knie luxatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EssieEssie

Even een vraagje mijn chihuahua van 8 maanden moet maandag geopereerd worden aan haar linker knie.
Nu lees ik dan ze dan 6 weken rustig aan moet doen ze heeft een bench waar ze beslist geen hekel heeft. Deze is eigenlijk alleen voor s'nachts en voor als we toevallig allemaal weg zijn, maar er is bijna altijd wel iemand thuis bij haar.
Is de kans nu niet groot dat ze straks een hekel krijgt aan haar bench als ze er verplicht in moet. En hoe doe ik dat met uitlaten Mila heeft heel veel vriendjes in de buurt.

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Een patella luxatie operatie is niet niks helaas. De bench is nu al haar plekje schrijf je laat dit dan vooral zo houden door haar iets lekkers, kluif of gevulde kong, te geven als ze verplichte rust moet nemen. De eerste paar dagen zijn echt het zwaarst! Onze hond mocht een kleine paar meter wandelen naar het grasveldje en daar haar behoefte doen dan weer meteen naar huis. Dit heeft voor ons echt de eerste 6 weken zo geduurd. Andere honden heb ik ontweken aangezien ze dan wilde gaan spelen.

Bij ons is de operatie nu een dikke 3 maanden geleden en pas nu zijn we de wandelingen redelijk aan het opbouwen. Ze loopt er prima op nu heel af en toe hinkelt ze nog.

Achteraf gezien is het me toch best wel tegengevallen. Kijk dat je een kap meekrijgt zodat ze de hechtingen er niet uit kan halen. En geef haar ontzettend veel rust, niet veel lopen, niet springen niet op achterpoten staan etc.

Verder heel veel succes

Essie (Gast)

Dank je wel Denise.
Ik had al begrepen van da dat het wel tijd nodig heeft om te genezen.
Ga ook zeker andere honden vermijden vooral de honden waar ze regelmatig mee speelt deze zijn al op de hoogte van haar operatie.
Wat is een kong ? 

groetjes Essie

Volgende forumvraag: Struikelen en kop stoten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^