rabiës mededeling..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik las het volgende via een vriendin haar facebookprofiel ..

BELANGRIJKE MEDEDELING
Wij vestigen uw aandacht op het Ministerieel Besluit van 06.11.2013 gepubliceerd in het Staatsblad van 20.11.2013 dat zegt als volgt: Frankrijk en Nederland werden geschrapt van de lijst van rabiës-vrije landen en alle honden, volwassene en puppy’s komend van deze landen moeten verplicht gevaccineerd zijn tegen rabiës alvorens ze in België mogen ingevoerd worden.


nu ben ik eventjes vol verwondering.. Als een hond vanuit eender welk buitenland kwam, washij toch verplicht om inge ent te zijn tegen rabiës ? of niet?

(dit zou op de site van sint hubertus staan..)

honden page profiel Heavenly en de honden Marvey en GinnyHeavenly en de honden Marvey en Ginny 3 doggies

honden foto van Heavenly en de honden Marvey en Ginny

Ja volgens mij moest elke hond ingeent worden. Als hij uit het buitenland komt

honden page profiel Kevin & SwiftKevin & Swift 3 doggies

honden foto van Kevin & Swift

Eèèèèèn... ik ga denk ik voor de zekerheid mijn hond maar eens tegen rabiës inenten na de feestdagen...O-)

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca 3 doggies

honden foto van Puck en Inca

Eigenlijk zouden alle honden uit het buitenland inderdaad tegen rabiës geënt moeten zijn. Maar broodfokhondjes die vanuit het oostblok komen zijn uiteraard niet geënt. Er zijn dit jaar 3 gevallen van honden met rabiës in Nederland geweest. 3 teveel dus.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Zoals het daar staat zou het dus betekenen dat het invoeren van honden uit Rabiës vrije landen toegestaan is in het Rabiës vrije België zonder dat de hond Rabiës geënt was. Dus je zou bv. een hond die niet tegen Rabiës geënt is vanuit het Rabiës vrije UK kunnen importeren.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk voor voor nu belangrijker dat er overzicht komt en er een duidelijke melding wordt af gegeven of enten tegen rabies binnen Nederland (als je dus niet naar het buitenland gaat) ook nodig zal zijn/worden.

Enerzijds valt 3 gevallen mee (denkt aan onder andere dieren mond en klauwzeer, vogelgriep dat ging heel snel en best massaal) al wens je het niemand maar dan ook niemand toe. 

Maar waren die drie gevallen recent, waren die in een specifieke omgeving, waren die 3 met elkaar in contact geweest of zijn dat alle drie afzonderlijke gevallen?
Wat zijn de exacte risico's qua verspreiding?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Belgie nederland en Frankrijk waren jaren vrij van rabiës, onlangs is er geconstateerd dat er landen zijn waaronder Spanje Nederland dat daar de rabiës weer opgedoken is, vandaar dat de regels worden aangescherpt.

in Nederland kan men niet verplichten om te enten, dat is met geen ene enting, wel als men naar het buitenland gaat, de rabiës enting.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"

Maar waren die drie gevallen recent, waren die in een specifieke omgeving, waren die 3 met elkaar in contact geweest of zijn dat alle drie afzonderlijke gevallen?
Wat zijn de exacte risico's qua verspreiding? "


.verleden jaar is er een rabiës opgedoken in amsterdam bij een pup, nu in de omgeving van Zuidholland. de pups kwamen uit het buitenland.

wat de risicoos zijn ? verspreiden van speeksel als een hond rabiës heeft, dan kan jouw hond daar besmet mee raken, maar vergis je niet de mens is dan ook doelwit van deze ziekte.

Volgende forumvraag: Schaafwond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^