Training

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa Melissa

honden foto van Melissa

Beste allemaal,

samen met mijn staff volg ik de cursus eg in Dordrecht. Nu gaat elke oefening goed en hij doet werkelijk alles voor me alleen het volgen niet tot in de puntjes.

Hij loopt netjes naast me en zet geen stap verkeerd maar de 'aandacht' dus gewoon het kijken zit er niet heel de tijd bij. Het doet het zo nu en dan en vind alles om zich heen ook wel interessant.

Ik ben op zoek naar wat frisse ideeen en suggesties om zijn aandacht er goed bij te kunnen houden. (verschillende voertjes al geprobeerd)

Ik hoor graag van jullie!

honden page profiel Ty & AikoTy & Aiko 1 doggies

honden foto van Ty & Aiko

Wat leuk zeg dat hij het zo goed doet :-)Misschien kun je proberen met een speeltje dat hij erg leuk vind??

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 1 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

een balletje doet hier wonderen, beter dan voer...

ook ervaren dat dit soort dingen met een clicker vaak veel makkelijker aan te leren zijn, misschien ook een ideetje?

honden page profiel Melissa Melissa

honden foto van Melissa

Ja dat ga ik inderdaad eens proberen! Ja bij Martin Gaus heb ik het met de clicker geleerd maar dit werkte toch niet voor 100%. Hij raakt zn focus dan toch kwijt maar het balletje ga ik zeker proberen!

honden page profiel De mannenDe mannen 2 doggies

honden foto van De mannen

Maak van het volgen een leuk spel.
Volgen is voor honden een doodsaaie oefening en moet je ook nog eens de hele tijd die kop omhoog houden voor aandacht........

Als je merkt dat de aandacht verslapt gooi er eens een twistje tussendoor zodat hij weer helemaal erbij is.
Of loop achteruit op het moment van aandacht draai je je om en volg je weer vrolijk verder.
Ga eens huppelen gooi je stem omhoog wordt enthousiast.

Ik werk zelf met volgen altijd met de handtarget zo ziet de hond nooit wat er in de hand zit maar heel af en toe draait die hand en komt er een super lekker snoepje uit.

Maak het volgen allemaal niet zolang, lekker veel wendingen om hem wakker te houden en niet hele lange einde.
Begin eens met volgen met een twist en niet altijd van uit die zit.

Beloon altijd voor dat de aandacht weg is, aandacht weg-daarna aandacht vragen en weer belonen dan beloon je voor de aandacht die je krijgt en niet voor het volgen.

honden page profiel Melissa Melissa

honden foto van Melissa

Ja klopt dat werkt heel goed maar toch als ik dit niet doe dan volgt hij minder goed. En op het examen mag er niet gepraat worden en heb ik een vast parcour wat gelopen moet worden met veel rechte stukken. Maar ik ga gewoon extra veel oefenen en hem erbij laten blijven!

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Ja klopt dat werkt heel goed maar toch als ik dit niet doe dan volgt hij minder goed. En op het examen mag er niet gepraat worden en heb ik een vast parcour wat gelopen moet worden met veel rechte stukken. Maar ik ga gewoon extra veel oefenen en hem erbij laten blijven!

Bedankt voor je reactie! "


Pff niet gepraat worden, vind dit altijd zo jammer hé.
Het moet toch leuk zijn met je hond trainen, samen lol hebben dus ook tijdens het examen.

Ik zie 10x liever een combi die samen plezier heeft waarbij de baas de hond een aanmoediging mag geven waardoor de hond attent is dan een statige combi waarbij de lol ver te zoeken is.

Weet het regels van de vereniging maar zolang er nog niet op landelijk niveau via FHN of Cynophilia GG word gelopen mag er toch nog wel lol zijn..........

Ik ga altijd liever voor de punt aftrek omdat ik mijn hond soms een aanmoediging geef dan dat ik mijn mond hou met de kans dat ik het hele volgparcour flut loop omdat mijn hond er op die manier geen zin in heeft.

.

honden page profiel Melissa Melissa

honden foto van Melissa

haha ja daar ben ik het helemaal mee eens! En ik snap ook wel dat er niet de hele tijd alleen maar gepraat en gespeeld mag worden tijdens je examen maar indd ik zit nog niet op gg niveau dus lichtelijk overdreven is het wel. Maar toch wil ik het graag samen met hem halen met mooie goede punten. Vooral omdat heel veel mensen toch op een bepaalde manier kijken naar een staff en ik echt heel trots ben op die van mij hihi.

Volgende forumvraag: Naam hondenuitlaatservice HELP!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^