Chihuahua pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

ik ga ook op puppycursus, daar heb ik ons voor ingeschreven ik wil een lieve sociale pup. en vooral ook omdat ik een zoontje van 2 jaar heb.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

" Inderdaad puppies, en zeker zulke kleine rassen  zijn GEEN speeltjes, daar mogen jouw kinderen zeker niet mee rond lopen enz. Altijd laten knuffelen onder jouw toezicht. Een pup valt vlug en tja dan.......miserie. 
Je haalt je wel wat op je nek met zo een pupke in huis. Maar ben ervan overtuigd dat je het gaat redden. Waar een wil is, is een weg. ':-)
Hou ons op de hoogt hé. 

PS: mijn  kweekster zei altijd, potje geven, niet laten staan met restjes want er kan speeksel aan de andere brokjes hangen , en dit kan bacterien kweken ?  Aan jou de keus ':-) "


ja ik haal zeker wat op me nek met een klein kind erbij maar we willen dit al zolang en vind niet dat ik dit moet laten omdat wij een kind hebben. ik ga me zoontje ook alles leren wat wel en niet mag.
zodat we een leuk gezellig gezinnetje kunnen zijn!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ps. wat een leuke chi heb je!

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

jammer , dat is te ver voor mij , maar kijk eens bij oopoeh ....

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

@max : dank je !

@marijke b: ga ik doen !

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Leuk hoor een chihuahuapup! Onze chihuahua is inmiddels 5 maanden en kan al 4 a 5 uur alleen zijn in de bench. Dat hebben we heel langzaam op gebouwd. Ze piept niet en als we thuiskomen is ze zelfs niet ongeduldig om eruit te mogen. De bench is echt haar plekje geworden. Wel laat ik de radio aan en heb ik er een kleed overheen met aan éé'n kant nog uitzicht ;-).
Wij hebben 2 kinderen maar die zijn wel al 6 en 8. Weten dus al goed hoe ze ermee om moeten gaan. Dat zal met een 2-jarige misschien iets lastiger zijn. Maar gaat vast goedkomen!
Veel plezier met de pup. Hoe gaat hij/zij heten? Misschien heb ik er wel overheen gelezen..

Groetjes, Linda en een pootje van Tessy

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

Ach wat leuk ik zie net de foto van jullie pup! Ook een schatje zeg! Ik wil het ook zo goed mogelijk opbouwen het alleen zijn maar 1 dag word lastiger dan ga ik tussendoor wel naar huis van me werk. Nou wij zaten te denken aan Muffin.. Vonden we wel geinig! Maar is nog niet zeker of we die naam echt doen!

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy 3 doggies

honden foto van Linda en Tessy

Leuke naam!

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

Wat leuk dat er een Chihuahua pup komt!

Ik heb zelf een Chihuahua pup van 16 weken. Van een hele dag alleen zitten, zou hij wel verdrietig worden. Hij is nog zo graag bij je. Maar ik lees dat je daar al druk over aan het nadenken bent.

Misschien is het ook goed om na te denken over hoe je dat met je zoontje gaat doen. Kan je ze gescheiden houden? Een kindje van 2 weet nog niet goed het verschil tussen zacht en hard aaien. En een chi is natuurlijk heel fragiel. Ook kan zo'n kindje natuurlijk nog bijvoorbeeld denken de pup even op een kast oid te zetten, waar hij af kan vallen. De pup met rennen omver lopen ed. Twee jaar is nog best jong. Ik spreek uit ervaring ;-) Mijn dochtertje is nu al een kleuter gelukkig en dat gaat erg goed met de pup.

Mbt het eten. Dat ligt er een beetje aan hoe graag je pup eet denk ik. Eet hij heel graag, dan kan je geen voer laten staan, omdat dan het buikje te vol raakt. Ik heb dat 1 keer gehad en dat was best zielig. Leek wel een ballonnetje..

Veel mensen vinden zo'n klein pupje erg leuk. Heb je geen buren oid die op kunnen gaan passen oid?

