar geld dit probleem niet voor elk hondenras? Het enige verschil is mogelijk de schade wat ze kunnen aanrichten, maar als dit je punt zou zijn, dan zou je je pijlen wel op andere rassen moeten richten die vele malen sterker zijn als een pit/staf achtige.....

@MBX: had het er gisteren met mijn schoonvader over en die gebruikt veendrenkstof en dat heeft wel iets geholpen voor het vreetgedrag op straat, misschien dat eens proberen? "


Klopt ;-), wil ook bv. geen  kangal of herder tegenkomen, die losloopt en niet hond- of menssociaal is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" ja, maar het is helemaal duidelijk, geen grijs gebied...gewoon je hond bij houden en klaar, dus geen gedoe en toestanden...

maargoed, zinloze discussie hier en gaat beetje off topic.

ik heb bv wel cursus gedaan, maar vraag me af wat ik zou missem als ik het niet had gedaan..laten we eerlijk wezen, je kunt heus zonder "


Niet iedereen kan zonder cursus en zeker niet iemand die als eerste hond zo'n ras neemt voor de 'stoerheid'. Dat is te vergelijken met de grote hoeveelheden mechelse herders die ik voorbij heb zien komen die uiteindelijk in het asiel belande omdat ze zo danig doorgedraaid waren door de onkunde van hun vorige eigenaren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Opvallend dat je dingen apart wil bekijken terwijl ik het totaal pakket bedoel. 

Ze zijn juist volledig betrouwbaar, je weet altijd waar je aan toe ben! Dat jij dat als onbetrouwbaar ziet zegt meer over jouw denk wijze dan die van liefhebbers van dit soort rassen. 

Weet je wat ik pas onbetrouwbaar vind, een hond waarbij je moet oppassen dat ie je gasten niet aanvalt als er gestoeid word met kinderen in huis bv. Maarja dat zal wel het verschil tussen ons zijn....

Je kunt zoveel vinden, ik vind mensscherpe honden niet in deze samenleving horen, maar ik zal niet zeggen dat dat absurd is, want dan sta ik op vele tenen en daarnaast doet mijn mening er niet toe over dat soort rassen. Ik geef liefhebbers van dat soort honden de ruimte om hun type hond te houden, maar ga er zelf met een grote boog omheen en bemoei me al helemaal niet met topics over dat soort rassen want ik hoef niet keer op keer mensen te kwetsen, misschien dat dit een lampje bij je zou moeten laten branden..... "


Elke vorm van agressie vind ik onbetrouwbaar. Elke vorm van agressie wil ik niet zien. Mijn hond toont ook geen enkele vorm van agressie en daar ben ik blij mee. Ik heb liever een hond die met jan en alle man om kan gaan, dan een hond waarbij ik afgezonderd moet gaan leven..

Wat betreft een ontmoeting met jouw hond is totaal niet van toepassing. Ik zie dat nut er echt niet van in. Het gaat mij niet overtuigen om ooit in mijn leven een pitbull te nemen.

Voorbeeldje: Ik zag laatst een super mooie hond in het asiel. Het vinkte alle vakjes aan. Maar 1 niet: de hond was niet betrouwbaar met andere honden (zat ook een ras in die daar bekend om stond). Ik heb de hond met pijn in mijn hart dus niet genomen, want dat is gewoon niet wat ik wil. Mijn hond moet vrij en blij kunnen zijn, kunnen gaan en staan waar hij wil/mag. Uiteraard met in acht neming van respect naar andere dieren en mensen.
Een agressieve hond zal dat nooit kunnen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" haha haarlemse zat ook dr kans af te wachten om deze honden weer neer te halen?
je bent echt een aanwinst hier  ;-) "


Het gaat mij er helemaal niet om om een bepaald ras omlaag te halen. Mijn vragen zijn oprecht.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

@ de 2 pitbull houders: we gaan idd wel erg offtopic, zouden jullie mij willen beantwoorden in pb? Dan gaan we daar verder. Ik vind het namelijk wel reuze intressant.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Roosje, die "ook" was niet zo nadrukkelijk bedoeld...en had ik beter weg kunnen laten, het sloeg iig niet op jou.. ;-)

al ben ik het wel totaal oneens met sommige dingen die je zegt haha

terugkomend op je eerdere antwoord...misschien kan niet iedereen zonder cursus...
maar het wordt hier ook wel vaak overrated, zo'n cursus..het is maar hoe je erin staat. lola, is mijn eerste eigen hond, en mijn 1e hond van dit ras...
betekent dit dan maar dat ik een stoer opgeschoten jochie ben die zn hond alleen voor uiterlijk vertoon heeft?
maar dan nog, die cursus heeft me eigenlijk niets geleerd wat ik zelf niet had bedacht of zelf niet kon...
dus ja, ook iemand met een 1e hond, kan heus zonder cursus, zolang je je maar verdiept in honden, en in je ras...en daar zit het hem!
iemand die wel 100 cursussen heeft gevolgd kan mij namelijk weinig vertellen wat ik zelf niet had ontdekt..ook al ben ik een new-bee in het hond hebben

