Wandelen deze kerstvakantie !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Familie van ons hebben een beagle, Roxy, teefje van 3 jaar oud, ze besloten een hond te kopen, dus heel snel eens bladeren in een hondenboek en ze zagen de beagle en vonden die allen heel mooi. Dus niet naar karakter gekeken en snel een fokker gezocht. En toen zomaar een pup gekozen, en haar veel te vroeg gesteriliseerd waardoor ze incontinent werd. Dus ze mocht niet meer binnen in huis. En dus zit het beestje altijd in een hok buiten, ze zijn maar heel even naar de puppycursus geweest. En beagles zijn redelijk koppig. En ze luisterde niet meteen en ze gaven het direct op. Vooral omdat ze zagen welke vorderingen onze Max maakte en ze zeiden dan dat ze gewone een domme, koppige en nijdige hond is. De hond wordt om de 2 dagen uitgelaten in de tuin aan de leiband. En nu heb ik een afspraak gemaakt dat ik deze vakantie met haar ga wandelen in het bios enzo. Ik heb al met haar gewandeld in de tuin en ze is echt heel lief en slim. Maar wel een echte beagle. Ze heeft gewoon een consequente baas nodig. Ze werd heel bang toen ze terug in het hok moest nadat ik ging wandelen, staart tussen poten en die blik in haar ogen... Ik moest bijna huilen om haar zo te zien. Ze moesten haar echt in het hok sleuren. In de ren staat enkel een houten hokje, geen mandje, deken, knuffel, ... Echt gewoon niks. Zelfs geen bot om te knagen! Natuurlijk wil ze daar niet in! Het is de hel voor haar! En ze is echt zo lief en mooi! Zonde! Gelukkig ga ik nu wandelen, en ga dan lange wandelingen maken, samen met een vriendin van mij die ook de hondenrassen heeft. Ben zo blij dat ik toch iets kan doen voor dat hondje! Ga veel filmen en oefenen, samen met mijn vriendin kunnen we er een fantastische hond van maken. Ze spring wel naar fietsers, daar gaan we ook op oefenen. Als ze nu een aangedaan hok zouden maken, en veel wandelen, dan zou dat beestje met veel plezier in haar hokje gaan. Max gaat altijd graag savonds in zijn bench, omdat hij moe is en weet dat hij lekker mag slapen in zijn nestje, en s'ochtends weer er eruit lag een en een leuke dag tegemoet gaat. Ik ga veel foto's en filmpjes maken, zodat de baasjes zien dat het aan hen ligt en niet aan Roxy! ;-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Gelukkig ben jij er nog!
Oh arme dat hondje.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Goed dat je dit doet!

Maar... kunnen ze het hondje niet beter herplaatsen? Klinkt niet als een liefdevol leven... Arme hond..

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ja vind ik ook. Helaas vinden ze zelf dat hun hond het goed heeft. En ze zien dus geen reden tot herplaatsen... En ze geven wel om hun hond, als ze ziek is of dood zou gaan , zouden ze zeker verdriet hebben. Maar ze hun hond graag op een verkeerde manier. Als het slecht gaat, zullen ze het zielig en jammer vinden. Maar ze gaan geen moeite doen om haar tot een echte gelukkige hond te maken, zolang ze gezond is , is het goed. Maar ze is ook helemaal gezond, maar of ze gelukkig is, dat is de vraag.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Jammer dit.. Begrijp je wel, heb zelf genoeg mensen rondom mij die net hetzelfde standpunt hebben. Ze denken gewoon te makkelijk over een hond en beseffen niet welke verantwoordelijkheid en zorg er bijkomt. Misschien lijkt het voor hun zo dat het bij jou allemaal vanzelf gaat met jouw hond, en moet je hun dat eens duidelijk maken. Want het is niet fijn natuurlijk als iemand een hond heeft waar alles vanzelf gaat, en jouw hond zo vervelend is (zo is het toch in hun ogen denk ik).

Beagles kunnen echt geweldige honden zijn. Dat ze zo'n mooi uiterlijk hebben is mooi meegenomen, maar dat is echt niet het mooiste aan dit ras. Jammer dat ze dit niet gezien hebben..

