tips voor een ppup die al twee eigenaars heeft gehad

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jessyjessy

honden foto van jessy

we hebben sins gisteren een amirkaanse staford kruizing amirkaanse buldog ze is zes maanden ze heeft alles wat ze nodig heeft gisteren en vanacht heeft ze veel in huis gedaan haar behoefte tewijl ze uit was geweest mmm ik vind dit op zich niet raar maar zindelijk is tog zindelijk dit ze dit omdat alees nieuw is ik gaf der giteravond nog wel wat eten voor dat het nacht werd is dit verkeerd graag als jullie hebben tips

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Waarschijnlijk of mogelijk ook een kwestie van wennen. Misschien voelt ze zich nog niet veilig. Ligt ze bij jou in de buurt?

honden page profiel HankaHanka

Is de hond bij de vorige eigenaars wel zindelijk gemaakt? Zou dat even proberen te achterhalen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk (aan het verhaaltje op je profiel te lezen)dat ze in haar oude huis onbegrepen is geweest en veel stress gehad moet hebben. Het belangrijkste wat je een pup wil bijbrengen is dat je te vertrouwen bent en dat de pup veilig is bij je en niet dat je de pup wil laten zien wie de baas is en daar een machtstrijd van gaat maken.

Wij kregen voor onze herplaatser deze tips, misschien heb je er ook iets aan.

- stem, houding en gebaren altijd rustig houden, denk ook aan nog even niet over de kop aaien, maar rustig onder het kinnetje
- niet naar de pup toelopen maar haar naar jou laten komen (en als ze niet wil laat haar maar eerst)
- de hond moet rustig kunnen eten dus niet in haar voerbak gaan graaien.
- de eerste weken geen druk bezoek thuis of op bezoek gaan.
- de eerste weken de hond nog aan de lijn houden en de wandelingen nog kort en saai houden.
- geen commando's onder druk, wel leuke zoek- en aandachtspelletjes.
- voldoende rust om alle nieuwe indrukken te kunnen verwerken.


Heb je kinderen dan staan in onderstaande link goede tips.





https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/


Verder zou ik haar of voorlopig meenemen naar de slaapkamer of op de bank bij haar slapen de eerste tijd.
Heeft ze een bench? Sommige honden vinden dit fijn, vooral als je er iets overhangt zodat er een veilig nestje ontstaat.

Let ook goed op wat ze zelf aangeeft door goed op haar lichaamstaal te letten en welke Signalen ze afgeeft.

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven


http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel jessyjessy

honden foto van jessy

de eerste eigenaarres had haar vaak lang in een beche zitten ze had ook veel dingen kapot gemaakt maarja dat zou ik ook doen als ik acht uur per dag in een beche zat zei zei wel dat ze zindelijk was merk als ik boven ben dat ze begint te piepen

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als ze aangeeft met piepen dat ze hoog odig moet , dat is al heel goed. 
Knuffêl je pupke dikwijls en altijd zachte stem......en gooi die bench in de kelder':-)
Dat beestje heeft zijn maanden bench al genoeg gehad.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee is normaal hoor dat ze het nog in huis doet bij jou,zodra ze zich veilig(er) voelt bij jou en jouw huis voor haar als een veilig plekje geldt zal ze zindelijk zijn,let wel dat een hond tot het eerste jaar nog periodes kan hebben dat ze niet zindelijk zijn,angstfases,loopsheid in aantocht.
Als een hond ergens anders wel zindelijk was ,hoeft dat op een nieuwe plek niet zo te zijn,een hond moet echt wennen,zich thuis en veilig gaan voelen.

Je kunt haar al 2 keer per dag voeren op deze leeftijd.En een klein hapje/snackje voor het slapen gaan dat kan,hoeft niet persé.

Wat bedoel je met 'ze heeft alles wat ze nodig heeft..en vannacht heeft ze veel in huis gedaan'.
Denk je misschien als ze maar haar spullen heeft dan komt het wel goed?
Want een hond geeft niet echt om spullen,ja als wij er ook mee spelen.
Een eigen mandje is fijn,maar als alles net nieuw is,is ook dat nog onwennig.

Wat honden vooral erg waarderen is ons gezelschap,ze hoeft echt niet bij je in bed,maar de vrijheid hebben om bij je in de buurt te mogen slapen(slaapkamer op de grond) is voor een hond fijn en biedt veiligheid,voor de nacht.

Succes :-D

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik zou dr gewoon als een pupje van 8 weken behandelen en alles stap voor stap met haar doen. Mijn teef zou ook zindelijk zijn toen we haar ophaalden met 15 weken maar was toch niet het geval. Na 4 weken heb ik haar zindelijk gekregen. Heb haar gewoon behandeld als een pup van 8 weken die alles nog moest leren en dat werkte voor haar prima.

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Inderdaad: gewoon van voor af aan beginnen. Na elke keer slapen, eten, spelen even kort naar buiten om de mogelijkheid te geven om buiten haar behoefte te doen. Als ze dat dan buiten doet: blij belonen, snoepjes geven, laat haar merken dat je dat top vindt. Als ze het binnen doet, niet straffen of boos worden. Haar even de kamer uit en snel opruimen en goed schoonmaken me soda ofzo, zodat ze het niet meer ruikt.
Verder heb je al hele goede tips gekregen: geef haar de tijd om aan jou en haar nieuwe huis te wennen. Laat haar bij je op de kamer slapen. Als ze jullie beter kent en meer vertrouwd kan je die afstand in de nacht gaan vergroten door elke nacht haar mand/kussen/bench steeds 10 cm verder van je bed af te schuiven, de gang in, soms even 2 nachtjes op dezelfde plek en dan weer verder.. Zo heeft ze het niet eens door!
Heel veel succes en plezier met haar, echt top dat je haar in huis neemt!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Als eerst gefeliciteerd met jullie pup... ;-)

Ze is nu weer in een nieuwe omgeving en moet weer wennen... en dat al in haar jonge leventje...