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik weet niet wie je bedoelt roosje?
de enige 2 pitbull houders hier zijn volgens mij TS en APBT :-)

iig, je kunt me altijd een PB sturen, maar of het werkt weet ik niet, we praten een beetje langs elkaar heen :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

@ Jeroen: ik bedoelde natuurlijk niet dat jij het om de stoer doenerij hebt gedaan, dat kan ik hiervandaan immers niet beoordelen (wil ik ook niet).

Je hebt in ieder geval wel een cursus gevolgt met je eerste hond en daar geef ik je dikke duimen voor ;-). Zouden meer mensen moeten doen..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

haha, 2 cursussen zelfs...

daarna ben ik ook snel gestopt met drillen, gehoorzaamheid en dat soort...ik wil veel leuker bezig zijn met mijn hond dan hem 5 min. af te laten liggen...voor de hond geen bal aan, en voor mij eigenlijk ook niet :-)

maar ben wel met je eens, is het je 1e hond, is een cursus nooit weg, slechter wordt je er niet van...

ik kan echter heel goed begrijpen dat het in geval van TS, totaal geen zin heeft en je je beter meteen op andere aspecten kunt richten...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" ik weet niet wie je bedoelt roosje?
de enige 2 pitbull houders hier zijn volgens mij TS en APBT  :-)

iig, je kunt me altijd een PB sturen, maar of het werkt weet ik niet, we praten een beetje langs elkaar heen   :-) "


Je hebt pb.

Ik bedoelde jou en Mick.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Excuus ts voor het off-topic varen!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb ook een periode veendrenkstof gegeven (en nog meer dingen die zouden helpen tegen het poepvreten). Maar al gaf ik die hele pot zwarte drek, nog steeds ging d'r met enige regelmaat een soppige drol naar binnen ;-)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Roosje je heb PB! Heb niets van je ontvangen, maar wellicht gaat dit helpen....

Cursus, tja ik ben wel voorstander om een cursus te doen, ookal heb je zelf alle kennis en kunde. Het helpt namelijk een band te scheppen en dat vind ik zeer belangrijk! Probleem is echter dat je vaak met dit soort honden niet welkom ben, toen ik mijn eerste nam, kwam ik erachter dat geen hondenschool bij mij in de buurt dit soort honden accepteerde. Daar sta je dan met al je goede bedoelingen. Ik reed uiteindelijk elke zaterdag bijna 100 kilometer om naar cursus te gaan bij een school gespecialiseerd voor dit soort honden. Binnen 3 weken kreeg ik het verzoek ze een slipketting om te doen.... Ik ben na 6 weken gestopt, dat was niet de manier waarop ik vond dat je een hond moest africhten. School nummer 2 en 3 kwamen met hetzelfde verzoek.... Toen ben ik ermee gestopt en ben ik zelf aan de gang gegaan.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Roosje je heb PB! Heb niets van je ontvangen, maar wellicht gaat dit helpen....

Cursus, tja ik ben wel voorstander om een cursus te doen, ookal heb je zelf alle kennis en kunde. Het helpt namelijk een band te scheppen en dat vind ik zeer belangrijk! Probleem is echter dat je vaak met dit soort honden niet welkom ben, toen ik mijn eerste nam, kwam ik erachter dat geen hondenschool bij mij in de buurt dit soort honden accepteerde. Daar sta je dan met al je goede bedoelingen. Ik reed uiteindelijk elke zaterdag bijna 100 kilometer om naar cursus te gaan bij een school gespecialiseerd voor dit soort honden. Binnen 3 weken kreeg ik het verzoek ze een slipketting om te doen.... Ik ben na 6 weken gestopt, dat was niet de manier waarop ik vond dat je een hond moest africhten. School nummer 2 en 3 kwamen met hetzelfde verzoek.... Toen ben ik ermee gestopt en ben ik zelf aan de gang gegaan. "


Nee, ik was heel lang bezig met typen, je hebt nu pb terug haha ;-) Niet zo snel hoor :p

honden page profiel bassiebassie

" Probleem is echter dat je vaak met dit soort honden niet welkom ben, toen ik mijn eerste nam, kwam ik erachter dat geen hondenschool bij mij in de buurt dit soort honden accepteerde. "

Dat is helaas nog steeds zo. Ik krijg nog steeds regelmatig de vraag of ze bij mij wel terecht kunnen. Het resultaat is dat ik regelmatig 3 of 4 van deze honden in 1 groep heb.