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

@t&p: aah wat leuk! En nee ik ga me zoontje en de pup niet gescheiden houden ik weet natuurlijk ook nog niet hoe hetbzal gaan verlopen met hun samen dat moet ik nog afwachten ben er uiteraard wel aan het over nadenken hoe ik t ga doen als  het echt niet gaat. Maar de tijd zal het leren zeggen we dan. Ik heb er volle vertrouwen in en dat is het beste! 

En ik heb geen buren die hem uit kunnen laten. Maar ik ga tussendoor een keer naar huis en dan moet het goed komen denk ik. Het is maar 1 dag. Hoe heet jullie pup?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ok ik wou eerst niet reageren maar ik ga het toch doen.

Ik heb een volwassen chihuahua EN een dochter van bijna 2 jaar oud.

Mijn chi accepteert mijn dochter (terwijl mijn dochter gek met mn chi is) maar meer dan accepteren is er niet bij (behalve kriebelen als mn chi op mijn schoot zit of dochter moet wat eten hebben wat ze misschien kan pikken)
Chi's zijn klein en vinden kinderen vaak niet prettig doordat ze onvoorspelbaar zijn.
Die van mij gromt gerust en heeft ook al geprobeerd om een keer te happen omdat dochterlief te snel te dichtbij kwam wat mijn chi eng vond.
En mijn chi is echt een schat van een beest voor iedereen en gaat kids uit de weg maar soms kan een hond niet een kind uit de weg gaan en dan kan het een keer hap zijn. (daarom zit ik er met mijn neus bovenop) 
Ik had mijn chi eerder dan mijn dochter en moest ik NU een hond nemen kwam die er pertinent niet!

Uit ervaring kan ik je dus melden dat je hier spijt van gaat krijgen om meerdere redenen.
Ten eerste is weldegelijk 99% van de chihuahua fokkers op marktplaats slecht en dan niet een klein beetje maar gigantisch slecht.
De goede chi fokkers adverteren niet op marktplaats immers zijn die de pups al kwijt voordat ze geboren zijn en hebben wachtlijsten waardoor een pup die niet doorgaat meteen een nieuwe baas heeft.

Ten tweede kan een pup niet 8 uur alleen zitten zelfs geen 4 uur.
Om een pup op te sluiten in een bench voor zo lang is wel degelijk slecht helemaal als deze snachts ook erin zit)

Ten derde hoort een pup elke dag meerdere malen uitgelaten te worden om zindelijk te krijgen, het moet meerdere keren per dag eten en dit moet je zien.
Je kan er niet vanuit gaan dat je pup wel gaat eten want te weinig eten en je pup kan je aan het einde van de dag naar de dierenarts brengen en schrokken is ook weer niet goed.

Dus als jij politieagent wil spelen, je pup niet goed wil opvoeden en met een ziek beestje wil komen te zitten zeg ik GA ervoor!!
Wil je dit niet neem je nu geen pup, meld je je aan bij een goede fokker en wacht je tot je zoontje minimaal 3 a 4 jaar oud is en snapt wat de bedoeling is wat hij nu niet snapt (geen enkele 2 jarige snapt dit namelijk)

Sorry dat ik zo bot ben maar dit is gewoon gedoemd om te mislukken en het zou niet alleen triest zijn voor je pup maar ook voor jou en vooral je zoontje.


Btw wil je het perse toch stuur me dan een pb dan wil ik je graag helpen om een goede fokker te benaderen want nog meer zieke hondjes moeten er niet gekocht worden :-(

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wat een leuke pup zeg! :-D (het is toch de pup op je profielfoto he?)
Ik zie dat je al antwoord gekregen hebt op je vragen, dus denk dat ik daar niet meer op moet reageren. Je moet je de ietwat heftige reacties niet aantrekken. Iedereen hier op HP wil gewoon dat de honden in goede handen terecht komen, en aangezien wij hier al heel wat andere zaken gezien hebben zijn we daar niet zo rustig meer in. Maar ik kan al wel merken dat het helemaal goed komt bij jou. En kom alsjeblieft vaker op HP om vragen te stellen, zelfs al lijken het je domme vragen. Er zijn hier mensen die enorm veel kennis hebben over honden, maar ook zij zijn begonnen van 0 en niet geboren met alle kennis over honden die ze vandaag hebben. 

