Voeding eerste jaar Bordeau Dog pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hallo forummers,

Ik ben al erg lang niet meer actief geweest maar hoop dat ik weer even van jullie kennis en ervaring gebruik mag maken.

Een collega van mij krijgt binnenkort een Bordeau Dog pup en zij zijn op zoek naar tips hoe deze te gaan voeren het eerste jaar.
Nu heb ik zelf momenteel een Labrador pup die ik in ieder geval het eerste jaar zowel brok als vlees voer. Ik gebruik Lotgering vlees en Olivers brok.

Nu zou ik graag van jullie horen of jullie ervaring hebben met een Bordeau dog pup? Zo ja, hebben jullie enig idee wat zo`n pup nodig is qua voer (hoeveelheid per dag). Wij kregen bij onze pup een mooi schema dat we als richtlijn konden gebruiken maar die is natuurlijk niet toepasbaar voor een Bordeaux dog.

Daarnaast de vraag welke betaalbare brok verhoudingsgewijs toch goed is. Mijn ervaring is namelijk dat de goedkopere brokken niet goedkoop zijn omdat ze de helft uitpoepen.

Ik hoor graag van jullie.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Weet niet of je collega interesse heeft in vlees...
Mijn ervaring is met grote en zware rassen dat ze mooier, evenwichtiger en vooral gezonder groeien op vlees.
Hoe het met brokken zit weet ik niet echt maar met een pup op vlees moet je tellen tussen de 4% en 5% van het lichaamsgewicht.
En natuurlijk ook het oog! Je ziet zelf meteen wanneer je pup te mager is of te dik wordt...
Mijn tip, mijn ervaring met mijn duitse dog, hoe ze zo lang mogelijk licht in gewicht. 
Ze groeien zo snel en als ze meteen héél zwaar en breed zijn, wat mooi is voor het uiterlijk natuurlijk, dat de botten en gewrichten dit niet aan kunnen...

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ze willen in ieder geval een combi gaan maken van vlees en brok begreep ik. Vooral omdat het vlees maakt dat de groeipijnen achterwege blijven.

Volgende forumvraag: Graanvrije koekjes Wolfsblut
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^