Ik zou vooraf beginnen met je pup.
Om de 2 uur even naar buiten, het vertrouwen opbouwen met je pup en eventueel 's nachts er 1 tot 2x uit.
Is even veel, daar ben ik mij van bewust, maar als je pup zindelijk is zal je merken dat je dit al gauw kan gaan uitbouwen waardoor je de nachten waarschijnlijk weer kan doorslapen en er overdag ook meer tijd tussenzit.

En natuurlijk uitbundig belonen als ze buiten haar behoefte doen. Dit kan met je stem en/of iets lekkers.

Succes... ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" de eerste eigenaarres had haar vaak lang in een beche zitten ze had ook veel dingen kapot gemaakt maarja dat zou ik ook doen als ik acht uur per dag in een beche zat zei zei wel dat ze zindelijk was merk als ik boven ben dat ze begint te piepen "


Een hond zal alleen bij extreem hoge nood zijn eigen plek bevuilen. Daarom zie je vaak dat honden niets in hun bench doen.

honden page profiel MunjaMunja

honden foto van Munja

Behandel het als een nieuwe pup, geef het vertrouwen en liefde en het gaat alles voor je doen!

honden page profiel jessyjessy

honden foto van jessy

ja alfgelopen nacht ging het beter hier en daar een plasje nu nog der verlatings angst ze gaat piepen als ik even weg loopzeg ben der zo weer doe ik dan ook geef der een koekje als ik weer binnen kom is dit goed gaat dit dan opgeven momeent beter

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hallo Jessy is dit jou eerste hondje?
Het klinkt namelijk nog een beetje alsof je niet zo veel weet.
Geeft ook niets hoor maar je hebt in mijn ogen wel een pittige kruising ook nog.
Ben er van overtuigd dat je hond nog onzeker is en ook hier de onzindelijkheid vandaan komt.
Verder denk ik dat jou hondje ongetwijfeld zijn zwakke punten heeft als jij al het derde baasje
bent. 
Nu zou ik ook lekker iedere twee uur weer gaan wandelen sávonds om 6 uur het laatste eten en om 10 of 11 uur de laatste wandeling. Wel water laten staan want dat heeft een hond 24 uur per dag nodig

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" ja alfgelopen nacht ging het beter hier en daar een plasje nu nog der verlatings angst ze gaat piepen als ik even weg loopzeg ben der zo weer doe ik dan ook geef der een koekje als ik weer binnen kom is dit goed gaat dit dan opgeven momeent beter "

Toen ik mijn herplaatsers in huis kreeg heb ik heel lang alle deuren overal open gelaten zodat ze mij achterna konden lopen en zien dat ik niet echt weg was. Ze leren dan vanzelf dat je zo terug komt en stoppen na een poosje vanzelf om je overal te volgen. Ik heb nooit iets lekkers gegeven als ik terugkwam, maar juist als ik wegging. Zo wordt het weggaan gekoppeld aan het koekje krijgen, wat leuk en lekker is. 
Als je een koekje geeft als je terugkomt beloon je in feite niet dat ze rustig en stil is geweest toen jij weg was, maar voor dat je terug bent. Zo zal het alleen zijn moeilijker worden.

geef haar iets te doen als je weggaat. 10 sec achter de deur blijven staan  en weer terugkomen zonder haar direct aandacht te geven.
Uitbouwen in tijd. Gaat dat goed dan uitbouwen door buiten te gaan staan. Zorg dat ze je niet ziet als jij buiten wacht. Wil jij zien wat er gebeurd als jij buiten staat te wachten zet dan liever de webcam aan en kijk het later terug.
Kun je buiten blijven staan, draai dan ook eens de deur in het slot. Dit geluid kan voor veel honden een associatie zijn met langer alleen blijven en moet er dus helemaal bij horen.
Probeer te voorkomen dat ze gaat piepen. Doet ze dit wel dan ben je te lang weggebleven. Dus stapje terug. 
Moet je toch noodgedwongen langer weg terwijl zij daar nog niet aan toe is, vraag dan iemand anders om bij haar te blijven of breng haar naar een oppas.

Wil je de bench blijven gebruiken dan zou ik die ik de kamer zetten en er vooral geen druk op zetten dat ze erin moet. Ook niet lokken of aanmoedigen met je stem. Gooi er iets lekkers in als zij het niet ziet en laat haar dat zelf opzoeken, zonder dat je haar daarin helpt. Echt heel, heel kalm aan opbouwen en vooral NIET gebruiken als strafplek of op momenten dat je ff rust voor haar wilt.
Heb je een mogelijkheid om een aparte ruimte voor haar te maken of bijv keuken en kamer te scheiden met een hekje, dan zou ik dat doen ipv de bench gebruiken want hier heeft ze al zoveel ingezeten dat dit een heel erg lang proces wordt omhaar dat op ene fijne manier opnieuw aan te leren.

Succes, ik wens je heel veel plezier met je pup. Blijf geduldig en oefen alleen dingen als je zelf rustig bent. Dit werkt echt op langere termijn het allerbeste.
.

honden page profiel jessyjessy

honden foto van jessy

ja als ik naar boven ga loopt ze idd achter me aan en tja soms kan ze niet overal mee naar toe zoals ik ga douchen ze gaat dan piepen dus voor die tijd een koekje geven ipv na die tijd oke begrepen

Volgende forumvraag: Help!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^