hondenkleding hoe denk jij hierover ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

het valt mij op dat er in steeds meer dierenwinkels en webshops hondenkleding wordt verkocht , soms kan iets fuctioneel zijn , ik denk dan bv aan de zg schoentjes voor als een hond kapotte voetzooltjes heeft , maar ook zie je steeds meer truitjes , t,shirts , sjaals jasjes etc ,
onze honden hebben geen kleding , we hebben eens 1 maal een dekje aangeschaft voor 1 van onze inmiddels overleden herplaatsers , een oud jackie , wat het s,winters altijd erg koud had ,we dachten dat ze het wel lekker zou vinden , maar nee hoor , ze wilde er niets van weten en we zagen dat ze zich er doodongelukkig in voelde ,hoe denken jullie over kleding voor honden ? m.i slaat het allemaal wat door en worden veel honden erg vermenselijkt

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ik heb voor hip de dib een zwemvest gekocht. Dit voor als we op het strand zijn, en hij het water in gaat. Puur functioneel dus.

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi hondengek,
Ik heb een maltezer van 10 weken en voor haar heb ik wel een truitje aangeschaft maar puur omdat ze het buiten zo koud heeft...
Ik vind het wel kunnen als ze het echt koud hebben alhoewel je er niet altijd leuke reacties op krijgt:(
Grt

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Het enige wat ze hier ooit aankrijgen is een T-shirt die natgemaakt is en uitgewrongen om ze af te koelen op een echt bloedhete dag. Daar genieten ze van maar dat is ook het enige. Voor de rest moet ik met geen T-shirt afkomen want die wordt lollig als speeltje gebruikt, enkel dus indien het om af te koelen is willen ze het, anders niet.

Groetjes van ons.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik heb twee dobers met nul komma nu ondervacht. Als het regent zouden die wel tekenen voor een regendek. En waarom ook niet? Ik zou me dan ook niet prettig voelen.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

als dingen echt functioneel zijn , prima , ook wij hebben zwemvesten voor de dames bulldog , en als een klein hondje het echt koud heeft en een dekje of jasje aanheeft prima , maar om je hond volgens de laatste mode te kleden , nee dat gaat mij te ver

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

dat vind ik idd ook niks!
je hebt ook een soort regenjassen!
das dan wel weer handig!

veel mensen kopen volgens mij ook van die kleine hondjes bv chihuahua's omdat ze leuk aangekleed kunnen worden die kleintjes zijn echt een modetrend!

en dat vind ik niet kunnen nee!

groetjes

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ja, schoentjes kunnen functioneel zijn. Ik heb er standaard één in de auto liggen voor het geval dat..

Soms kan ook een jasje functioneel zijn....

Een hond houd zich warm én koel met de luchtkamers tussen de vacht...
Soms is het raadzaam - bij warm weer - de hond nat te maken, zodat het water verdampt op de huid van de hond en op die manier de warmte meeneemt...

Ook werkt de hond - onbewust - met de bloedsomloop onder de huid.

Als een hond buiten stil ligt, in de kou, is de kans dat hij het koud krijgt toch wel aanwezig als hij anders alleen maar stil ligt voor de centrale verwarming...
En onze honden wonen nu eenmaal meestal in huis...
Dus geen optimale vacht, meestal..]

Als een hond van het begin af aan buiten is, leert zijn, kan hij meer ondervacht aanmaken. Maar dat is niet een standaard optie!!
De ene hond heeft gewoon meer ondervacht dan de ander....

Ik ben momenteel weer een boek van E. Trumler aan het lezen.
Hij had halve wolven op het terrein lopen die standaard NIET in de hokken gingen liggen bij extreme koude...
Zij lagen gewoon - opgekruld zodat er zo weinig mogelijk warmte verlies was - in/onder de sneeuw te slapen.


Maar hij had er ook oosterse windhonden lopen..
Van één nest waren er verschillende honden die het koud kregen in de extreme kou... Maar er waren ook honden die de koude prima konden verdragen...

Het is dus individueel héél verschillend !..

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel

Functionele kleding, dus tegen kou, nattigheid of voor de veiligheid, moet kunnen en dan mag het er best leuk uitzien. Mijn grote honden (behalve de Shar-Peis dan...die hebben geen ondervacht) konden wel zonder, maar kleine Jazz van net 20 cm heeft het best wel frisjes. Nu draagt hij nog niets, maar als het straks veel kouder wordt draagt hij echt wel een trui, vest of dek.

honden foto van Femke Leguit - Wijkstra

Onze Shar Pei had eerst schoenen voor als er sneeuw lag. Toch als het vroor bibberde ze wel als je 2 tellen stil stond. Afgelopen februari heb ik een ski-jas voor haar gekocht. Ze loopt er super trots in rond en heeft de schoenen zelfs niet meer nodig! Als ik op lange wandeling ga in de winter heb ik de jas mee voor als we ergens gaan zitten. En nu heeft ze nergens meer last van.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Functionele kleding heb ik niets tegen, maar chihuahuas die worden gekleed naar de laaste mode bijvoorbeeld dat gaat mij echt te ver. Ik heb zo eens ergens gelezen over iemand die een volle kleerkast had voor haar chihuahua, die overigens nooit mocht lopen. Zoiets gaat mij echt te ver.

