Hoelang hebben jullie met jullie hond cursus gevolgd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Gewoon uit nieuwsgierigheid. En eigenlijk ook omdat er een misverstand was bij de school waar ik cursus volg met Obi waardoor nu z'n lessen al verlopen zijn. (Obi heeft 2 weken een blessure gehad). Tot welke leeftijd hebben jullie cursus gevolgd met je hond? (Voor opvoeding dus).

Obi is nu 8 maanden en ik twijfel eigenlijk of ik met hem nog een van 10 weken cursus ga doen. Waarschijnlijk wel om hem veel met andere honden te (blijven) laten omgaan. Hij is nogal een onzekere pipo die wel wat meer zelfvertrouwen mag krijgen.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Yellow tot ze twaalf was. Rabbit en Terry tot een jaar negen. Mijn huidige honden zijn nog jong. Ollie, van vier, doet clickertraining, met veel trucjes en fun. Hij gaat deze winter ook nog doggydance doen. Kobus is drie, ook blije clickerklant, maar ietsjes serieuzer. Hij begint in januari aan GGb. Hondenschool is ook gewoon leuk voor je hond!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ohh dat is nog lang joh! Obi's huidige cursus is helemaal gericht op opvoeding, andere honden leren negeren wanneer gewenst maar ook leren omgaan met andere honden. Links/rechts lopen, plaats blijven etc. etc. Sommige commando's gaan wel erg "ver", in de zin van ik weet niet of ik ze ooit zal gebruiken. 

Ik zit erover te denken om misschien een speurcursus te gaan doen met Obi als ie wat ouder is. Dat lijkt me wel iets voor hem omdat ie zo graag met z'n neus bezig is. 

Doggydance lijkt me ook leuk maar ik zie daarbij weleens honden tussen de benen van het baasje doorlopen dat gaat hem niet worden in ons geval vrees ik hahah. Of doen grote rassen dan andere truukjes bij Doggydance?

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi is pas met 8 maanden begonnen met cursus... Is nu bijna 19 maanden en doen nog steeds cursus.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Shadow is begonnen met 11 weken, en we hadden de laatste les toen hij 11 maanden was. We hebben in die tijd pup, puber en 2 gevorderde cursussen afgerond. En met 11 maanden kregen we de melding dat Shadow beter wat anders kon gaan doen omdat hij qua niveau veel hoger dan de rest van de groep lag en ze geen hoger niveau aanboden. Vanaf toen de training zelf opgepakt

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Shadow is begonnen met 11 weken, en we hadden de laatste les toen hij 11 maanden was. We hebben in die tijd pup, puber en 2 gevorderde cursussen afgerond. En met 11 maanden kregen we de melding dat Shadow beter wat anders kon gaan doen omdat hij qua niveau veel hoger dan de rest van de groep lag en ze geen hoger niveau aanboden. Vanaf toen de training zelf opgepakt "

Kijk dat is nog eens mooi nieuws om te horen van je hondenschool!;-)

Obi is ook rond die tijd begonnen met z'n cursus, dus toch ook al even bezig. Begin was best moeizaam bij hem maar nu gaat het gelukkig goed.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Myra is begonnen met 9 weken en tot 18 maanden gehoorzaamheid en behendigheid gedaan. Gehoorzaamheid werd voor mevrouw echt veelte saai en leverde frustaie op al dat wachten. Behendigheid moest ik jammer genoeg mee stoppen omdat er een sprong is omgevallen en Myra daar heel erg bang van is geworden en we haar daar niet overheen hebben kunnen komen:'( Ze is een erge bangerik met zulke dingen... Ik hoop ooit nog een keer te kunnen beginnen met behendigheid maar ik zie het niet gebeuren na 5 maanden geen sprongen meer hebben gezien weer eens geprobeerd en de angst slaat meteen weer toe, raar beest van me;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik ben ook nog steeds bezig met cursus.. Mara is 2.5 jr
ik heb al gedaan:
Puppycursus, algemene basis cursus,elementaire gehoorzaamheid, voortgezette elementaire gehoorzaamheid, GG-B(eginners) en GG-I
ook heb ik een cursus flyball gedaan en daarna overgestapt op de behendigheid waar het echt een topper voor is.. nu 3 cursussen afgerond daarin :-)

zometeen met de pup erbij wordt het hetzelfde verhaal hoop ik qua gehoorzaamheid :-)

