Schaafwond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SenjaSenja

honden foto van Senja

Hallo, 

Ongeveer een week geleden heb ik een ongelukje gehad met mijn pup van inmiddels 12 weken. (Engelse Stafford) Tijdens het wandelen struikelde ik over de riem nadat hij plotseling tussen mijn benen schoot en tijdens het opvangen van mijn gewicht kwam ik met mijn schoen met mijn volle 115 kg op zijn kopje terecht. De kant van zijn kop dat op de stoep lag zit nu onder de schaafwonden en hij heeft nu een flinke kale plek waar het haar helemaal afgeschuurd is. Uiteraard gelijk naar de dierenarts geknald en de schade bleek uiteindelijk mee te vallen. Geen schedelbreuk of gebroken kaken of iets in die trend.
Het ziet nu ontzettend lelijk uit en ik merk dat andere mensen hem niet meer durven te aaien. Heel begrijpelijk natuurlijk want helende wonden kunnen er nou eenmaal nasty uit zien. Nou is mijn vraag of iemand toevallig ervaring hiermee heeft en weet of het haar na zo'n ongeval weer terug groeit en  hoelang duurt dit meestal? Wanneer wordt een wond een litteken bij een hond? Hoe groot is de kans dat dit niet meer bijgroeit? Ligt aan de ernst van de wond natuurlijk. Zou graag een foto willen posten maar heb geen site waar ik het op kan zetten om de url te posten.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Voor de foto kan je naar je profiel gaan (rechtsboven op je naam klikken en dan op mijn profiel) en daar heb je een tabje met "foto's" en daar kan je ze weer uploaden vanaf je computer. 
Heb zelf nog geen ervaring met zulke wonden. Merk je zelf dat het al wat meer genezen is sinds vorige week of niet? En wanneer een wond een litteken wordt hangt natuurlijk af van de grootte van de wond. Een beetje zoals bij ons eigenlijk. 

Heb jij trouwens niet te veel pijn/klachten gehad van de val. Wel typisch voor een goed hondenbaasje dat er meteen naar de dierenarts gesneld wordt en niet eerst naar de eigen dokter :-D

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Waar je goed op moet letten is dat je pupje het niet gaat openkrabben, korstvorming en genezing kriebeld. Dus daar goed op letten. Of er haar terug groeit is afwachten. Ik denk het wel. Lucky had zo een klein schaafplekje onder zijn bek, is gewoon weer dichtgefroeid!

honden page profiel SenjaSenja

honden foto van Senja

Zelf heb ik er gelukkig niks aan over gehouden maar bedankt voor de zorgen :-)  
En de wond zit net op een plek waar hij met z'n pootjes niet bij kan, maar ik ben wel bang dat hij met zn hoofd langs de muur of grond zal schuren om jeuk te verzachten. 
Ik zie absoluut verbetering in de wond en weer beetjes haar terugkomen. Het was een heel oppervlakkige wond en ik denk zelf ook wel dat het terugkomt alleen zal het minimaal een half jaar duren tot een jaar als ik het zo bekijk. Inderdaad een afwachten. Foto's komen eraan wanneer ik weer achter mijn pc zit.

Volgende forumvraag: waterige diarree sinds 5 dgn!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^