Allergische reactie Wolfsblut??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Hallo allemaal!

Ik wou overschakelen van Select Gold brokken naar een kwalitatief betere brok. Zo ben ik bij Wolfsblut beland. Gisteren was de zak Wolfsblut Range Lamb dan toegekomen.
's Avonds meteen aan de hondjes  gegeven. Nu even later..stond heel Lexi haar buik vol met rode vlekken/bultjes. Vandaag ook nog steeds.. Gaan er morgen mee naar de dierenarts.In elk geval vraag ik me af: kan Lexi allergisch zijn voor deze brok? Heb het net besteld omdat het hypoallergeen blijkt te zijn. Dit zeggen ze er zelf over:
"Met RANGE LAMB biedt Wolfsblut een nieuwe specialiteit van voedsel met vers lamsvlees dat omwille van zijn hypoallergene samenstelling goed verdragen wordt door honden met sterke allergische reacties."

Er staat ook nog

"Vers lamsvlees en zilvervlierrijst zijn uitgekozen en zijn een goed alternatief voor dure speciale diëten.
Lam is een van de weinige bronnen van dierlijke vlees dat wordt verdragen door een meerderheid van alle allergische honden."

Lexi heeft vroeger al wel eens een brok gegeten met lam in, dit was een brok van Hills. Nu las ik ergens: "....Dit moet voer zijn waarbij alle dierlijke eiwitten zo klein zijn gemaakt (gehydroliseerde eiwitten), dat ze onmogelijk nog een allergische reactie kunnen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn Hill’s z/d ultra en Royal Canin Hypoallergenic"
Dus zou het kunnen dat ze op lam toen niet reageerde omdat de dierlijke eiwitten in Hills brokken zo klein zijn?

Maar Wolfsblut zou dit dan toch ook gedaan hebben aangezien ze zichzelf hypoallergeen noemen?


Alvast bedankt indien iemand me hier meer informatie over zou kunnen geven :-D:-D

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Hypoallergeen is een verkooppraatje en kun je verder weinig waarde aan hangen. Vroeger was Lam een diersoort dat veel honden nog nooit hadden gegeten, nu heeft vrijwel ieder merk wel een Lam variant. Allergie voor Lam komt minder voor dan allergie voor Rund of Kip maar er zullen ongetwijfeld honden zijn die allergisch zijn voor Lam. Waar ik me meer zorgen over maak is die zilvervliesrijst. Dat is graan en graan wil nog weleens de boosdoener zijn in geval van allergische reacties.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Hmm dat is waar, maar heb ergens gelezen dat die rijst van alle soorten graan het minst allergie opwekt? ofzoiets.
Hiervoor kreeg Lexi ook voer dat maïs bevatte, heeft ze nooit problemen van gehad.
Ze heeft ook al eerder rijst gegeten toen ze last had van haar darmpjes. Daar reageerde ze ook niet allergisch op.

Dacht dan dat het kon komen door de Lam, maar aangezien ze eerder Hills brokken heeft gegeten dat Lam bevatte.. ik weet gewoon echt niet meer wat het kan zijn.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

jeff reageert oa goed op lam
het kan ook een andere toevoeging zijn overigens waarop je hond reageert.
Wolfsblut werd bij mijn honden als brok beter verdragen dan hills of orijen

Bekijk ingredienten lijst zorgvuldig ..en test ingredienten die je wantrouwt apart

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ik hoop dat je nog iets anders in huis hebt om te geven want zou dit even laten staan.Wat de reactie veroorzaakt kan ik je niet zeggen maar er zit waarschijnlijk iets in dat je hond niet verdraagt

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

als bowie niet tegen een brok kan uit zich dat in jeuk, en o.a. vieze oren, kapotte pootjes, diarree, etc.
ik ben het meest tevreden over Wide plain, red rock en Wild pacific van Wolfsblut. niet dat alle klachten weg zijn, maar zoals de jeuk is echt vele malen minder, en de kapotte pootjes zijn onder controle te houden... bij de range lamb kreeg ze dus beduidend meer jeuk

Misschien is de Wild pacific variant iets voor je hondje, dat je deze een aantal dagen geeft, en als dat goed gaat nog een dag de Lam versie geeft, krijgt ie dan weer rode vlekken en bulten dan weetje bijna zeker dat het dus aan die brok ligt, en zou je eens in de ingrediënten lijst kunnen duiken.

