Overstappen op ander vers vlees, maar welke?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Na hele lange tijd alleen nog maar mee te lezen toch maar weer een vraagje van hier :-)

Nala is een 4,5-jarige teef en weegt normaal gesproken rond de 23 kilo. Ze krijgt al zo'n twee jaar Lotgering en deed het hier altijd prima op. Ze kreeg verschillende soorten vlees en op veel reageerde ze gewoon prima. Echter, de laatste paar maanden lijkt ze echt wat magerder te zijn. Nu weten we dat honden wat meer nodig kunnen hebben als het weer wat kouder wordt, maar het is zo dat ze soms gewoon dubbele porties krijgt en nog steeds mager blijft. Ze woog altijd rond de 23 kilo en is nu 20 kilo en je ziet haar ribben steeds meer. Als ze gewoon staat zie je de achterste ribben, soms zie je er zelfs vier. Ze heeft nu echt een wespentaille, oftewel, iets te dun naar onze mening. En nu krijgt ze aardig wat te eten ook: 's ochtends na haar ochtendwandeling krijgt ze vaak een bal met wat rodi erin en 's middags een kong met ei en nog wat dingetjes en ook nog een kippepootje. 's Avonds na haar portie eten krijgt ze nog wat om te knagen, bullepees e.d. En dan krijgt ze één of twee keer per week een lamsrib.

Nu weten wij al dat Lotgering niet van de beste kwaliteit is, zelfs één van de mindere. Maar aangezien het eerst al een hele stap was vlees te gaan voeren was Lotgering al een hele verbetering in vergelijking met Royal Canin. Nu zijn we (ook financieel) in staat Nala ander voer te geven. We houden het graag bij vers vlees omdat ze dit heel lekker vind, het hier goed op doet en we hier tevreden over zijn. Mijn moeder heeft een tijd geprobeerd met organen e.d. te werken maar we hebben in onze vriezer maar 9 kilo plek voor Nala (groot gezin :-)) en dat werkte toch niet helemaal. Dus het liefst gewoon rollen zoals we die nu hebben, maar van betere kwaliteit. Ik moet er wel bij zeggen dat Nala niet zo goed tegen kip en eend kan en we willen dus niet een KVV waar extra groenten in zitten, ze heeft haar vlees echt nodig! Want aangezien Lotgering ontzettend veel vet bevat en ze hier dus ook niet mee aankomt lijkt het me dat ze misschien gewoon een voedingsstoffentekort heeft.

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen! Ik hoor graag meningen en verhalen, want Lotgering was een opstapje maar we gaan nu voor wat beter kwalitatief vlees. Oh, en linkjes en prijzen zijn ook gewenst, kan ik meteen kijken! :-)

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Wat ik begreep is lotgering best vet, dus zou het vreemd zijn als nala afvalt nu? Verder heb ik er niet zo veel verstand van...

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

" Wat ik begreep is lotgering best vet, dus zou het vreemd zijn als nala afvalt nu? Verder heb ik er niet zo veel verstand van... "


.Lotgering is inderdaad een vette KVV, maar niet van de beste kwaliteit waardoor ik denk dat er misschien weinig voedingsstoffen in zitten waar ze echt wat aan heeft. Nu wandelen we ook wel veel met Nala, maar dat is altijd al zo geweest. Ze is de laatste tijd een aantal keer bij de DA geweest en ook gevraagd of hij haar kon onderzoeken maar zo even was er niks aan de hand. Wel heeft ze soms last van een pootje en is ze af en toe wat strammer. Mijn moeder hoorde over glucosamine en heeft dat gehaald. Weet iemand daar misschien nog wat over? Want mijn moeder heeft het dus meteen gehaald en niet echt heel erg ingelezen ofzo ;-)

