Het eeuwige loslopen van niet geschikte honden op onveilige plekken..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Van de week liep ik met mijn oppas hond over een klein weggetje met een brede strook gras. Het is er normaal gesproken erg druk met fietsers en er kunnen ook auto's en zelfs bouwverkeer overheen rijden.

Mijn oppas hond schijnt niet alle honden leuk te vinden. Normaal kom ik daar geen honden tegen, dus loop ik daar lekker met mijn oppas hond aan de riem. Drib was ook mee en ook die zat aan de riem. Die 2 samen gaat namelijk perfect. Ze lopen als een roedeltje samen.

Komt er een vent met een hele grote labrador reu aan lopen. Ik zie dat de hond los is, laat mijn 2 riemen zien en roep naar die man "Wilt u uw hond aanlijnen?".
Ten eerste vind ik dat ik dat niet moet hoeven zeggen omdat het duidelijk zichtbaar is dat ik met 2 aangelijnde honden loop en dan ook nog eens op die weg, maar ok..

Maar meneer doet niets. Dus ik roep het nog een keer. Meneer doet nog niets. Ik laat Drib haar 2 meter riem volledig wijdt en hou mijn oppas hond naast me in de hoop de lab zo weg te houden van mijn (zeer oude) oppas hond.
De lab is bij Drib en zet een zeer dominante houding op. Meneer arriveert iets later en ik zeg nogmaals "Wilt u uw hond aanlijnen, want ik weet niet wat mijn oppas hond met uw hond gaat doen". Zijn reactie: "he?" en hij gaat zeer ontspannen en zeer dicht naast me staan te kijken naar hoe zijn hond daar dominant en al grommend bij Drib staat en mijn oppas hond mijn arm van mijn lijf rukt.
Dus ik herhaal met een boze stem en gezicht nogmaals mijn zin en meneer loopt door. Hij roept zijn hond een stuk of 20x en de hond luisterd niet.
Op het moment dat zijn hond uit zou vallen naar Drib, wist hij net optijd de aandacht van zijn hond te trekken en ging de hond swalkten over de weg achter zijn baasje aan die inmiddels al zeker 500 meter verderop liep.

Ik ben nu dus al een paar dagen aan het bij komen en maak me hier zo ontzettend boos om. Waarom kunnen mensen niet gewoon hun hond aanlijnen? Of aan de andere kant van de sloot in het losloop gebied hun hond uitlaten?

En wat dacht die man uberhaupt te bereiken? Als hij dit flirten noemt, is het aardig mislukt!!!

;-)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

ja...
Maar er zijn ook honden die ook altijd loslopen en wel goed luisteren....
Ik heb zelf geen enkel probleem met honden die loslopen, zolang ze niet anderen lastig vallen. Wifi loopt bijv. ook altijd los, maar bij onbekende honden moet ze gewoon doorlopen en mag ze er niet eens naar kijken. Maar helaas luisteren de meeste honden niet zo goed, en dan is het inderdaad zeer vervelend als je naar een aanlijnstukje gaat met loslopende honden. Aan de andere kant zijn er ook heel weinig losloopgebieden in NL, en hij ging misschien ook express daar lopen omdat hij daar nooit iemand tegen komt (neemt niet weg dat hij zijn hond moet aanlijnen, helemaal na meerdere keren vragen!)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb het ook niet over loslopende honden die wel luisteren en je wel met rust laten ;-) Drib loopt ook veel los, maar alleen op veilige plekken waar het mag. Dus niet op een drukke weg en niet in een woonwijk (het verhaal hierboven was niet in een woonwijk overigens).

Aan de overkant van de sloot waar ze los mogen is het net zo rustig als waar ik liep..
Rond deze tijd van het jaar mag je hond hier juist op heel veel plekken los lopen waar geen verkeer komt..

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Niet echt subtiel, nee..

Ik merk dat ik zelf steeds voorzichtiger wordt in losloopgebieden. Roep Moos eerder bij me, wordt steeds meer gestresst. Mensen met honden die niet "hond-vriendelijk" zijn  zie ik liever aan de lijn, dan houd ik mijn hond,zo mogelijk bij me.

Niet fijn voor hond en baasje. Een beetje sparren tussen honden, geen punt hoor, maar het moet niet uit de hand lopen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Of de hond altijd luistert, daar kom je pas achter als hij een keer niet luistert....