Succes

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Het kan ook komen door één van de andere ingredienten. Het ziet er simpel en vrij normaal uit maar het is wel degelijk mogelijk.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ja ik denk dat het door een van de andere ingrediënten komt, ofwel door de specifieke vorm van rijst. De rijst die ze reeds gegeten heeft is gewone witte rijst.
Misschien dat de 'volkoren rijst' in Wolfsblut haar reactie geeft? zou het kunnen?

Als ik morgen bij de DA ben zal ik zien wat zij erover denkt. Ga het morgen sowieso niet meer geven, hebben nog een beetje van de oude brok maar gingen er sowieso bijhalen omdat onze andere hond Mila de Wolfsblut brokken niet gebeten krijgt (heeft onderbeet).
Echt wel héél rot, dacht nu eens goed te doen om andere en goeie brok te geven...de ene hond eet het niet en de andere is waarschijnlijk allergisch :p mooi zo..

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" jeff reageert oa goed op lam
het kan ook een andere toevoeging zijn overigens waarop je hond reageert.
Wolfsblut werd bij mijn honden als brok beter verdragen dan hills of orijen

Bekijk ingredienten lijst zorgvuldig ..en test ingredienten die je wantrouwt apart "


Denk ook niet dat het de lam is waar ze op reageert, toen ze Hills brokjes met lam kreeg heeft ze hier nooit op gereageerd dus dat lijkt me sterk. Zal aan de DA vragen hoe ik juist kan testen wat het nu is

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Terug van de DA.. ze denkt dat het niet aan de voeding ligt, omdat bij een allergische reactie op voeding je vooral roodheid hebt en/of jeuk en Lexi heeft echt rode bulten/vlekken allemaal, precies de mazelen. En ze heeft er precies ook geen jeuk aan.. Ze heeft ook meerdere grote rode bulten.
Hadden er staaltjes van genomen maar konden niks vinden..
Nu heeft ze antibiotica gekregen dat ze tien dagen moet nemen. Daarna moet ik teruggaan op 2 december en als het tegen dan nog niet weg is moeten we een biopt laten nemen..moet ze helemaal voor in slaap gedaan worden natuurlijk. Gaat ook weer zo veel geld kosten :( niet dat ik het er niet voor over heb, heb alles over voor m'n kleintje. Maar het komt echt héél erg ongelegen :(. Zucht.. arm beestje

