Hond laten inslapen wegens agressief gedrag??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik zie een foto van een "onzekere" hond.
Ik zie ook kwijl strepen over zijn/haar neus, dat kan alleen maar daar komen door "kop schudde" Het is een langoor, dus misschien wel pijn aan zijn oren, oormijt enz...

"


Pijn zou inderdaad een reden kunnen zijn tot bijten van een hond...
Maar de hond is ook nat op de foto, daar kan het schudden ook van komen.

Maar, je komt er pas achter na een DA bezoekje .

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Daar kan ik niet veel aan doen he. Ze ziet het niet meer zitten. Alles eens laten bezinken eerst... "


.Inderdaad alles eerst laten bezinken lijkt mij het beste en ik vind dat jij nu en je moeder toch ook al flink hun best hebben gedaan. Triest dat het hondje zo is (geworden). Maar neem aan dat je moeder dit weekend zeker nog met Puck zit opgescheept dus wie weet is alles maandag weer in rustiger vaarwater. Maar pas wel op hoor dat hij niet jullie beschadigt

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hij was al moeilijk bij zijn vorige eigenaar, en dan wordt het dier maar altijd in de bench gestoken, lekker uit de weg, gemakkelijk niet ? Dan schrikken ze nadien dat de hond verknoeid is.....maak dat maar eens vlug terug in orde. Ik begrijp jouw moeder . Ze had zich dat ook anders voorgesteld .
 Sommige mensen echter.........;-)Ik zou ze zelf wel in de bench willen steken.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Als je moeder het hondje niet meer wil, is het dan niet een mogelijkheid om de hond intern bij een hondertrainer te doen. Misschien wil Nelis Verhieven dit wel doen, hij werkt heel erg hond gericht. Ook dit kan voor een hond al heel fijn zijn dat zijn gevoelens begrepen woorden.
Nelis zit in Koningslust (Limburg)

Honden tonen vaak agressie van uit angst of onzekerheid en om mensen en/of honden op afstand te houden, dus niet om de agressie op zich of van uit dominantie.

Dus van uit een interne training/therapie herplaatsen, misschien is dit een idee.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wow... zielig verhaal zeg (voor de hond).

Ik zou zo'n beestje eens grondig laten onderzoeken bij de dierenarts voordat je ook maar IETS anders gaat ondernemen. Gewoon doorzetten joh, overtuig je moeder! Doe het voor het hondje.... 

Vind het moeilijk om erna te kijken die foto. Die hond is zuiver (de inmiddels overleden) hond van m'n nichtje. 
Ironisch genoeg begon die op 9-jarige leeftijd ineens heel gek te doen, hij liep achteruit en niet meer vooruit. In het begin werd er om gelachen. "Wat doet die hond ineens toch raar!!" Maar het hondje begon steeds gekker te doen.. toen toch maar naar de dierenarts. De hond bleek een tumor te hebben. Ze konden er niets meer aan doen... hond wist van de pijn niet meer wat ie deed. En werd later die week ook zeer agressief! Ze konden op een gegeven moment niets meer met hem doen. Hij ging zich ook verstoppen (om te sterven) ze hebben hem z.s.m laten inslapen toen. 

Natuurlijk hoeft er bij dit hondje geen dodelijke veroorzaker te zijn. Maar stel dat het wel is, dan heeft het hondje toch recht om verlost te worden van zijn pijnen? Ik ken ook een kat met een vergelijkbaar verhaal die bleek later een huidaandoening te hebben. Kat was immens agressief geworden en écht onhandelbaar.... Na een dierenarts bezoek en de diagnose + behandeling was de kat weer helemaal de oude, ik zeg maar! Dus please...

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Als de mama het niet meer aankan, kan ze het niet meer aan.
Wij kunnen van hieruit niet gaan beslissen wat iemand anders moet aankunnen.
Versta me niet verkeerd, ik vind het ook jammer en hoop dat er toch een oplossing komt.
Dat ze toch nog met de hond naar de dierenarts gaat. Of dat er toch nog iemand naar kan komen kijken.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik zou alvorens een definitief en niet omkeerbaar besluit te nemen uitsluiten of dit gedrag door pijn veroorzaakt kan worden.

Verder is het een vreselijke situatie als de rol van de hond alles bepalend is, En mensen er om weg blijven etc. Heftig.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Ik zou alvorens een definitief en niet omkeerbaar besluit te nemen uitsluiten of dit gedrag door pijn veroorzaakt kan worden.

