Labmaraner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Kruising hebben gewoon een breder genenpakket dan een rashond

Maar je kan niet zeggen wat het beste is. Je hebt slechte rashonden en je hebt goede , je hebt slechte kruisingen en je hebt goede kruisingen. 

Verder zie ik geen problemen bij deze kruising.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labmaraner" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

weet je, er word zovaak gesproken over dat rashonden zo ziek zijn. Tuurlijk het kan beter! Maar waarom is het bij rashonden zo bekend denk je ? Die worden overal op getest.. en die gegevens worden bewaard! Dus het is bekend wat voor erfelijke problemen rashonden hebben. Ik denk dat als je alle kruizingen alle testen laat doen die rashonden ook moeten ondergaan, dat je best nog eens kan schrikken... Denk daarbij ook aan de look a likes ..

saarrin (Gast)

Leuk ras..superleuk

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik geloof er ook niet zo in dat kruisingen sterker zijn dan rashonden. Heb zelf 2 kruisingen (ongezond) en 1 ras, welke tot op heden wel gezond is. Problemen bij rashonden komen gewoon veel eerder aan het ligt omdat er op getest word. Natuurlijk heb je wel rassen die ongezond zijn, maar dit kun je niet laten gelden voor rashonden in het algemeen. Als je een cavalier met een chihuahua kruist krijg je echt niet meteen een veel sterkere of gezonde hond en toch is dit een kruising. Daarnaast denk ik ook dat mensen met een zieke rashond veel eerder dit in het grote openbaar gooien dan iemand met een kruising, ze hebben immers iemand (fokker/rasvereniging) die ze er op aan kunnen kijken. Daarnaast kunnen ze het op het ras algemeen gooien, dat kan bij een kruising ook niet.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik heb een echte Weimaraner. Een fantastische hond. Weimaraners zijn prachtige honden, maar zeker niet geschikt voor iedereen! 

Ik heb het idee dat de labmaraner bedacht is voor mensen die een Weimaraner mooi vinden passen bij hun bankstel, maar een echte weimaraner niet genoeg kunnen bieden. Een designer ras in mijn ogen. 

Geef maar een echte weimaraner!

 

honden page profiel MorrisMorris

honden foto van Morris

Wij hebben er eentje! Morris is nu 7 maanden oud en ongelooflijk leuk. Hij is super lief, wilt graag leren en kan goed met alle honden opschieten; groot of klein, oud of jong, maakt niet uit. Tuurlijk ligt dat ook per hond verschillend, maar ik vind het een heerlijke combinatie. Ik zou er zo nog een willen. Hij heeft trouwens wel ontzettend veel beweging nodig, wat voor mij meer overeenkomt met de behoefte van een weimaraner. Ook in andere opzichten komt hij daar veel meer mee overeen dan met een labrador. Wat wij alleen maar leuk vinden!

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

" Wij hebben er eentje! Morris is nu 7 maanden oud en ongelooflijk leuk. Hij is super lief, wilt graag leren en kan goed met alle honden opschieten; groot of klein, oud of jong, maakt niet uit. Tuurlijk ligt dat ook per hond verschillend, maar ik vind het een heerlijke combinatie. Ik zou er zo nog een willen.

Hij heeft trouwens wel ontzettend veel beweging nodig, wat voor mij meer overeenkomt met de behoefte van een weimaraner. Ook in andere opzichten komt hij daar veel meer mee overeen dan met een labrador. Wat wij alleen maar leuk vinden! "

 Dan had je ook voor een Weimaraner kunnen kiezen ;)

Zijn veel leuker dan een labrador :p Vind ik 

honden page profiel MorrisMorris

honden foto van Morris

"  Dan had je ook voor een Weimaraner kunnen kiezen ;-)
Zijn veel leuker dan een labrador :p Vind ik  "

 

Dat klopt! we stonden ook op het punt een weimaraner te kopen, alle spulletjes al in huis; helemaal verkocht aan één reutje uit het nest (via foto's). Helaas bleek dit geen zuiver adres en hebben we met heel veel pijn in ons hart  afstand moeten doen van hem. Een tijdje later hoorden we via via dat er een nestje labrador x weimaraner (vind de naam Labwei/labmaraner ook niks) geboren was. 

Meteen gaan kijken en dit was zo'n lief gezin, zo goed voor hun honden en de pups dat we toen toch voor deze kruising gekozen hebben. 