Maar verder heeft Nala nergens last van, nooit diarree, niet misselijk, ziet er verder goed uit. Ze krijgt sinds haar sterilisatie 250 gram vlees per dag. Dat is erg weinig, maar ze deed het hier goed op. En meer voeren, tja, als je grotendeels vet voert, lijkt me niet gezond :-) Is voor mensen ook niet de beste manier om aan te komen ;-) Bedankt voor het meedenken, Janneke!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ze is volwassen? Krijgt al een tijdje dezelfde hoeveelheid voer? En dezelfde hoeveelheid beweging? Heb je l contact gehad met lotgering? Misschien is er iets veranderd in hun voeding? Ze hebben veel commentaar gehad op de hoeveelheid vet. Wie weet hebben ze dit aangepast?
Anders zou ik haar ens een check up geven bij de da. Misschien wormen? Zomaar 3 kilo afvallen zonder dt er iets veranderd is kan ook duiden op andere oorzaken buiten voer.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou even naar de da gaan. Mss heeft hij iets aan zijn schildklier?

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Naar mijn gevoel krijgt ze erg weinig.. 1% van haar lichaamsgewicht en ja, nu het kouder wordt, lijkt het me vrij normaal dat ze afvalt. 
Je wil graag overschakelen op een ander merk, dan zou ik proberen bijvoeren en zien wat dat doet met haar gewicht (op een ander merk kvv). ':-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

" Naar mijn gevoel krijgt ze erg weinig.. 1% van haar lichaamsgewicht en ja, nu het kouder wordt, lijkt het me vrij normaal dat ze afvalt. 
Je wil graag overschakelen op een ander merk, dan zou ik proberen bijvoeren en zien wat dat doet met haar gewicht (op een ander merk kvv). ':-) "


Ik zal erover Hern lezen masr er staat nergens hoeveel ze krijgt?

Sorry ligt aan mij. Heb t gevonden. O-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hoeveel weegt je hond? 30 kilo? Dan is 250 gram per dag wel echt heel erg weinig... Dribbel weegt nog geen 30 kilo en krijgt gemiddeld 750 gram per dag..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ze weegt 20 kilo ;-)

Mellow weegt rond de 15, 16 kilo en kreeg 500 gram per dag. Dan weer Tinlo, dan weer Naturis, soms Haaksbarf.

Misschien toch wat meer geven ik inderdaad.

Ik was over bovenstaande merken altijd wel tevreden.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Oei 250 gram is wel heel weinig... Daar zou ik snel meer van maken of in de ochtend wat brokken oid gan geven. Bij ern volwassen hond moet je uitgaan van 2% van t lichaamsgewicht. Dat zou 460 gram zijn... Je voert nu dus gewoon te weinig., ga eens 400 gram per dag voeren en dan minder tussendoortjes.

Casper weegt 34 kilo en krijgt 500-600 gram per dag( waaronder 1 dag per week lotgering lam en 1 dag met oa 250 gram lotgeing wild )

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

2% met 20 kilo is 400 gram per dag. Bij een actieve hond ga je uit van 3% en dan zit je op 600 gram per dag.

Tuurlijk zijn het richtlijnen, maar dan is 250 gram per dag dus idd erg weinig.

Ik zelf vind Tinlo en Haaksbarf redelijk goede merken. Bij Tinlo kun je een Deluxe doos nemen zodat je geen kip hebt. Tinlo gebruikt geen groente in zijn mixen. Wel zit er in de eend en paard versie eend verwerkt.
http://www.barfmenu.nl/wp-content/uploads/2013/03/BARFmenu-productinformatie-HOND-v3.0.pdf
(laatste pagina)

Haaksbarf bevat wel groente, maar je kunt dan gewoon de kip en eend variant vermijden.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Groentes zijn ook goed dus daar zou ik niet te moeilijk over doen.

Alaska, All Animal, Haaksbarf, Shaweca, Carnibest, Carnivoer, Tinlo en pffw wat nog meer.

Dan direct 600 gram of 500 en wat extra te kluiven etc.

Je voert nu gewoon te weinig van mindere kwaliteit. Het is allemaal niet zo gek :-)

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Bedankt voor de antwoorden! :-)

Wormen kan ze niet hebben, mijn moeder heeft haar laatst nog ontwormd!