Verder is het een vreselijke situatie als de rol van de hond alles bepalend is, En mensen er om weg blijven etc. Heftig. "


.Ja dat ben ik helemaal met je eens zoiets gooit je leven compleet op z'n kop

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Ik ga het hun zeggen maar denk dat mama dat punt al voorbij is. Die ziet het echt niet meer zitten. Jammer want Puck kan echt een lieverd zijn. En dan ineens ... Die krijgt precies een klik in zijn hoofd  :'( "


Zoals Christel zegt, een instructrice is geen therapeut en daardoor heb ik ook een hond gevonden die te redden was, dus check-up dierenarts en een goed therapeut, en geen therapeut die de termen dominantie en onderdanigheid etc gebruikt, heb een boek gelezen, dat redelijk up-to-date is met lichaamstaal van honden en dit is allemaal enorm achterhaald, helaas maken velen instructeurs van die oude methode, roedel-methode gebruik en daardoor kan je een hond nooit goed begrijpen !

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

maar waar ligt het dan aan ? is je moeder wel concequent genoeg ?
en betreft wat voor hond gaat het ?

mijn ex schoonmoeder had ook zo'n geval, maar dat kwam puur doordat ze bang voor de hond was en niets tegen de hond durfde.. was ook baas in huis. maar als ik en mijn ex dan op visite kwamen was het een super brave en lieve hond. omdat de hond wist dat hij bij ons niet alles mocht doen
dit was een herder kruising.

succes ermee

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Een hond in laten slapen doet een dierenarts. Een enigzins normale dierenarts zal nooit een hond euthaniseren voordat hij hem grondig medisch onderzocht heeft. Moeder zal dus sowiezo met het hondje naar de dierenarts moeten en het hondje zal sowiezo onderzocht worden.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Een hond in laten slapen doet een dierenarts. Een enigzins normale dierenarts zal nooit een hond euthaniseren voordat hij hem grondig medisch onderzocht heeft. Moeder zal dus sowiezo met het hondje naar de dierenarts moeten en het hondje zal sowiezo onderzocht worden. "


.helaas zijn er aantal niet normale dieren artsen ben ik bang...
Ik begrijp de nood maar vind euthenacie ook geen oplossing.
Hond moet echt met spoed herplaatst naar iemand die er wel chocola van kan maken.
of je roept er iemand bij die je kan helpen die er  echt verstand van heeft...maar dan moet er ook de wil zijn de info op te volgen.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Deze hond is te helpen.
Maar hij is compleet de kluts kwijt.
Zware persoonlijke directe begeleiding van deze hond..een mens die hem continu verteld hoe hij zich moet gedragen zal zeer zeker helpen.
Maar het is zwaar intensief.

Hij staat zeer hoog op de poten wat kan duiden op flinke onzekerheid.
Hij is droevig, onzeker en extreem allert.
Dit zie je wel vaker bij onzekere honden.

Laat de dierenarts aub de hond compleet grondig nakijken.
Pijn maakt onzeker gedrag nog sterker.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Daar moest ik ook aan denken. En aangezien een bevriende gt/trainer er al mee gewerkt heeft, denk ik dat inslapen een optie is. Wat zegt die trainster ervan?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als het niet zo'n door gefokt ras was geweest had ik graag willen proberen om de hond over te nemen, maar aan dit ras begin ik niet.

Hopelijk krijgt hij toch een onderzoek.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" http://hondenuniversiteit.nl/training-en-gedrag/abnormaal-gedrag/rage-syndrome/

moest hier aan denken...hoop het niet. :'( "

Die gedachte had ik dus ook en dat kwam ook omdat ts dit aangaf 
de hond draait zonder waarschuwing om en bijt uit het niets.
.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Maar dat weten we dus niet of de hond uit het niets bijt, het kan best zijn dat de hond slechte ervaringen gehad heeft en zich bedreigd voelde.

Ik hoop echt dat de moeder moeite wil doen en dit hondje eerst maar eens heel goed laat onderzoeken

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Hoi ik heb via het dierenasiel van genk de naam doorgekregen van een gedragstherapeute die veel werkt met cockers en angstagressie in het algemeen. Want dat is wat zij denken wat er scheelt. Heb alle info doorgestuurd naar mijn moeder, broer en zus. Ik hoop echt dat zij hier werk van gaan maken. Want puck kan oh zo'n lieve hond zijn. Helaas kan ik hem niet naar mijn thuis halen. Ik heb katten, konijnen en een kleine hond. Dit gaat niet samen met puck. Heb al jullie reacties doorgegeven en diverse mogelijkheden. Maar denk dat mama hem echt wil herplaatsen dan. Zij heeft er gewoon de tijd niet voor om intensief met puck bezig te zijn. Sinds mijn vader gestorven is staat zij alleen in voor de boerderij. En geloof me, dat is niet makkelijk. Dus geen negatieve reacties naar mijn moeder toe aub. Jullie kennen haar situatie niet

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Tot nu toe heeft niemand negatief gereageerd over je moeder, je moet alleen wel begrijpen dat mensen het hier als een uitvlucht zien om hem in te laten slapen.

