Storm de puber...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Oké waar zal ik beginnen...

Storm is vandaag 9 maanden oud..
Het is een heerlijk beest, goed karakter noem het maar op...

Maar soms vertoont hij gedrag waar ik niet goed weet wat ik ermee aan moet,
Als je rustig op de bank zit, komt hij naast je zitten... maar dat is maar voor korte duur. Al snel wil hij spelen, dus met zijn kop onder je arm door duwen, continue zijn poot op je leggen en je "meetrekken" om te spelen, en als dat niet werkt springt hij wel bovenop je zodat je hem wel aandacht MOET geven. 

Ik corrigeer dit met een duidelijke NEE, en dan kijkt hij me schaapachtig aan en begint te blaffen... dit houd niet op als ik er wat van zeg, en dan krijgt hij een time out van me in zijn bench.
Omdat ik het niet nodig vind dat hij in de bench zit als ik thuis ben, laat ik hem eruit als hij rustig ligt te slapen... 
Maar dan is hij weer opgeladen en begint het spelletje van begin af aan. 

Ook begint hij steeds meer een weerwoord te geven als hij iets niet mag, dit uit zich in blaffen. Op zo'n moment draai ik me om en negeer hem, dit werkt wel, maar hij snapt niet dat hij dan 5 minuten later ook niet weer moet beginnen met blaffen...

Kortom.... Storm zit vaak in zijn bench omdat hij op zo'n moment niet te kalmeren is, en ik zou dit graag anders oplossen. Soms heeft hij echt een time-out nodig, maar soms ook niet... 
Aan beweging ligt het niet, hij wandelt 2 uur per dag en er word ook met hem getraind buiten de wandelingen. Verder ben ik altijd in voor een spelletje met hem, maar wel als het mij uitkomt. Niet als ik met hete koffie in mijn hand zit en er komt een 29 kg wegende Storm op schoot zitten...

Hij is de laatste dagen erg uit zijn doen doordat 3 deuren verder een loops teefje zit... en dit snap ik ook wel, dus dat zie ik nog enigzins door de vingers. Maar ons mannetje wil voortaan het laatste woord hebben! En dat gaan we niet accepteren!

Het is trouwens met fases.. er zijn ook dagen dat hij heel de dag bij je op de bank ligt te snurken en zich voorbeeldig gedraagd ;-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik heb zelf geen advies, maar hierbij even een upje :-)

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Storm is duidelijk echt aan het puberen!
Hij probeert alles uit de kast te halen,dus nu is het wel belangrijk om heel consequent te zijn.
Persoonlijk vind ik dat je de bench niet als "strafplek" moet gebruiken; het moet een veilig plekje zijn van hemzelf, voor de rust.
Negeren, negeren negeren...! Als hij bovenop je springt en begint te blaffen, ga jij staan en draait hem de rug toe. Hij leert gauw genoeg dat het niet helpt om de aandacht op die manier af te dwingen.
Wij hebben onze honden al vrij vroeg het commando "klaar" aangeleerd. Als dat woordje klinkt: geen aandacht, geen geduw met een kop, geen geblaf! Klaar is klaar, en ze druipen dan echt wel af!
Storm heeft het nu natuurlijk ook nog lastig met een loops teefje in de buurt, waar hij onrustig van wordt, maar echt..als je stug volhoudt leert hij het wel!
En een troost: het gaat over! Succes! ;-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Nee de bench is ook geen strafhok, hij gaat er dan in met een koekje ;-)

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

" Nee de bench is ook geen strafhok, hij gaat er dan in met een koekje ;-) "


Dan ga je hem dus eigenlijk belonen voor z'n irritante gedrag, en dat is net wat je niet wil, toch?

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Nee dat niet. Maar als hij braaf zijn bench in gaat lrijgt hij wat lekkers, hij zit er dan al in. Dus als hij rustig ligt.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Lekker negeren lijkt mij ook de enige optie en wanner jij met koffie zit voor hij bij je springt zeggen van nee of doorlopen. En de aanhouder wint echt hoor':-)

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

zoals hierboven al staat is negeren volgens mij ook de oplossing, desnoods even opstaan en weglopen als ie echt bovenop je springt. 
maar daarbij echt geen aandacht aan hem geven, ook niet kijken. 
is even lastig soms..
Je moet maar bedenken dat dit een periode is, daarna komen nog vele jaren waarin hij het niet meer zal doen!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

'Nee' of 'Foei' is ook aandacht ;-) Welliswaar negatieve aandacht.. Maar voor een hond die graag aandacht wil..is negatieve aandacht ook aandacht ;-).
Gewoon negeren, kijk weg, draai je lichaam weg of loop zelfs weg..en beloon wanneer je wel gedrag ziet wat je wil. Ik heb sinds Misia hier is standaard koekjes in mn zakken zitten. Want Misia vind ons gezelschap ook zo'n feestje, waarbij constant gespeeld moet worden.. Dus zit ze bij me op de bank en begint ze zichzelf op te dringen dan negeer ik haar compleet..gaat ze vervolgens rustig naast me zitten, dan beloon ik met een 'goed zo' op rustige toon (zeg ik het te blij dan staat ze weer te stuiteren ;-))..en een koekje erbij. Werkt goed, ze is al een stuk minder stuiterig, haha
Verder wandel je veel, maar zou je misschien ook wat tijd kunnen besteden aan mentale uitdaging, dus echt denkspellen/zoekspellen. Daar worden ze ook lekker moe en rustig van :-)

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Hi.. idd zoals hierboven beschreven. Storm mentaal meer uitdagen. Bijv: Wat lekkers verstoppen en zoeken maar..;-)

gr.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Echt vermoeiend he die pubertijd, mijn hond zit er nu ook in. Hij doet alles wat hij doet express, dat zie ik aan zijn blik. Daarnaast neem hij ook geen moment rust wanneer hij niet slaapt, hij blijft maar gaan. Zo vermoeiend soms :P, soms betwijfel ik of hij wel een herseninhoud heeft in zijn kop.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Het lijkt wel alsof je het over Hunter hebt toen hij 8 maanden oud was. Ik weet precies wat je doormaakt haha, Hunter was heel erg opdringerig en wilde continue aandacht (nu heeft ie dat nog wel). Negeren is een goeie, gewoon helemaal niet reageren op zijn ongewenste gedrag. Snap wel dat je hem niet steeds in de bench wil doen, geef hem anders een gevulde kong en laat hem daar op sabbelen, zo is ie weer even zoet. Staffords zijn op die leeftijd onvermoeibaar. Of koop een groot kauwbot voor hem daar is onze Hunt ook gek op, dan heb je even geen "last" van 'm haha. Of zoals hierboven ook werd gezegd hem mentaal uitdagen door koekjes etc. te verstoppen, spelletjes doen binnen. Kijk anders even bij dit topic voor inspiratie:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/166781/het-hersenwerk-topic!.php

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^