Mijn honden hebben ook kleding:
Kai die heeft een omgebouwd kinderjasje voor op show. Als ik hem laat plassen gaat die jas aan, want anders plast hij zich helemaal onder:
http://i60.photobucket.com/albums/h30/Xakayna/Kai_Lotje/juli08_4.jpg

Lotje begon het tegenwoordig wat kou te krijgen als ze een bad had gekregen, waarschijnlijk omdat ze een dagje ouder wordt, uren nadien bleef ze nog bibberen en sinds ze paniekerig word van de droogblazer vond ik een badjasje wel een leukere oplossing dan er een handdoek om wikkelen:
http://i60.photobucket.com/albums/h30/Xakayna/Kai_Lotje/jasje.jpg
Lotje geniet echt van haar badjasje en het bibberen is gedaan. Eens ze helemaal droog is gaat het dan ook terug uit.

Groetjes
Linsey, Lotje & Kai

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Mijn Yorkje had op het laatst wel een regenjasje die met bont was gevoerd.

Ze was al ruim 15 1/2 jaar en had het haar laatste winter erg koud. Ik heb geen moment getwijfeld om het jasje aan te schaffen. Als Lotje zichzelf warmer voelde met jasje aan, dan gaat er een jasje aan.

Let wel, haar bloedsomloop was al aan het verminderen en daarom had zij het sneller koud. Nooit geen punt geweest en alle opmerkingen gooide ik zo overboord. We liepen lekker buiten en zonder kou!

Voor Barca heb ik een hele stoere cap aangeschaft. Het is een nep lederen cap met ooropeningen. Er staat Harley Davidson op...en het staat hem geweldig! Gewoon voor de gein en de reacties van mensen zijn altijd leuk.

Tot op heden heb ik nog geen voetjes aangeschaft maar ben dit wel van plan. Met zijn lange haren straks in de sneeuw, lijkt mij drie keer niks. Vorig jaar was hij nog pup en toen ging het al moeizaam. Het heeft niet lang gesneeuwd...maar ja...dat is geen garantie voor dit jaar. Zijn haren nemen het sneeuw op als een magneet, met het gevolg dat hij uren later nog drijfnat in een plas water ligt.

Niet prettig. Volgens vele kun je dit voorkomen door vaseline erop te smeren. Dan mag ik wel een voorraad nemen! Tjeempie, valt niet tegenop te smeren en dan die bende in je huis. Al zeilend, vanwege de vaseline, door mijn woning. :-)

Hoef ik niet meer op wintersport...doe ik voortaan gewoon thuis in de huiskamer. :-)

Ik schaf zijn toekomstige voetjes wel aan...mits ik weet welke ik moet aanschaffen. :-)

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Bij ons hebben ze regenjasjes met een dikke fleecevoering. Deze heb ik gekocht toen we een weekje naar de sneeuw geweest zijn. Het zijn zwarte jasjes die je in de nek met klittenband vast zet en onder de buik zit een brede klittenband. Ik stond er versteld van dat ze niet aan die dingen hoefde te wennen en voor in de sneeuw was het een uitkomst. Flos heeft het niet graag koud en onze Morris was net geplukt, dus die stond in zijn ondergoed....Ze bleven door de jasjes lekker droog en de buikjes waren lekker schoon. Alleen Morris had nog erg veel last van ijsklontjes aan de lange haren van zijn poten....Buiten de wintersportvakantie hebben ze die jasjes nooit meer aan gehad. Maar ze zijn zeker functioneel. Wij hebben bewust gekozen voor zwarte jasjes, zodat ze niet zo opvallen....Wel hebben ze bij ons opvallende halsbanden. Daar heb ik wel even naar gezocht. Daar geef ik dan liever wat meer geld aan uit, zodat ze ook iets moois om hun nek hebben!