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een dierenarts zal dit soort aandoeningen meestal niet in de voeding zoeken. Vaak is het toch een graan of misschien een ander ingredient dat erin zit. Ik ken een hondje dat 7 jaar op hypoallergeen voer heeft gezeten, van Sanimed, voorgeschreven door de dierenarts. Het hondje had ineens rode exzeem, last van jeuk en haaruitval. Na 7 jaar. Het baasje zei me dat het absoluut niet van het voer kwam, want hij zat er al 7 jaar op en ook de dierenarts zei dat dat niet kon, want het was hypoallergene voeding, speciaal voor honden met huidproblemen. Maandenlang kwam het hondje bij de dierenarts, spuiten, zalfjes, weer ander voer van Sanimed, het hielp niets. Het baasje stapte over op granenvrij voer en koekjes, want vaak zit daar ook veel troep in, en binnen een paar weken was het over ! De dierenarts onderdrukt zulk soort aandoeningen met chemie en gaat helaas niet naar de oorzaak, vaak is dat voeding.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Als je brokken wil met gehydroliseerde eiwitten moet je eens met Kynofit bellen.
Hier een hond met veel allergieën en wij voeren nu al 6 jaar naar volle tevredenheid de hoogste allergie brok die ze hebben. Hiervoor ook van alles en nog wat geprobeerd. kosten 15 kilo 73 euro en thuis bezorgt.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ja, ik zei haar ook wel dat ik toch denk dat het wel door de voeding kan.
Ze zei ook dat het niet onmogelijk is, maar dat het ook wel vroeg is om nu al een voedselallergie te hebben aangezien Lexi nog jong is. Dat vond ik ook wel wat vreemd, hoe kan leeftijd daar nu een rol in spelen? onze vorig hond Seppe had ook van kleins af aan een grasallergie.
Ze stelde voor om hypoallergeen voer te starten, maar ik hou nog even de boot af. Gaan gewoon terug de vorige brok geven, daar reageerde ze goed op dus waarom opeens hypoallergene voeding? (ook mag ze dan geen koekjes, knaagbeentjes etc wat wel niet simpel is als je ook nog andere honden hebt)
We gaan nu eerst de antibioticakuur geven en dan zien of een biopt nodig is. Dat zijn meteen de 'grove middelen' maar dan weten we het ineens, ipv te sukkelen met andere voeding etc en het uiteindelijk nog niet te weten waar ze het nu van heeft.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Als je brokken wil met gehydroliseerde eiwitten moet je eens met Kynofit bellen.
Hier een hond met veel allergieën en wij voeren nu al 6 jaar naar volle tevredenheid de hoogste allergie brok die ze hebben. Hiervoor ook van alles en nog wat geprobeerd. kosten 15 kilo 73 euro en thuis bezorgt. "


Ik zal het onthouden :-) maar op de vorige brok deed ze het gewoon helemaal goed, dus denk eigenlijk niet dat het nodig is. DA denkt dus ook dat het mogelijk iets anders is dan voedselallergie, een onderliggende infectie wat ze niet meteen zagen. Vandaar de antibiotica en zien wat het geeft.
Nja, met zo huidaandoeningen is het altijd zoeken..
Ze zei wel dat het kan zijn dat Lexi opeens op de andere brok ook slecht gaat reageren? zou wel heel rot zijn. Dan zal ik wel naar die hypoallergene brok moeten kijken..

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Jammer dat er meteen een ab kuur is voorgeschreven, Eerst uitzoeken wat er aan de hand is ,dan de behandeling starten.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Jammer dat er meteen een ab kuur is voorgeschreven, Eerst uitzoeken wat er aan de hand is ,dan de behandeling starten. "


Ja ze gaf de keuze ofwel een antibiotica kuur en dan kijken ofwel meteen een biopt. Maar Lexi was al heel erg gestresseerd en moet toegeven had het ook niet meteen kunnen betalen (is rond de 200euro). Dus nu eerst 10 dagen "testen" en dan evalueren en toch biopt laten nemen indien nodig..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

In de geneeskunde wordt er het meest 'symptomatisch' gewerkt; eerst de last wegwerken, dan eventueel de oorzaak.

er zijn niet veel geneesmiddelen die oorzakelijk werken in de klassieke geneeskunde.

De uitleg over de soort uitslag/bultjes vind ik wel plausibel.

allergie zet histamine vrij en geeft eigenlijk altijd jeuk en een rash.


Ga gerust over op je eerste brok waarbij je geen last had.

Wens je hond veel beterschap!

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Zo jammer, een DA niets kan vinden, maar een AB voorschrijft.

Ik vindt het wel heel toevallig dat die rode vlekjes/bultjes nu na het geven van nieuw voer optreden.
In plats van de AB te geven, zou ik de hond eerst terug zetten op het oude voer, omdat AB ook veel kapot maakt dat goed is en het waarschijnlijk wel aan het voer zou kunnen liggen.