Hier absoluut geen spijt van! Het 'sullige' van de labrador doet hem goed haha. 

honden page profiel JanJan

Onze labmaraner is een van de mooiste honden die we ooit gehad hebben. Lief, aanhankelijk, sociaal, kortom alles wat je van een hond kan verwachten. Ook is het een gezond dier. Nu na 5 jaar is ze nog niet ziek geweest. Waarschijnlijk omdat kruisingen sterker zijn dan rashonden.

503159.jpg

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Onze labmaraner is een van de mooiste honden die we ooit gehad hebben. Lief, aanhankelijk, sociaal, kortom alles wat je van een hond kan verwachten. Ook is het een gezond dier. Nu na 5 jaar is ze nog niet ziek geweest. Waarschijnlijk omdat kruisingen sterker zijn dan rashonden. "

Mijn rashonden waren ook gezond op hun 5e.

Mijn oudste bouvier is 14 jaar geworden zonder een dag bij een da gezeten te hebben.

Mijn laatste hondje die ik ingeslapen heb is 12 geworden,zij kreeg kanker wat zowel bij alle honden kan voorkomen.

 

Met een hond moet je geluk hebben.

honden page profiel JanJan

De liefste hond die we ooit gehad hebben was een uit het asiel, een rasechte bouvier. maar spijtig genoeg hebben we haar moeten laten inslapen door heupdysplasie. Ze kon niet meer lopen. Nadien hebben we besloten nooit meer een rashond aan te schaffen. Het kweken van rashonden staat voor ons gelijk aan dierenmishandeling. Dit lijkt scherp gesteld, maar zo voelen wij dit aan.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" De liefste hond die we ooit gehad hebben was een uit het asiel, een rasechte bouvier. maar spijtig genoeg hebben we haar moeten laten inslapen door heupdysplasie. Ze kon niet meer lopen. Nadien hebben we besloten nooit meer een rashond aan te schaffen. Het kweken van rashonden staat voor ons gelijk aan dierenmishandeling. Dit lijkt scherp gesteld, maar zo voelen wij dit aan.
  "

Dat is grote onzin dat het dierenmishandeling is.

Er lopen genoeg kruisingen rond van het buitenland,waar de moedertje als ze uitgeleefd zijn,als oud vuil weggegooid

worden.

Het is een kwestie van goed je huiswerk maken,goede fokkers te zoeken en geen ras uit te kiezen zoals markiesjes,platneusjes e.d.

 

We kunnen niet generaliseren omdat jij 1 slechte ervaring hebt gehad,alle rashonden afschrijven....is een beetje kort door de bocht.

Ik ken er genoeg die een vage kruising hebben gekocht en die ook alsmaar bij de da zaten.

 

Als je zelfs een goede fokker uitgezocht heb die met of zonder stamboom fokt is het soms puur een kwestie van geluk hebben.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" De liefste hond die we ooit gehad hebben was een uit het asiel, een rasechte bouvier. maar spijtig genoeg hebben we haar moeten laten inslapen door heupdysplasie. Ze kon niet meer lopen. Nadien hebben we besloten nooit meer een rashond aan te schaffen. Het kweken van rashonden staat voor ons gelijk aan dierenmishandeling. Dit lijkt scherp gesteld, maar zo voelen wij dit aan.
  "

Had jouw Bouvier een stamboom?

Zo niet, dan was hij absoluut niet raszuiver.

Bij stamboomhonden kan je tenminste controleren hoeveel nesten een teefje krijgt, jij met je 'honden zonder papieren" kan niks controleren.

honden page profiel JanJan

Sinds we enkel kruisingen hebben, verdient de dierenarts zeer weinig aan ons. De meeste van onze honden worden minimaal 16 jaar. Nu hebben we een kruising beagle x retriever(10 jaar) en een labmaraner(5 jaar).  De bouvier die we hadden was raszuiver met papieren. Maar dat alles heeft toen niet mogen baten. Als ik rond ons kijk wat een problemen mensen hebben met hun rashonden -met of zonder papieren- zijn wij zeer gelukkig met onze kruisingen. Ook vind ik het een vorm van snobisme. Kijk eens wat soort hond ik heb alsof het over een automerk gaat. Zolang er grof geld verdiend wordt met het kweken van rashonden, zullen baasjes én honden steeds de dupe zijn. Als enkel gekweekt wordt binnen een bepaalde pool, is dit vragen om problemen... Eilandpopulaties, koninklijke families, ect kunnen we als voorbeeld nemen. Het is ook onnatuurlijk en ongezond om een bepaald ras in stand te houden zonder inbreng van extern dna.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Onze labmaraner is een van de mooiste honden die we ooit gehad hebben. Lief, aanhankelijk, sociaal, kortom alles wat je van een hond kan verwachten. Ook is het een gezond dier. Nu na 5 jaar is ze nog niet ziek geweest. Waarschijnlijk omdat kruisingen sterker zijn dan rashonden. "

