hond in de rui, erg moe

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda201Linda201

honden foto van Linda201

Onze hond is momenteel extreem aan het verharen. Hij ruilt zijn zomervacht voor zijn wintervacht in. Het duurt nu al een week maar Kensho is sinds een paar dagen moe en lusteloos. Hij slaapt heel veel, is duf en heeft een beetje diarree. Kan dit door de rui komen? Of staat het er volledig los van?

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Mijn hond heeft dit ook gehad...als het niet overgaat kan het een allergie reactie zijn. Heeft hij ook zichtbaar veel schilfers?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nee, een normale rui heeft geen 'bijwerkingen', het gaat gewoon over het wisselen van de vacht.

Maar als je hond ziek is, en tegelijkertijd veel haren verliest, is dit misschien geen rui maar een symptoom van een ander gezondheidsprobleem.
Een bezoekje aan de DA is dan toch wel op z'n plaats, denk ik.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

daar ben ik het ook mee eens, geen ziektes van de rui, hou goed in de gaten, en ga alsnog even een check maken bij je dierenarts.... rui tijd ? hier is de vacht al aan het klaarstomen voor de winter, de rui in het najaar is een lichte rui alleen het dekhaar als het goed is gaat er af, de onderwol is zich al aan het klaarstomen, toch even laten checken, want zo,n erge rui wat je beschrijft, is voor het voorjaar en niet voor het najaar.


neem zijn koorts op, daar kan je al een heleboel uithalen, koorts ? naar je dierenarts. 38.3 is normaal, er wat onder okee, er boven okee, maar geen grote verschillen vanaf 38.3 ongeveer.

Volgende forumvraag: Diaree na eten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^