idioot wief -_-'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Zat ik het programma "dr. pol" op Nat Geo Wild te kijken.. kwam er een vrouw met een pupje bij hem, pupje was ziek en kwam maar niet aan ... zegt ze "ja ik heb hem bij een broodfokker gekocht, want dat zijn zulke nare plekken en ik dacht laat ik deze een goed thuis bieden" .... Ligt het nou aan mij of mist hier elke vorm van logica?! Je WEET dat een broodfokker slecht is en waarom en tóch koop je er een pup! Omg -_-'

Gelukkig wees onze Nederlander in de VS mevrouw wel eventjes op het feit dat haar aankoop een reden is voor hen om door te gaan .. Dat wist ze dan weer niet??

Moest even mijn wat-zijn-mensen-dom-frustratie kwijt haha


Staat mn topic hier goed btw??? Zo niet sorry!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja volledig akkoord, dit is zo een stomme reactie......en absoluut niet te begrijpen. Maar die mevrouw denkt dat ze goed heeft gedaan, en ze is best ook een dierenliefhebber denk ik, maar een heel heel domme :'(

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Goed dat ze het uitzenden want er zijn helaas een hoop mensen die er hetzelfde over denken ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"
Staat mn topic hier goed btw??? Zo niet sorry! "


hi hi.

Ja hoor, wat mij betreft wel; dat idiote wief heeft inderdaad een straffe verzorging nodig met veel gruwelfilmpjes over de br**dfok.

Alle gekheid op een stokje; sommige mensen denken niet verder na dan hun neus lang is.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Idd zijn er veel mensen die er hetzelfde over denken als haar. Ik kom op wandeling ook veel mensen tegen. Die geef ik dan altijd de uitleg en die begrijpen het dan ook. Maarja, in feite zijn we dan al te laat. Hopelijk bij hun volgend hondje dat ze 2 keer nadenken.

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Ja dan denk je gewoon niet verder over de consequenties. 
Overigens vind ik Dr Pol echt een held.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"
Overigens vind ik Dr Pol echt een held. "


Ja inderdaad! Super dierenarts en een doodgoeie man. Vind hem ook geweldig hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel veel mensen gaan voor zo,n pupje, ja voor zo,n pupje een goed tehuis te kunnen geven, ze hebben het pupje gezien, krijgen meelij en willen het een gouden mandje geven, is dat zo ..idioot ?

vaak wordt er toch in een opwelling voor een hond gekozen ? uit asiels overal vandaan ?

van te voren moet er meer informatie worden opgezocht gegeven worden en dan gaan deze mensen niet eens meer kijken, dan voorkom je op den duur broodfok.

mensen zijn zo, nemen een hond uit meelij, geen goed iets, maar of dat nou zo ..idioot is ?>

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Gisteren zijn bij een Duits echtpaar in de buurt van Venlo, 137 chihuahua's en 7 andere honden in beslag genomen. De honden leefden in huis en in een loods ! De inval werd gedaan door de Voedsel en Warenautoriteit ! Nu ben ik blij dat dit gebeurd is, maar ik vraag me werkelijk af, hoe e.e.a. geregeld is in Nederland, want dan komt de Dierenpolitie, dan de Dierenbescherming en nu de Voedsel en Warenautoriteit. Als bv. de Dierenpolitie hier een inval zou doen en het dan om weet ik wat voor redenen, zou doorspelen naar de Voedsel en Warenautoriteit, zou ik het nog kunnen begrijpen, maar het toont weer eens te meer, dat er geen regels zijn in deze. Ik ben wel hardstikke blij, dat iemand hier melding van heeft gemaakt !

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" mensen zijn zo, nemen een hond uit meelij, geen goed iets, maar of dat nou zo ..idioot is ?> "

Ja dat is idioot.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Daar zijn verdeelde reacties over , ben niet voor broodfok maar die dieren hebben daar niet voor gekozen, heb ook eentje gekocht tja ook onder het moto van zal ik deze helpen, wij als gewone mensen helpen de dieren waar we kunnen... zonder onze overheid die er geen kl*** aan doet staan we nergens, dus die dame stom neen niet mee akkoord... ze deed om goed te doen ... hier vind iedereen Zuma de geweldige hond wel mensen ze komt ook van de broodfok en ja als we stoppen met kopen stopt het ?? bullshit blijf erbij de invoer zou moeten verboden worden tevens ook de oeps nestjes ... zolang dat niet gebeurd staan we nergens.