Wauw wat een prachtige hond Jan 

honden page profiel JanJan

" Wauw wat een prachtige hond Jan  "

Bedankt voor het compliment. Jouw hond is ook zeer mooi.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Hey,

 

Je vraagt of iemand er ervaring mee heeft...maar door voor een kruisig te gaan kan net niemand er ervaring mee hebben want dat zijn kruisingen nu net....elke nest is iets totaal anders. 

100% ridgeback en 100% ridgeback zal altijd een RR geven.

100% lab en 100% weim zal dan eens 60/40 geven, dan 80/20....De mix zal zeer zelden 50/50 geven dus je moet niet denken dan een lab/weim mix het beste van beide zal brengen. 

Een nest met 80%weim en 20% lab zal een totaal ander karakter hebben dan een nest met 60%lab en 40% weim...ook al is het in weze, dezelfde mix.

 

Het lijkt mij ook zo'n rare mix. Ik kan mij bijna geen 2 honden voorstellen die verder van mekaar staan. Een weim is energie ten top. Wij hebben er één gehad en hij stond op geen seconde van de dag stil. Altijd aan, altijd klaar, jagen achter alles. En een lab...tja...dat zijn knuffelberen, gezapige lieverds die luieren en eten.

 

Over het gezondere aspect, daar spreek ik mij niet over uit. Er zijn al tig berichten hierover en ook het broodfokaspect...pfff...ik wist het niet is achteraf makkelijk gezegd. De fout is toch al begaan. 

 

Maar heb je al een nestje op het oog dan? De pups zijn al geboren? Want je had beide ouders gezien?

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik denk dat je met beide geluk moet hebben. Ik ken helaas ook veel kruisingen met ernstige gezondheidsproblemen, zeker bij mode kruisingen uit de broodfok waar soms bewust doorgefokt wordt met HD en ED.  Maar ik ken ook echt wel stamboomfokkers die er een serieus potje van maken. Zeggen dat je gewoon goed je huiswerk moet doen vind ik te kort door de bocht. Je moet echt wat langer meedraaien in het wereldje om goede van slecht fokkers te onderscheiden en er wordt veel verzwegen. Ik denk overigens dat het groffe geld verdient wordt met kruisingen en stamboomloze honden. Die fokkers maken namelijk veel minder kosten en houden dus veel meer over. En ook deze fokkers vragen vaak belachelijk veel geld voor pups. 

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

" Hey,
 
Je vraagt of iemand er ervaring mee heeft...maar door voor een kruisig te gaan kan net niemand er ervaring mee hebben want dat zijn kruisingen nu net....elke nest is iets totaal anders. 
100% ridgeback en 100% ridgeback zal altijd een RR geven.
100% lab en 100% weim zal dan eens 60/40 geven, dan 80/20....De mix zal zeer zelden 50/50 geven dus je moet niet denken dan een lab/weim mix het beste van beide zal brengen. 
Een nest met 80%weim en 20% lab zal een totaal ander karakter hebben dan een nest met 60%lab en 40% weim...ook al is het in weze, dezelfde mix.
 
Het lijkt mij ook zo'n rare mix. Ik kan mij bijna geen 2 honden voorstellen die verder van mekaar staan. Een weim is energie ten top. Wij hebben er één gehad en hij stond op geen seconde van de dag stil. Altijd aan, altijd klaar, jagen achter alles. En een lab...tja...dat zijn knuffelberen, gezapige lieverds die luieren en eten.
 
Over het gezondere aspect, daar spreek ik mij niet over uit. Er zijn al tig berichten hierover en ook het broodfokaspect...pfff...ik wist het niet is achteraf makkelijk gezegd. De fout is toch al begaan. 
 