Groetjes Monique

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Functionele kleding, prima. Maar dan ook dat je hond het zelf niet erg vind. Maar voor de lol je hond opdoffen met zonnebril, pet en shirt????? :S vaak hebben de honden er een pesthekel aan. N vriendin van mij vond het leuk om een trui met capuchon te kopen voor de hond. Zij gaat douchen, komt terug, trui in stukken op de grond.. DAAAG € 70,- de hond vond er niets aan.. Hij ging niet rustig liggen, plaste buiten niet meer enzo, terwijl dat allemaal moet kunnen met zo'n trui.. Vond het zoooo grappig dat ie m zelf sloopte :-D moet wel zeggen halsbanden vind ik geweldig. Het liefst met mooie diamantjes, lakleer enzo :-D daar hebben ze zelf ook geen last van, ja of hij moet 20 kilo wegen :-D

Groetjes,
Nathalie
Pootje van Luna en Keya

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

ik vind het geen probleem,

ik heb zelf 12 chihuahuas..
die hebben alemaal een jasje!
in de winter rennen ze namelijk graag door de sneeuw.. als ik ze dan niet het jasje aandoe zijn ze doodziek! vooral mijn korthaar vind het geen probleem..ook gaan ze wel mee in een tas,,waarom niet? ik heb wel al1 tassen waarbij ze ook na buiten kunnen kijken.. en genoeg plaats in is om lekker in te liggen..

dr zijn inderdaad mensen die hun hondjes meer als paspop gebruiken,. dit kan verschillende redenen hebben..

1 ik heb veel geld en wil intressant doen met mijn hondj

2 ik zie dr zelf niet uit dus dan maar op die manier aandacht

3 ik ben in stijl dus mn hond ook

ik laat al die mensen wel in hun waarde,.
is hun ding dus vind niet dat iemand anders zich daarmee kan bemoeien..

als honden in een veels te kleine bench zitten of buiten in weer en wind in een ren zonder afdak.. tsja dat vind ik nog veel erger.. en dat komt wel meer voor dan aangekleede hondjes! is niemand die daar een forum over schrijft..

nogmaals.. ik heb ook hondjes die het niks vinden.. die krijgen het ook niet aan.. tenzij het echt nodig is.. maar ik heb drs ook rondparaderen zogauw ik ze een truitje aandoe,. je merkt dat ze dr geen moeite mee heeft,. dus dan blijf ik het gewoon doen!


zullen altijd mensen zijn die hiertegen zijn.. dus in feite is het gewoon een eeuwig durende discussie over dit thema.

mijn mening:laat iedereen in zn waarde.
tenzij je ziet dat het echt ten koste van de hond gaat.. dan mag je pas ingrijpen!

honden page profiel MonickMonick

honden foto van Monick

Hallo,
We hbb eens een jasje voor in de winter gekocht, omdat hij altijd buiten zit. Maar hij deedt het echt niet graag aan. Dus hbb we het maar uitgelaten. Ik kan wel begrijpen dat je je hond een jasje aan doet voor de koude of voor het zwemmen... Maar ik vind het een beetje ... Als je soms vrouwen ziet met een klein hondje(Kheb niks tg kleine hondjes vr de duidelijkheid!!) Die vrouwen doen hun hondjes een jasje aan (MET pels!, echt waar) Dan denk ik...

honden page profiel MonickMonick

honden foto van Monick

Oei sorry deed met dt!! Grote fouttt!

honden page profiel ..

honden foto van .

Zoë geeft een roze regenjas O-)
Maar het maakt mij niet uit of iemand hun hondje kleding aantrekt, als ze hond hond goed verzorgen, en de hond vind het zelf niet erg, wie ben ik dan om met het vingertje te wijzen?
Ik zie liever een hond met kleding aan dan een hond die verwaarloost/mishandeld word.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wilde voor Bamse een TUTU hebben, jammer ze hadden ze alleen in kleine maten. :-D :-D :-D

willemijn.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Hee Willemijn jij trekt Bamse toch laarsjes aan en dat met en mooie bal jurk ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja rode laarsjes voor de regen. :-D

inderdaad was ik helemaal vergeten, staan nog in de kast. de kleur bevalt dr niet zo, misschien gele ? :-D

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ja ook erg charmant denk ik geel is haar kleur wel denk ik O-) O-)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ja Willemijn, we willen nog steeds een foto zien van Bambse met de rode laarsjes :-D

Ik heb ook wel wat kleertjes hoor, maar alleen als het koud is. Ik heb ook voor de puppytraining nog een jasje gekocht, puur en alleen omdat ik het ook erg koud had 's-avonds.

Nu is ze naakt met een leuke ketting O-)

Als mensen hun hondje willen aankleden, heb ik verder geen problemen mee of een oordeel over.