Waar het niet geoorloofd is hoort een hond gewoon aan de lijn te zitten die regels zijn er niet voor niks. En dat er maar weinig plekken zijn waar je een hond officieel los mag laten, weet je ook voor je aan een hond begint. Dus het minste wat je dan van een eigenaar van een loslopende hond (ongeacht gedrag) kunt verwachten is dat hij zijn hond aanlijnt indien hij andere personen met of zonder hond tegemoet komt. Er zijn zat mensen die serieus bang van (vreemde) honden zijn.

Zo zie ik het zelf graag alleen is dat een utopie want regels zijn er duidelijk om aan de laars gelapt te worden.

honden page profiel PP 3 doggies

Ah ja, dit is ook zo'n eeuwige ergernis hier.. Liep een tijdje terug met Cosmic in een park/bos achtig iets waar een aanlijnplicht geldt. Dit is ook de reden dat ik daar tegenwoordig vaak wandel, Cosmic is sinds Punk's dood erg angstig geworden naar andere honden. Afijn, ik loop daar met Cosmic aan de lijn, zie ik verderop op het pad dat we benaderd worden door een mevrouw met twee loslopende honden (beide 3x zo groot/zwaar als Cosmic). Dus ik draai me om, en hoor ineens achter me; "Kom maar hoor mevrouw, ze doen niks!". Dus ik roep terug; "Ze wordt liever niet benaderd door loslopende honden, kunt u ze even terugroepen en aanlijnen?". Maar ik was al te laat. Met een noodgang kwamen de twee op ons afgedenderd en stortten ze zich bovenop Cosmic die gillende probeerde weg te komen, maar dat ging natuurlijk niet omdat ze vast zat. Ik probeerde mezelf tussen haar en de twee andere honden te wurmen en riep nog een keer of ze misschien haar honden wilde komen halen en aanlijnen. Ze riep wel maar de honden luisterden niet. Uiteindelijk heb ik de honden zelf weggeroepen (heel ordinair, optiefen nou!), en toen kwam mevrouw ze toch maar ophalen. Ik kreeg nog een "kutwijf" o.i.d. naar m'n hoofd geslingerd.

Dat iemand z'n honden los laat waar dat niet mag, goed, ik ben ook geen heilig boontje, Punk heeft acht jaar lang overal losgelopen. Maar die benaderde nooit uit zichzelf een hond, alleen als ik haar daar toestemming voor gaf, en zag ik dat iemand onzeker over haar aanwezigheid was (mensen met kinderen, mensen met andere honden, e.d.) dan lijnde ik haar aan, nog voordat mensen dat uberhaupt aan me vroegen. Maar je honden zo op andere, aangelijnde honden, in een aanlijngebied, af laten denderen en dan ook nog te beroerd zijn om je fout toe te geven en je hond op te komen halen, daar kan ik me enorm aan ergeren..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Onze vorige hond is op die manier verpest omdat iemand z'n twee asociale mechelse herders (politiehonden ;-)) gewoon ergens los liet lopen. Die vlogen dus met z'n tweeën bovenop mijn hond. Super ja... hij heeft de rest van z'n leven hier last van gehad. Erg traumatisch voor em. Omdat het niet zomaar gestopt kon worden..

Als je weet dat je hond zo doet dan moet je hem aanlijnen, dus deed ik dat later ook met mijn golden omdat ie vaker angstagressie vertoonde sinds het voorval. En kwam een gigantische oud duitse herder tegen die los liep. Hond zag eruit alsof ie mijne zo kon verscheuren. En hij kwam zo rustig aanlopen dat het bijna leek alsof hij sloop.  Dat aanvallen deed ie niet natuurlijk maar ik schrok wel toen want de eigenaar was op de fiets en zeker 100 meter weg had eerst niet eens door dat hij een hond bij had. Ik stond daar met mijn golden die nu vaker gewoon meteen koos voor de aanval door z'n nare ervaringen en de loslopende hond die vrij spel had om mijn golden over de rooien te helpen. Dan voel je je ook erg aan je lot overgelaten. Baasje had blijkbaar een instelling van "Bekijk het maar hond! Ik ben er vandoor!". Een reed rustig verder met z'n fietsje..

Ik stond daar echt van what the f*ck? 

Die kerel in jouw verhaal snap ik helemaal niet... kom op zeg. Als iemand het netjes vraagt kun je toch wel even je hond meenemen. En zo dicht bij je staan? Moest dat intimiderend overkomen of wat..? Rare mensen lopen er rond...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tja, ik snap ook niet echt wat dat dicht naast me staan voor bedoelingen had..