Nala krijgt naar mijn mening te veel tussendoortjes en te weinig voer, dat vond ik al. Dit heb ik mijn moeder gezegd, want ze heeft veel meer aan meer voer dan aan allerlei snacks. Mijn moeder heeft deze richtlijn (die 250 gram per dag) van Lotgering gekregen. Ze zou 400 krijgen, maar omdat ze gesterisileerd is zou ze hierdoor nog maar 75% hiervan mogen en dan zouden we rond de 250 gram komen.. op zo'n fiets. De dierenarts vind haar altijd goed op gewicht en ze ziet er verder goed uit. Gelukkig is dit over een tijdsperiode van een aantal maanden en dus niet in zeer korte tijd. In februari waren mijn ouders een weekje weg met haar waarin ze zo veel heeft gespeeld dat ze toen erg dun was geworden. Toen hebben we haar wat bijgevoerd maar sindsdien is ze wat mager gebleven.

Maar goed, die richtlijn is dus veel te weinig. Ik heb zelf het gevoel dat het meerdere factoren zijn (een periode van stress in huis gehad, koudere dagen, plus ze gaat nu elk weekend lang naar het bos/strand - die ik even was vergeten ;-) ). De porties dus inderdaad verdubbelen, 500 gram is wel zo makkelijk. Nu doen we de rol door de helft en dat hoeft dan dus niet meer. En die tussendoortjes, vaak heeft Nala niet echt honger. Een bullepees laat ze vaak liggen en dan zeg ik al tegen mijn moeder dat ze niet na elke wandeling wat hoeft, maar ze verwent haar te graag.. Nu dan maar in de vorm van extra voer :-) 

Tinlo wordt vaak genoemd, daar gaan we eens naar kijken. Het is echt een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg met al die merken en verschillende soorten! Maar ik heb in ieder geval een begin.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Drib is ook gecastreerd ;-)

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

" Drib is ook gecastreerd ;-) "


.Ja hoe zit dat met een verminderde hoeveelheid voedsel? Want ik hoor het vaker maar weet eigenlijk niet waar het op gebaseerd is. Maar Lotgering heeft dat ons ook zo verteld dus ik vraag me af waar dat dan vandaan komt O-)

Ik zit even op de site van Tinlo te kijken, maar in welke hoeveelheden zijn deze rollen verpakt? Verder ziet het er goed uit, veel smaken!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

.Ja hoe zit dat met een verminderde hoeveelheid voedsel? Want ik hoor het vaker maar weet eigenlijk niet waar het op gebaseerd is. Maar Lotgering heeft dat ons ook zo verteld dus ik vraag me af waar dat dan vandaan komt O-)

Ik zit even op de site van Tinlo te kijken, maar in welke hoeveelheden zijn deze rollen verpakt? Verder ziet het er goed uit, veel smaken! "


Tja, mijn da zei ook dat ik 75% minder moest voeren, maar ik moest juist meer voeren... Mijn herder (reu) was ook gecastreerd en die kreeg ook meer eten als 'normaal'.

Verder blijkt het wel zo te zijn dat omdat je met kvv elke dag hetzelfde geeft, het lichaam niet alle voedignsstoffen benut. Als je met BARF (zelf samenstellen) een dagje vlees, een dagje pens met groente en een dagje vleesbot+orgaan doet, dan zou het lichaam veel meer voedingsstoffen benutten doordat het lichaam niet elke dag bot, vlees EN orgaan voorgeschoteld krijgt. Daar ligt dus ook nog een factor.
Dit heb ik dan gelezen he, ik ben het nu in praktijk aan het brengen met mijn eigen hond ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik koop altijd rollen van een kilo van Tinlo, maar ze hebben ook rolletjes van een halve kilo.