Groetjes,
Yvonne

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee hoor , ik eigenlijk ook niet, er zijn heel veel rassen die zo dun behaard zijn, dat ze het echt koud hebben zeker in de winter, we hebben niet allemaal zo,n dikke jas aan als Bamse, en ik maakte maar een grapje hoor, laatst was er bij mijn dierenwinkel die zit om de hoek, een roze jurkje, zo piepklein, ik stond er naar te kijken en de verkoopster vroeg of ik het wat vond voor Bamse, vandaar mijn reactie. maar gek vind ik het echt niet hoor, wel grappig, en als de hond het niet uittrekt, wat geeft het dan. tegenwoordig zitten vele honden in de winter bij de verwarming en als ze dan naar buiten gestuurd worden is een jasje wel zo lekker.

willemijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

was ik nog vergeten te vermelden.
als ik met bamse gaat joggen krijgt ze zes sportbh,s om, anders schud het zo. :-D :-D

willemijn.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik vind het prima, zolang het echt functioneel is, dus als het een oudere, zieke hond is, of een heel kouwelijk hondje. Of een schoentje aan bij een hondje die het pootje kapot heeft. Maar als ik zie dat sommige honden chanel pakjes met bijpassende petjes aan krijgen, dan wordt ik toch wel een beetje narrig daarvan. Het moet wel een hond blijven.
Wat ik ook nog wel eens zie is dat mensen een ras hebben met een redelijk dikke vacht, die dan laten scheren en ze vervolgens een jasje aan trekken omdat ze het zo koud hebben...nou ja....

En die rode laarsjes? Ik roep al jaren dan onze honden rode laarsjes voor de regen willen hebben. Brumma wil trouwens liever roze...

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Heb je met of zonder beugel voor dr Willemijn. Ik wilde een legerpakkie voor Rowan maar 't was toch niet helemaal top toen hij het aan had dus ik denk dat ik hem nu maar ga laten kijken of hij een leuk tuinpak ziet naar zijn zin. Misschien is hij meer van de afgezakte spijkerbroeken ;-)

Nee zonder gekheid. Micky heeft wel een jasje ook puur voor het feit dat hij het snel koud heeft. Rowan geloof ik niet dat ik iets aan moet trekken, hij is al mooi genoeg en koud heeft hij het ook absoluut niet. En Myla, tja, als ik geld weg wil gooien dan moet ik haar aankleden. Die dame trekt nog alles kapot wat ze kan krijgen met haar jonge puppen gedrag.

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Onze Sam heeft alleen een fluovestje voor als we 's avonds gaan wandelen. Helaas, hij haat het en meestal doen we het dan ook niet aan... Hij heeft wel een fluoketting en een halsband met een oplichtend lampje. Laarsjes voor in de sneeuw zou ik ook nog kopen, maar vrees dat dit hetzelfde probleem zou geven.
Familie van mij verkoopt hondenkleding en volgens haar is er veel vraag naar... Zij koopt dit dan aan in America. Met Kerst bvb had er iemand een Kerstmanpak met baard en al besteld! Voor een vrij grote hond! :-D

honden foto van Olga met Nera en Sammie

Nera heeft een geel signaalvestje, net als de bouwvakkers. Zal er eens een foto van maken. Jullie weten, dat ik op de markt sta, en dan ben ik er al erg vroeg. Meestal al om half 7, en dan is het , behalve s'zomers, nog donker. Dan zie je haar goed met haar vestje.
En als het koud is, krijgt ze een lekkere dikke trui aan, die ruim zit, zodat er veel lucht tussen blijft zitten.
Zij heeft geen ondervacht, en heeft het dus gauw koud.
Ik kan me ook voorstellen, om een regending aan te schaffen. Omdat wij vaak een hele dag buiten zijn, kunnen we niet even gauw bij de verwarming weer opdrogen.
Maar die modekleertjes hoeven voor mij niet zo.
Vind het leuk, als iemand er plezier in heeft, en het geld ervoor, maar dat heb ik niet.

Olga

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

die van ons dragen wel eens kleding ..

ze staan zowiezo af en toe model voor kleding, das dan alleen voor de foto!
Zou ze zelf nooit een jurkje of jeans ofzo aantrekken.
T-shirt wel.

Zelf hebben ze een regenjas, uiteraard waterdicht. Peitjes hebben geen ondervacht en als het koud en nat is .. krijgt voornamelijk onze dame een snotneus.
Hier hebben ze heel veel aan de regenjas! En geen snotneus meer.
En dan moet het uiteraard wel een trendy jasje zijn O-)

Ik heb mijn mode peitjes op de foto gezet ;-)
Hier mijn rimpels in de regenjack ...

Yen-ay in het rood, Tai Shan in het blauw :-D









Groetjes Debbie



pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^