Kumo's vacht wordt donkerder !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Het valt me de laatste tijd op hoe fel Kumo's vacht donkerder wordt. Aan 10 weken was hij nog lichtgrijs met een klein beetje bruin hier en daar. Nu op 20 weken is hij zowat volledig zwart met heel donkergrijze accenten (en dat beetje bruin hier en daar).

De zwarte lijnen rond zijn ogen zijn dan weer lichter geworden, eerder bruin dan zwart.

Is dat wel normaal ?

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik denk dat het geen kwaad kan. Onze honden worden in de zomer wat lichter van kleur. Wanneer ze in de winter hun winter vacht hebben zijn ze iets donkerder. Het ene ras wordt tijdens opgroeien lichter, andere donkerder. Soms kan voer van invloed zijn. Als je voor controle bij de dierenarts moet zijn kun je het daar vragen. Of misschien heeft een hondentrimmer er ideeën over.

honden page profiel RenéeRenée

honden foto van Renée

Onze odh heeft dat ook, kan niet veel kwaad volgens mij

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

De hond van mijn ouders had dat ook, dat werd ook gezegd bij de fokker dat ze als pup die kleuren vaak nog hebben maar dat die wegtrekken naarmate ze ouder werden. Haarkleur van mensen verandert soms ook naarmate ze ouder worden toch ? Lijkt me geen kwaad te kunnen.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Mijn teefje was als pup heel licht
en nu is ze een heel stuk donker
dat kan zeker geen kwaad hoor;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi Debbie, gaat het hier om een husky? Bij hen is dit namelijk volkomen normaal in de puptijd, het zijn net toverballen. De een veranderd wat meer dan de ander, ook de seizoenen en het weer hebben hier overigens vaak mee te maken hebben. Zo wordt de mijne elk jaar wat donkerder rond deze tijd van het jaar. Maskers worden meestal inderdaad een stuk 'lichter' naarmate ze ouder worden.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Hoi Debbie, gaat het hier om een husky? Bij hen is dit namelijk volkomen normaal in de puptijd, het zijn net toverballen. De een veranderd wat meer dan de ander, ook de seizoenen en het weer hebben hier overigens vaak mee te maken hebben. Zo wordt de mijne elk jaar wat donkerder rond deze tijd van het jaar. Maskers worden meestal inderdaad een stuk 'lichter' naarmate ze ouder worden. "


Ja, het gaat over husky's. Ons Yuki blijft klopt dezelfde. Behalve dan dat hij een "weerborstel" krijgt op zijn rug. In een rechte streep van nek tot staart.

Het geeft Kumo een meer volwassen look, maar hij was net iets schattiger met zijn lichtgrijze jasje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel normaal, honden in de pup tijd die wat meerderen kleuren hebben, krijgen als ze ouder worden hun vaste kleur.

honden kunnen ook via zonlicht verkleuren, na de zomertijd als het winter wordt en het dekhaar er weer af is, kan de vacht weer wat donkerder worden, vooral bij zwart en bruine honden.

honden page profiel ..

honden foto van .

Weerborstels horen in principe niet bij het ras, ondanks dat ze weleens voorkomen. Mocht je pup deze op volwassen leeftijd nog hebben, en dan echt als een 'ridge', dan zou ik hem voor de zekerheid toch even na laten kijken door een DA (in verband met dermoïd sinus). 


Dat verkleuren, het hoort er allemaal bij. Geniet ervan hoor, ze worden zo snel groot. :-)

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Weerborstels horen in principe niet bij het ras, ondanks dat ze weleens voorkomen. Mocht je pup deze op volwassen leeftijd nog hebben, en dan echt als een 'ridge', dan zou ik hem voor de zekerheid toch even na laten kijken door een DA (in verband met dermoïd sinus). 


Dat verkleuren, het hoort er allemaal bij. Geniet ervan hoor, ze worden zo snel groot. :-) "


Ik zal dat onthouden voor Yuki.

Ik kan Yuki en Kumo het best omschrijven als veel te grote schoothonden. Veeeeeeeeeeel te lief. Ik ben opgegroeid met een héél ander karakter van Husky.

De kweker wees al met een verwijtende vinger omdat Kumo zoveel donkerder werd. Ben al blij te horen dat het normaal is.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

hmm raar dat de fokker jou dat probeert te verwijten... Daar jij dat helemaal niet kunnen beïnvloeden. Ik heb hier ook toverballetjes rondlopen. Zomer-winter zien ze er ook heel anders uit ivm de dikke witte onderwol in de winter. en mijn ervaring met het masker is dat als ze eenmaal volwassen zijn (rond de 1,5- 2 jaar) je pas weet wat voor een masker ze nou echt hebben. Als pup hebben de meeste zo'n "gemeen" koppie, er zijn er maar weinig die dat op volwassen leeftijd nog steeds hebben :-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^