Nogmaals mijn vraag aan jou. Wat doe jij als je hond iets van de straat pakt? Wat ik in 99% van de gevallen zie is dat het aangeleerd gedrag is. Als pup doen ze het bijna allemaal, maar na een tijdje wordt het bij de meeste honden minder. Bij de honden die het blijven doen is het vrijwel altijd de eigenaar die te veel aandacht aan de hond besteedt wanneer de hond iets van de straat pakt. Die aandacht is belonend en de hond leert dat het belonend is om dingen van straat te pakken. Een van de dingen die dan heel goed werkt is niets meer zeggen of doen wanneer de hond iets pakt. Dat kan niet altijd, als het gevaarlijk is dan moet je ingrijpen. Maar ook dan met zo min mogelijk aandacht voor de hond. Straffen en bestraffend toespreken werken bijna altijd belonend. Je ziet meestal als je er geen aandacht meer aan besteedt dat de honden het na een tijdje vanzelf weer uitspugen.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik zit weer is met open mond het topic door te lezen. Ik vraag iets over straatbeelden en ineens bestaat de discussie waarom iemand dit ras zou nemen. Nou dat zou ik dan maar is uitleggen ;-) ten eerste omdat ik ze vertrouw, ten tweede zijn ze erg aanhankelijk en ze zijn het liefst 24/7 bij je en dan liggen ze nog te liefste op schoot. Ze willen graag voor me werken en vooral de sporten ie ik leuk vind zijn ze gedreven in. Ontbetrouwbaar naar andere honden? Het isma hoe je het bekijkt, ik heb een hond voor mezelf niet voor andere honden eigenaren die het leuk vinden ze te laten spelen. Ik wert waar ik aan toe ben bij ze als het om andere honden gaat, het gaat niet samen dus blijf ik er bij uit de buurt. Ik kom op plekken waar honden aangelijnd moeten zijn en waar er streng toezicht op is dat het gebeurd. Ik weet waar ik aan toe ben bij m'n honden dus in mijn ogen zijn ze niet onbetrouwbaar. Hoe vaak zie je wel niet dat er andere rassen leuk spelen op een veldje en dan beginnen te vechten en dat eigenaren compleet in paniek zijn? Want nee hun hond en ras hoort dat niet te doen en ze weten dus ook niet hoe te handelen. Dan ben ik blij dat ik weet waar ik aan toe ben met mijn honden. En kom op zeg, kwaliteit van leven? Het zijn 2 gelukkige honden die meer aandacht en beweging krijgen dan de gemiddelde hond. 
Niet oordelen over een ras zonder het te kennen ;-)

Nu het puppycursus verhaal, ik zou het veel mensen aanraden een cursus te volgen.want ook voor mensen kan het erg handig zijn om zo commando's te leren. Echter ben ik er zelf op de harde manier achter gekomen hoe een hond op te voeden. Vergeleken bij de opvoeding van m'n reu is de opvoeding van Xena (de pup) appeltje eitje. Ik kan zelf heel goed inschatten of ik een cursus nodig heb of niet. 
Ik zal de veendrenkstof is bestellen om te proberen. Laat ik nog even benadrukken ze eet geen poep, daar ruikt ze wel is aan maar loopt er dan met een grote boog omheen. Het zijn voornamelijk takjes en dat soort dingen die ze pakt. 
@bassie, eerst zeiden we nee en pakte we het af maar merkte al dat dit niet werkte want die aandacht vond ze ook leuk. Nu negeer ik d'r de hele wandeling behalve als ze zit oid moet geef ik een commando. T wordt nu al een stuk minder interessant voor d'r. Ze doet het ook voornamelijk als m'n reu meeloopt dus zal wel een vorm van aandacht trekken zijn van haar. 

Hoop dat ik zo een beetje alles heb beantwoord

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Via m'n telefoon getypt dus zitten wat taalfouten zie ik nu ;-)

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Heb het topic niet doorgelezen maar wou toch ff reageren.

Zoë vrat ook alles wat ze tegenkwam en heb me regelmatig afgevraagd of ze wat tekort kwam. Sinds een week of vier zijn we steeds tijdens het lopen met een balletje aan het spelen en sindsdien vreet ze niks meer. Het voer is nog steeds hetzelfde alleen is de negatieve aandacht die ze voorheen vroeg nu positieve aandacht geworden. Kost je wel wat ballen per week maar dat heb ik er graaaaag voor over. Niks zo naar als een drol uit je hond zijn bek peuteren...

honden page profiel bassiebassie

" Ze doet het ook voornamelijk als m'n reu meeloopt dus zal wel een vorm van aandacht trekken zijn van haar. "

Dat zou zo maar kunnen. Maar dan wel aandacht van de reu trekken, een soort van uitdagen, en dat werkt natuurlijk ook sterk belonend. Ik zou ze dan voorlopig niet meer samen meenemen om te voorkomen dat het "normaal" gedrag wordt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"