Ik vind het geweldig dat jij dit voor hem wil doen, tijd en energie steken in een hond die eigenlijk niet van jou is :-D Ik hoop dat hij bij jou kan openbloeien, en dat jij hem heel veel leuke uurtjes kan geven. Eventueel kan je vaste tijden pakken om met hem te gaan wandelen. Honden hebben meer tijdsbesef dan je denkt, en als ze zien dat hij voor je komt heel opgewekt wordt gaan ze misschien wel beseffen dat wandelen hem veel deugd doet. Maar de wil moet er wel zijn natuurlijk..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ze laten haar dus om de 2 dagen uit.. zit ze de rest van de tijd dus in dat hok? En hoe doen ze dat straks met de vorst? Ik vind dit echt een vorm van dierenmishandeling.. ik zou ze proberen te overtuigen dat ze haar gelukkiger maken met haar herplaatsen..

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ja, ik denk om de 2 dagen. En wandelen is dan 5 minuten aan de leiband in de tuin... In de winter mag ze gelukkig in huis, wel in de bench... Ze dachten altijd dat Max gewoon een slimme, perfecte hond, nooit problemen gehad en dat wij heel veel geluk hadden gehad, en dat wij gelukkig de slimste pup van het nest hadden gekozen. ( zij kozen roxy lukraak uit...) Maar zij beseffen niet hoeveel moeite wij gedaan hebben voor Max, eerst een paar maand zoeken naar een juist ras, dan paar maand zoeken naar goede, betrouwbare fokker. Toen gewacht op de pups. Toen een pup gekozen met hulp van de fokker die bij ons past. Alles goed voorbereid. Heel ons huis aangepast voor zijn komst. Dan lange tijd puppycursus, en thuis heel veel oefenen. Bijna alle trucjes zijn thuis aangeleerd. Toen gehoorzaamheid 1ste groep, toen gehoorzaamheid 2de groep en nu agility en bij regen gehoorzaamheid. Thuis veel denkspellen, en agility in de tuin. Met roxy 2 weken puppycursus gedaan, en toen opgegeven. Echt jammer dat zij denken dat het aan hun hond lag, en dat het bij ons aan Max lag. Alsof wij nooit hebben moeten doorzetten een heel veel trainen met zijn baknijd, bang voor andere honden, zindelijkheistraining... Dat zagen zij niet, en dat is frustrerend. Als wij roxy hadden gehad, en zij Maxn dan was het precies omgekeerd. Want Roxy is echt een fantastische hond... Ik kijk er al naar uit om weer op bezoek bij ze te gaan, puur om eens met die hond te wandelen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou een anonieme melding bij de dierenbescherming of 144 doen..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Om de twee dagen een rondje in de tuin.. Met andere woorden, ze wordt nooit uitgelaten. Het is echt onwijs mooi en lief dat jij met haar aan de slag wilt gaan deze vakantie! Maar, wat dan? Hierna zal ze de rest van haar dagen weer in dat hok (en bench, of mag ze 's winters ook 'vrij' in huis zijn?) moeten slijten, je kunt er uiteraard niet altijd bij zijn. Arme hond, het lijkt me ook heel moeilijk voor je om je familie zo impulsief en (onbewust) ondiervriendelijk te werk zien gaan. Als een serieus gesprek niet helpt denk ik inderdaad dat een melding bij de dierenbescherming het beste is..

Ik hoop echt dat er een oplossing komt, dat je familie inziet dat dit geen leven is voor een hond, en ze erachter komen dat het beestje met wat liefde en training hartstikke leuk kan zijn.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

Ik zou ook 144 bellen
want dit is echt niet normaal het arme beesie:'(

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Maar wat zou de dierenbescherming doen? Ze is gezond, en heeft eten en drinken. Ze mag soms de tuin in en in de winter heeft ze warmte...

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Maar wat zou de dierenbescherming doen? Ze is gezond, en heeft eten en drinken. Ze mag soms de tuin in en in de winter heeft ze warmte... "


Hoe groot is die bench en dat hok? Misschien kun je ze daar nog op "pakken"..