Ik wens je nog heel veel succes en plezier met je pup! :-DBen blij dat je ondertussen al oplossingen gevonden hebt voor het niet te lang alleen hoeven blijven van je pup, dat je zelf ook eens naar huis kan gaan.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

jammer dat je alleen wilt horen, wat jou goed in de oren klinkt. zeg. het is maar een dag, dat je pup alleen zit. dat kan toch niet zeg, ga mijn kind leren , dat had je al moeten doen, en een gelukkig gezin worden, dan ben je al of niet, voegt een hond niks aan toe. en mensen waarschuwen je voor marktplaats , en je heb het er lak aan. en straks is het janken , als je hond afwijkingen heeft. jij heb geen bord voor je kop,maar een betonnen plaat . de wat met de tips en doe niet zo eigenwijs zeg . heb nu al medelijden met dat hondje wat bij jullie komt wonen zeg bah. ;-) :'(

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hoi Colinda,

Ik wou ook niet reageren, maar ik doe het toch.

Je kunt het niet afdoen met: ''Ik ga tussendoor een keer naar huis en dan moet het wel lukken want het is maar voor één dag'' Nee, dat gaat niet! Je denkt er echt veel te makkelijk over. Zeker bij Chi's kan het nogal lang duren voordat ze echt zindelijk zijn. (dat had je kunnen weten als je je écht goed had ingelezen) Ik heb, toen Binky 8 weken was, ieder uur buiten gestaan met hem en hij moest echt plassen. Pups hebben geen controle over hun sluitspier, ook niet als ze 12 weken zijn. Het gaat naar verloop van tijd beter, met oefenen. Maar je kunt het niet afdoen met: ''Het is maar voor een dag.''
Daarnaast is vier uur alleen blijven voor een Chi-pup, die weggehaald is bij zijn moeder, VEEEEEEEL te lang. Tien minuten is nog te lang om in een keer alleen te laten blijven. Buiten dat moet je benchtraining aanleren. Geen een pup accepteert de bench in een keer, ook al is het bij de fokker ook aangeleerd. Bij de fokker zijn ze namelijk vertrouwd tussen hun broertjes en zusjes en moeder. Bij jou niet. Bij jou is het koud, missen ze de aanwezigheid van hun familie, hebben ze een kindje van 2jaar om hun heenlopen die dingen doet die ze niet fijn vinden.

Een kind van twee heeft bij lange na nog niet door hoe ze met een pup om moeten gaan. Een kind van twee gaat echt niet bedenken dat ze een pup niet als een knuffel kunnen behandelen. Doen ze dit wel, kun jij je pup in laten slapen.

Het klinkt allemaal heel hard, maar je denkt er echt veel te gemakkelijk over. Ik adviseer je om je pup-aankoop te annuleren en als je kind een jaar of 5 is er nogmaals over na te denken.

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

" jammer dat je alleen wilt horen, wat jou goed in de oren klinkt. zeg. het is maar een dag, dat je pup alleen zit. dat kan toch niet zeg, ga mijn kind leren , dat had je al moeten doen, en een gelukkig gezin worden, dan ben je al of  niet, voegt een hond  niks aan toe. en mensen waarschuwen je voor marktplaats , en je heb het er lak aan. en straks is het janken , als je hond afwijkingen heeft. jij heb geen bord voor je kop,maar een betonnen plaat . de wat met de tips en doe niet zo eigenwijs zeg . heb nu al medelijden met dat hondje wat bij jullie komt wonen zeg bah. ;-) :'( "


ik heb liever niet dat mensen zoals jij reageren op mijn vragen. ondertussen hebben wij de pup al en het gaat super goed hij is helemaal gezond. en die ene dat dat hij alleen is heb ik al opgelost met tussen door even na huis gaan. je hoeft mij niet te gaan bestempelen dat ik niet goed zal zijn voor onze pup. wij zijn allemaal gek op hem en het gaat super niks te klagen. dus misschien moet jij gewoon je mond eens houden en je commentaar.

