Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ik heb hier een tijdje geleden ook al een topic over gestart, maar hierbij nog een keer, ik zit namenlijk echt met mn handen in het haar..

Bo blaft, als ik weg ben...ik heb alles geprobeerd...

- langzaam opbouwen
- goed belonen
- deken over de bench
- shirt in de bench
- radio/muziek aan
- Kong geven als ik weg ga
- commando eraan gekoppeld "ik ben zo terug"

Er is een GT geweest, om te kijken waarom hij blaft ( angst/protest ) volgens haar een protest blaf...kreeg als advies, om hem te laten schrikken, als hij blaft....zo gezegd, zo gedaan...opnieuw rustig opgebouwd.
doormiddel van filmen zag ik dat hij echt ongelukkig in de bench zat, dat zag ik aan zn houding en door het gepiep, besloten om hem in de woonkamer te laten als ik wegging...dit ging iets beter. Maar het blaffen stopt niet.
Als we gaan eten of slapen, zit hij wel in de bench en is dan stil en gaat rustig liggen.

nu heb ik het geluk bij een ongeluk ( letterlijk ) dat ik wegens enkelletsel voornamenlijk thuis ben...dus heb alle tijd om met hem dit te oefenen..
Maarrrr..ben nu al 3 maanden bezig en na 5 minuten begint hij te blaffen en blijft blaffen...

Ik zit er redelijk doorheen en ga amper nog de deur uit, simpelweg omdat dit niet kan...ik laat mijn eigen afspraken versloffen of ik neem bo mee...dit kan gewoon echt niet, het moet veranderen..

wie of wie kan mij hiermee helpen? Please?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hem te laten schrikken als hij blaft??? Wat was dat voor een waardeloze gt...

kan je vertellen wat je met hem doet voordat je hem alleen laat?
Ik zou hem namelijk eerst flink moe maken..fysiek en mentaal..

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Heel vervelend als je hond natuurlijk blaft. Vreemd dat GT zegt dat dit protest blaf is. Het klinkt mij meer als verlatingsangst blaf of angst om alleen te blijven blaf. Om dat te verhelpen heb je toch een GT nodig, maar eentje die de oorzaak zoekt en daarmee het probleem probeert te verhelpen. ipv iets raars als ''laten schrikken'' dat helpt voor even jaa.. Het blaffen kan ook komen door dat hij teveel mensen en andere geluiden in zijn beleving heeft weg geblaft. Maar ik denk toch eerder aan verlatingsangst of alleen blijven angst. Het is toch een gedragsprobleem wat alleen op te lossen is met een goede GT.

ik ben zelf GT in opleiding en zal je in PB naam en nummer van iemand sturen die jou zeker goed kan helpen. Ik hoop dat je haar wilt bellen.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

" Hem te laten schrikken als hij blaft??? Wat was dat voor een waardeloze gt...

kan je vertellen wat je met hem doet voordat je hem alleen laat?
Ik zou hem namelijk eerst flink moe maken..fysiek en mentaal.. "


Ik loop eerst een goed een tijdje met hem door het park, ik laat hem goed rennen ( balletje mee ) zodat hij moe is.
Ook heb ik van die brain train spelletjes, waar ik snoepjes in verstop...het is een slimmerd, deze heeft hij zo door.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

" Heel vervelend als je hond natuurlijk blaft. Vreemd dat GT zegt dat dit protest blaf is. Het klinkt mij meer als verlatingsangst blaf of angst om alleen te blijven blaf. Om dat te verhelpen heb je toch een GT nodig, maar eentje die de oorzaak zoekt en daarmee het probleem probeert te verhelpen. ipv iets raars als ''laten schrikken'' dat helpt voor even jaa.. Het blaffen kan ook komen door dat hij teveel mensen en andere geluiden in zijn beleving heeft weg geblaft. Maar ik denk toch eerder aan verlatingsangst of alleen blijven angst. Het is toch een gedragsprobleem wat alleen op te lossen is met een goede GT.

ik ben zelf GT in opleiding en zal je in PB naam en nummer van iemand sturen die jou zeker goed kan helpen. Ik hoop dat je haar wilt bellen. "


heeeel graag...ik weet anders echt niet meer wat ik moet doen....Bootje wil ik absoluut niet weg doen, maar ik heb zo geen leven meer...ik kan echt geen kant op.
.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Bootje is nu 6 maanden trouwens..

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik hoop dat je met de gt die je aangeraden word kunt uitvissen wat de precieze oorzaak is en hoe de hond daarmee te begeleiden en het uiteindelijk word opgelost.

honden page profiel PP

Ik lees even mee. Hier met Cosmic ook al alles geprobeerd maar ze blijft janken als een zeehond zodra ik langer dan drie minuten weg ben. Wat ik hier doe (en wat niet werkt, maar bij jou misschien wel) is "vaak weg gaan". Niet echt, maar gewoon vaak de huiskamer deur achter je dichttrekken. Al ga je maar even wat te drinken uit de keuken halen. Soms ga ik alleen even plassen, soms ga ik de post halen, soms loop ik even naar de auto.. maar al met al "vertrek" ik zo'n 28958935 keer op een dag totdat Cosmic niet meer gek op kijkt als ik weg ga. Werken doet het niet, want na drie minuten gaat toch het luchtalarm af :')

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

zojuist een uur lang met de gedragstherapeut die suzziie adviseerde aan de lijn gehangen ( hallo telefoonrekening :P) goeie adviezen gekregen, door haar ging ik er op een andere manier tegen aan kijken...over 2 dagen hebben we weer even telefonisch contact...

goeie tips Pauline, die ga ik ook weer even proberen!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Lijkt me heel vervelend, voor jou, maar ook voor Bo.

