oefenhonden gezocht voor trimopleiding (gratis!)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura VandenindenLaura Vandeninden

honden foto van Laura Vandeninden

Hallo iedereen,
Ik volg in Hasselt aan Syntra de dagopleiding voor hondentrimmer. Hiervoor ben ik nog op zoek naar heel wat honden die ik gratis voor u zal verzorgen volgens de rassenstandaard. Dit gebeurt onder begeleiding van trimsters met jaren ervaring. Ikzelf woon in Kinrooi maar liefst zoek ik mensen regio Hasselt die hun hond zelf kunnen brengen en halen maar als dit niet mogelijk is kan voor vervoer gezorgd worden.

Ik ben nog op zoek naar volgende honden :
5/12 + examen : Shih Tzu, Lhasa Apso, Malteser (! deze moeten echt lange haren hebben en mogen nooit geschoren zijn)
10/12 en 17/12 zoek ik nog een poedel, de 10de voor deze voor te bereiden en de 17de voor mijn examen.
Wat gebeurt er met deze honden? Enkel de dagelijkse verzorging dwz : kammen/borstelen, verzorging ogen oren en nagels, wassen en föhnen. Klein scheerwerk kan eventueel wel gebeuren indien de eigenaar dit wenst (poedel).

Vanaf januari leren we wel knippen (zoals dit volgend de rassenstandaard hoort) en ben ik nog op zoek naar volgende honden :

Hoogbenige terriërs (ruwhaar) :
- Fox, Welsh, Lakeland, Airedale of Ierse terriër
Laagbenige terriërs (ruwhaar) :
- Cairn en Schotse terriër, Westie
Schnauzers :
- Dwerg/middenslag/riesenschnauzer
Krulvachten :
Poedel, Bichon Frisée
Spaniëls :
- Engelse/Amerikaanse cocker
- Welsh/Engelse springer spaniël
-Field, Sussex, Clumber spaniël
Setters :
- Engelse, Gordon of Ierse setter
Opkniphonden (minimum 4cm haar!) :
- Bearded collie, Briard, Lhasa Apso, Old English Sheepdog, Shih Tzu, Afghaanse windhond, Coton de tuléar, Havanezer, Leeuwhondje, Maltezer, Tibetaanse/Boheemse/Skye/Silky/Yorkshire terriër

honden page profiel Laura VandenindenLaura Vandeninden

honden foto van Laura Vandeninden

Bij deze wil ik ook even er een paar voor en na foto's bijzetten van de honden die ik heb gedaan :-) Robbedoes de teckel voor en na zijn plukbeurt


Diddy de malteser : wat een goede borstel en wasbeurt kan doen he? :-) enkel het haar voor de ogen is weggeknipt

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mooi werk van je ':-) sommige hondekapsters brengen er niks van terecht, maar jouw hondjes zijn heel mooi gedaan. Ik vind het altijd raar hoe die honden in banden hangen, pas als ik zelf begin aan mijn langharig hondje , pas dan besef ik hoe gemakkelijk werken dat moet zijn als ze móeten blijven staan . Hoe zou je een yorky dan opknippen ? Niet dat ik hem breng hoor, ik woon te ver , maar zuiver uit interesse.

honden page profiel Laura VandenindenLaura Vandeninden

honden foto van Laura Vandeninden

Dankje! Ik denk dat dit vooral is omdat veel trimmers de hondjes veeel te kort doen of scheren.. Waar onze leerkrachten dus absoluut op tegen zijn, en ik zelf ook wel. Ik denk dat (volgens de rassenstandaard dan) aan een York niet echt geknipt wordt? Ik kan verkeerd zijn hoor want ik heb tot nu toe nog geen honden leren knippen, enkel borsteltechnieken, wassen en drogen. Het echte trimwerk begint voor mij vanaf januari ':-)

Volgende forumvraag: verharen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^