En geloof mij, ik heb twee allergische honden en een DA weet daar lang niet alles van, de zoektocht naar een oplossing heb ik zelf moeten doen, gelukkig lijk ik deze te hebben gevonden!

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Zo jammer, een DA niets kan vinden, maar een AB voorschrijft.

Ik vindt het wel heel toevallig dat die rode vlekjes/bultjes nu na het geven van nieuw voer optreden.
In plats van de AB te geven, zou ik de hond eerst terug zetten op het oude voer, omdat AB ook veel kapot maakt dat goed is en het waarschijnlijk wel aan het voer zou kunnen liggen.

En geloof mij, ik heb twee allergische honden en een DA weet daar lang niet alles van, de zoektocht naar een oplossing heb ik zelf moeten doen, gelukkig lijk ik deze te hebben gevonden!

"


Ja, ik weet het! Ze zei wel om sowieso op het oude voer te stappen. Ze wou eigenlijk zelfs met hypoallergeen voer starten maar dat is echt héél duur en aangezien Lexi het helemaal goed deed op de oude brok..wou ik daar nog even mee wachten. Ik zei haar ook dat ik echt wel denk dat het het voer is.. maar omdat ze echt ook heel vreemde dikke rode bulten heeft (ook op andere plaatsen dan haar buikje) wou ze met die AB starten als het een infectie was en dan binnen tien dagen een biopt. Ze denkt dus dat er twee zaken zijn: de mogelijke allergie van voedingen en nog vreemde rode bulten.
Nu...
ze krijgt sinds 2 dagen terug de oude voeding. En ik heb het gevoel dat het vandaag er een beetje beter uit ziet. Ze krijgt ook wel sinds gisteren de AB dus ja.. weet je natuurlijk niet als het weg is of het nu door de AB komt of door de overschakeling op andere voeding dan Wolfsblut.
Ik denk dat ze wel sowieso gaat aanraden om een biopt te nemen..om zeker te zijn.

Of zou ik iets anders kunnen doen? kan iemand mij iets aanraden? ik weet het nie meer

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hihi, ik zie teksten voorbij komen die ik exacr zo had willen neerzetten ;-) oa dat hypoallergeen niets betekend en dat dierenartsen allergieën te vaak over het hoofd zien en de hond dan eindeloos vol proppen met chemie.

Ik zelf (met mijn ervaring en wat ik hier lees) zou niet eens naar een da gegaan zijn. Ik zou terug gegaan zijn naar hills tot de klachten volledig over waren en dan pas zou ik weer iets anders proberen. Bijvoorbeeld vis zonder rijst of gevogelte of pluimvee. Ook geen tomaat.

Nu met de ab moet je wachten tot het lijf en de darmen daarvan hersteld zijn en die troep het lijf uit is. Volgens mij blijft ab 4 tot 8 weken in het lijf zitten, daarna kunnen de darmen zich misschien herstellen.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Hihi, ik zie teksten voorbij komen die ik exacr zo had willen neerzetten ;-)oa dat hypoallergeen niets betekend en dat dierenartsen allergieën te vaak over het hoofd zien en de hond dan eindeloos vol proppen met chemie.

Ik zelf (met mijn ervaring en wat ik hier lees) zou niet eens naar een da gegaan zijn. Ik zou terug gegaan zijn naar hills tot de klachten volledig over waren en dan pas zou ik weer iets anders proberen. Bijvoorbeeld vis zonder rijst of gevogelte of pluimvee. Ook geen tomaat.