Nu het puppycursus verhaal, ik zou het veel mensen aanraden een cursus te volgen.want ook voor mensen kan het erg handig zijn om zo commando's te leren. Echter ben ik er zelf op de harde manier achter gekomen hoe een hond op te voeden. Vergeleken bij de opvoeding van m'n reu is de opvoeding van Xena (de pup) appeltje eitje. Ik kan zelf heel goed inschatten of ik een cursus nodig heb of niet. 
Ik zal de veendrenkstof is bestellen om te proberen. Laat ik nog even benadrukken ze eet geen poep, daar ruikt ze wel is aan maar loopt er dan met een grote boog omheen. Het zijn voornamelijk takjes en dat soort dingen die ze pakt. 
@bassie, eerst zeiden we nee en pakte we het af maar merkte al dat dit niet werkte want die aandacht vond ze ook leuk. Nu negeer ik d'r de hele wandeling behalve als ze zit oid moet geef ik een commando. T wordt nu al een stuk minder interessant voor d'r. Ze doet het ook voornamelijk als m'n reu meeloopt dus zal wel een vorm van aandacht trekken zijn van haar. 

Hoop dat ik zo een beetje alles heb beantwoord "

Het geld dus voor alle vreemde dingen die ze eten
Sanofor is goed maar werkt dus super met bokashi samen
Bokashi is half gefermenteerd planten materiaal en bevat zelfde bacterieen als maag van een klein prooidier
Dat half voor verteerde spul is een aanvulling op hun darmflora.
De bacterien moet je hond secundair krijgen..dus als daar iets in ontbreekt is dit de remedie
Ik merkte dat het binnen 2 weken stuurbaar werd  ipv naar binnen proppen.
Bij mij was het poep ..voor jou takjes en voor een ander weer aarde..kiezels kan alles zijn dus

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je kan groenten ook zelf fermiteren door gewoon je normale groente prutje tot puree te mixen en hier (water) kefir aan toe te voegen.


Nog heel ff offtopic ;-) Ik ben blij dat ik de discussie aan ben gegaan. Ik ben heel veel wijzer geworden over deze honden en wellicht zit er binnenkort toch een ontmoeting in om het in het echt te bekijken O-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

offtopic: Super ;-) discussies kunnen ook zeer informatief zijn ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Waar haal je kefir? Als we toch off topic gaan... ;-)

En Roosje:  :-D

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

oooh verschrikkelijk is het, hier heb ik een staffordshire bull terrier pup van 15 weken, en pakt ook alles. Bladeren, takken, zakjes, blikjes ga zo maar door. Poep niet hij ruikt er aan en loopt door... Zodra hij het wil pakken zeg ik ''uh uh'' dit werkt binnen prima, maar buiten snapt hij het ineens niet. Snoepjes/brokjes, speeltje en ik ben dan ineens niet meer interessant. Moet zeggen het word al wel wat minder als 2/3 weken geleden.


off-topic:
Mick, dat probleem had ik hier ook dat ik niet zo snel een hondenschool kon vinden. Ben via mijn ouders aan de hondenschool gekomen waar ik nu zit. Hun wisten dat daar dit soort rassen mochten komen, en dat ze ook wisten wat voor rassen het zijn.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Waar haal je kefir? Als we toch off topic gaan... ;-)

En Roosje:  :-D "


.roosje besteld/koopt het drankje bij natuurwinkel weet ik toevallig
Vers(soort korrels om zelf te maken )koop je online 
maar dat blijf je bezig...soort fabriekje

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik koop het idd in de natuurwinkel. Ze bestellen het voor me. Het is ook online verkrijgbaar, bijvoorbeeld http://www.abcgezondheid.com/nl/product/kaucabam_bio%2B/

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ik volg even mee, bo eet namenlijk zakdoekjes!!

Als ik hem aan de lijn heb en hij wilt er 1 pakken, zeg ik nee, laat hij hem vallen en loopt hij door...
Maar als hij los loopt...huppelt een stukje weg en peuzelt alles naar binnen...laatst 2 in 1 wandeling.

Mijn hond poept servetten!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik loop nu ook zoveel mogelijk alleen met d'r en t gaat al wat beter. Sommige dingen spuugt ze uitzichzelf al weer uit. 

@roosje, goed dat je verder kijkt en niet aan alle media verhalen vast blijft hangen. Pas op dat je niet verliefd wordt want dan wil je nooit meer iets anders.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Dat had je niet moeten zeggen voordat ze Banzaitje ontmoet heeft O-)

Het minder sociale is soms niet altijd even fijn, maar je krijgt er zoveel voor terug dat je dat met plezier op de koop toe neem!

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^