Maar heb je al een nestje op het oog dan? De pups zijn al geboren? Want je had beide ouders gezien? "

Oud topic uit 2013 .

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Sinds we enkel kruisingen hebben, verdient de dierenarts zeer weinig aan ons. De meeste van onze honden worden minimaal 16 jaar. Nu hebben we een kruising beagle x retriever(10 jaar) en een labmaraner(5 jaar).  De bouvier die we hadden was raszuiver met papieren. Maar dat alles heeft toen niet mogen baten. Als ik rond ons kijk wat een problemen mensen hebben met hun rashonden -met of zonder papieren- zijn wij zeer gelukkig met onze kruisingen. Ook vind ik het een vorm van snobisme. Kijk eens wat soort hond ik heb alsof het over een automerk gaat. Zolang er grof geld verdiend wordt met het kweken van rashonden, zullen baasjes én honden steeds de dupe zijn. Als enkel gekweekt wordt binnen een bepaalde pool, is dit vragen om problemen... Eilandpopulaties, koninklijke families, ect kunnen we als voorbeeld nemen. Het is ook onnatuurlijk en ongezond om een bepaald ras in stand te houden zonder inbreng van extern dna. "

Persoonlijk meestal stamboomhonden gehad: nog nooit iets erg bij meegemaakt.

Allemaal kerngezond geweest.

Ik denk dat u gewoon te weinig ervaring heeft om een beeld te vormen van een stamboomhond en een goede fokker (Ik wist niet dat een asiel de stambomen van de binnengebrachte honden meegeeft aan de nieuwe eigenaren. Dit om het fokken en verder verkopen tegen te gaan. ALS er al eens een stamboomhond binnen komt).

Grof geld? zo lang u geen mode ras wil zijn stamboomhonden heel goed te betalen . Heeft u wel enig idee hoeveel werk zo'n fokker heeft aan zo'n nestje? En papieren aanvragen kost natuurlijk ook een, beetje, geld.

Snobisme? Ik vind het vooral afzetterij om geld voor een kruising te vragen, die in principe geen euro waard is. Dat is mensen geld afrondselen, van zeer naieve mensen die denken dat kruisingen gezonder zouden zijn. 

En zoals ik al zei: dierenwelzijn interesseert u blijkbaar totaal niks, want u koopt een vuilnisbakkenras van een vermeerderaar en u heeft totaal geen idee hoe dikwijls hij fokt met het teefje= broodfok. 

honden page profiel JanJan

Luz, ik heb blijkbaar weinig ervaring met rashonden met stamboom, daarom ga ik er mij ook niet aan wagen om er een te kopen... Het dierenasiel maakte melding van een stamboom, maar de papieren hebben wij niet gezien, wat ook niet nodig was omdat wij niet met de hond wensten te kweken. De aankoop van onze honden probeer ik zo goed mogelijk te doen en daarbij intuïtief te handelen. Bij het minste argwaan haak ik af, hoe schattig de pup ook mag zijn... De meeste rashonden waren ooit een vuilbakkenras, en is in de loop der jaren veredeld tot een zwak podiumdier, dat er enkel nog mooi uitziet. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

En als je dan 2 van die zwakke podiumdieren op elkaar gooit dan heb je een kruising waarvan velen

beweren dat die veel gezonder zijn.

De logica ontgaat mij geheel in deze.

 

(Er zijn rassen die kapotgefokt zijn maar die zou ik dan ook niet kopen)

honden page profiel JanJan

" En als je dan 2 van die zwakke podiumdieren op elkaar gooit dan heb je een kruising waarvan velen
beweren dat die veel gezonder zijn.
De logica ontgaat mij geheel in deze.
 
(Er zijn rassen die kapotgefokt zijn maar die zou ik dan ook niet kopen) "

Dit is gewoon elementaire genetica.  Als je honden van het zelfde ras met de zelfde genetische fouten laat voortplanten zullen de genetische fouten verergeren. Kruis je twee rassen met verschillende genetische fouten dan is het risico veel minder. Ook kunnen genetische fouten enkele generaties overslaan. Zo kunnen de ouders vrij zijn van bv. heupdysplasie maar hun nakomelingen of na-nakomelingen kunnen het wel hebben. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Dit is gewoon elementaire genetica.  Als je honden van het zelfde ras met de zelfde genetische fouten laat voortplanten zullen de genetische fouten verergeren. Kruis je twee rassen met verschillende genetische fouten dan is het risico veel minder. Ook kunnen genetische fouten enkele generaties overslaan. Zo kunnen de ouders vrij zijn van bv. heupdysplasie maar hun nakomelingen of na-nakomelingen kunnen het wel hebben.  "

Dat klopt maar als je 2 ongezonde rassen kruist zal je heus geen gezonde hond kruising krijgen.