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Er zijn inderdaad mensen die dan niet weten nee...
En er zijn ook inderdaad mensen die géén idee hebben wat broodfok is. Bij die groep hoorde ik ook voor dat ik Nero had.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik kijk ook wel eens naar Dr. Pol.
Het is inderdaad een bijzondere man, maar ook wel een beetje een 'boer', niet bepaald zachtzinnig.

Eenmaal heb ik de TV uitgezet. Er kwamen mensen met hun 10 jarige hond, die had gehapt naar een kleinkind. Eenmalig. Hoe en wat, dat kwam er niet uit. Maar dr. Pol vond het vanzelfsprekend dat de hond moest inslapen. Dat ging me te ver.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Ik kijk ook wel eens naar Dr. Pol.
Het is inderdaad een bijzondere man, maar ook wel een beetje een 'boer', niet bepaald zachtzinnig.

Eenmaal heb ik de TV uitgezet. Er kwamen mensen met hun 10 jarige hond, die had gehapt naar een kleinkind. Eenmalig. Hoe en wat, dat kwam er niet uit. Maar dr. Pol vond het vanzelfsprekend dat de hond moest inslapen. Dat ging me te ver.

"

ik wou het net zeggen....
met dr pol is een held....
nou ik krijg de kriebels van die "dokter"

abses oh gewoon ff door snijden dan kan het pus der uit.....
ja leuk maar zonder verdoving en dan maar lekker met alcohol spoelen zonder verdoving!

en wij mensen janken al als we betadine op een mini wondje doen....
dat beestje had een abses ter grote van een tennisbal! 
maar hey het is toch maar een hond!
.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Het is een man van simpele oplossingen en die afleveringen heb ik ook wel gezien en heb die honden niet horen piepen of wat ook hoor.. als ze echt pijn hebben verdooft ie ze wel.. zoals een pitbull die helemaal onder de stekels van een stekelvarken zat en verging van de pijn ...
Als het even kan zonder narcose vind ik juist goed..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
Ja dat is idioot. "


nee dat is het helemaal niet, dat is meelevend zijn met een zwak dier, het pupje was en is er geweest, toen deze vrouw dit pupje zag , brak haar hart en heeft het mee genomen om het een goed tehuis te geven, idioot ? nee. meelevend en meelij hebben met een zwak persoon.

vandaar , er moet veel meer informatie gegeven worden, overal, niet alleen hier op een forum, maar bij dierenartsen, op hondenscholen, op internet, veel meer dan nu.


voor de goede orde, ik ben tegen broodfok, als er een hondje wat bij een broodfokker vandaan komt, je met smekende ogen aankijkt ? ga IK zelfs voor gaas. vandaar dat ik deze praktijken nooit zal bezoeken.


ik kom hier topics tegen, waarvan men in een opwelling een hond uit het asiel of een stichting zijn wezen halen, binnen twee dagen gaat de hond terug, in een opwelling er voor ..gevallen.. bij thuiskomst is het toch niet wat gewenst is, ook dat is meelij op dat moment voor het dier , praat het niet goed, nimmer een dier nemen uit meelij, maar mensen zijn zo... als er een hond in een hoekje weg zit te kwijnen, dan gaat je hart toch spreken ? en dat is ook als je naar een broodfokker gaat, daar zitten pups, honden in erbarmelijke omstandigheden, en ja dan heb je op dat moment een hart om dat hondje te redden, zo .idioot.. is dat niet.

