combinatie honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Als je een tweede hond zou kiezen, maakt het ras dan uit? Kan een husky bij een teckel, kan een pitbul bij mijn labradoodle... etc.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

nee , je moet naar het karakter van je hond kijken, en zien wat er bij past..

hier loopt het vreemdste bijeen.. O-)

teckel, chihuahua, maltezer, am cocker é border collie mix..

een vriendin heeft een ierse wolfshond, een staff, 2 chihuahua' en een franse bulldog mix..


loopt prima, omdat er naar de honden is gekeken .. en niet naar t ras

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

honden zijn net zoals mensen.
Bij sommige honden klikt het zeer goed.
En andere honden gaan gewoon niet samen.
Dit licht inderdaad aan het karakter van het beesie

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

zelf heb je wss wel een voorkeur voor een ras, voor de rest kan je alles nemen zolang de andere hond er maar mee omkan. Hier zou ik dan ook nooit iets met een platte snuit moeten nemen, die rassen heeft romi het echt niet mee

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ligt inderdaad aan je hond.

Nou komt er hier nooit een tweede maar de minste kans van slagen zijn alle herders, de Stabij en dat soort types. Daar heeft ze het helemaal niet op.

Daarbij zou ik ook tegenpolen zoeken. Dus in mijn geval nu zou ik ook geen ras nemen wat nogal hyper en aanwezig is. Ook geen individu trouwens dat zo is.

Maar goed uiteindelijk blijft het altijd een gok. Bij mij ging dat toen veel lastiger dan verwacht, een tweede. Zelfs al zou ik nu dus een hond hebben waarbij het wel prima kan ik zal het gewoon nooit meer doen. :-)

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Hie reen golden en een rotti, een aparte combi volgens de meesten, maar gaat prima! Kijk inderdaad naar je eigen hond...

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Ik heb geen flauw idee hoe een Labradoodle is van karakter maar denk niet dat het verstandig zou zijn om er een pitbull bij te zetten, dan zou ik eerder nog voor een Stafford kiezen. Mocht je dan toch besluiten om het te doen, neem dan een pup uit een rustige bloedlijn waar al generaties niets mee is gedaan. Ook hier heb je natuurlijk geen garanties of het altijd goed zal blijven gaan.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Wanneer ik met mijn honden loop wordt er weleens gevraagd "gaat dat wel goed samen?" en dan antwoord ik volmondig ja. Ze kunnen prima met elkaar overweg ondanks dat husky's toch echt een ander "dialect" hebben. Het spelen verliest onze hus vaak omdat hij gewoonweg niet op kan tegen al die spiermassa van de staffies maar hij heeft weer een ander voordeel.. snelheid.

Je moet goed kijken naar de hond die je al hebt en je dan afvragen of je je hond een plezier zou doen met een compleet ander ras. Ik zou meer bij de eigen rasgroep van je hond blijven een pitbull en een labradoodle lijkt me geen ideale combi.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik denk dat alles in principe wel kan...
en kijk je naar de karaktertjes, en de reu-teef, dan is dat misschien belangrijker dan een ras...

je ziet immers de vreemdste combinaties wat gek genoeg goed gaat..

wij horen ook regelmatig "ohw, gaat dat goed??"
want we hebben een roedeltje wat je ook niet snel verwacht...maar het kan..
zou het zelf alleen niet zo uitgezocht hebben, en mijn vriendin ook niet denk ik O-)

maar ik bedoel maar, dat geeft misschien minder problemen dan wanneer ik nog een staffy in huis zou halen..

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik denk ook dat de hond zich naar de mens vormt waar door het eigenlijk best goed kan gaan. Leid je een rustig leven worden de honden meestal ook wat rustiger en als je het goed doet kies je over het algemeen een hond die in je leven past. Maar goed kijk ook naar welke hond de voorkeur bij je hond gaat. Heeft hij een hekel aan kleine hondjes dan neem je denk ik geen hyperactieve jack russel

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Denk ook dat het voor een groot stuk aan je hond ligt. Ik heb hier twee staffy's. Nu, van de ene ben ik 100% zeker dat het geen probleem is als er een hondje bijkomt, ze zou het zelfs geweldig vinden. Van mijn eigen hondje Lexi daarentegen... daar vrees ik jammer genoeg wel een beetje voor :-D(maar ze zijn nog pup, dus moet eerst nog zien wanneer ze volwassen zijn)

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Pup of herplaatser? Bij een herplaatser moet je sowiezo goed bekijken of er wel een klik is. Anders weet je waarschijnlijk wel met wat voor soort honden de jouwe graag, of juist niet, speelt. Wat Jana al zei.
Als je van plan bent veel met de honden samen te gaan doen zou ik ook opletten of het energielevel een beetje overeen komt. Als je graag het bos in trekt met je huskys is het misschien niet zo handig als er ook een pommeriaantje mee moet...

Volgende forumvraag: Puppyknuffelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^