bange dobbeman

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Ik liep vandaag op de hei met mijn man en taat lekker regen pakken aan want ook ik vind het soms lekker om goed nat te worden een tik van mij .Maar ieder geval komt er een mevr met een dobbeman aan lopen en taat ziet dat en stuift er op af Ik heb nog nooit een hond zo horen gillen ik roep taat terug en ze komt gelijk.Wat ik heel netjes vond van haar .Ik zeg tegen mij man doe taat maar even aan de riem volgens mij is dat beesje ontzettend bang .Die mevrouw riep haar hond ook terug en hij kwam heel voorzichtig onze richting op We raakte in gesprek met die mevr en wat bleek die hond was in een maand tijd vier keer gegrepen door een grote hond tot bloedens aan toe .Ze was ons erg dankbaar dat wij taat terug riepen en haar aan de riem deden ze zei dat er maar weinig mensen zijn die zo reageren en dat ze hem al een paar keer kwijt geweest is om dat andere honden niet terug geroepen worden .En ze krijgt dan ook nog te horen nou zeg het is toch een dobbeman
En toen gebeurde er iets heel wonderlijks de dobbeman kwam heel voorzichtig naar taat toe en begon haar te besnuffelen ik heb taat weer los gedaan en ze waren zo lief voor elkaar .Die mevr hoopt dat ze ons vaker tegen gaat komen meschien dat het dan weer goed komt met haar hond .
Ik heb wel gezegd dat ik het de normaalste zaak vind van de wereld dat ik mijn hond terug roep als een andere hond zo bang is .En mijn hond zo ombehouden is ze doet niks maar stuift wel heel hard op een andere hond af Maar ik ban wel weer heel trots op mijn taatje dat ze zo goed luisterde .
groetjes joke en taat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bange dobbeman" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Ach, wat erg...

Dobers zijn ook ontzettend zachte honden in dat opzicht, mensen denken vaak dat ze een harde hand nodig hebben maar daar klopt niets van. Ze kunnen heel moedig zijn maar hebben toch echt ook wel hun onzekerheden en angsten...

Ik hoop ook dat jullie elkaar maar vaak tegen mogen komen. Misschien kun je een keer afspreken? Is dat beestje straks weer over zijn angst heen.

Wel heel ontroerend hoe hij toch kennis wilde maken met Taat - ze zijn hartstikke slim. Daarom ben ik ook zo dol op dit ras:-)

groetjes,

Linda.

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Hoi Joke,

Wat een aandoenlijk verhaal...lief,dat die schat van jou deze Doberman kon geruststellen.Ben trots op Taat en ik hoop,dat de Doberman zo over zijn angst heen kan komen.Als ik aan een Doberman denk moet ik altijd aan Magnum en Higgins denken,die zelf 2 Dobermannen had en die werden altijd zo afschrikwekend voorgesteld.Hoop,dat je deze mensen nog eens tegen komt...goed hoor,dat je Taatje even terug riep,zou ik ook doen,als iemand bang is voor mijn honden of een hond bang is voor mijn honden...

Geef je Taat een knuf van mij?!

groetjes van Ingrid en haar honden

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Joke,

Wel knap dat Taat toch direct terug kwam....en erg mooi dat ze daarna toch kennis mocht maken met de dobberman. Ik hoop ook dat jullie elkaar vaker tegen gaan komen. Voor de dobber zal het goed zijn en Taat zal het ook vast leuk vinden! Sommige rassen lijken heel stoer, maar schijn bedriegt dus blijkbaar....Ik krijg ook vaak de opmerking Morris is toch geen echte Bobby (van Kuifje). Ik bedoel Bobby (van Kuifje) was altijd een held en nergens bang voor en onze Morris is wat dat betreft soms ook echt een schijterd....Als hij iets vreemd vind, dan schiet hij er tussen uit of hij gaat strak op de grond liggen....Hij is echt niet zo dapper als dat de meeste mensen zouden denken!

Groetjes Monique

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi linda
Ik zelf vind dobers ook top honden mijn schoonouders hebben er twee gehad waren ook schatten en ook heel zachtaardig maar een hoop mensen schatten dobbemans zo anders in erg jammer trouwens ik zeg altijd het ligt er aan hoe je er zelf mee omgaat van elke hond kan je een rot zak maken en ook van elke hond een lieverd natuurlijk .Maar deze hond was echt een schat
Groetjes joke en taat

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Taat is toch een lieverd (baasje ook hoor) want het begrip dat je daar toonde door Taat heel ff aan te lijnen heeft de Dober gerustgesteld maar ook zijn baasje. Konden ze een frisse start nemen en op eigen initiatief de stap zetten. Goed gedaan, zowel jij als Taat. Wat zal die Dober met een goed gevoel naar huis zijn gegaan, eindelijk een hond tegengekomen die lief voor hem was.
Dobers zijn schatten van honden, heb er zelf ene gehad, samen met een Rotti, beiden samen vertrouwde ik hun meer als onze Spike nu, gek maar het is zo. Blindelings vertrouwen was er van beide kanten. Zo lief dat ze zijn. Maar het is het uiterlijk van deze honden die afschrikt terwijl Spike er zooooo schattig uitziet maar pas op hoor, hahahaha, mensen miskijken zich vaak op het uiterlijk.
Supergoed gedaan Joke en Taat.

Vele groetjes van ons.

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Hoi Joke,

Wat heb je deze situatie goed opgelost. Hartstikke fijn dat Taat direct naar je luisterde. Weet je, ik denk dat Bassie de andere hond was gaan uitdagen. Zo graag zou hij willen spelen en ik mag dan met mijn geroep mooi naar het beroemde bos. :-)

Weet je waar ik aan zit te denken...heel misschien...heb je straks een leuke 'meewandelaarster'.

Gezellig samen de hond uitlaten in de regen.

Heb ik vandaag ook gedaan hoor. Regenpak en regenlaarzen aan en dan maar kuieren. Je hond moet toch beweging hebben, anders worden ze zo chagerijnig.

En wie wil er nou een chagerijnige hond in huis??

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Nou wilma bij taat lukt dat ook niet altijd hoor dat ze terug komt Want wat is nou mooier dan er achter aan te jagen maar deze hond gilde zo erg dat ik denk dat taat er ook van schrok .Jammer dat de hei hier 12 kilometer van daan is maar meschien kom ik die mevr volgend weekend weer tegen Want dan gaan we altijd naar de hei bezit doorde weeks jammer genoeg geen auto

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bange dobbeman" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^