Wat erg van jullie voorbeelden met een angstige hond en een angst-agressie hond. Gelukkig is Dribbel een hond die geen agressie kent. Ze liet wel aan die lab blijken dat ze er niet van gediend was, maar zonder agressie. M'n oppas hond heb ik niet zo kunnen 'lezen' doordat ik m'n nek niet ver genoeg kon draaien en ik mijn aandacht op die lab vs Drib en zijn eigenaar hield terwijl ik mijn oppashond dus naast me hield.

Ik ben wel heel blij dat mijn theorie gewerkt heeft (Drib een lange lijn geven in de hoop dat de lab niet naar mijn oppas hond zou gaan).

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do 3 doggies

honden foto van HUS Leon Can Do

inderdaad echt een terugkerende grote bron van ergernis

ben zelf ook echt geen heilig boontje en met herplaatsers kan het soms zijn dat je dingen niet helemaal kan voorspellen maar als mij zoiets gebeurt (mijn hond zou op een andere hond afstormen) zou ik er echt alles aan doen om dit te verhinderen en me kapot schamen en 1000x sorry roepen als het wel een keer zou gebeuren.

bovendien,het geldt niet alleen voor loslopende honden hoor, hier loopt een mevrouw met drie herders die haar uitlaten in plaats van andersom, die wil je ook niet tegenkomen als ze aangelijnd zijn..

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Ik kan me er ontzettend aan ergeren, maar door de jaren heen, kan ik het ook sneller van me afzetten. Vaak snappen die mensen er werkelijk geen drol van, lopen ze gigantisch te klooien en trekken zich van de rest van de wereld geen drol aan.

Die mensen ga je altijd tegen blijven komen..

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Vanmiddag zoiets gelijke meegemaakt, oudere man kwam met twee franse bulldogjes aan gelopen. beide liepen los.

Hij zag mij al van ver af aan komen en toen ik nog geen 4 meter bij hem vandaan was wilde hij ze even op zijn dooie gemak aan lijnen.

Maylo liep aan de lijn en ik zag één van de bulldogjes echt sluipen op hem af komen, was het teefje. De reu die liep er achter als een dolle dwaas. Maylo's reactie is dan terug staren en te wachten. Dat teefje ziet Maylo's reactie op die van haar en schiet zowat op hem af, man was natuurlijk te laat om der nog te grijpen. Dus die vliegt op Maylo af met een hele dominante houding en die reu er achter aan. Maylo had echt zoiets van 'Uh...hallo..effe rustig aan'.

Zegt die man ook nog zo 'Zo das een felle...'
Ik daarop 'Nou ja...ik zou het ook niet prettig vinden als er twee wildvreemde mensen op me afvliegen en dan ook nog lekker dominant staan te doen'. Meneer mompelde wat en lijnde zijn honden aan en was er zo vandoor.

;-) Tja je blijft het houden....ik heb gewoon zoiets. Als ik een aangelijnde hond tegen kom, gaat Maylo ook aan de lijn klaar, dit is gewoon uit fatsoen. Veilige plek of niet...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" inderdaad echt een terugkerende grote bron van ergernis

ben zelf ook echt geen heilig boontje en met herplaatsers kan het soms zijn dat je dingen niet helemaal kan voorspellen maar als mij zoiets gebeurt (mijn hond zou op een andere hond afstormen) zou ik er echt alles aan doen om dit te verhinderen en me kapot schamen en 1000x sorry roepen als het wel een keer zou gebeuren.

bovendien,het geldt niet alleen voor loslopende honden hoor, hier loopt een mevrouw met drie herders die haar uitlaten in plaats van andersom, die wil je ook niet tegenkomen als ze aangelijnd zijn.. "


Hier loopt een kerel met 2 herders rond en die wordt ook uitgelaten door z'n honden haha. Maar die persoon weet dat z'n honden niet zo makkelijk zijn en die loopt het pad niet verder in als hij mij ziet of loopt even tijdelijk een zijstuk in om nare dingen te voorkomen zo kan het dus ook! De eerste keer dacht ik nog "huh is hij nu ineens verdwenen?" Ik doe nu dus ook hetzelfde bij hem als ik hem zie lopen met z'n doggies.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Een zeer onbeschoft manspersoon, dat uit zich al in feit dat hij jouw persoonlijke ruimte niet respecteerde.
En dan ook nog jouw roepen negeren zelfs na herhaaldelijk vragen.
Je moet er niet aan denken maar, je zal er maar staan met twee aan de leiband en het gaat mis..

