Haantjes gedrag hoe in goede banen begeleiden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hallo iedereen, Maylo is inmiddels de 1 jaar gepasseerd. Hij is een heerlijke ondeugd en werkelijk waar een alleman vriend.

Nu dat hij +1 jaar is, zie ik ook wat gedragsveranderingen die er natuurlijk bij een intacte reu er aan zat te komen. Hij is nu echt haantjes gedrag aan het vertonen tegenover andere intacte reuen die dit visa versa doen.

Nu is Maylo natuurlijk nog vrij jong en volop in de leer, maar ik wil dit wel in goede banen gaan lijden om ongelukken te voorkomen.

Nu loopt hij vrij vaak los en dat gaat ook prima. Kom ik een onbekende hond tegen, gaat hij aan de lijn. Maar dan...Maylo heeft de neiging om bij elke hond die hij tegen komt te gaan liggen of de rem er op te gooien. Nu heb ik begrepen dat dreigend kan overkomen of juist onderdanig.

Ik heb het idee dat het bij Maylo wisselend is, kent hij een hond goed doet hij dit. Dan neem ik bijv zijn vriendje Casje. Beide liggen, Maylo wacht tot Casje bij hem is en staat dan langzaam op.

Maar kent hij de hond niet dan gaat hij liggen en wachten...hij kijkt strak naar de hond en springt ook niet echt op of iets. Pas als de hond gepasseerd dan springt/staat hij op. Ook als er een hond achter ons loopt, meneer gaat op de rem en hij zal en moet die hond zien en ruiken.

Maar er zijn ook een paar honden die heel erg agressief zijn tegen andere honden en daar loopt hij gewoon voorbij. Hij kijkt wel maar gaat niet liggen of andere fratsen uithalen.

Nu wil ik hem eigenlijk gaan leren dat hij gewoon een hond moet passeren zonder rare fratsen. Op cursus zeiden ze dan ik hem gewoon overeind moest trekken en meenemen. Dat is makkelijk gezegd dan gedaan...als je 8 kilo weerstand in je riem hebt en dat vele dan ook nog zeggen 'Goh..hij is bang laat hem toch liggen'. Maylo is wel de laatste hond is die bang is voor andere honden.

Ook merk ik dat hij echt boven een andere hond wilt gaan staan, het is echt een reu aan het worden. Nu heb ik al bij verschillende mensen gezien die ook een intacte reu hebben, die dit gedrag wel hebben maar door de eigenaar tot een halt wordt geroepen en in goede banen geleidt wordt.

Nu liet hij vanmiddag merken aan Spike een intacte pitbull reu dat hij iets niet wilde. Spike respecteer dat en wordt ook terug geroepen door zijn eigenaar. Maar was dit andersom en Spike had gesnauwd ...dan was Maylo er tegen in gegaan.

Hoe kan ik nou laten merken dat dit helemaal niet nodig is? Dat hij eigenlijk beter moet weten. Nu is het wel zo weer soms gaat hij er tegen in en soms weer niet.... en dit is echt alleen bij intacte reuen.

Wie kan me helpen met tips en advies?



honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

upje ;-)

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

Ik lees ook even mee

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Zou het ook niet weten maar kijk ook ff mee, misschien weet iemand een oplossing want ioki doet dit ook soms

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Fixeren is echt geen beleefde hondentaal, maar komt naar mijn weten wel vaker voor bij jonge honden (pubers hé). Ik denk dat de reden van dit gedrag een beetje verschilt per situatie, maar het eerste wat me te binnen schoot was.. Spanning opbouwen, onzekerheid, de ander proberen te intimideren, of wellicht een combinatie van factoren. Als oplossing zou ik zeggen; afleiden. Steeds wanneer het fixeren begint zijn naam uitspreken of op een andere manier de aandacht trekken, en hem zo uit de focus halen. Wellicht is het een oplossing om met hem, wanneer het netgenoemde niet lukt, achter een auto o.i.d. te gaan staan om oogcontact met de andere hond te vermijden, rust te creëeren, en dan weer proberen kennis te maken.  Al is het uiteraard ietwat moeilijk te beoordelen vanachter een schermpje.

Volgende forumvraag: gedragsproblemen Cocker Spaniel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^