Pitbullpuppy bijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat je pit gewoon helemaal overprikkelt is als er bezoek komt.. 

Bezoek moet je hond negeren desnoods zet  je je hond in een andere ruimte en wachten tot hij kalm is en dan pas laten begroeten 
Je hond moet leren als ik rustig ben krijg ik aandacht. 

Brr al die fysieke correcties die hier als raad gegeven wordt
Uiteraard zal je hond zich terug trekken als je hem op de grond gooit.. Maar kan je op deze basis verder trainen? Met een hond die angst heeft voor zijn baas ? Neen!

APBT (Gast)

Het beste is om advies aan je fokker te vragen. Die zal precies weten hoe je dit soort dingen moet aanpakken. Bijna alle pitbulls zijn super enthousiast als er bezoek komt, het is het aard van het beestje. Ik zag op je foto's dat je ook bij de pitbullshow in Almere was. Je zal vast wel wat mensen kennen die al een lange tijd ervaring hebben met apbt's, het beste is om even aan hun te vragen hoe je de situatie het beste kunt oplossen.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Als hij dit alleen bij bezoek doet dan is de oorzaak al geschied waarschijnlijk, gevolgen zie je nu. Mijn hond laat bepaald bezoek ook niet met rust (hij hapt niet, maar dringt zichzelf op), dit is trouwens de schuld van het bezoek zelf. Nieuw bezoek of bezoek waarmee hij niks heeft laat hij met rust.
Ik bedoel hiermee dat ik toen hij 2/3maanden was, aantal vrienden en familie over de vloer kreeg "speciaal" voor hem. Ik heb iedereen die binnenkwam uitleg gegeven dat ze hem moesten negeren en pas wanneer hij rustig was even(heel even) konden aaien. Nou veel hebben zich hier aan gehouden, maar er zaten een aantal betweters tussen die kwamen binnen en begonnen meteen met de hond te spelen, knuffelen, aaien. Half uur later waren ze dan alweer weg, mijn hond heeft onthouden dat is een spelende pop. Als dat bepaalde bezoek nu komt dan word mijn hond helemaal druk bezeten en wil spelen en geaaid worden door dat bepaalde bezoek. Vroeger vonden ze het gewelidig en nu niet meer.  Ik heb ze al aangegeven dat ze dit nu  zelf mogen oplossen, handvaten heb ik ze al gegeven. Alleen hebben ze voor de makkelijk weg gekozen en komen niet meer langs :p (spreken liever buiten ergens af).

Ik zeg niet dat dit oorzaak - gevolg bij jouw van toepassing is, misschien herken je dit bij jezelf.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

niet rot bedoeld, maar doe je genoeg met je pup?
hier hebben we een pup van 15 weken en bijt ook nog wel eens graag door. natuurlijk zijn wij hier zeer concequent in en geven hem dan straf. maar dit is eigenlijk vooral als we bijna niet met hem naar buiten gaan ( vooral met regen weer ).

succes ermee

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Op de bank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^