Ik heb 1 keer Lotgering gekocht (4 kleine pakjes maar, om te proberen). Kreeg ook het dringende advies om maar 300 gram te geven in plaats van de 500 die ze normaal kreeg. Maar omdat Mellow sowieso geen vetjes heeft heb ik niet naar dat advies geluisterd ;-)
Sowieso leek het me dat ze van 4 dagen Lotgering niet direct moddervet zou worden ;-)

Elke hond reageert ook weer anders op al die dingen. Na Mellow haar sterilisatie werd ook gezegd dat ze mogelijk wat dikker kon worden en ik dan minder eten moest geven.
Voor haar gewicht zou ze iets van 330 gram vlees moeten eten, maar dan waait ze weg ;-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Is Tinlo niet 800 gram? Ik herinner me dat Charlie 200 gram at en dan deden we de rollen in 4.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Is Tinlo niet 800 gram? Ik herinner me dat Charlie 200 gram at en dan deden we de rollen in 4. "


Nee, Tinlo is een kilo. Alaska is 800 gram.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Faya krijgt nog exact hetzelfde, 1/1, 5 kilo per dag en ze weegt 30 kilo. Plus de extra's nog allemaal.

Ze wordt geen gram zwaarder, eerder snel te mager. Een leuk advies dus maar nergens op gebaseerd. Heb ook nooit een DA horen zeggen dat je per direct minder moet gaan voeren. Het advies luid op het gewicht te letten omdat het MOGELIJK is dat honden zwaarder worden na een sterilisatie/castratie. Pas als een hond zichtbaar groeit ga je dus pas minder voeren.

Mijn excuses trouwens voor mijn geïrriteerde opmerking deze is niet persoonlijk naar jou maar ik kan me hier oprecht boos om maken. Wat een flutadvies terwijl je ook nog eens dergelijk voer produceert. Vol zenen en 30% vet waardoor een hond weliswaar op gewicht blijft maar kwalitatief gezien tekort komt.

Dan ook nog eens heel weinig geven want ja he sterilisatie.... Als je normaal gaat voeren (dus 2/3%) met dit voer is er een grote kans dat ze zwaar wordt maar dat ligt niet aan de castratie hoor ;-)

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Nee Sammy, geen excuses hiervoor nodig hoor, ik begrijp helemaal wat je bedoelt! :-) De kwaliteit is niet je van het, en het is logisch dat je niet te veel moet voeren als er veel vet in zit. Want ja, van veel vet wordt ook een hond dik. Ik heb even foto's op mijn profiel gezet, kijken of ik zo handig ben om ze in het topic te zetten.

*Edit: help het lukt me niet! Foto's staan op mijn profiel, ik heb ze net gemaakt dus een beetje donker

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Zoë zit in de zomer op 500 gram. Ben nu de rollen in 3 aan het verdelen omdat ze anders afvalt. Ze woog bij haar sterilisatie 22,5 kilo( eind augustus). Vanmorgen was ze nog steeds 22,5. Ik kreeg ook het advies mee om minder te gaan voeren van de DA. Gelukkig zijn we hier lekker eigenwijs
:-D

Ik voer hoofdzakelijk Tinlo naar volle tevredenheid.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper






Ik vind ze hier idd wel wat magertjes...

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Geeft niks kijken we daar toch!

Maar ja wat mij betreft mag er wel wat aan. Ook wat bespiering betreft maar goed wat dat betreft ben ik natuurlijk ook wat anders gewend. Even schakelen O-)

Inderdaad een kilo of 2/3/4. Denk dat ze, wanneer ze genoeg voedingsstoffen krijgt, ook automatisch meer bespiering krijgt.

Het is een prachtige hond dus snel weer opbouwen ;-)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Faya krijgt nog exact hetzelfde, 1/1, 5 kilo per dag en ze weegt 30 kilo. Plus de extra's nog allemaal.

Ze wordt geen gram zwaarder, eerder snel te mager. Een leuk advies dus maar nergens op gebaseerd. Heb ook nooit een DA horen zeggen dat je per direct minder moet gaan voeren. Het advies luid op het gewicht te letten omdat het MOGELIJK is dat honden zwaarder worden na een sterilisatie/castratie.  Pas als een hond zichtbaar groeit ga je dus pas minder voeren.

