verharen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel karin  (lobbus)karin (lobbus)

honden foto van karin  (lobbus)

verharen.
wij hebben een bulldog en die blijft verharen.
heeft iemand misschien een goede tip.
hij is namelijk wit   en die haartjes zitten overal.
alvast bedankt ik hoop goede tips te krijgen

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Honden verharen het hele jaar door maar twee keer per jaar is het ruien heel erg veel. Wat je kunt proberen is je hond andere voeding te geven. Als je hond de juiste voeding krijgt wordt de vacht beter en verloopt het verharen op een meer natuurlijke manier.

Succes ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

rui is seizoensgebonden, maar tegenwoordig wonen honden in verwarmde huizen, liggen lekker onder de dekens en op of in bed. geen seizoensgebonden rui meer, dat betekend dus altijd verharen.

nou is het wel zo dat kortharige wat meer verharen dan langharigen. gebruik een zeem om de losse haren te verwijderen van je hond, een borstel beurt in de week is voldoende voor jouw hond, hoe meer je borstelt hoe meer je de verharing stimuleert.

probeer de hond op een wat koele plek te laten en beslist niet in een warme omgeving, verharen heeft eigenlijk met weer te maken, en licht.

ook kan voeding erbij aan dragen dat de hond minder verhaart, of een goede supplement, zoals biotine, goed voor huid en haar.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Inruilen voor een labradoodle ;-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

wat je ook kan doen, is net zoals vele mensen, ondanks dat er nu wss een hele meute over mij gaat komen..

naar een trimsalon gaan .. Ik ken iemand met 4 engelse bulldoggen, die elke 4 maanden gaat, en bijna geen fijne haartjes meer in huis heeft nadien ..

debbie (Gast)

hoy karin

ik had hetzelfde probleen met mijn basset hound
zij verhaarde zo hard dat ze kale plekken kreeg. overal mee gezeten overgestapt op verse voeding 
niks hielp. nu ben ik bij een andere dierenarts geweest zij hebben aan huidstaal onder de microscoop bekeken 
en het bleek om gist te gaan. iedere hond maakt gist aan  ,maar mijn hond haar huid was te zwak zodat ze overwoekerde tot in haar oren zat het ;niet met het blote oog te zien he; malese of zo iets noemde ze het. nu krijgt mijn hond pilletjes en iets om haar huid te herstellen en ze verhaard bijna niet meer en haar doffe vacht is ook weg.  zeg niet dat jou hond hetzelfde heeft maar als hij extreem verhaard, jeuk heeft en een stinkende vacht heeft zit de kans er wel in dat het miss wel ook zoiets is .het komt nl veel voor bij honden met huidplooien.

sterkte ermee

Volgende forumvraag: Jasjes van Momo's zijn binnen !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^