Navelbreuk operatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaruSaru

Ik maak me een beetje zorgen. Mijn pup (14 weken) had een flink breukje en de da adviseerde deze weg te halen. Dit is 3 dagen geleden gebeurd. Het wondje zelf ziet er super uit, roze en rustig. Maar onder de wond zit een flinke bult die vrij hard is Hoort dit en trekt het weer weg? Of kan het zijn dat het buikvlies weer wat gescheurd is? Ze heeft namelijk ontzettend wild gedaan vandaag... Pijnprikkels kent ze niet, dus daar kan ik niks aan af lezen. Naar de da of kan ik wachten tot over 2 wkn de hechtingen eruit moeten?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hmmm, ten eerste waarom is deze weggehaald?
Op deze leeftijd is de buikwand achter de breuk al dicht gegroeid en blijft er alleen wat vet achter wat ongevaarlijk is.
Jij hebt dus een schoonheidsoperatie uit laten voeren.

Een bultje achter de hechtingen zou ik mee terug gaan, kan zijn dat zich daar een ontsteking vormt of opnieuw een vetbultje, of er zit een beschadiging aan de buikwand achter, kan dus van alles zijn.

honden page profiel SaruSaru

Ze vertelden mij dat de buikwand dus een klein stukje niet is dichtgegroeid en dat daar een stukje darm in kan gaan zakken. Als dat gebeurt en beklemd komt te zitten zou de hond direct doodziek worden en een noodoperatie noodzakelijk zijn.
Ik heb op zich een goede vertrouwensband met mijn da dus zou me wel behoorlijk gepakt voelen als dit niet waar is.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Nou op de leeftijd van 14 weken is de buikwand echt wel gesloten hoor.

Onze oudste hond Cosmo had een navelbreuk en onze Nanu ook.
Bij beiden was de buikwand op 8 weken al gesloten, dan had de DA dit ook op kunnen merken bij de 9 weken enting of de 12 weken enting, toch?

honden page profiel SaruSaru

Bij de 9 wkn ent had ik hem nog niet en bij de 12 wkn is de opmerking gemaakt over het breukje en de operatie. Heb 2 honden gehad die ook een breukje hadden, zijn allebei 10 geworden en nooit last van gehad. Maar deze was behoorlijk groot, en de hond gaat richting de 70 kg groeien schat ik. Dus vandaar dat ik het nu wel heb laten doen, na de gemaakte opmerkingen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

hier ook een hond gehad met een navelbreuk,nog in het nest bij de fokker, moest ook geopereerd worden, met 12 weken, het is niet altijd zo dat het dicht groeid, bij vele honden blijft het open staan , ze kijken het even aan, maar hier moest er ook geopereerd worden.

bij twijfel van je hond, morgen even langs gaan, zou niet wachten tot de hechtingen eruit gaan, even gaan, kost niets, is controle, beter even voor niets gaan dat er niets aan de hand is, en dat je gerust gesteld kan worden. gaan morgen.

honden page profiel SaruSaru

Doen we. Ik hoop dat het een normale/onschuldige reactie is. Weet jij nog of het enkele dagen later wat hard aanvoelde?

honden page profiel SaruSaru

Hard en een beetje strak gespannen / gezwollen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou even langs de da voor de zekerheid.

Hier was er ook een bultje en toen had ze een onderhuidse ontsteking wat even behandeld moest worden.

Dribbie kreeg voor de leeftijd van 1 jaar (denk 10 maanden) een spoed castratie ivm een baarmoederontsteking. Na die operatie zag ik ineens een vreemde bult. De da herkende het eerst niet. Na 2 weken kon ze weer geopereerd worden omdat het een navelbreuk bleek te zijn. Ik kon er 2 vingers in kwijt. Het vreemde is dat 4 da's het over het hoofd hebben gezien en de da het zelfs over het hoofd gezien zou hebben toen dat gebied geschoren was voor de baarmoeder operatie..

Ook ik heb laten opereren omdat de kans groot was dat de darmen erin zouden komen en deze dan vast konden komen te zitten, wat afsterving van de darmen tot gevolg zou hebben. Ze zou op zo'n moment met spoed moeten worden geopereerd.
Ik heb nachten lang wakker gelegen omdat ik bang was dat het zou gebeuren, dus besloot ik maar van te voren te opereren.

Wat ik nooit begrepen heb is dat als ik voel, ik nogsteeds een 'gat' kan voelen. Het enigste verschil is dat er geen bobbel meer op die plek zit?? Beetje vreemd..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^