Laten we maar een frans bulletje eens kruisen met een mopshond....

Je zou eens moeten weten hoeveel van die mislukte kreukels er rondlopen.

 

Mensen hebben thuis een schijnbaar gezonde hond bv.net zoals jij beweert,5 jaar en gezond....de gebreken komen pas later boven.

Dan hebben ze nog zo een gevalletje rondlopen en denken dat dit een gezonde hond wordt omdat het een kruising is.

 

Als ik hier al de medische topics lees,zie ik vele aandoeningen die zowel de ras als niet rashonden hebben.

 

Het gaat er gewoon om,welke rashond kies je,welke kruising kies je en een hoop geluk.

 

 

honden page profiel JanJan

Monique, voeding en verzorging speelt natuurlijk ook een grote rol. Wij geven enkel Duits gekeurd voer aan onze honden. Daar zijn ze strenger op gebied van diervoeding. Ook kan ik je de Stiftung Warentest over hondenvoer aanraden. Dit is zeer leerzaam over wat er in het voer zit. De duurste merken verkopen dikwijls de grootste smeerlapperij. De enige die hier beter van worden zijn de aandeelhouders van bv. Nestle en de dierenartsen... Door twee zieke honden kruisen krijg je natuurlijk geen gezonde hond. Maar ik ben er wel van overtuigd als je twee gezonde rashonden met hun eigen genetische problematiek kruist, je er sterkere nakomelingen van krijgt. Onze laatste 4 honden waren kruisingen, die waren nooit ziek of hadden kwalen. Toeval?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Monique, voeding en verzorging speelt natuurlijk ook een grote rol. Wij geven enkel Duits gekeurd voer aan onze honden. Daar zijn ze strenger op gebied van diervoeding. Ook kan ik je de Stiftung Warentest over hondenvoer aanraden. Dit is zeer leerzaam over wat er in het voer zit. De duurste merken verkopen dikwijls de grootste smeerlapperij. De enige die hier beter van worden zijn de aandeelhouders van bv. Nestle en de dierenartsen... Door twee zieke honden kruisen krijg je natuurlijk geen gezonde hond. Maar ik ben er wel van overtuigd als je twee gezonde rashonden met hun eigen genetische problematiek kruist, je er sterkere nakomelingen van krijgt. Onze laatste 4 honden waren kruisingen, die waren nooit ziek of hadden kwalen. Toeval? "

Wat voeding betreft ben ik het wel met je eens maar dan krijgen we weer het volgende wat is de beste

voeding?

hahaha ik ga er geen discussie over beginnen omdat ik ook niet met 100% kan zeggen wat het beste voor de hond is.

 

Heb nu nog 1 hond met een hernia maar hij wordt ook 11 voor de rest  kregen ze hier gewoon ouderdomsziektes.

Want dood gaan ze uiteindelijk allemaal aan iets alleen hopen we dat ze dan stokoud zijn.

 

Ik heb ook niks tegen kruisingen,wel tegen deze stelling.

Mijn laatste 2 honden heb ik met stamboom gekocht omdat ze toen zonder stamboom verboden waren.

Maar ik ken ook een engelse stafford fokker die nog beter honden fokt zonder stamboom.

 

Wij moeten ons verstand gebruiken,daar begint het mee.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dit is gewoon elementaire genetica.  Als je honden van het zelfde ras met de zelfde genetische fouten laat voortplanten zullen de genetische fouten verergeren. Kruis je twee rassen met verschillende genetische fouten dan is het risico veel minder. Ook kunnen genetische fouten enkele generaties overslaan. Zo kunnen de ouders vrij zijn van bv. heupdysplasie maar hun nakomelingen of na-nakomelingen kunnen het wel hebben.  "

Zoals ik al zei: totaal geen ervaring met stamboomhonden en fatsoenlijke fokkers.

Ook totaal geen idee over de gezondheid van de voorouders van je honden.

Jan toch.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labmaraner" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond op Vakantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^