Ik heb niet gezegd dat jij hem naar je huis moet halen ik heb gezegd dat jij ook met hem naar de dierenarts kan.

Het is net wat ik al zei, ze heeft dus 3 opties, herplaatsen, inslapen of medische check. Voor al die 3 opties moet de hond in de auto dus waarom kan ze dan niet gaan voor die medische check.

Ik snap dat het zwaar is om in je eentje een boerderij te runnen en dat het verlies van jouw vader ook heel zwaar valt maar daar kunnen dieren niet de dupe van worden.
Deze hond verdiend net zoveel als elk ander dier bij haar op de boerderij en daar hoort ook een bezoek aan de dierenarts bij.

honden page profiel --

honden foto van -

" Hoi ik heb via het dierenasiel van genk de naam doorgekregen van een gedragstherapeute die veel werkt met cockers en angstagressie in het algemeen. Want dat is wat zij denken wat er scheelt. Heb alle info doorgestuurd naar mijn moeder, broer en zus.  Ik hoop echt dat zij hier werk van gaan maken. Want puck kan oh zo'n lieve hond zijn. Helaas kan ik hem niet naar mijn thuis halen. Ik heb katten, konijnen en een kleine hond. Dit gaat niet samen met puck.  Heb al jullie reacties doorgegeven en diverse mogelijkheden. Maar denk dat mama hem echt wil herplaatsen dan. Zij heeft er gewoon de tijd niet voor om intensief met puck bezig te zijn. Sinds mijn vader gestorven is staat zij alleen in voor de boerderij. En geloof me, dat is niet makkelijk. Dus geen negatieve reacties naar mijn moeder toe aub. Jullie kennen haar situatie niet "


Herplaatsen is op zich een goede optie. Hopelijk wil de nieuwe potentiële eigenaar wél de medische onderzoeken doorstaan...

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

De dierenarts komt meestal naar hun he. En ja ik hoop ook da ze voor onderzoek gaat en laat herplaatsen maar daar heb ik niks over te zeggen

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

" Hoi ik heb via het dierenasiel van genk de naam doorgekregen van een gedragstherapeute die veel werkt met cockers en angstagressie in het algemeen. Want dat is wat zij denken wat er scheelt. Heb alle info doorgestuurd naar mijn moeder, broer en zus.  Ik hoop echt dat zij hier werk van gaan maken. Want puck kan oh zo'n lieve hond zijn. Helaas kan ik hem niet naar mijn thuis halen. Ik heb katten, konijnen en een kleine hond. Dit gaat niet samen met puck.  Heb al jullie reacties doorgegeven en diverse mogelijkheden. Maar denk dat mama hem echt wil herplaatsen dan. Zij heeft er gewoon de tijd niet voor om intensief met puck bezig te zijn. Sinds mijn vader gestorven is staat zij alleen in voor de boerderij. En geloof me, dat is niet makkelijk. Dus geen negatieve reacties naar mijn moeder toe aub. Jullie kennen haar situatie niet "


.ik wil je ma best helpen hoor en ik neem aan dat je niet heel ver weg woont als je al een gedragstherapeute uit Genk neemt?

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Mama woont in meeuwen, ik in diepenbeek. Als je iemand kent die de uitdaging met puck wil en kan aangaan ... let us know. Bij mama blijven is geen optie meer vrees ik

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

het is dat ik zelf helaas geen plaats heb. anders had ik hem graag in huis willen hebben.
maar ik zou je ma vanuit huis wel meehelpen.
wat is puck ok alweer voor hondje ?

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Een engelse cocker. Bijna 2 jaar. Maar hij kan niet met kinderen en met de meeste andere honden gaat het ook niet

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

hier dus 2 honden..  shit man.. wil graag helpen
en het is niet echt een klein hondje

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Ik hoop dat die gedragstherapeute een oplossing bied

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

als het een goede is wel

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" maar ik zou je ma vanuit huis wel meehelpen.
"


Aussie en Nero, mag ik er toch even op wijzen dat het hier gaat om een ernstige zaak. In andere topics raadt jij dingen aan als:' in het nekvel grijpen en naar z'n plek sleuren'. Hondenpage staat voor een positieve opvoeding. Ik vind het volstrekt onverantwoord een hond als Puck aan dit soort correcties bloot te stellen, je kan de agressie er alleen maar mee doen escaleren en dat is in het belang van niemand!

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Snachts morrelen/praten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^