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Het hok is 1,5 m op 1,5 m ongveer, groot genoeg dus. En de ren is ongeveer 8 meter op 4m... Ook groot genoeg dus...

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Ik vind dit ook echt heel erg zielig..! Kun je niet eens met ze praten, wat jullie gedaan hebben met Max en dat hij daarom zo goed luistert e.d. Dat ook hun hondje dingen kan leren, maar zo eenzaam wegkwijnt.. Dit verdiend ie niet! Heel hard, maar mensen die zo met hun hond omgaan hadden nooit aan een hond moeten beginnen!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Al geprobeerd, maar ze luisteren niet en geloven het niet. Ze leken zelfs erg verbaasd toen ik vroeg om te wandelen met haar. Ze keken zo van : denk jij dat we onze hond niet kunnen verzorgen toch?! ;-)
Ze hadden idd nooit aan een hond moeten beginnen....

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ben zojuist een uur gaan wandelen met Roxy en een vriendin.
Wat een lief beestje! Zo onzeker! Bang van anders hondjes, volgende keer nee ik denk ik Max mee, om te oefenen.
En ze helemaal anders dan dat ze zeiden! Ze zeiden dat ze sprong naar alles en iedereen, superhard trekt, continu dingen ruikt, nijdig is,..
Ook ze trekt, maar niet extreem. Je moet haar gewoon eens positief behandelen en juist opvoeden, want deze hond heeft echt een zachte hand nodig. Eenmaal was er een pup langs een hek waar ze doodsbang van was, alle haren recht en vertikken om te passeren. Gelukkig hebben ik en mijn vriendin doorgezet en eens we gepasseerd waren, haar heel erg beloond. Toen we terug waren vroegen ze of ze onze arme er niet afgetrokken had en of ze niet irritant was enzo, en wij zeiden: neen, ze was heel lief, en trekt niet zo hard, ze is gewoon wat onzeker. Toen moesten ze nogal kijken, haha ;-)
Allesinds gaan we dit nog doen, en de foto's en filmpjes volgen!

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

" Ben zojuist een uur gaan wandelen met Roxy en een vriendin.
Wat een lief beestje! Zo onzeker! Bang van anders hondjes, volgende keer nee ik denk ik Max mee, om te oefenen.
En ze helemaal anders dan dat ze zeiden! Ze zeiden dat ze sprong naar alles en iedereen, superhard trekt, continu dingen ruikt, nijdig is,..
Ook ze trekt, maar niet extreem. Je moet haar gewoon eens positief behandelen en juist opvoeden, want deze hond heeft echt een zachte hand nodig. Eenmaal was er een pup langs een hek waar ze doodsbang van was, alle haren recht en vertikken om te passeren. Gelukkig hebben ik en mijn vriendin doorgezet en eens we gepasseerd waren, haar heel erg beloond. Toen we terug waren vroegen ze of ze onze arme er niet afgetrokken had en of ze niet irritant was enzo, en wij zeiden: neen, ze was heel lief, en trekt niet zo hard, ze is gewoon wat onzeker. Toen moesten ze nogal kijken, haha   ;-)
Allesinds gaan we dit nog doen, en de foto's en filmpjes volgen! "


Goed van jullie:-D!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Dat klinkt goed.. vind het wel echt sneu dat haar eigenaren zo'n slecht beeld van haar hebben.. en ze zo 'behandeld' word.. Raar dat ze zelf niet inzien dat dit geen leuk leven is voor zo'n hondje.
Lief van jou dat je haar meeneemt op wandelingen!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max







http://s866.photobucket.com/user/degrootesofie2809/media/wandelen010_zpsca6633ae.mp4.html
Hopelijk doet het filmpje het O-) mijn vriendin wandelende en ik filmde, maar er liepen 2 mannen achter ons en ze was niet echt op haar gemak. Je merkt echt dat ze het niet gewoon is om buiten haar tuin te komen.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Aahhwww wat een schatje!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

inderdaad!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Die moet gewoon lekker naar buiten wandelen dingen ondernemen... die baasjes weten niet wat ze missen qua band dat ze zo weinig met dat beetje doen en het niet in huis mag....

Volgende forumvraag: Ehm, tsja..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^