Ervaring met de Border Terrier?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Hallo allemaal.

Erg bedankt voor jullie reacties. Dit maakt me wel echt aan het twijfelen. Ik denk dat de Border toch teveel jachtinstinct heeft ivm onze katten en mee naar de boerderij. Ook vind ik het echte felle veel naar voren komen. Ik ga in december naar de kersthondenshow in Cuijk om verschillende rassen te bekijken en met fokkers te praten.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

"

Nou maak je me wel heel nieuwsgierig welke honden dat zijn! Weet je dat toevallig? "


.Oei, ik heb ze al een tijdje niet meer gezien op de ringtraining. Ik zal eens kijken of ik daar achter kan komen. De ander fokker fokt inmiddels niet meer. Het felle teefje wat ze heeft is steeds maar niet drachtig en is inmiddels waarschijnlijk te oud voor de fok volgens de regels van de rasvereniging. (Ergens vind ik dit wel geruststellend. Waarom fokken met een dergelijk hondje? )
Maar ik denk dat er ook 2 lijnen zijn. Ik dacht dat het iets is van de Amerikaanse en de Engelse lijnen. De een is geloof ik wat groter of anders van kleur. Ze weten bij de rasvereniging wel wat ik bedoel.

honden page profiel Wendy & KobusWendy & Kobus 3 doggies

honden foto van Wendy & Kobus

Met katten kun je ze wel socialiseren hoor, ik ken iemand die een border en 3 katten heeft wat prima gaat. Kwestie van gewenning van pup af aan.

honden page profiel *Lente en Micah**Lente en Micah* 3 doggies

honden foto van *Lente en Micah*

Idd, als je ze van kleins af aan met katten laat opgroeien is dat geen probleem. Ook als ze van kleins af aan op de boerderij opgroeien dan verwacht ik geen problemen. Hier thuis als ik het gras ofz. aan het afrijden ben gaat zij op de oprit liggen in het zonnetje, lekker liggen luieren. Ze kan dan makkelijk gaan lopen want de poort staat dan open, maar dat doet ze niet. Als ze van kleins af aan weten tot waar ze mogen komen, gaan ze ook niet verder. Je moet er gewoon consequent met zijn.

Ik ken iemand die paarden heeft en zijn border terriër doet er niks naar, hij gaat ook altijd mee naar wedstrijden enz. Hij gaat ook regelmatig met de koets rijden waarbij de hond dan los naast de koets loopt en ze blijft dan ook mooi volgen. Dit heeft hij wel rustig opgebouwd natuurlijk. ':-)Van kleins af aan is hij er ook in de bos met gaan wandelen en heeft veel beloond als ze aandacht had. Hij heeft ook geen problemen dat ze achter konijnen of dergelijke aangaat. Wel is het zo dat zij graag snuffelt en dat ze niet altijd direct komt, maar hij heeft er dan ook geen gehoorzaamheid met gedaan en niet genoeg op getraind. :-p

Hij is er ook veel bij andere honden met geweest, zij is nooit aangevallen geweest als pup, wat bij ons Lente wel gebeurt is. Ze gedraagt zich heel speels naar andere honden en heeft nog nooit uitgehaald bij mijn weten. Ons Lente was zo ook voor ze aangevallen geweest is. Nu is ze dat nog, maar enkel naar honden die ze kent. ':-)Het zijn echt schatjes, je moet er wel met bezig zijn om ze manieren aan te leren of juist dingen niet aan te leren. Maar dat moet je met elke hond, niet? :-D

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

" Hallo allemaal.

Erg bedankt voor jullie reacties.  Dit maakt me wel echt aan het twijfelen.  Ik denk dat de Border toch teveel jachtinstinct heeft ivm onze katten en mee naar de boerderij.  Ook vind ik het echte felle veel naar voren komen. Ik ga in december naar de kersthondenshow in Cuijk om verschillende rassen te bekijken en met fokkers te praten. "


Daar is echt aan te werken! Oke ik geef toe dat onze honden ook niet echt met katten kunnen, maar daarin hebben we ze verkeerd opgevoed. Dat ligt dus aan ons (ze jagen katten op als ze bewegen. Blijft de kat rustig zitten, weten de honden het ook niet meer en laten ze hem met rust. Happen ofzo doen ze niet) . Wel gaan onze honden mee naar de paardjes, dat vinden ze enig! Er zit geen kwaad bij. 


Als ze andere honden tegenkomen gooien ze zich allebei meteen op de rug. 


Wij hadden konijnen en cavia's waar ze rustig naast gingen liggen en een schoonmaakbeurt gaven. 
We hebben nu nog een parkiet en als die uit zn kooi is loopt ie het liefst achter de honden aan, of gaat hij erop zitten. De honden vinden het prima!


Als ze los door de duinen lopen blijven ze meestal gewoon op de paden. Gaan ze van het pas af, is 1 keer roepen genoeg en zijn ze er weer. Bij het bos hetzelfde verhaal. 


En wat dat felle betreft.. Tja het blijven terriers. Ik ken de honden van de fokkers die ik eerder heb genoemd persoonlijk en ik kan je vertellen dat het hele vriendelijke honden zijn, en niet te fel. 


Heel goed dat je ook nog naar een show gaat en je zo verdiept in de rassen!

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Allemaal heel erg bedankt voor jullie antwoorden.

Ik heb met 4 fokkers gemaild en Internet afgestruind en denk dat toch dat de Border Terrier niets voor ons gaat worden ivm jachtinstinct wat volgens de meeste fokkers er toch echt goed in zit. Eerder zaten wij al aan een Markiesje te denken en waarschijnlijk gaan we hier voor.

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie


Mijn eigen hondje is een X markiesje.
Als ik ooit een tweede hond neem, dan wordt het een echte!
Ik vind het fantastische hondjes.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Bij ons aan de overkant wonen 2 BTs.. Zeeeer blafferig.. er hoeft maar iemand langs te lopen of er wordt geblaft. Ik heb ze ook nog nooit los zien lopen en zijn zeer gefocust op katten..

Misschien een friese stabij? Markiesje? Kooiker?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn hond kwijlt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^