Nu met de ab moet je wachten tot het lijf en de darmen daarvan hersteld zijn en die troep het lijf uit is. Volgens mij blijft ab 4 tot 8 weken in het lijf zitten, daarna kunnen de darmen zich misschien herstellen. "


Ja ik ben ook teruggegaan naar  de vorige brok, wat overigens geen Hills is hoor :-Dmaar Select Gold.
Maar zij schatte de kans hoog in dat het niet van voeding is, vandaar de AB. Vandaar ben ik ook naar de DA geweest want ik wist nie zeker of het wel van de voeding was. Omdat ik lees dat je dan vooral roodheid en jeuk hebt en zij heeft echt rode bulten op allerlei plaatsen en rode vlekken zoals de mazelen. Ook moest ik nog naar DA om de draadjes van haar sterilisatie eruit te halen, want daar reageerde ze nogal fel op maar da's een ander verhaal :-D
Vind het nu ook wel rot dat ik AB geef als ik zo lees dat iedereen hier wel vrij negatief over is.. maar nu moet het uit natuurlijk. Je verwacht toch altijd dat DA je zo goed mogelijk wil helpen? maar ze gaan inderdaad heel snel naar de chemische producten..zucht. In elk geval na de AB kuur zal er waarschijnlijk een biopt komen en dan weten we meteen hoe het zit. Is ook wel rot want moet ze weer  voor in slaap en is ook best pijnlijk. En ze is net aan het herstellen van sterilisatie wonde enkele weken terug..
Ach ja ik wil in elk geval alleen het beste voor haar doen maar het is heel moeilijk om te weten wat dat nu is als zelfs de DA niet het beste aanraad blijkbaar!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Jolien kan me voorstellen dat je door onze raadgevingen en opmerkingen een beetje de kluts kwijt raakt maar weet wel ,wij zijn geen arts.Maar door ervaringen die we meemaken met onze honden weten we dat je bepaalde dingen beter later pas kan gaan doen.laten we hopen dat de ab aanslaat en de jeuk verdwijnt. Mede door je omschakeling naar je oude voer.We duimen voor jou .

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Waarom wil je een biopt? Wat verwacht je te vinden?

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Waarom wil je een biopt? Wat verwacht je te vinden? "


De DA wil een biopt. Ze wil vinden wat haar rode bulten/ uitslag veroorzaakt heeft, aangezien ze het niet zo met staaltjes kon vinden (die oppervlakkig genomen worden).

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

De DA wil een biopt. Ze wil vinden wat haar rode bulten/ uitslag veroorzaakt heeft, aangezien ze het niet zo met staaltjes kon vinden (die oppervlakkig genomen worden). "


Maar wat verwacht ze dat die uitslag veroorzaakt heeft? Een allergie zal je naar mijn weten (ik ben geen arts) niet in een biopt vinden. En narcose is ook niet bepaald gezond.. Ik zou dat soort onderzoeken alleen doen als er iets ernstigs verwacht word, maar zelfs dan zou ik het nog afwegen.

Zou je een foto kunnen plaatsen?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

"

De DA wil een biopt. Ze wil vinden wat haar rode bulten/ uitslag veroorzaakt heeft, aangezien ze het niet zo met staaltjes kon vinden (die oppervlakkig genomen worden). "


Als ik in jou schoenen stond zou ik eerst de AB afmaken, dan een paar weken het "oude" voer blijven voeren, komen de rode bultjes niet terug, dan is een biopt ook niet nodig.
Komen ze wel terug, dan kan het biopt altijd nog genomen worden.

Wij zijn zeker geen DA's, maar wel door schade en schande wijzer geworden en een DA wil vaak, zeg niet altijd, maar wel vaak iets te veel sleutelen aan een dier dan noodzakelijk is.
Bovendien hebben de meeste DA's totaal geen inzicht in wat voer wel of niet kan doen, helaas, dit is maar een heel klein stukje van hun opleiding helaas.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"

Als ik in jou schoenen stond zou ik eerst de AB afmaken, dan een paar weken het "oude" voer blijven voeren, komen de rode bultjes niet terug, dan is een biopt ook niet nodig.
Komen ze wel terug, dan kan het biopt altijd nog genomen worden.