Tips heb ik niet voor je, de dingen die ik doe/deed heb jij zelf al geprobeerd (radio aan, deken over de bench, "tot vanmiddag" of "ga je op huisje passen").
Hier (gelukkig) nooit problemen, in haar eerste jaar alleen even moeite als ik na een week of twee weken vakantie weer ging werken.

Ik hoop dat je er met deze nieuwe GT wel uit kunt komen wat precies het probleem is, waarom Bo zoveel moeite heeft met alleen zijn.

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

fijn dat je wel een goede gt hebt gevonden nu, ben wel benieuwd wat voor tips je dan van hem/haar hebt gehad, of wat voor inzichten?
volg even mee ook, hier een beetje soortgelijk probleem alleen gelukkig niet zo heftig, echt naar joh!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik hoop dat je stapje voor stapje groei bemerkt.

Beauty hebben we nooit helemaal stress vrij gekregen met alleen zijn dus lieten we alleen, alleen als het echt niet anders kon en er niet even oppas geregeld kon worden. Beauty ging niet blaffen maar extreem snel hijgen/hyperventileren en haar uit trekken. Beauty hebben we wel een periode ondersteund met bach bloesem om de stress wat te verzachten zeg maar. Wegnemen doe je het niet.

Met Sadi pakken we het extreem rustig aan het opbouwen, nu is het zo als tjaard weg is en ik naar een andere ruimte ga ik zeg "ben zo terug" en ga soms hoor een ik een nkele piep soms niet. Ze bleef vandaag uit zichzelf in een andere ruimte toen ik telefoon kreeg, heb wel in de gaten gehouden of ze kwam maar bewust niet geroepen of iets dergelijks pak weg 20 minuten is ze zelf in de andere ruimte gebleven terwijl ze gezien heeft dat ik uit die ruimte weg ging. 

Steeds vaker ligt ze ook op haar dekje met het hoofd naar de deur als ze alleen is geweest zeg maar, en buitenshuis hooguit alleen nog even snel oud papier aan de weg zetten of zo.
In de auto als we op Tjaard wachten die de boodschappen doet al wel eens naast de auto een shaggie gaan roken terwijl ze zelf in de zit, ze kijkt, houd in de gaten dat ik in de buurt ben maar kijkt ook rustig rond.

Ik zou nooit en te nimmer haar alleen en zonder toezicht in de auto laten simpelweg omdat ik dat niet prettig vind. En als de doods ben dat ze de auto zouden open breken en haar mee zouden nemen. Ze is zo mooi en lief. Maar ik kan in geval van de auto wel observeren hoe ze het doet. Terwijl we op Tjaard in de auto wachten heeft ze de laatste keer voor t eerst in de auto liggen slapen, terwijl ze voorheen alleen maar keek naar alles wat beweegt en naar de ingang van de winkel waar ie weer uit moest komen. We zien dus duidelijke groei, dat ze zich makkelijker gaat voelen en meer ook gaat vertrouwen dat we weer terug komen en denk dat dan nu voor ons ook wel de tijd aanbreekt om de tijd iets te gaan verlengen, te gaan douchen terwijl ze in de woonkamer is (alleen) Nu doe ik dat alleen als Tjaard er is zeg maar. En een volgende stap is om eens een pakje shag te halen bij een keetje hier een meter of 100 vandaan  en snel weer terug. Steeds een stapje verder.  Voor alsnog lijkt Sadi het goed te doen. AL denk ik dat bij langer alleen zijn uiteindelijk wel schade aangericht gaat worden... maar das een ander verhaal. En staat niet op zichzelf wat alleen zijn betreft ze wil alles uitproberen en grenzen opzoeken en dat gaat het best als we niet kunnen kijken :P (Sorry mijn reactie is een beetje te lang geworden).

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker

Dit is even doorbijten en heeeeeel vervelend
De tip om eerst moe te maken is al een goeie
Maak je klaar om weg te gaan en loop dan eerst nog es met je jas door de kamer. Dan ga je weg. Voordeur dicht 1 minuut en weer terug. Beloon hem heel kort met een aai of wat of schenk geen aandacht aandacht aan hem en ben weer in huis. Half uur later ga je twee minuten weg, en zo opbouwen

Hij krijgt zo de bevestiging dat je altijd terug komt het is alleen op 1 dag een paar dagen lang even heel veel week en geduld

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Laten schrikken...? Het is toch geen spaghetti
vreemd advies van de 1e GT maar je hebt gelukkig al 'n andere hele goede gevonden lees ik.

Ja, dat is zeker niet goed als 't je leven op die manier beïnvloed,
voor jou niet en voor Bo ook niet.
Probeer wel zo zeker en zo duidelijk mogelijk in je houding te blijven,
ik weet dat dat niet makkelijk is want je bent al voorbereid op wat komen gaat maar jouw onzekerheid kan hij feilloos aan voelen en maakt het er voor jullie beide niet makkelijker op.

Hoop dat je met de nieuwe GT 'n heel eind op de goede weg komt saampjes en heel veel beterschap gewenst met je enkel!! Ook 'n beetje goed voor jezelf zorgen hè meis!!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^