Trappen lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik heb een vraag, hoe slecht is trappen lopen voor een hond? Ik zal dan even mijn situatie uitleggen, ik heb luna een golden van 4! Ze heeft in haar eerste anderhalf jaar last gehad van af entoe mank lopen door een kraakbeen afwijking in haar schouder hoogst waarschijnlijk.. De laaste paar jaar helemaal niet meer. Ik heb altijd gehoord dat trap lopen slecht is ect. Dus luna doet het alleen op het station ect maar thuis nooit. Nou ga ik uit huis en ben opzoek naar een appartementje, heb wat gevonden maar dat ligt niet op de begane grond. Het is nog even onduidelijk of er een lift is en op welke etage precies, maar het is in een soort flat. Dus de trappen zijn niet gewone huistrappen die krom lopen maar waarschijnlijk zijn het rechte trappen als in een flat zeg maar! Zou dit heel schadelijk zijn?? Wil heen risico lopen enz...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik het lees van je, is er geen ontkomen aan, je moet dan met de hond trappen lopen, rechte trappen zijn beter dan buigingen en meestal zijn ze niet te steil.

altijd aan de lijn, altijd begeleiden, rustig aan naar boven en ook eraf, nimmer alleen laten gaan, ook al kan de hond de trap nemen, het is het roetsen en te snel de trap op en af rennen.

je hond heeft een schouder blessure, nimmer goed natuurlijk,niet meer van toepassing ? maar als er geen ontkomen aan is, wel hoop ik dat er niet te veel trappen zijn en dat er toch een lift is.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik heb om meer info gevraagd.. De verhuurder die zit in engeland vanuit daar verhuurd hij dus is even afwachten!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik kom er nog even op terug Maud, trapppen lopen wanneer dat rechtlijnig gedaan wordt, is het niet slecht, alleen als een hond zwaar hd ed enz. heeft , is het niet verstandig, maar dan is het ook niet verstandig om de hond buiten zijn gangentje te laten gaan.

mankeert de hond niets, dan is een trap bewandelen niet slecht, mits het ten alle tijde onder begeleiding wordt gedaan, in de natuur nemen honden ook hobbels, daar wordt niets van gezegd.

ook in het openbare leven moeten er obstakels worden genomen, blinde geleide honden worden geoefend in het trap lopen, maar nogmaals, altijd onder begeleiding en kort aan de riem.

en als je er niet bij bent, thuis, een traphek ervoor zodat er nimmer van de trap geroetst kan worden.


enne ben nieuwsgierig , Maud. :-D laat je het nog horen als het zover is >? :-D

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Zoals Willemijn zegt...

Maar toch zou ik er dit aan toe willen voegen :  Een lift in de flat is wel een pluspunt.  Luna is nu 4 jaar en het is de vraag of je hoopt nog heel lang op die plek te wonen.

Je gaat er toch van uit dat je Luna nog heel lang bij je hebt en kunt op voorhand niet weten hoe het bij ouderdomskwaaltjes gaat.  Luna is te groot om even naar boven te dragen, dus ze zal het altijd op eigen kracht moeten blijven doen. 

Maar je kunt die dingen ook op de lange baan schuiven en beslissen om een andere woonst te zoeken als het ooit nodig is :-)

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Tja, daar zullen de meningen over verdeeld zijn.
Mijn beredenering: als een hond geen gewrichtsproblemen heeft en gewoon gezond is, is het niet perse slecht. Het is misschien geen natuurlijke gang, maar een hond is wel zo ontwikkeld dat het moet kunnen zonder problemen. Daarbij hoort dan wel dat je hond geen overgewicht moet hebben, of op een andere manier bijzondere belasting heeft.