Mijn excuses trouwens voor mijn geïrriteerde opmerking deze is niet persoonlijk naar jou maar ik kan me hier oprecht boos om maken. Wat een flutadvies terwijl je ook nog eens dergelijk voer produceert. Vol zenen en 30% vet waardoor een hond weliswaar op gewicht blijft maar kwalitatief gezien tekort komt.

Dan ook nog eens heel weinig geven want ja he sterilisatie.... Als je normaal gaat voeren (dus 2/3%) met dit voer is er een grote kans dat ze zwaar wordt maar dat ligt niet aan de castratie hoor ;-) "


.Ik zou zelf gewichtstoename zoeken bij voedingsstof opname en hoogwaardig voer
Bv iets als bokashi  bijgeven waardoor ze maximale uit de vertering kunnen halen.

Vet geven heeft weinig zin..ik heb mensen meegemaakt die maar niet aankwamen en die slagroom/roomboter dieten meekregen ...nog steeds niet aankwamen 
maar wel hoog cholesterol kregen ;-)
Sommige mensen en dieren hebben ook gewoon snel metabolisme...ze zijn niet ongezond verder.
Ik zou eerder naar chinese  voedingsleer of ayurveda kijken die zijn al honderden jaren bezig met type mens/dier en  voeding

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@Roos: Zo bedoel ik het ook niet he. Ik persoonlijk zou dit namelijk niet eens geven laat staan het dubbele om haar maar zwaarder te krijgen. Kwalitatief goed voeren en dan ook voldoende lijkt me een goede start :-)

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Tja, drie kilo afvallen op een gewicht van 23 kilo, dat is toch aardig wat. Daar is inderdaad ook wat bespiering mee weg gevallen, want Nala was altijd heel gespierd (voor haar bouw). Maar met afvallen verdwijnt natuurlijk niet alleen vet, én Nala was al niet te dik. Op foto's van enkele maanden geleden ( zal ik zo op mijn profiel plaatsen) is duidelijk te zien dat ze van die dikke gespierde billen heeft. Wat dat betreft heeft ze nu een klein achterwerkje, het arme ding is haar prachtige zwieber kont kwijt! ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zie dan weer helemaal geen dunne hond, maar goed, ik heb dan ook totaal ander vergelijkingsmateriaal hier ;-)
Mellow is wel wat afgevallen, dus die moet even een beetje vetgemest worden en krijgt regelmatig wat lekkers te snoepen ;-)

Vergeleken bij Mellow (of ze nou iets te dun is of gewoon goed op gewicht) lijkt elke hond best aan de stevige kant. Andere honden, van dezelfde hoogte, zijn soms gewoon 2 keer zo breed, terwijl die absoluut niet dik zijn :-)

Overigens was Max een vrij slanke Dalmaat, ook een beetje klein voor een reu volgens mij, voor zover ik hem nog voor me zie toen ie niet ziek was, was hij niet veel breder dan Nala hoor.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hmm, hier zie ik inderdaad wel een ribje, maar dan nog steeds is ze (voor mijn gevoel) niet te dun ofzo.

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Ik denk dat Nala en Mellow wel ongeveer dezelfde bouw hebben, alleen is Nala wat korter (op gevoel hoor, even een beetje schatten ;-)) en ook iets breder. Ze heeft een slanke bouw en het is maar inderdaad net wat je gewend bent. Maar wij zijn Nala dan wel iets voller gewend, ze was altijd mooi gespierd maar wel slank. Maar als je echt een beetje hoeken gaat zien en ik vind haar koppie ook wat meer ingevallen, dan is het toch wel echt tijd wat aant e komen :-) En zoals Sammy zegt, met Lotgering aankomen is niet wat we willen, want dat is niet op de juiste manier (en dat zou ik als aankomend diëtist juist moeten promoten ;-) ). Dus vandaar dat we ook op zoek zijn naar een andere KVV. Ik kan alleen niks over prijzen en hoeveelheden vinden.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Bestel niks bij beterbarfbeesd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^