.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" nee dat is het helemaal niet, dat is meelevend zijn met een zwak dier, het pupje was en is er geweest, toen deze vrouw dit pupje zag , brak haar hart en heeft het mee genomen om het een goed tehuis te geven, idioot ? nee. meelevend en meelij hebben met een zwak persoon.
"

Je eigen impulsieve gevoel verkiezen boven het welzijn van een ander vind ik idioot. Met medelijden kun je een hoop schade aanrichten. En dit alles alleen zodat jij je als persoon eventjes goed voelt over jezelf.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
Je eigen impulsieve gevoel verkiezen boven het welzijn van een ander vind ik idioot. Met medelijden kun je een hoop schade aanrichten. En dit alles alleen zodat jij je als persoon eventjes goed voelt over jezelf. "



het is niet je eigen gevoel, je ziet dat pupje daar zitten, in erbarmelijke omstandigheid, je hart spreekt. meer zeg ik er niet over, het moet geen discussie worden natuurlijk, ik praat het niet goed dat men bij een broodfokker koopt. tuurlijk niet, maar ..idioot, nee.

vandaar ik pleit voor informatie ,niet alleen op een forum, maar overal, in winkels, dierenartsen, forums , scholen, overal, om mensen te laten beseffen dat men niet bij een broodfokker moet gaan kijken, want als je daar gaat kijken, ja mijn hart zou ook breken, en wie weet zou ik een pup daar van daan mee nemen om te verzorgen, vandaar mij zie je daar dus niet.

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is het niet een beetje verkeerd gezegd ? Hilde ?>

je eigen gevoelverkiezen boven het welzijn van dat hondje ? je wilt juist het beste voor het hondje, voor het hondje zelf. vandaar dat je het mee neemt, niet om je goed te voelen.

en lees boven wat ik erover gezegd hebt, informatie geven overal.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Nee Willemijn, je begrijpt het verkeerd. Iemand verkiest z'n eigen gelukkige of goede gevoel van het redden van de pup boven het welzijn van de moederhonden die achterblijven. 
Als je écht goed wil doen koop je het pupje niet maar ga je je hard maken om deze fokker een halt toe te roepen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Om nóg even terug te komen op dr. Pol : ik weet niet hoe lang hij al uit NL weg is, maar sommige dingen is hij blijkbaar vergeten.

Hij had een keertje familie uit NL op bezoek. Daarbij was ook een broer van hem. Hij stelde zijn broer voor als JAN, en vertelde erbij, in NL heten alle mannen JAN, dus ik heet JAN en mijn broer ook ! ?? ;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Nee Willemijn, je begrijpt het verkeerd. Iemand verkiest z'n eigen gelukkige of goede gevoel van het redden van de pup boven het welzijn van de moederhonden die achterblijven. 
Als je écht goed wil doen koop je het pupje niet maar ga je je hard maken om deze fokker een halt toe te roepen. "


.Dat is wel erg kort door de bocht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hilde, ik begrijp jouw wel hoor, maar een pupfabriek daar zie je geen ouders, die zitten achteraf, die krijg je niet te zien, de pupjes komen in containers vol hier naar toe, de aller beroerdste en schattigste hondjes. ga je daar naar kijken ? dan wil je zo,n hondje een goed tehuis geven, want wat als jij het niet neemt ? als ze over blijven, dan ?

vandaar, nimmer gaan kijken, nimmer, dan kan de broodfok een halt toegeroepen worden, anders niet. dan zal dit fenomeen altijd doorgang vinden, er zijn altijd mensen die fokken voor geld en dat ten nadele van de honden.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik weet wat broodfok is Willemijn en ik weet hoe het er aan toe gaat. Maar een diertje kopen omdat je het zielig vind vind ik geen weloverwogen besluit. Maar oke, dat kan gebeuren. Maar om er vervolgens ook nog eens trots op te zijn dat je zoiets gedaan hebt, terwijl je zegt te weten wat broodfok inhoudt, tja dat vind ik idioot.
Kort door de bocht? Vast. Maar een pup kopen omdat die zielig is vind ik ook erg kort door de bocht.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Aan de ene kant kan ik het vanuit die mevrouw wel snappen. Je ziet een klein, zielig pupje, wéét dat ie bij een slechte 'fokker' zit en wilt hem helpen.
En dan denk je inderdaad niet aan de mamahond die al tig pupjes heeft geworpen en die er nog even zoveel zal moeten werpen. Stom, maar zo gaat het wel bij veel mensen denk ik.