Wij zijn zeker geen DA's, maar wel door schade en schande wijzer geworden en een DA wil vaak, zeg niet altijd, maar wel vaak iets te veel sleutelen aan een dier dan noodzakelijk is.
Bovendien hebben de meeste DA's totaal geen inzicht in wat voer wel of niet kan doen, helaas, dit is maar een heel klein stukje van hun opleiding helaas. "


Ja, we geven sinds enkele dagen terug het oude voer. Heb het met mijn mama reeds besproken en zij wil ook wachten met en biopt en mogelijk dat we na een tijdje de Wolfsblut nog eens testen als ze het dan weer heeft weten we wel zeker dat het daardoor komt en vermijden we gewoon al het voer met lam en/of volkorenrijst voor de zekerheid. Het ziet er vandaag al veel beter uit, natuurlijk of het door de antibiotica komt of door reeds enkele dagen terug oude voer te geven weet ik niet.. maar ik denk door oude voer :-) Enkel nog een rode bult boven aan haar poot dat ik nie kan plaatsen, maar we zien wel.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"

Maar wat verwacht ze dat die uitslag veroorzaakt heeft? Een allergie zal je naar mijn weten (ik ben geen arts) niet in een biopt vinden. En narcose is ook niet bepaald gezond.. Ik zou dat soort onderzoeken alleen doen als er iets ernstigs verwacht word, maar zelfs dan zou ik het nog afwegen.

Zou je een foto kunnen plaatsen? "


Ik wou dat ik foto's had genomen van hoe het er uit zag.. zo stom dat ik er niet aan gedacht heb. Vandaag is het echt al véél beter. Zal zien of ik nog een foto kan trekken maar het ergste is wel al weg. Enkel een vreemde rode bult bovenaan haar voorpoot maar dat gaat niet lukken te trekken door haar witte vacht dat erover is. 
Ik weet niet wat ze juist met die biopt wou vinden, zal het volgend bezoek nog eens vragen. Maar sowieso heb het ook met mijn moeder eens besproken en zij wil ook wachten met die biopt, zeker nu de uitslag stilaan weggaat. en mogelijk nog eens opnieuw testen binnen een tijd met wolfsblut om te zien of ze dat dan weer krijgt. Maar niet meteen ik wil het even wel zo laten, arm beestje. Gewoon het oude voer waar ze het wel goed op doet dus en lam en volkorenrijst vermijden. Of het nu dus beter is door AB of doordat we oude voeding sinds enkele dagen weer geven, of een combo van beiden zullen we nooit weten maar het belangrijkste vind ik wel dat het beter wordt :-).

Wat ik wel denk is dat DA ook biopt wil doen voor iets anders, ze had namelijk roodheid op haar poten en kopje en daarop ook korstjes. Ik had schrik dat het Demodex was. Ze had dan pipetjes gegeven eerst en dat had het wel verbeterd (korstjes op kopje ook weg) maar de roodheid aan pootjes blijft wel in zekere mate. Dus misschien dat ze ook wou zien met die biopt of daar iets uitkomt. Maar ik ga het nog is goed bevragen en zeker niet zomaar iets zo ingrijpend laten doen als ik niet echt zeker ben dat het nodig is :-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Heb geprobeerd een foto te trekken, maar met de flits zie je niks omdat ze een witte vacht heeft. En zonder flits zie je niks omdat er niet voldoende licht is ;-)Straks nog maar even proberen met betere camera, die nu aan het opladen is. Maar het is wel al zo goed als weg, maar dan kan ik uitleggen hoe het er voorheen uitzag. Nu zie je enkel nog kleine puntjes maar die puntjes waren dus allemaal dikke rode bulten ofwel vlekken (beetje zoals mazelen dus). Er is ook nog één soort van korst zichtbaar waar een dikke rode bult eerst was.

Volgende forumvraag: Rondjes lopen...?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^