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

" Hoi Colinda,

Ik wou ook niet reageren, maar ik doe het toch.

Je kunt het niet afdoen met: ''Ik ga tussendoor een keer naar huis en dan moet het wel lukken want het is maar voor één dag'' Nee, dat gaat niet! Je denkt er echt veel te makkelijk over. Zeker bij Chi's kan het nogal lang duren voordat ze echt zindelijk zijn. (dat had je kunnen weten als je je écht goed had ingelezen) Ik heb, toen Binky 8 weken was, ieder uur buiten gestaan met hem en hij moest echt plassen. Pups hebben geen controle over hun sluitspier, ook niet als ze 12 weken zijn. Het gaat naar verloop van tijd beter, met oefenen. Maar je kunt het niet afdoen met: ''Het is maar voor een dag.''
Daarnaast is vier uur alleen blijven voor een Chi-pup, die weggehaald is bij zijn moeder, VEEEEEEEL te lang. Tien minuten is nog te lang om in een keer alleen te laten blijven. Buiten dat moet je benchtraining aanleren. Geen een pup accepteert de bench in een keer, ook al is het bij de fokker ook aangeleerd. Bij de fokker zijn ze namelijk vertrouwd tussen hun broertjes en zusjes en moeder. Bij jou niet. Bij jou is het koud, missen ze de aanwezigheid van hun familie, hebben ze een kindje van 2jaar om hun heenlopen die dingen doet die ze niet fijn vinden.

Een kind van twee heeft bij lange na nog niet door hoe ze met een pup om moeten gaan. Een kind van twee gaat echt niet bedenken dat ze een pup niet als een knuffel kunnen behandelen. Doen ze dit wel, kun jij je pup in laten slapen.

Het klinkt allemaal heel hard, maar je denkt er echt veel te gemakkelijk over. Ik adviseer je om je pup-aankoop te annuleren en als je kind een jaar of 5 is er nogmaals over na te denken. "


en ook jij had beter niet kunnen reageren. 
wat denken jullie nou? dat ik niet goed voor onze pup zal zorgen... beetje triest dit. en daarbij mijn zoontje van 2 die is dol op onze pup en heel lief. het gaat super(Y) stelletje zeikerds jullie 2 bahh.. reageer gewoon niet triest gedoe.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" ...triest gedoe. "

En zo hebben we allemaal een andere definitie daarvan.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Je vraagt om advies, dan krijg je dat en vervolgens ben ik triest omdat ik advies geef? Oja. Dan heb jij idd een andere definitie van 'triest'.

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

" Je vraagt om advies, dan krijg je dat en vervolgens ben ik triest omdat ik advies geef? Oja. Dan heb jij idd een andere definitie van 'triest'. "


noem jij dat advies geven wat jij zegt? laat me niet lachen zeg..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Laat het gewoon.

Het gaat dus prima, nou mooi. ;-) Ga genieten van je pup en laat de reacties waar jij niks aan hebt links liggen.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

noem jij dat advies geven wat jij zegt? laat me niet lachen zeg.. "


. niet op ingaan.. er zijn een deel die hier enkel maar zitten voor hun eigen mening op te dringen, hooghartig te doen tegen andere, en andere de grond in te boren ..


Hoe gaat t ondertussen met je pupje..??

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ah, zie nu de foto die je toegevoegd hebt. Wat een snoepie zeg. ;-)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Hoi Colinda,

Ik wou ook niet reageren, maar ik doe het toch.