Ik heb in het verleden ook regelmatig vertederd bij de dierenwinkel gestaan, al die lieve pupjes. Maar ik wist dat het niet goed was (zaagsel, veel ontlasting en continu dat geklop op de ramen).
Tot ik er op een dag weer eens stond, samen met een andere mevrouw. We raakten aan de praat en ze drukte me op het hart om er nooit een hondje te kopen, want haar zus/vriendin had het ook gedaan en had een doodziek hondje in huis gehaald, is ook na een paar maanden overleden.
Kort daarna een item bij Tros Radar over die betreffende dierenwinkel, met verborgen camera. En toen had ik pas echt door hoe het allemaal zat.

Ik praat het niet goed, absoluut niet, maar vanuit je gevoel van dierenliefhebber zijn kan ik het wél snappen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Aan de ene kant kan ik het vanuit die mevrouw wel snappen. Je ziet een klein, zielig pupje, wéét dat ie bij een slechte 'fokker' zit en wilt hem helpen.
En dan denk je inderdaad niet aan de mamahond die al tig pupjes heeft geworpen en die er nog even zoveel zal moeten werpen. Stom, maar zo gaat het wel bij veel mensen denk ik.

Ik heb in het verleden ook regelmatig vertederd bij de dierenwinkel gestaan, al die lieve pupjes. Maar ik wist dat het niet goed was (zaagsel, veel ontlasting en continu dat geklop op de ramen).
Tot ik er op een dag weer eens stond, samen met een andere mevrouw. We raakten aan de praat en ze drukte me op het hart om er nooit een hondje te kopen, want haar zus/vriendin had het ook gedaan en had een doodziek hondje in huis gehaald, is ook na een paar maanden overleden.
Kort daarna een item bij Tros Radar over die betreffende dierenwinkel, met verborgen camera. En toen had ik pas echt door hoe het allemaal zat.

Ik praat het niet goed, absoluut niet, maar vanuit je gevoel van dierenliefhebber zijn kan ik het wél snappen. "


.Mooi!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Cindy, jou verhaal is heel begrijpelijk. Een mens kan niet alles weten en zo'n schattig pupje heeft een enorme aantrekkingskracht.
Maar wat ik anders vind aan het TS verhaal is dat deze mevrouw beweert te weten wat broodfok inhoudt en tóch een pup koopt. Dát is wat mij tegen staat.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Cindy, jou verhaal is heel begrijpelijk. Een mens kan niet alles weten en zo'n schattig pupje heeft een enorme aantrekkingskracht.
Maar wat ik anders vind aan het TS verhaal is dat deze mevrouw beweert te weten wat broodfok inhoudt en technische een pup koopt. Dát is wat mij tegen staat. "


Dat is dus ook wat mij in het verkeerde keelgat schoot aan dit verhaal. Mevrouw zei letterlijk dat ze de pup gekocht had bij een broodfokker en weet wat een slechte plekken dat zijn en dat ze toen dat pupje besloot te redden.. Het pupje had overigens coccidia ....
Vond het zo dom van dat mens! Weten wat een puppymill is en, zoals dr. Pol het zo mooi zei, puppy's fabriceren zoals Ford auto's fabriceert en dan tóch een puppy kopen daar. En dan beweren dat je niet wist dat je het door het kopen van een pup daar in feite sponsort ..... vond het zo raar!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"
Je eigen impulsieve gevoel verkiezen boven het welzijn van een ander vind ik idioot. Met medelijden kun je een hoop schade aanrichten. En dit alles alleen zodat jij je als persoon eventjes goed voelt over jezelf. "

Hierover kan je blijven discussie voeren Hilde...
Wat als jij je zelf beter voelt juist OMDAT je zo een zielig pupje daar laat blijven ? Want je doet het enige goede. ? 
Zeg je dan misschien niet beter tegen jezelve, foert ik ga mezelf  dan wel rot voelen want zoiets hoort niet, maar dit hoopje hond geef ik wel een kans ? Moeilijk hoor . Heel,moeilijke beslissing. 
Wie offert dan welk goed zelfbeeld van zichzelf hier aan op O-)
Dus NIET gaan kijken is vgs mij nog altijd de enoge goeie oplossing. 

.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als iemand zich goed kan voelen door willens en wetens bij te dragen aan het leed van een moederhond.. prima. Ieder zijn gevoel. Maar ik vind het onbegrijpelijk.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: vlo?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^