Sommige mensen hebben echt een bord voor hun kop ...  je word er zò moe van.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

Hope loopt 9 van de 10 keer ook los

Maar ik hou me hond altijd netjes bij me als ik een aangelijnde hond zie lopen
want weet dat ze er heel graag heen wilt

Hier in de buurt lopen 2 honden ook altijd los en daar heb ik nooit last van 
Dus mensen + honden kunnen het wel ;-)

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik kan me hier ook zo ontzettend aan irriteren! Ik heb een best onzekere border collie en heb de regel aan de riem niet snuffelen met andere honden omdat ze dan niet weg kan gaan als ze het niet fijn vind! En zo vaak op fietspadden ko ik honden tegen die loslopen en op haar duiken, meestal reageerd ze goed mr zelfs al zeg ik tegen mijn hond doorlopen achtervolgen die honden mij nog en dat irriteert mij echt! Tja en dan gaan die mensen raar kijken als ze een keer snauw geeft, tja dan moet je je honden aanlijnen waar het moet en anders goed onder controle hebben! Ik en mijn hond zijn er gewoon niet zo van gediend opdringerige honden als mijn hond netjes aan de lijn zit! Pff ff frustraties hiero

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Een zeer onbeschoft manspersoon, dat uit zich al in feit dat hij jouw persoonlijke ruimte niet respecteerde.
En dan ook nog jouw roepen negeren zelfs na herhaaldelijk vragen.
Je moet er niet aan denken maar, je zal er maar staan met twee aan de leiband en het gaat mis..

Sommige mensen hebben echt een bord voor hun kop ...  je word er zò moe van. "


Helemaal mee eens...

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ja jammer hè die toestanden allemaal.
Het lijkt soms een beetje op de wet van de sterkste.
Sommige mensen wanen zich onaantastbaar ofzo. "Mij (of mijn hond) kan niets gebeuren" of " Kan me niets schelen of er iets gebeurt". Bah.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ik ben er ook wat klaar mee met al die mensen.

en of mijn of de andere honden wat doen heb ik verder ook geen boodschap aan. ik heb 2 hele kwetsbare honden en die zijn mijn heiligdom.
lisa heeft enorme rugproblemen en als dat mis gaat is het einde verhaal voor haar.
maxje is verbrand geweest voor de helft van zijn lijfje en als hij gebeten wordt kan hij niet gehecht worden dus ook geen operatie en is dus ook einde verhaal.

ik heb ooit eens met 3 hondjes gelopen die bij elkaar woonde en ineens vlogen 2 elkaar aan. ik kreeg ze niet uit elkaar omdat een van de riemen om de ander zn poot was gedraaid.
thank god kwam iemand mij helpen.

het kan dus levensgevaarlijk zijn wanneer een hond aan de lijn een andere hond tegen komt.

en misschien dat ik de volgende de andere hond wel dreig te schoppen. wie weet helpt dat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je zal dit altijd blijven houden, altijd.

je mag niets van je hond zeggen, maar.... Bamse heeft maanden aan de lijn gelopen, en van verre riep ik ook wel eens, ...... hou je hond bij je want mijn hond mag niet spelen, en dan werd er terug geroepen, ze doen niets, en ik... die van mij wel :-D :-D

aangezien Bamse een waardig voorkomen heeft, hahaha waren ze snel in hun reactie en lijnde snel hun honden aan. ja heel vervelend, maar wel doeltreffend. :-D

en als ik langs wandelde, dan altijd gaf ik een bedankje. :-D

en dan heb ik het over de Blauwe stad hoor, weids en groots, en weinig honden daar, en zeker geen agressieve honden, maar Bamse mocht totaal geen wendingen maken, vandaar dat ik op afstand al riep..... en nee nimmer boze gezichten gekregen, nimmer. :-D

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" je zal dit altijd blijven houden, altijd.

je mag niets van je hond zeggen, maar.... Bamse heeft maanden aan de lijn gelopen, en van verre riep ik ook wel eens, ...... hou je hond bij je want mijn hond mag niet spelen, en dan werd er terug geroepen, ze doen niets, en ik... die van mij wel  :-D  :-D

aangezien Bamse een waardig voorkomen heeft, hahaha waren ze snel in hun reactie en lijnde snel hun honden aan. ja heel vervelend, maar wel doeltreffend.  :-D 

"

Hahaha goeie ;-)
.

Volgende forumvraag: Kindje op komst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^