Je kunt het niet afdoen met: ''Ik ga tussendoor een keer naar huis en dan moet het wel lukken want het is maar voor één dag'' Nee, dat gaat niet! Je denkt er echt veel te makkelijk over. Zeker bij Chi's kan het nogal lang duren voordat ze echt zindelijk zijn. (dat had je kunnen weten als je je écht goed had ingelezen) Ik heb, toen Binky 8 weken was, ieder uur buiten gestaan met hem en hij moest echt plassen. Pups hebben geen controle over hun sluitspier, ook niet als ze 12 weken zijn. Het gaat naar verloop van tijd beter, met oefenen. Maar je kunt het niet afdoen met: ''Het is maar voor een dag.''
Daarnaast is vier uur alleen blijven voor een Chi-pup, die weggehaald is bij zijn moeder, VEEEEEEEL te lang. Tien minuten is nog te lang om in een keer alleen te laten blijven. Buiten dat moet je benchtraining aanleren. Geen een pup accepteert de bench in een keer, ook al is het bij de fokker ook aangeleerd. Bij de fokker zijn ze namelijk vertrouwd tussen hun broertjes en zusjes en moeder. Bij jou niet. Bij jou is het koud, missen ze de aanwezigheid van hun familie, hebben ze een kindje van 2jaar om hun heenlopen die dingen doet die ze niet fijn vinden.

Een kind van twee heeft bij lange na nog niet door hoe ze met een pup om moeten gaan. Een kind van twee gaat echt niet bedenken dat ze een pup niet als een knuffel kunnen behandelen. Doen ze dit wel, kun jij je pup in laten slapen.

Het klinkt allemaal heel hard, maar je denkt er echt veel te gemakkelijk over. Ik adviseer je om je pup-aankoop te annuleren en als je kind een jaar of 5 is er nogmaals over na te denken. "


Die laatste zin start toch echt met 'adviseer'. Je wilt alleeb lezen wat jou goed in de oren klinkt en bevestiging geeft dat het allemaal gaat lukken. Dat dat bij mijn advies niet het geval is, is gelijk triest gedoe.

Whatever, je hebt je hondje nu, ik hoop dat het niet als knuffel wordtgebruikt bij je koter. En straks niet met hangende pootjes terugkomen.

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

het is allemaal al opgelost hoe ik het met mijn pup doe. en het gaat prima, niks te klagen. er word gedaan alsof de wereld vergaat. en dan vraag je om advies en dan krijg je zulke rare antwoorden en word ik bestempeld als een 1 of andere gek die niet goed voor de pup zal zijn. beetje jammer.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" het is allemaal al opgelost hoe ik het met mijn pup doe. en het gaat prima, niks te klagen. er word gedaan alsof de wereld vergaat. en dan vraag je om advies en dan krijg je zulke rare antwoorden en word ik bestempeld als een 1 of andere gek die niet goed voor de pup zal zijn. beetje jammer. "


. doen we niet hoor, niet op die paar mensen letten, die weten niet beter.. ;-)

hoe doet je kindje het met de pup? enfin, de pup met het kindje?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" .. goed voor de pup zal zijn.. "

Hebben we ook allemaal een andere definitie voor..

Leuk he, zo'n openbaar forum :-D

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hartstikke fijn dat het nu goed gaat met je pup, hij is er nog maar net. Is hij stil als je weg bent? Want je kan wel zeggen dat hij het goed doet als je weg bent, maar hoe doet hij als je weg bent...

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

"

. niet op ingaan.. er zijn een deel die hier enkel maar zitten voor hun eigen mening op te dringen, hooghartig te doen tegen andere, en andere de grond in te boren ..


Hoe gaat t ondertussen met je pupje..?? "



dat heb ik in de gaten idd. beetje jammer, maargoed het gaat super met onze pup muffin, het is een heel aanhankelijk lief grappig beestje we zijn er super gek mee!
.

honden page profiel chi_90chi_90

honden foto van chi_90

"
Hebben we ook allemaal een andere definitie voor..

Leuk he, zo'n openbaar forum :-D "


.volgens mij ben jij iemand die niks tedoen heeft ofwel.. alleen maar mensen irriteren en alles beter weten.
kinderachtig persoon zeg bah

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 5 12 34 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^