Mocht je het kunnen voorkomen, en een optie hebben voor een huis zonder trappen, zou ik het doen: je hond wordt ouder en dan gaat het wellicht problemen geven.
Hier hebben onze honden lang op de overloop geslapen: onze eerste hond was bij zijn vorige eigenaar of eigenaren gewend geweest om in de buurt of in bed van de baas te slapen en had heftige verlatingsangst waardoor hij perse mee wou. Na 2 jaar ( hij is nu 11) kan ik merken dat hij het begint te vermijden, en nu slapen ze allebei zonder problemen beneden. Eventuele honden in de toekomst zou ik niet aanleren om mee naar boven te gaan, maar ik zou ook geen tegenstander zijn van af en toe een trap, wanneer het nodig is(bijvoorbeeld openbare gelegenheden ofzo).

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik woon split level, dus mijn hond moet ook trappen lopen, anders moet hij beneden in de gang blijven. Mijn hond loopt gewoon rustig de trappen op en af, of ik er nu naast loop of niet. Kwestie van gewenning. Een hond die gewend is aan traplopen kan dat ook goed en hier slaat hij nooit treden over , en hij rent vrijwel nooit als een gek naar beneden.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Dit zou voor mij een tussenwoning worden , bedoel dat ik nu uit huis wil en aan het zoeken ben maar niet verwcht daar langer dan max een paar jaar te wonen! Anders zou ik er inderdaad meer naar kijken! Maar dit komt voor mij ook onverwachts.. Het zoeken schoot niet op door dat ik met hond wilde komen en daar waren niet veel mensen blij mee natuurlijk;-) dit is echt perfect, op de trap na... Wacht op reactie.. Het is wel een beetje een eng verhaal nu namelijk. Hij regelt di met mij vanuit londen. En hij wilt dat ikde borg plus eerste maand huur overmaak naar een tussenbedrijf en dan in ruil daarvoor de sleutel ontvang... Ik weet totaal niet on hoeverre dit betrouwbaar is.. Ik zou dan het geld terug krojgen als ik de sleutel weer afgaf als ik niet wilde gaan huren... Maarja het gaat wel om 900 euro..

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Oops... 't Probleem van de trap of lift lijkt me van de baan... Maar inderdaad, voorzichtig zijn met betalingen !

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

problemen met traplopen........

toch nog even..... veronderstel nu dat ik in een trappenhuis zou wonen en ik had voor Bamse geen lift, geen begane grond gehad, hoe..... had ze naar boven gemoeten na haar operatie ? hoe ?

toch een nadenkentje, nu kon Bamse plassen en poepen op haar plasplekje, ze kon niet lopen, nog zoezerig van de narcose door de operatie, ze had niet naar boven kunnen lopen, ik ben niet zo sterk om zo,n zware hond naar boven te dragen...

dat zijn toch dingen waar je echt over na moet denken, als alles goed gaat, is traplopen niet een zware belasting als het onder begeleiding gaat, maar ik had Bamse na haar operatie niet naar boven kunnen dragen.... ze heeft weken beneden geslapen. denk daar toch over na. je hebt nog geen huurhuis, misschien toch even verder zoeken.

ik woon in het noorden, noordoost van nederland, huur van acantus, overal mogen honden , nergens een verbod, toch wel erg dat ze moeilijk doen over dieren. maar 900 euro ? is wel heel erg veel he. bedenk dat de maand heel snel voorbij is.

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Ben qua trappen eens met de voorgangers.

maar dat huurcontract zou ik je echt aanraden daarmee uit te kijken... wordt veel in gerommeld tegenwoordig met huurhuizen met huurbaas in het buitenland. Het gaat om veel geld... zou persoonlijk proberen te zoeken waarvaan verhuurder in NL is.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Bedankt voor de reacties! Ik heb nu gemaild dat ik geen aanbetaling wil doen maar wel de kosten voor een bezoek met een makelaar wil vergoeden, hoe de verhuurder hierop gaat reageren is spannend... Hoop dat dit oke is! Op de trappen geen reactie meer gehad. Heb tot ni toe pok steeds gezocht op appartementen zonder trappen of in souterain, dus korte trap! Daar ga ik meedoor mocht dit niks worden!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Geen geld overmaken, hoor! Als dit door een tussenpersoon wordt geregeld kan deze gewoon met jou bij het huis gaan kijken. Dat kost dan niets.

Volgende forumvraag: Vliegtuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^