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Nog steeds:-) ben tussendoor wel 2 jaar gestopt ivm vervoer! Heb voor het eerste jaar tm de VE gedaan en ben daarna begonnen met VEG en GGB!

honden page profiel katrien mahieukatrien mahieu 3 doggies

Hier beginnen we op 10weken en zijn nog bezig hij is nu 5jaar mijn ander teefje is nu 12jaar en heeft gehoorzaamheid gedaan tot 8jaar.Zolang we het samen leuk vinden doen we verder

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Hier ook nog steeds cursus. Jet is 2,5 jaar.

Wij hebben gedaan en doen nog steeds:

Puppy cursus
Gevorderden cursus
Ratjetoe brons
Ratjetoe zilver

De Ratjetoe cursussen zijn een combinatie van gehoorzaamheid en diverse hondensporten (flyball, Rally O e.d.) Morgen hebben we de laatste Ratjetoe zilver en dan gaan we door naar de Ratjetoe goud. Elke cursus bestaat uit 10 lessen.

Wij werken niet naar een examen toe. Het gaat vooral er vooral om, om samen met je hond bezig te zijn, plezier te hebben en als je hond iets moeilijk vind of niet kan is dat helemaal niet erg.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Casper is 5 en ik train nog steeds met Casper


En nog steeds leren we nieuwe dingen zoals duif apporteren.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Na de puppy cursus gestopt met cursus Lobke en ik mochten steeds ee rijden met een buurvrouw toen die stopte na een ruzie et een stel op de hondenschool stopte zij ,ik ben toen ook gestopt omdatt ik geen halfuur s,avonds wou fietsen. Ben toen zelf door gegaan thuis oefenen Lodewijk heeft volgens mij nooit eeb cursus gedaan bij zijn vorig vrouwtje. die had hem nog niet eens zindelijk gemaakt dus denk dat voor haar een cursus ook teveel was.Hein..

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Romi en ik zijn nadat ik haar adopteerde meteen begonnen met gehoorzaamheid. ze was toen 1 jaar en 4 maanden. Komende januari wordt ze 4 en nog steeds doen wij gehoorzaamheid + wedstrijden gehoorzaamheid

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Met keeto zijn we vanaf 11 weken tot 17 maanden bezig geweest op 3 verschillende scholen. Nooit een cursus afgerond of voor geslaagd. En ik doe het ook echt nooit meer met hem, naja geen gezhoorzaamheid/opvoeding in elk geval. Hij had er zo een hekel aan dat hij moest wachten en dat elke les hetzelfde gedaan werd.
Daarbij hadden de instructeurs een hekel aan hem (kan je het voorstellen !?!) Hij werd nogal... zangerig. 

Uiteindelijk heeft hij meer gedragsproblemen vanuit de cursus ontwikkeld dan dat hij opgevoed werd. Nu is het een lang proces maar alle punten gaan vooruit. Hij gaat steeds beter negeren en is steeds minder overprikkeld. En ik leer hem gewoon commando's die ik wel gebruik. Zo weet keeto wat links en rechts is.

Hierna wil ik gaan speuren want dat vind hij denk ik wel leuk. Eerst maar beginnen met een workshop via de rasvereniging.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Ik heb 4x cursus gedaan met Indy en daarnaast nog verscheidene workshops.
Nu is ze 3 geweest en ben ik ermee opgehouden. 
Ik vond het heel leuk om te doen, maar op een gegeven moment werd het een beetje saai.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb met de vorige honden altijd gehoorzaamheidscursussen gedaan, maar met Dribbel heb ik het zelf gedaan. Ik heb wel vaker zelf honden getraind. Ik ben er best trots op.

Wel doen we behendigheid bij een sportschool.

Volgende forumvraag: Commando's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^